2.5 yas kızım ve kuzenleri uyumsuz

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.837
1.746
133
40
Aynı binada kayınvalidem gil de oturuyor. Kayınvalidem gilde ikide torun var 8 ve 14 yaşında erkek çocuğu. Üzüldüğüm ise şu kızım kuzenleri için can atiyo çünkü evde sklyo ama onlar kızımı gordumu ellerinde tablet telefon çocuğumla oynamak istemiyorlar. Ve her gittiğimizde problem çıkıyor. Özellikle 8 yaşında olanı çok seviyor ama isine gelirse 10 dk oynuyor oynamasida erkek çocuğu olduğu için heralde bağırarak hafif vurup kaçarak oynama ... Oraya götürmek istemiyoruz eşimle sırf bu yüzden ama kızım daha kapılarından geçerken cildirmaya başlıyor kaynanama sesi duyup kapıyı açıyor gel diyo kızım da uçarak gidiyor. Parka gideriz hiç kimse kızımla oynamadığı için ordada uyumsuz oluyoruz parktakiler hep 5-6 yaş civarı.onlar başka oyun oynuyor. Evde LEGO var oynatyorum ama benlede çok kısıtlı oynuyor sklyor ve agresiflesiyor:((((

Oyun hamuru parmak boya pastel boya vs alın yapboz oynayın mutfak oyuncakları ile vakit geçirin ne güzel oynar kiziniz

Yaşları büyük çocukların kızınızla oynamak istememesi ve sıkılması normal. 2.5 yaşında çocuk tabletle oynamaz zaten. Siz kızınızla gayet güzel eğitici oyunlar üreterek oynayabilirsiniz. Yaşına uygun şekilde internet üzerinden arama yapın, evde oynayabileceğiniz oyunlar üretin. Ama mümkünse yaşıtlarıyla oynayıp sosyalleşebileceği şekilde kreşe ya da oyun kulübüne götürün.

Kuzenleri ile yaş olarak çok da yakın değiller. 10 dakika oynamaları bile iyiymiş. Bulunduğunuz çevrede anneli oyun gruplarını bir araştırın derim. O yoksa belki atölyeler vardır. Sizin için faydalı olabilir.

Ama burada çocukları suçlar gibi konusmussunuz. Oynamak istemeyebilirler. Kızınız çok seviyor diye illa oynamaları mi gerekiyor ? Onlar da daha çocuk. Sikilmalari, istememeleri çok normal.

Aynı binada kayınvalidem gil de oturuyor. Kayınvalidem gilde ikide torun var 8 ve 14 yaşında erkek çocuğu. Üzüldüğüm ise şu kızım kuzenleri için can atiyo çünkü evde sklyo ama onlar kızımı gordumu ellerinde tablet telefon çocuğumla oynamak istemiyorlar. Ve her gittiğimizde problem çıkıyor. Özellikle 8 yaşında olanı çok seviyor ama isine gelirse 10 dk oynuyor oynamasida erkek çocuğu olduğu için heralde bağırarak hafif vurup kaçarak oynama ... Oraya götürmek istemiyoruz eşimle sırf bu yüzden ama kızım daha kapılarından geçerken cildirmaya başlıyor kaynanama sesi duyup kapıyı açıyor gel diyo kızım da uçarak gidiyor. Parka gideriz hiç kimse kızımla oynamadığı için ordada uyumsuz oluyoruz parktakiler hep 5-6 yaş civarı.onlar başka oyun oynuyor. Evde LEGO var oynatyorum ama benlede çok kısıtlı oynuyor sklyor ve agresiflesiyor:KK43:(((

8 yaşındaki bir çocuğun 2.5 yaşındaki bir çocukla oynamasını bekleyemeyiz.

Hiçbir yönden uyumlu değiller. Oyun bile oynatamaz.

Belli ki yalnızlık çekiyor kızınız.

Evde evcilik kurun. Oyun hamuru alın. Oklava ve şekilli kalıplar alın. Ilgisini baya çeker.

Bunun dışında 2 yaş ve üzeri için sosyal oyunlar var , internetten araştırıp oynamayı deneyin.

Aynı binada kayınvalidem gil de oturuyor. Kayınvalidem gilde ikide torun var 8 ve 14 yaşında erkek çocuğu. Üzüldüğüm ise şu kızım kuzenleri için can atiyo çünkü evde sklyo ama onlar kızımı gordumu ellerinde tablet telefon çocuğumla oynamak istemiyorlar. Ve her gittiğimizde problem çıkıyor. Özellikle 8 yaşında olanı çok seviyor ama isine gelirse 10 dk oynuyor oynamasida erkek çocuğu olduğu için heralde bağırarak hafif vurup kaçarak oynama ... Oraya götürmek istemiyoruz eşimle sırf bu yüzden ama kızım daha kapılarından geçerken cildirmaya başlıyor kaynanama sesi duyup kapıyı açıyor gel diyo kızım da uçarak gidiyor. Parka gideriz hiç kimse kızımla oynamadığı için ordada uyumsuz oluyoruz parktakiler hep 5-6 yaş civarı.onlar başka oyun oynuyor. Evde LEGO var oynatyorum ama benlede çok kısıtlı oynuyor sklyor ve agresiflesiyor:((((
Eğitim setleri car her ay kutuda oyunlar ve malzemeler gönderiyorlar gelişimine göre. Ben oğlum kreşe başlayana kadar hep onlardan aldım. Başka oyuncak almanıza da gerek kalmıyor hem. Sterseniz özelden yazarım adını.

Diğer çocukları suçlar gibi yazmışsınız ama aradaki yaş farkı büyük ,ortak noktada buluşmaları zor ayrıca oynamak oyalamak zorunda değiller .Kendi yaşıtlarına uygun çocuklarla daha iyi iletişim kurabilir .Oyun evleri /atölyeleri filan varsa oraya gidin isterseniz .

Kuzenler uyumsuz değil, aralarında yaş farkı olduğu için kızınızla oynamamaları gayet normal.

Oyunlar için yarım saat oynuyor bırakıyor demişsiniz daha ne olsun? Saatlerce oynayacak hali yok tabi ki.

Biraz boyama, biraz hamur, biraz yaşına göre yapboz, internette bir sürü evdeki malzemelerle yapılacak aktiviteler var onlardan yapabilirsiniz. Havalar hala soğumadı, suyla oyunlar yapabilirsiniz. Hergün de dışarı çıktı mı yeterli olur muhtemelen. Kızınız zaten akranlarıyla kendi başına oynacak yaşta değil. Bulunduğunuz şehirde oyun gurupları varsa onlara götürebilirsiniz, hafta da bir gün bile olsa olur.

Eğitim setleri car her ay kutuda oyunlar ve malzemeler gönderiyorlar gelişimine göre. Ben oğlum kreşe başlayana kadar hep onlardan aldım. Başka oyuncak almanıza da gerek kalmıyor hem. Sterseniz özelden yazarım adını.
Yazar misiniz

Back
X