Acaba her iyk miyk dediginde kosan bir anne misiniz?
Benim bir akrabamin 6 yasindaki cocugu bile aglayarak uyaniyor. Daha da kimbilir kac yasina kadar boyle koca bebek olarak kalacak. Tabii o cocugun annesi cocuk her iyk miyk dediginde bebege kosar gibi kosuyor, cocuk artik simarmis. Dogru duzgun konusarak derdini anlatmiyor, kendini bebek saniyor. E annesi bebek muamelesi yapinca... Gece yarisi aglayarak uyaniyor, tuvalete gidecekmis. Gerci kendisi soylemiyor bile bunu. Ayni boyle bebek gibi aglaya aglaya tuvaleti oldugunu soyluyor, ya da huysuzlaniyor filan. Ayni sekilde sabah uyandiginda da oyle. Direk aglayarak uyanma. Annesi de kosa kosa geliyor, ihtiyacini giderip susturmak icin. Ya ayni bebek bakar gibi bakiyor yani 6 yasindaki cocuga. Ben daha once hic gormemistim bu kadar buyuk cocugun bu sekilde bebeksi davrandigini. Annesi oyle alistirmis, simdi de sikayet ediyor zormus bakmasi. Tabii bu anne cocugun agzina da lokmasini veren, tuvalete goturen, kiyafetini, montunu, ayakkabisini giydiren bir anne. Cocuk kendi kendine birsey yapamiyor. Gerek duymuyor ne konusmaya, ne kendisinin en ufak bir ihtiyacini bile gormeye. Tam bagimli ve bebek gibi buyutulmus.
Bilmiyorum siz de mi boylesiniz de... Bence cocuga bebek muamelesi yaptikca cocuk buyumuyor. Benimki sadece bu konuda bir tahmin. Sizinki neden boyledir bilemem de.