• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.cocuk fikri kararsizliklar çok kafama taktım dertleşmek istedim

İki evladım var aralarında 5 yaş var ben çok zorlanmadım çünkü ilk çocuğum kardeşiyle ilgilenir birlikte saatlerce oyun oynuyorlar
Ama ilk 2 yıl zor oluyor ama ikinci çocuğum 2 yaşına girdi ben rahatladım abla kardeş oyun oynuyorlar çok güzel anlaşıyorlar

Merhabalar şu sıralar öncesinde hiç aklımda yokken 2.cocuk düşüncesi aslında olabilir miydi diye bir düşünce bir yandan da pişmanlık kapladı içimi internette 2 tane küçük çocuğu olan insanlar da karşıma çıkıyor bir yandan olsa mı diyorum ama kafam çok karisik afedersiniz utanarak anlatıyorum geçtiğimiz 4-5 gün öncesinde adetime birkaç gün kaldığını varsayarak eşimle korunmasız bir birlikteliğim oldu ertesi gün normalde adet günümdü ve dikkat ederiz olmadım endişelendim 18 aylik bir bebeğim var doğdu doğalı hep dikkat ettik ilk defa dikkat etmeden oldu hemen sonrasında endişelendim acaba hamile kalır mıyım diye adet uygulamasi kullaniyorum orada hamile şansı düşük diyor fakat ne kadar doğru veya yanlış orasini bilemiyorum neyse ben endiselendim ertesi gunu adetim de gelmeyince daha da endiselendim eşim istersen hap alayım diye sordu bu kararı bana bıraktı. Ben alma dedim ama gün içinde cok kararsızliklar yaşadım 2 çocuklu hayatın zorluklarına odaklandım bebeğim olsa ki olacağı da kesin degil ama şüphe işte acaba ilk çocuğuma haksızlık mı ederim gibi düşünceler kapladı içimi birazda 18 aylık bebeğim büyüsün ben de biraz daha rahatlayayim diye kendimi de düşündüm yalan yok çünkü yeri geliyor çok yoruluyorum ayakta sallanıyor bazı geceler saatlerce sallıyorum zorlandgim cok zaman oldu bebeklik dönemi de zordu ilk 3 ay özellikle cok zorlandim etkilendim yeni bir bebeğe hazır olamayacagimi düşündüm ve sabahına ertesi gün hapı aldim öncesinde de internette biraz arastirdim adet söktürücü neler var diye zerdecal cayi içtim sonra hap içtim aradan birkac saat sonrada kekik çayı içtim 2 saat sonrası gibi önce hafif pembemsi sonrasında da kahverengimsi pihtili akıntılı şekilde kanama oldu kusura bakmayın böyle açıkça yazdım acaba hamile mi kaldım da böyle oldu dedim yani adetim korunmasız ilişkiden sonraki ikinci gün bitki çayları ve hap kullanarak gelmiş oldu sonrada pişman oldum eşim akışına bırakmamı gelirse ki geleceğine inanıyorduk adetimin veya gelmezse de bir bebeğimiz olacak diye düşünüyordu ben hazır hissetmiyordum fakat adetimde gelince benim de içimi bir hüzün kapladı acaba yanlış mı yaptım eşimin dediği gibi gelmesini mi bekleseydim diye 2. Çocuk eğer olsaydı aralarında 27 ay gibi bir süre olacaktı yaşı yakin cocuk buyutenler nasil bir duygu ben hep zorluklarına odaklandim eşimde bunu söylüyor bana olumsuz düşündüğümü internette de karşıma iki çocuklu olanların her ne kadar zor da olsa güzel olduğu çıkıyor çocukların birbirinin arkadaşı olduğunu belki de hamile kalmayacaktim ama ilaç veya adet söktürücü çaylar kullanmasa miydim beklesemiydim diye düşünüp kafamı çok yoruyorum yoruldum gerçekten bu düşüncemden dertleşmek istedim nasıl düşünmem gerekirdi ki
Psikolojik olarak etkilenmişsiniz gördüğünüz her videoya inanmayın zaten çocuğunuz gerçekten küçük 18 aylık daha sanki 10 yaşında gibi konuşmuşsunuz gerçekten karar verene kadar korunmasız ilişkiye girmeyin

İkinci çocuğu herkes kardeş isteği ile dünyaya getiriyor ben bu mantığı doğru bulmuyorum ikinci çocuk sizin yeniden anne olmanız demek ve yükünüz iki katına çıkıyor 2 çocuk arasındaki dengeyi kuramazsanı malesef ikisi de özellikle büyük olan bu süreçten kötü etkileniyor. Benim kızım 27 aylık maddi ve manevi olarak kendimi hazır hissetmiyorum ikinci çocuğa bakıcı babaanne desteğimiz olmsına rağmen uykusuzluk erken doğum vs süreçleri beni çok etkiledi.

Bende 3 sene tedavi gördüm düşük yaptim tam tüp bebege başlayacağımiz ay hamile kaldim kizim dogdu nasilsa tedavisiz olmuyor diye korunmadik 😅 büyük sürpriz yapti oglum bize hic aldirmak aklımdan gecmedi ama cok korktum iki bebekle ne yaparim ikiz gibi olacak nasil olur diye cok taktim şükür bu günlere geldiler şimdi ne anneye ne babaya ihtiyaclari var birbirlerine yetiryorlar
İlk seneler çok zordu. Benimkiler 3 ve 4 yaşındalar. Kendilerini ifade edebiliyor, dertlerini anlatabiliyorlar. 3 saatte olsa kreşe gidiyorlar. Şu an ben anneliğin en keyifli zamanlarını yaşadığımı düşünüyorum. İlkokuldan itibaren tüm gün okulda olacaklar. Bir gün büyüyecekler bana ihtiyaçları olmayacak. O yüzden çok yorucu da olsa ben bu dönemlerin geçeceğini hep bildim. Allah’a Şükür imkanımda vardı çocuklarımı kendim büyüttüm. Kimseden bir destek almadım. Bir ara yatılı bakıcı alayım dedim. Kadın o kadar küstahtı ki. “Senin küçük kızın kendine yanaştırmıyor” dedi. O gün kovdum. Evlat bu. Kimseye güvenip teslim edemiyorsun.
İki çocuk evin bütün dengesini değiştiriyor. 😍 Tek olsa o büyüme sürecini paylaşabileceği kendi dengi olamayacaktı. İnşAllah hayat boyu birbirlerinin en iyi arkadaşı olurlar. 🙏🏻

Haklısınız evet ama adetimin sakince gelmesini beklemek yerine getirtmek için çay ve hap içince sonrasında pişman oldum acaba beklesemiydim acele etmese mıydım diye
Çay ve hap ile gebelik sonlanmaz ki.

Pekçoğumuz doktor reçetesi ile özellikle düşük yapmak için reçete edilen ilaçlardan fayda göremediğimizi yazdık bu forumda. Düşük ilaçları bile düşüğe her zaman neden olamazken sizin içtiğiniz ilaçın ne etkisi olacak

Merhabalar şu sıralar öncesinde hiç aklımda yokken 2.cocuk düşüncesi aslında olabilir miydi diye bir düşünce bir yandan da pişmanlık kapladı içimi internette 2 tane küçük çocuğu olan insanlar da karşıma çıkıyor bir yandan olsa mı diyorum ama kafam çok karisik afedersiniz utanarak anlatıyorum geçtiğimiz 4-5 gün öncesinde adetime birkaç gün kaldığını varsayarak eşimle korunmasız bir birlikteliğim oldu ertesi gün normalde adet günümdü ve dikkat ederiz olmadım endişelendim 18 aylik bir bebeğim var doğdu doğalı hep dikkat ettik ilk defa dikkat etmeden oldu hemen sonrasında endişelendim acaba hamile kalır mıyım diye adet uygulamasi kullaniyorum orada hamile şansı düşük diyor fakat ne kadar doğru veya yanlış orasini bilemiyorum neyse ben endiselendim ertesi gunu adetim de gelmeyince daha da endiselendim eşim istersen hap alayım diye sordu bu kararı bana bıraktı. Ben alma dedim ama gün içinde cok kararsızliklar yaşadım 2 çocuklu hayatın zorluklarına odaklandım bebeğim olsa ki olacağı da kesin degil ama şüphe işte acaba ilk çocuğuma haksızlık mı ederim gibi düşünceler kapladı içimi birazda 18 aylık bebeğim büyüsün ben de biraz daha rahatlayayim diye kendimi de düşündüm yalan yok çünkü yeri geliyor çok yoruluyorum ayakta sallanıyor bazı geceler saatlerce sallıyorum zorlandgim cok zaman oldu bebeklik dönemi de zordu ilk 3 ay özellikle cok zorlandim etkilendim yeni bir bebeğe hazır olamayacagimi düşündüm ve sabahına ertesi gün hapı aldim öncesinde de internette biraz arastirdim adet söktürücü neler var diye zerdecal cayi içtim sonra hap içtim aradan birkac saat sonrada kekik çayı içtim 2 saat sonrası gibi önce hafif pembemsi sonrasında da kahverengimsi pihtili akıntılı şekilde kanama oldu kusura bakmayın böyle açıkça yazdım acaba hamile mi kaldım da böyle oldu dedim yani adetim korunmasız ilişkiden sonraki ikinci gün bitki çayları ve hap kullanarak gelmiş oldu sonrada pişman oldum eşim akışına bırakmamı gelirse ki geleceğine inanıyorduk adetimin veya gelmezse de bir bebeğimiz olacak diye düşünüyordu ben hazır hissetmiyordum fakat adetimde gelince benim de içimi bir hüzün kapladı acaba yanlış mı yaptım eşimin dediği gibi gelmesini mi bekleseydim diye 2. Çocuk eğer olsaydı aralarında 27 ay gibi bir süre olacaktı yaşı yakin cocuk buyutenler nasil bir duygu ben hep zorluklarına odaklandim eşimde bunu söylüyor bana olumsuz düşündüğümü internette de karşıma iki çocuklu olanların her ne kadar zor da olsa güzel olduğu çıkıyor çocukların birbirinin arkadaşı olduğunu belki de hamile kalmayacaktim ama ilaç veya adet söktürücü çaylar kullanmasa miydim beklesemiydim diye düşünüp kafamı çok yoruyorum yoruldum gerçekten bu düşüncemden dertleşmek istedim nasıl düşünmem gerekirdi ki
Öncelikle olanlar hakkında düşünmeyi bırakın. Eğer bebeğin vakti gelmiş olsaydı zaten siz durduramazdınız. Bundan sonrasını akışına bırakın ve bebeğinize odaklanın.

Bu hamleden sonra içinizde ikinci bir bebeğe karşı daha yoğun bir istek olabilir. Bunu biraz daha mantıklı düşünüp ele alın.

Birden fazla çocuk sahibi olmanın hem güzel yanları var hem de zorlukları var. Zorluk iki kat artmıyor çünkü ilkinden dolayı zaten tecrübeniz var. Ben ikinci bebekle birlikte anne olduğumu daha yoğun bir şekilde hissettim çünkü ilkini heyecanı telaşı o kadar yoğundu ki bir şey anlamamışım. İkinci biraz büyüyüp de ilkiyle ve sizinle etkileşime başladığı zaman onları izlemek dahil olmak tarifsiz bir his. İzlediğiniz videolardan çok daha fazlasını yaşıyor olabilirsiniz. Ancak o videolarda olmayan diğer gerçekler sizi çok fazla zorlayabilir.

Siz bebeğinizi büyütürken eşinizden veya ailenizden destek alıyor musunuz? Çalışıyor musunuz veya çalışma hayatına ne zaman dönmeyi planlıyorsunuz? İlk çocuğunuzun yapısı nasıl çok kıskanç veya bakımı zor bir cocuk mu?

Bu arada bazı bölümlerde utanarak yazdığınızı söylemişsiniz. Lütfen utanmayın bahsettiğiniz şeyler ayıp veya utanılacak şeyler değil aksine hakkında konuşurken rahat olmanız gereken insana dair doğal şeyler.

Back
X