2.5 yasında oğlum çok şımarık

Baloglusunannesiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
1.180
789
123
34
merhaba kızlar nasılsınız?? Oğlum gün geçtikçe daha da haylaz olmaya başladı sürekli insanlara eşyalar fırlatıyor . Ben de hamileyim ve annemlere geldim doguma 1 ay var . Ancak annem oglumla bazen başedemiyor. Yemek yemek istemiyor sürekli evde koşmak istiyor . Havalar çok soguk dışarı sürekli çıkaramıyoruz . Sizinkiler ne alemdeler? Dua da okuyorum oyuncaklar da alıyorum değişiklik olsun diye ama nafile ? Komşuların çocuklarını çağıralım dedik nezle de oldu neyse ki atlattı. Ama artık ne yapacağız bilmiyorum .

enerjisini atamazsa öyle olur.ya dışarı çıkartacaksınız giydirip ya kreşe yazdıracaksınız ya da çoluk çocuk arasına sokacaksınız.çocuk dediğin hasta olur zaten bırakın olsun hem bünyesi sağlamlaşır hem enerjisini atar.
Ben tam bakabilsem aslında hasta olmasını sorun etmem de annem çok sıkıntı yapıyor . Bir şekilde halletmeye çalışacağım artık çok sağolun

bir rahatsizliginiz mi var?
ben de ikinci hamileligimde bir donem annemlerde kalmak zorunda kaldim oglumla,
babadan ayri kalmak da cocuklari cok etkiliyor,
cok yipranmistik o donem.

baba donunce sakinlemisti.

Şımarıklık değil lütfen biraz daha bilgilenin.
Çocuklar şımarmak için hırçınlaşmaz. Bunun altında başka sebepler vardır.
Demekki ilginizi bu şekilde çekiyor. Tek başına oyun kurması için daha küçük..

Çocuğunuzun yanında da sürekli onun hakkında bu şekilde olumsuz konuşuyorsanız olumsuz davranışa teşvik edersiniz.
Sosyal medyada etkinlik sayfaları var onları takip edin.
Bu yaşlarda bir oyuncakla uzun süre oynayamazlar. Dikkat süreleri çok kısadır..

Benim oğlum da 2 buçuk yaşında "gel kitap okuyalım" diyorum. 1 sayfayı okumadan sıkılıp başka şeylerle ilgileniyor. Elindekini fırlatması da normal.
Anneniz eğer inatlaşıyorsa söyleyin yapmasın. Bir şeyi ısrarla istiyorsa dikkatini başka şeye çekin..
Silinebilen boya kalemi alın resim yapın beraber.
Renkli top havuzu toplarından alın. Kapıya şeritler halinde kolu bandı yapıştırın. Onları rengine göre yapıştırmasını isteyin.
Oyun hamuru alın.
Daha burada tarif edemeyeceğim bir çok etkinlik var. Biraz uygulamaya çalışın. İlgiyi üstünde hissedince emin olun daha iyiye gidecek..

Sanırım bir tek Türkiye’de var bu olay ‘soğuk havada dışarı çıkarmıyorum hasta olur’ diğer türlü de kafa olarak hem siz hem çocuğunuz hasta oluyor ... önümüz kış , havalar hep soğuk en azından 3 ay . Çıkmayacak mı çocuk hiç dışarı ?
Giydirin sıkıca , çocuk oynasın parkta . Enerjisini atamıyor . Benim köpeğim var , vallahi onu bile her gün parka götürüp koşturmassam hayvan kafayı yiyor , sağa sola saldırıyor ... hava bu hafta güzel burda, ama geçen hafta -4’lerdeydi yine de beğenmediğimiz o Avrupalı kadınlar çocukları giydirmiş sıkı sıkı parkta bahçede oynatıyorlardı . Aralarında bir tane Türk çocuğu göremezsin :KK70:
Çocuğu hapsetmeyin , önce çocuğunuz sonra sizin sağlığınız için :KK66:

Geçerli bir sebebiniz yoksa evinize dönseniz evinizde daha rahat olursunuz.Çocuklar gittikleri yerde daha çok dikkat çekmeye çalışıyor annenizde artık kaldıramıyor olabilir.Tabi bu şekilde sizde gerilip çocuğa negatif enerji verebilirsiniz.Birde bem herzaman evimde daha rahat ediyorum çocuklarla çünkü düzenim ona göre.Birde gerçekten çocukların tüm gün evde olması çok zor mümkün olduğunca dışarı çıkarın.

İkiz hamileyim ve riskli gebelik .O yüzden ben çıkaramıyorum çocuğu . Eşimin işi gereği başka bir ildeyiz Doğum için Ankara’ya geldim . Bayadırda burdayım. Top havuzu olsun play dogh envayi çeşit oyuncaklar hamurlar hersey var. Ama annem yetişemiyor . Dışarı çıkınca da çocuk hastalanacak diye kısa sürede dönüyor . Evet düzenimizde bozuldu . Sayılı zaman çabuk geçer insallah yoksa çok yıprandım

İkiz kardeşi olması hırçın olması için harika bir sebep. Pabucu dama atılmış , şimdiden annesinden uzaklaşmış,babası desen ortada yok ve gelecek mi gelmeyecek mi bilmiyor...
Bu çocuk hırçın olmasın da kim olsun?
Bence bu yaramazlıkları onun yardim çığlığı. Onunla ilgilenin diye yaptığı şeyler.
Çünkü kendi halinde uslu durduğu zaman kimse ona istedigi ilgiyi vermiyor. Ama eşyaları firlatinca herkes başında...
Bence taktik değiştirin. Yaptığı güzel şeylerde , uslu durduğu zamanlarda onunla ilgilenip onu övün. Ama hircinlastigi, oyuncaklarını fırlattığı zaman tepkisiz kalın ve odayı terk edin. Böyle böyle güzel davranışları pekişir.
Enerji atma meselesine gelirsek çok doğru demiş yazanlar. O yaştaki erkek çocuk ateş topu gibidir :) bütün gün evde nasıl zapdedeceksiniz? Ankara'da yaşıyorsunuz,tüm imkanlar var o şehirde. Verin çocuğu bir jimnastik kulübüne, eve gelince zaten perti çıkar yatar :)

Sanırım bir tek Türkiye’de var bu olay ‘soğuk havada dışarı çıkarmıyorum hasta olur’ diğer türlü de kafa olarak hem siz hem çocuğunuz hasta oluyor ... önümüz kış , havalar hep soğuk en azından 3 ay . Çıkmayacak mı çocuk hiç dışarı ?
Giydirin sıkıca , çocuk oynasın parkta . Enerjisini atamıyor . Benim köpeğim var , vallahi onu bile her gün parka götürüp koşturmassam hayvan kafayı yiyor , sağa sola saldırıyor ... hava bu hafta güzel burda, ama geçen hafta -4’lerdeydi yine de beğenmediğimiz o Avrupalı kadınlar çocukları giydirmiş sıkı sıkı parkta bahçede oynatıyorlardı . Aralarında bir tane Türk çocuğu göremezsin :KK70:
Çocuğu hapsetmeyin , önce çocuğunuz sonra sizin sağlığınız için :KK66:
Bugün hava yağmurlu değildi sikica giydirip parka götürdüm otların ağaçların arasında 2 saat oynadı eve girerkenden de uyudu oglum. Eve çıkarken kadının biri çocuğu usutuceksin niye çıkardın diyor. Halbuki bilse soğuk hava değil mikroplar hasta yapar.

Konu sahibi arkadaşım annenizle söyleyin sıkıca giydirsin atki bere, külotlu çorap (ben oğluma giydiriyorum) mont hicbiseycikler olmaz. Hatta iyi bile gelir bagisikligi bile güçlenir.

Bencede hava nasil olursa olsun cocuk disari cikmali :) kesinlikle. Bir kac kursa yazdirin spor falan yapsin babasiyla beraber :) bence krede yollarsaniz annem babam yeni gelek cocuk yüzünden beni yolluyor sanar kiskanir :) kres icin biraz daha bekleyin derim ...

İkiz hamileyim ve riskli gebelik .O yüzden ben çıkaramıyorum çocuğu . Eşimin işi gereği başka bir ildeyiz Doğum için Ankara’ya geldim . Bayadırda burdayım. Top havuzu olsun play dogh envayi çeşit oyuncaklar hamurlar hersey var. Ama annem yetişemiyor . Dışarı çıkınca da çocuk hastalanacak diye kısa sürede dönüyor . Evet düzenimizde bozuldu . Sayılı zaman çabuk geçer insallah yoksa çok yıprandım

Anneniz çocukla oyun oynayamıyordur. Sizin ilginiz de ister istemez azalmistit. Coxugun duzeni de bozulmus zaten. İkizler gelince daha da hircinlasacak bu çocuk.

Bakıcı tutun. En kötü oyun ablası.

Bugün hava yağmurlu değildi sikica giydirip parka götürdüm otların ağaçların arasında 2 saat oynadı eve girerkenden de uyudu oglum. Eve çıkarken kadının biri çocuğu usutuceksin niye çıkardın diyor. Halbuki bilse soğuk hava değil mikroplar hasta yapar.

Konu sahibi arkadaşım annenizle söyleyin sıkıca giydirsin atki bere, külotlu çorap (ben oğluma giydiriyorum) mont hicbiseycikler olmaz. Hatta iyi bile gelir bagisikligi bile güçlenir.
Bugün annem güç bela çocuğu çıkardı :) gezmiş sallanmış kaymıs :)) bugün daha rahat geçti çok şükür . Anne olmak gerçekten çok zor rabbim yardım etsin . 3 çocuklu hayatta bakalım beni neler bekliyor :)))

sibirya da rusya da yasayanlar nasıl yasıyor :)
ustelık rusyada kucuk cocuk ve bebeklerı cıplak karda oynatırlar

hava soguk oldugu ıcın kımse hasta olmaz... terleyıp ustunde sogursa veya grıplı enfeksıyonlu bırıyle haşır neşır olursa hasta olur
sız cıkarın yarım saat oynasın cekınmeyın

Back
X