2 adet cocuk :)

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.308
371
323
Almanya
Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?

Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi

bakabileceksen neden olmasin. benim ilk cocugum baya zor bir bebekti. 5 yasinda kardesi oldu . aynen sil bastan basliyorsun. guzel fikir bence . ikiz cocugu olanlar gibi.

Yardımcınız varsa çalışma planlarınız içinde aynı anda büyütmek iyi olur.
Ama gerçekten zor çok zor..bizzat biliyorum..

4 yaşmış ideal olanı pedagoglar açısından.
Benim kızlar arası 4 yaş iyi bir yaş aralığı bence de.

benım kızım 10 aylık ıkıncıye hamıle kalırım dıye cok korkuyorum ben cesaret edeıyorum ıkı cocuk aynı anda ama yetısebılırım aynı ılgı sevgıyı bakımı ıkısınede gosterebılırım dıyosanız neden olmasın abımın cocukları var bır bucuk yas var aralarında ve ınanılmaz ıyı anlasıyolar cokta sevıyolar bırbırlerını kıskıanma vs durumlar hıc olmadı aralarında; Allah gonlunuze gore versın :)

1.5 yasinda kizim var.esimde bende ona aşigiz resmen ama bana cocuk dusunuyo musun dersen ne ben nede esim en az 8 yil dusunmuyoruz.hatta gecen gun bi tane kizimiz tek olsun en iyi imkanlari ona sunalim dedik.allah bize bagislasin ama ben hic dusunmuyorum helede boyle ust uste yapanlari anlayamiyorum.birinin cocuklugunu yasamasina izin vermemek bana haksizlik gibi geliyor

aynenn. Zor oldu mu peki sil bastan tekrar anne olmak?
evet bana zor geliyor yani . bir rahatliga alisiyorsun. sevgisi ayri tabi ona bir sey demiyorum. mesela camasirlari ayri yikiyorsun, iki cocugun bir yikarsin. uykusuz kaliyorsun, kalmisken ikisinde kal☺tekrar wc egitimi olucak vs.

yas farki az olunca birbirlerine arkadas oluyorlar vs.

yani yas farki olmasininda avantajlari var tabiki. ama siz bakabileceginize inaniyorsaniz neden olmasin.

tabi ilk cocuk emiyor, bunu dusunerek 2 yas fark iyi bence.

7 ay çok erken diye düşünüyorum.
Benimkiler arası 3 yaş tam, 4-5 yaş ara daha iyi olabilirdi yine de. 5 yaştan sonra da aynen sizin gibi düşünüyorum, tekrardan başa dönmek, çocukların ihtiyaçlarının tamamen farklı oluşu çok zorlayacaktır.
Çok kısa aralıklarla doğum da fiziki açıdan ve psikolojik açıdan sizin için zor olacaktır. Kendinize bu yönden iyi bakıyor musunuz?

Yurumeye baslayinca hamile kal :) planli oluyosa tabii...cunku gebeligin nasil gececegini bilmiyosun...agir gecerse kaldirmak indirmek buyuk mesele oluyo

Oglum 1 yaşındayken beraber büyüsünler diye düsünerek hamile kaldım. Hemen olmaz dedim ilkinde baya beklemiştik ama hemende oldu. Araları 21 ay olacak.

Suan zorlanmıyorum ama benim yardım eden biri var evimde buda önemli bir ayrıntı bence.

Ayrica emziriyorum hamileykende bu sorun olmuyor. Doktor ve çocuk doktoru sorun olmaz dedi. Emdigi sürece devam edecek.

https://www.google.com.tr/amp/m.yen...om/hayat/emzirirken-hamilelige-dikkat-2453071

Sebebini burdan okuyabilirsiniz. Doktorların tavsiyesi bu yönde. Tabi beslenmenize ve sağlığınıza çok özen gösteriyosanız orası ayrı..
Tandem emzirmeyi araştırın derim. Dünyada milyonlarca anne var bu şekilde devam eden. Bu konuyu oldukça fazla arastırdim ve hem cocuk doktoru hem kadin doğum doktoru hic bir sorun olmadiğını söyledi. Düsük riski gibi özel bir durum olusmadikça sorun olmuyor.

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?

Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi
bebeğiniz daha çok küçük ayrıca emzirme açısından da onun hakkı 2 yaşa kadar emzirilmek şu an için emzirmiyorsan bile illa zorluk ve kıskançlık da olacak.Bence hakkıyla birini büyüttükten sonra düşünülmesi sırf kendi rahatınız için beraber büyüsünler diye bencilce düşünmek mantıksız.

Benim de kafam da aynı düşünceler yiyip bitiriyor Beni. Ilk çocuğum 3e girecek bu ocak ayında. Şükür kendini çoğu konuda kurtardı
Aslında ikinci bebeği hiç düşünmüyorduk beni düşünmeye iten oğlumun tek kalması oyun oynarken sıkılıp hırçınlaşması. Biz oynuyoruz oynatıyoruz ama bir yere kadar o kendisi gibi çocuk istiyor karşısında. Bi çocuk görünce peşine takılıyor onla oynamak istiyor. Keşke önce hamile kalsaydım bu yıl arkadaş olurlardı beraber. zorluk desen zaten hangi dönem zorluk olmuyoki en azından ikisine bir bölüşürsün çocuk mevzusunu kapatırsın. 2,5 -3yaş oyun çağına gelince kendileri oynar sana zoru bile olmaz bebeklerin. Yap bence. Ben pişmanım keşke erken yapsaydım.

Ayrıca emzirebiliyorsun benim arkqdaşım da aynı bebeği yaşına girmeden hamile kaldı. Doktoru emzirmeye devam et dedi. Epey emzirdi sonra zaten bıraktı.

Oğlum 16 aylık, yeniden hamileyim. Planlı bir gebelik değildi ama vardır herşeyde bir hayır diyorum. Sağlıkla doğurmak kısmet olursa araları 22 ay olacak. Oğlumu hala emziriyorum, memeden kesmedim, kesmeyi de düşünmüyorum. Zor olacak ama biri 3 diğeri 5 yaşına gelince az biraz rahata ereceğim diye umuyorum :)

Back
X