• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2,5 yaşındaki kızıma hipermetrop teşhisi

aes04

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2022
49
31
38
28
2,5 yaşındaki kızımın sağ gözünde içe doğru kayma vardı doktora götürdüm. İki gözünde de 4.75 derece hipermetrop çıktı. İkisinde de eşit derecede 1.25 astigmat çıktı ve doktoru 4 ay boyunca gözlük kullanmasını , eğer ilerleme gerilerse kapama yapıp tedavi edeceğini söyledi. Böyle bi durumla karşılaşan var mı? Ömür boyu gözlük mü kullanacak yoksa bir süre sonra tedaviye yanıt verirse gözlüğü bırakacak mı ? Lütfen benzer durumları yaşayanlar varsa yardımcı olun çok üzülüyorum :(

Siz yada esiniz goklukluyse cocugunuz da muhtemelen gozluklu olacak. Benim oglum da 3,5 yasinda gozluk ve kapama kullanmaya basladi. 1 seneye yakin kapama yaptik. Tedavi iyi sonuc verdi goz ilerlemesi baya yavasladi sadece astigmati kaldi. Ama gozluklu. Esim de ben de gozlukluyuz bu yuzden cocuklarimizin gozluklu olacagini biliyorduk.

Siz yada esiniz goklukluyse cocugunuz da muhtemelen gozluklu olacak. Benim oglum da 3,5 yasinda gozluk ve kapama kullanmaya basladi. 1 seneye yakin kapama yaptik. Tedavi iyi sonuc verdi goz ilerlemesi baya yavasladi sadece astigmati kaldi. Ama gozluklu. Esim de ben de gozlukluyuz bu yuzden cocuklarimizin gozluklu olacagini biliyorduk.
Eşim de ben de gözlük kullanmıyoruz. Yani astigmat bizde de var ama çok düşük derece ve daha 3-4 sene önce teşhisi konulmuştu bize. Eşimin ablasında aynı problem var ama onun ki çok çok ileri olduğu için 30 senedir gözlük kullanıyor

hipermetrop azalan ama sıfırlanmayan bir şey, ben de ilkokuldayken hipermetrop teşhisi almıştım 5 yıl gözlük kullandıktan sonra gerek kalmadı artık kullanmama mesela.Astigmat veya miyopta artış oluyor.

Back
X