2.5 yaşında kızım parmak emiyor ve mastürbasyon yapıyor..

Benim kizimda parmak emiyordu .ne yaptiysam birakmadi. Birgun pamuga ona göstermeden batikom döktüm ve gel bakalım elinde ne kadar böcek var dedim ve onunla elini sildim pamultaki batikom kücük kücük böcekler varmis gibi oldu .bak dedim sen bunları azına aliyosun dedim tiksindi.her parmak emdiginde hatirlattim ve birakti ama sakin kizma sadece böyle söyle eminim oda bırakacaktır

çocuğunuz parmak emiyorsa kaygı sourunuz vardır. siz bebeğinize karşı şiddet yada bağırma uyguladysaız bunun sonucudur ve büyük hatadır.Adem Güneş pedegog internetten programlarını dinleyip bebeğinizi kucaklayın. allah yardımcınız olsun

Vay canına ne tespit ama! Parmak emiyorsa kesin siddet gormustur yani? Keşke psikoloji dediğimiz şey sizin dediğiniz gibi 2+2=4 olsaydi. Benim bebegim de parmak emıyor 3 aydır. Ablası da 1 ay emmişti; onu daha az hirpamisim demek ki

Masturbasyon dedigimiz olayda bilerek isteyerek cinsel organiyla ilgilenerek bosalmaya calismak vardir. Cocuklarda tarif edilen.masturbasyon denilen sey ile yetiskinin masturbasyonu cok farklidir. Bilim adamlari buna farkli isim kullanmaliydi. Yazilan yok ter icindeydi elini kilotuna sokuyordu gibi tabirleri bi ergen erkek okusa " vayy onlarinda cani istiyor" diyerek kucucuk cocuga farkli yaklasabilir. Yemisim bilimsel tabiri bize ne desele onu kullanmak zoru.da.degiliz. bunun adi cinsel organiyla oynuyor olabilir. Yetiskinin masturbasyonu akla gelmemeli. Bun edenle.masturbasyon kelimesi bu yas cocuguna gitmiyor. Amaclar ayni degil cunku

Mastürbasyon kelimesi kullanıldığı için eleştiren kınayan yadırgayan yargılayan arkadaşlar başınıza böyle birşey gelmediği için konuyu açan anneyi anlamanızı beklemiyorum . Anne gayet masumca çaresizce derdine çözüm arıyor kendi derdi yetmezmiş gibi burda ağır ithamlarla karşılaşıyor. Yazıktır günahtır . Bilgisi olanlar aynı deneyimi yaşayanlar yardımcı olacaklar cevap vermeli diye düşünüyorum. Anne kızımın yaptığına ne demeliyim diye sormuyor derdini açıkça belli etmiş çözüm arıyor. Değerli anne aynı sıkıntı benim yeğenimdede var genelde sıkıntıdan yapıyor oyalamak tek çare kızmadan azarlamadan hiçbir şey yokmuş gibi dikkatini başka yere çekmeye çalışın bu bir süreç böyle davranırsanız başarılı olacaksınızdır

Mastürbasyon kelimesi kullanıldığı için eleştiren kınayan yadırgayan yargılayan arkadaşlar başınıza böyle birşey gelmediği için konuyu açan anneyi anlamanızı beklemiyorum . Anne gayet masumca çaresizce derdine çözüm arıyor kendi derdi yetmezmiş gibi burda ağır ithamlarla karşılaşıyor. Yazıktır günahtır . Bilgisi olanlar aynı deneyimi yaşayanlar yardımcı olacaklar cevap vermeli diye düşünüyorum. Anne kızımın yaptığına ne demeliyim diye sormuyor derdini açıkça belli etmiş çözüm arıyor. Değerli anne aynı sıkıntı benim yeğenimdede var genelde sıkıntıdan yapıyor oyalamak tek çare kızmadan azarlamadan hiçbir şey yokmuş gibi dikkatini başka yere çekmeye çalışın bu bir süreç böyle davranırsanız başarılı olacaksınızdır

allah aşkına 2.5 yaşındaki çocuk ne anlar mastürbasyondan. Mastürbasyon demek yerine cinsel organınla ilgileniyor diyebilir lugattımızda kelime mi kalmadı? yakışıksız bir kelime:20:

nedir bu kelimeyle derdiniz. sapkınlık olmadıktan sonra insan cinselliğinde hiçbir şey ayıp yada iğrenç değildir ki.. o yasta bir bebek de bunu içgüdüsel olarak yapıyor. fantezi kuracak değil ya! annesinin de anlatmak istediği bu. bu kadar tepki verenlerin cinsel sorunları olduğunu düşünmeden edemiyorum açıkçası :))

İcimi sisirdiniz yahu! Elbette bilimsel adını kullanacak. Ya nasil anlaşılacak? Birşeylerin anlamını bilmek icin doktor ya da eğitimci olmanız gerekmiyor. Biz 'anne'yiz dıyorsanız literatüre herkesten fazla ihtiyacınız var demektir. . . . . .Ayrıca korkmayın maneviyatımıza hiçbir şey olmadı. Masturbasyon ne ayıptır ne de günah. Cinsel dürtülerinizden bu kadar korkarken nasil olmuş da cocuk sahibi olabilmissiniz şaşıyorum dogrusu. . . . . Bu mesajı kişisel alın lütfen ama o .yorumlarını beğendiğiniz diger arkadaslarınıza da buradan selam ederim

Burada bilimsel konusmak bazen pek işime yaramıyor asıl sız cok bılımsel konuşup hiç bilimsel olmayanlardansınız
Neyani herkes masturbasyonun ne oldugunu biliyor ama kımse küçük yawrusu için bunu kullanmıyor anneliğim bunu kaldırmıyor tanımadıgım insanlardan yarım alırken bu tabiri kullanmak istemem dogrusu sizin aklınız bukadar bilimsel o kadar genişlik bana cok allaha sukurler olsun bir KIZ EVLADIM var gayet bilgili bir anneyim ve bunu sizinle tartışcak degılım
Sizde masallah bilgi fıskırıyorsunuz
Size bnm nasıl anne olduumu sormakda düşmezz
Burada bilimsel yorum yapan arkadaslar özellikle sizin gibiler gerçek hayatta da cok bilimseller eminim;))))
Sizi sizle bırakıyorumm

Ben buraya msj yazmak in girmedim bu bölüme kızm uyumuyordu bnm gbı olan varmı diye girdim ama.....
Yazıyı görünce şok oldum
Bütn yorumları okudum
Mhends olan arkadasımın yorumunu cok begendim
İnş sıkıntını gıdermişssindir kardesim
Ama bole seler butun bebişlerin başına kısa sürede olsa gelecek
Tabiriniz cok yanlış
Bütün kelimeleri bilimsel isimleriylemi kullanıyosunuz
Günümüzde nasıl kullanılıyo bılmıyomusunuz
Bilimsel ismin kullanayım aferin falan mı alayım zannettiniz
Tepkı alacagınızı bılmıyomuydunz
Kımseye kızmaya hakkınz yok
O tabiriniz yerine
Kızım uykusunda veya daralınca
Cinsel organıyla oynuyor normal mi
Ama siz oyle buyutmussunuz kı olayı neymiş kızım parmagını emiyor kı bebegin parmak emmesi kadar normal bişi yok bide masturbasyon yapıyor yazık yha üzülüyorum
Bilimsel olacagım derken kendi maneviyatımızdan vazgecmişiz
Analar böle olmaz yha uslub onemli cnm
Bnce pc basında hıc tanımadıgın kışılerden medet umcagına ( bu konularda herkes farklılık gosterır) bı doktora git cnm.
Allah şifa wersin
Sabimede

Arkadaslar bu yorumuma karsılık g....zekalının biri sen nasıl anne oldun diye bir soru sormuş cok sinirlendim su anda buraya yazmadıgım ama içimden yazmak istedigim o kadar sey war ki
Burda anneye anlatmak istedigimi o cok bilen ama hiç bi b..tan anlamyanlar tekrar anlatıyorum
Konu sahıbı masturbasyon yazdıgı için tepkı almış bnde bılımsel ismini kullanınce tepkı alabılıcegın normal çunku kuçuk bi kız cocugundan bahsedıyoruz anneler bole olmamalı ewladını muhafaza etmeli biz DOKTOR DEGILIZZZZ direk okuyunca insan ürperıyor ama masallah pc basında dr taslayanda cokkkk
Hayy allahım sen büyüksün

Canım benimde 2.5 yaşında oğlum var oda aynı, ben çok üstüne gidiyorum zarar vericek diye korktuğumdan aslında çok normal
Çocuklar bu yaşlarda kendini keşfeder büyük oğlumda aynıydı
Kafaya takılacak bişey yok sen rahat ol üstüne gitme

Canım benimde 2.5 yaşında oğlum var oda aynı, ben çok üstüne gidiyorum zarar vericek diye korktuğumdan aslında çok normal
Çocuklar bu yaşlarda kendini keşfeder büyük oğlumda aynıydı
Kafaya takılacak bişey yok sen rahat ol üstüne gitme

Canım banada doktorumuz demişti üreme organını merak ediyormuş ondan kaynaklana bişeymiş yani ama sen yinede bi doktoruna sor

Back
X