2.5 yaş cocugumun davranışıyla ilgili

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
2.5 yas kızım var Allah a emanet. Bı vurma sorunudur gidiyoruz kimseyle oynamaz oldu direk gidip vuruyo ve çok problem oluyor bu durum. O kadar konuşuyorum nafile. Arkadaşa oturmaya gittim onlarında 4 yaş çocuğu var birbirine girdiler bizim kız sürekli vuruyo. Parka gidiyoruz ordada çok aman aman oynayan bir çocuk değil sürekli kucak delisi. İkinci çocuğu düşünüyoruz hatamı yapiyorum kucaklayinca. Ağır kaldırmış oluyorum.Kendini parcaliyo kucak için agliyo cildiriyo. Hamile kalmaya korkar oldum ikisini bir nasıl idare ederim erken mi diye düşünüyorum yaşım 34.
 
Vurma oluyor o yaşlarda. Biraz daha büyüyünce devam ederse sorun denebilir. Siz sabırlı şekilde anlatmaya devam edin. Tabi cocugu olan kimse sizin çocuğunuzu istemeyecektir bu dönemde ki haklılar. Bende bu tarz çocukları yaklastirmiyorum çocuklarımın yanına.
 
İkinci çocukla beraber çarpı 2 daha ilgi bekleyen ve hırçınlaşan bir çocuk olacak.
 
4 yaş civarı geçiyormuş o durum..
 
Yeğenimde de o yaşlarda vardi bu davranis. Süresini bilmiyorum ama kendiliğinden yok oldu. 2 yaş sendromundan sonra başlamıştı. Normalde çok uysal sakın bir bebekti. Sizinki de kısa sürede geçer umarım.
 
Henüz çocuğunuzu bu duruma hzırlamadan ikinci kardeş olursa dah zor olur her şey sizin içinde, çocuğunuz için de, yeni doğacak bebeğiniz için de..
Şuan çocuğunuzun vurması yanda sürekli kucakta olmayı istemesi gibi davranışları varken, yeni bir kardeş onu daha da olumsuz etkileyecektir.

Çocuğunuza bu konu ile ilgili hikayeler okuyabilirsiniz. İş bankası yayınlarının çok güzel kitapları var bu konularla ilgili(arkadaş edinme, oyunck paylaşmak, şiddet uygulamama gibi). Dönemsel bir davranış olabilir ama dikkat edin bu davranış mizaca dönmesin.

İkinci çocuk isteyebilirsiniz ama bu dönemde sizi de kızınızı da çok yoracaktır.
 
benım cocugum habıre vursa pedagoga gıderdım ben nasıl davranmamız gerektıgını uzmandan ogrenmelıyız normal mı degıl mı o yaslarda bu davranıs o soylemelı bence
 
Birine vurduğu zaman ‘kimseye vurmuyoruz’ vs diye anlatarak yanınıza alın ve şu an arkadaşlarına vurduğu için onlarla oynamasına izin veremeyeceğinizi söyleyin. Tabi ki ağlayacak, delirecek. Sakince üzgün olduğunu biliyorum ama vurmak doğru bir davranış değil diye anlatmaya devam edin. Yaptıklarının sonucunu yaşadığı zaman zamanla idrak etmeye başlayacaktır. Ceza değil ama o anki davranışının neticesini yaşamalı. Böylece hareketlerinin sorumluluğunu almayı da öğrenecek. Bir sonraki aşama belki sevdiği birşeyden mahrum etmek olabilir. Örneğin parka gitmeyi veya arkadaş çocuklarıyla görüşmeyi seviyorsa ve bir önceki çocuklu ortamda birine vurdu ise bugün görüşemeyiz kimseyle çünkü onlara vuruyorsun diye kısa ve net cümlelerle sakince izah etmek.
Ayrıca kucağınıza alma konusunda eğer ağladığında pes edip alacaksanız hiç o raddeye gelmeden talep ettiğinde alın ya da ağlamaya başladı ise kesinlikle almayın yoksa her istediğini ağlayarak kazanmaya alışacaktır.
En önemlisi kararlı ve sakin bir duruş.
 
Son düzenleme:
ben biri 1 digeri 2ken hamile kalmistim 3.ye hep kucagmdaydilar doktor kiziyodu cok ama nafile anne yuregi kiyamiyodum en sonunda dusuk yaptm zaten hic dusunmuyodm 3.yu 2si bana yetiyo fazlasyla Allahim acilarini gostermesin ama vicdan azabi cekiyosun benm yuzumden oldu mu gibisinden =[
 
Oğlum o yaşlarda şükür bırakmaya başladı huyunu. Vurduğunda nerde olursanız olun, me zaman gitmiş olursanız olun alın eve dönün. Ama önce anlatın. “Kardeşe vurduğun için eve gidiyoruz” diye. Aynen böyle yaptım. Daha kafeye gittiğimiz ilk dakika oyun alanında bir çocuğa vurdu. Alıp eve geldik. Böy böyle bıraktı gibi. Hatta dün yaşıtı başka bir çocuk vurdu karşılık vermedi. Çok şükür
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…