Konuşma Problemleri 2,5Yaşındaki oğlum hiç konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

hanzadem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
5.220
92
688
İzmir
oğlum 2.5 yaşınd ahiç konuşmuyor anne baba falan demek yok.çok sakın bütün gün bir odanın içinde vakıt geçirebiliyor.ağlamaz bağırmaz.hiç bir şey istemez.oyuncaklarla falan oynamaz yüzüne bakmaz.hiç ısrarcı değil en sevdiği şeyi elinden al döner arkasını başka şeyle ilgilenir .hiç mucadele etmez.endişeliyim açıkcası.2.5 yaşındaki çocuk bu kadar vurdum duymaz nasıl olur...

hanzade muhakkak cocugunu bir uzmana götürmelisin canim hadi mücadele etmeyi birak bir kac kelime bile olsa konusmasi gerekir aslinda 2,5 yasinda bir cocugun.

Benim arkadasimin oglundada buna benzer bir davranis vardi lakin onlar cok bekledi gec konusacak falan diye umursamamislar fazla 4 yasinda artik bir uzmana götürmüsler meger cocuk duyamiyormus iki kulagida yüzde 90 sagirmis ameliyat oldu ve konusma terapisi gördükten sonra düzeldi cocuk.

Hic bekleme vakit kaybetme gülüm allah korusun erken tehsis herseyin basi.

Allah yar ve yardimcin olsun yavrunun iyi günlerini göstersin sana öpüyorum seni canima.s.

oğlum 2.5 yaşınd ahiç konuşmuyor anne baba falan demek yok.çok sakın bütün gün bir odanın içinde vakıt geçirebiliyor.ağlamaz bağırmaz.hiç bir şey istemez.oyuncaklarla falan oynamaz yüzüne bakmaz.hiç ısrarcı değil en sevdiği şeyi elinden al döner arkasını başka şeyle ilgilenir .hiç mucadele etmez.endişeliyim açıkcası.2.5 yaşındaki çocuk bu kadar vurdum duymaz nasıl olur...

canım mutlaka çocuk gelişim uzmanına götürmen lazım,hiç zaman kaybetme lütfen ve sonuçtan bizide haberdar et.mücadele ruhu gelişir yaşı gelince kreşe mutlaka gönder çocuğun kendini ifade etmesini öğrenir,mücadele etmesini öğrenir.sakın canını sıkma düzelir ama yine söylüyorum zaman kaybetme canım...

bende zepp e katılıyorum.en kısa zamanda bir dr.a gitmelisiniz.

Acilen bir uzman ile görüş.
Benim kızım 3 yaşında ve susturamıyoruz. Sorduğu sorular karşısında bile bazen şaşırıyoruz.

Konuşup konuşmaması çok problem değil. Genelde 2.5 yaşından sonra pedegog yardımı önerilir. Benim eşimin yeğeni 4 yaşında konuştu. Şimdi 6 yaşında ama maşallah konuşmayı değil tartışmayı bile yönetebilir. Burda problem çocuğunun davranış şekli. İtiraz etmemesi, bir odada zaman geçirmesi, ağlamaması başka problemlerin belirtisi olabilir. Bunları lütfen ihmal etme. Seni korkutmak istemiyorum ama en kısa sürede uzman yardımı al lütfen.

adını söylediğiniz zaman size bakıyormu?
göz teması kuruyormu?
korkutmak istemem ama otizm başlangıcı olabilir
fakat hemen bir uzmana götürürseniz erken tedavi herşeyi çözer
a.s

adını söylediğiniz zaman size bakıyormu?
göz teması kuruyormu?
korkutmak istemem ama otizm başlangıcı olabilir
fakat hemen bir uzmana götürürseniz erken tedavi herşeyi çözer
a.s

endişelendirmek istemem ama otizm iki yaşından sonra daha çok belli ediyor kendini.tek başına bir dünya kurmuşsa kendine önemli.o yaşta topluma karışmak,arkadaş edinmek ister çocuklar.hatta bazıları çamaşır makinasının karşısına oturup dakikalarca makinayı izleyebilir.bu tip farklılıkları varsa dikkatli ol.refleksleri nasıl?ani seslerden ürkmüyorsa,seslenince dönüp bakmıyorsa kulaklardada sorun olabilir.ama tavsiyem acil bir uzmana götür.ne kadar erken teşhis edilirse o kadar iyi sonuç alınır..

Allah yardımcın olsun canım
arkadaşlarımla hemfikirim
Biz de kuzenlerimden şikayetçiydik
hiç yerinde duramıyorlar 1 dk. susmuyorlar diye
meğer ne durumda olanlar varmış
Umarım en kısa zamanda doktora götürürsün
Geçmiş olsun

duymada bir sorun yok istediği şeyleri çok güzel duyuyor istemediğne dönüp bakmıyor bile...ısrarcı değil elindekıle yetinmesini biliyor.eşim öğretmen her an yerde gazete dosy kalem vs şeyler olur hiç kurcalamaz.yırtmaz.biblolar sehpanın üzerinde ellemez.işte oyle garip bir huyu var.

selam canım!daha önce bende oğlum hakkında yazmıştım ama okudunmu bilmiyorum.benim oğlumda aynı davranışları gösteriyordu ve istemediği müddetçede konuşturamıyorduk.çok sakin ve olgun bir çocuk diyorduk ve en önemliside babaya çektiği için geç konuşacak diyorduk ama uzmanlar olgun çocuk olmaz diyor.benimkininde bağırması,vurup kırması yoktu ve ısrarcı değildi.tv ile arası nasıl?(özellikle reklam ve kliplerle)yaşıtlarıyla iletişim kuruyormu ve seslendiğinizde size bakıyormu? özellikle göz teması önemli bu konuda.gözlerinizin içine uzun süre bakabiliyormu?konuşmasa bile topunu getir dediğinizde yapıyormu bu önemli.kapıyı kapat dediğinizde kapatırmı?bunları yapıyorsa telaşlanmaya gerek yok ama yapmıyorsa özelden bana ulaş lütfen!belki aynı durumda bir anne olarak yardımcı olabilirim.ayrıntılı görüşelim.

merhaba benim oğlum 3,5 yaşında üç aydır özel eğitime gidiyor dil terapisi görüyor 15 kelime kadar kullanıyor söylediklerimi bazen yapıyor bazen yapmıyor bazılarını ise anlamıyor şuan özel eğitim veren hocası ve muayene eden doktoru bize otistik veyahut zeka geriliği olduğunu söylemedi ama ram daki görevliler beni korkuttu otizim ve zeka geriliğinden bahsetti benim oğlum konuşulanları dinliyor ama sorduğun sorulara cevap vermiyor anne araba aç gibi cümleler kurabiliyor ama üç kelimeyi geçmiyor söylediğim şeyleri içinden tekrar ediyor ama yaşıtlarına göre konuşması ve anlaması tabi ki geri ama çişini falan söylüyor önüne birşey koyunca yiyebiliyor pijamasını indirip çekebiliyor ama dişini fırçalayamıyor ve ağzını çalkalayamıyor fikri olan varsa paylaşabilirmi lütfen yada ankarada iyi bir yer bilen varsa yardım lütfen çok endişeleniyorum

Öncelikle merhaba siz konuyu açalı 10 yıl olmuş oğlunuz ne zaman konuşmaya başladı ve nasıl bir yol izlediniz bilgilendirseniz sevinirim oğlum 2,5 yaşında sadece meme mama baba diyor ama heceleyerek söylüyor çok karakter yapısı tam olmasada siZinkine benziyor ama bizim itiraz olayımız abartı yerden yere vuruyor kendını istediği olmadığında şimdiden teşekkür ediyorum

Back
X