• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aydır arayıp sormayan eş ve yaşattıkları

G
Merhaba hanımlar. Daha önce de konu açmıştım. Kısaca ozetleyim. 1 senelik evliyim eşim ailesine aşırı bağımlı bir insan. Ailesine cok yakın mesafede oturuyoruz ve hemen hemen hergün kendisi gidiyor. Beni de gitmem için zorluyor gitmedigim zamanlar da da evde yalnız kalıyorum. Çalışan biriyim. Cok yoruluyorum evime gelip dinlenmek yerine kosa kosa kayinvalide evine gitmek mecburiyetindeyim. Gitmedigim zamanlar hep bi problem tartışma yaşıyoruz. Bunun dışında psikolojik sorunlari da var mesela. Telefonuma sohbet yedeği yapmış ve benim tüm yazışmalarımı okumuş. Beni kimseyle gorusturmek istemiyor insanlardan akıl alacağımı düşünüyor. Oysaki öyle bi durum yok cok şükür okumuş belli bi hayat tecrubesi yaşamış ve saygın bir mesleğe sahip biriyim. Kendisi günümüz insanlari gibi degilde eski insanlar gibi olmak istiyor. Mesela ben aradığımda ailesinin yanindaysa asla telefonumu acmaz bu ailesine karşı bi saygısızlık olur. Yada biz haftasonlari basbasa takilmak yerine ailesi ile birlikte ev oturmalarina büyükleri ziyarete gitmek zorundayizdir. Tabiki bunlarda onemli seyler ama daha genciz ben 26 esim 27 yasinda gezmek tozmak ilgi beklemek benimde hakkım. İstediği birseyi yapmadigimda yada kendimi savundugumda konustugumda gözü hicbirsey görmüyor eline ne geçerse kırıp döküyor öfke kontrolü hic yok. Tartışma sirasinda benim konusmama tahammül edemiyor birkeresinde sesini keseceksin diyerek cenemi sıktı. Ve hemen hemen her tartışmada ya kendi ailesini arıyor ben bununla yapamıyorum ailesini arayin gelsin alsin diyor yada kendisi babami arayıp gel kızını al diyor.
Yaşadığım sorunlardan birtanesi de şu. Bir gün yalanını yakaladım teyzesini kullanarak yalan söyledi. Ben teyzesini cok severim ve asla hakkimda kötü birsey söyleyeceğini düşünmem. Neyse inatlasti istersen ara sor dedi. Bende aramadim birgun oturmaya gittigimizde yuzlestirdim. Ve yalan söylediği ortaya çıktı. Herkesin icinde bana bağırdı kes sesini gibi seyler söyledi. Neyse eve gittik hic özür dilemedi aksine yatak ayırdı. Sabah bana isyerimden izin aldırdı ve adliyeye götürdü beni. Adliyeye götürdüğünü biliyordum amaci gözümü korkutmak. Dik durdum aglamadim bu sebepten benimle bosanacaksa ondan once imzayi ben atardım. Baktı geri adim atmiyorum ciddiyim. Adliyenin kapisininda vazgecti yeminler etti yalan soyledigini itiraf edip özür diledi. Bunun gibi psikolojimi bozan cok olay yaşadım. Aileme karşı cok fazla saygisizliklar yaptı.
Neyse haziran ayinda bunca birikmislik patladi ve ben ailemin yanına geldim hemen hemen iki aydır ailemin yanindayim. Mesaj atmak haricinde hicbir adım atmadı. Özür dilemedi. Kapıma gelmedi. Sadece msj atarak beni dışarda görüşmeye çağırıyor. Bir yandan da akillanmadiysan bana karışmaya devam edersen aynı şeyleri yaşarsın diyor. Annemi takıntı haline getirmis ve annemle yuzyuze gelmek istemiyor. Ben bu adama daha önce 2 kere şans verdim. Fakat hicbir duzelme olmadı. Aileme saygı gostermeyen 2 aydır ailesi de dahil arayip sormayan evime gelmek istemeyen bir adamla görüşmeye değer mi?
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlariniz için şimdiden teşekkür ederim.
Görüşmeye degmez kesinlikle zaman kaybi.

Merhaba hanımlar. Daha önce de konu açmıştım. Kısaca ozetleyim. 1 senelik evliyim eşim ailesine aşırı bağımlı bir insan. Ailesine cok yakın mesafede oturuyoruz ve hemen hemen hergün kendisi gidiyor. Beni de gitmem için zorluyor gitmedigim zamanlar da da evde yalnız kalıyorum. Çalışan biriyim. Cok yoruluyorum evime gelip dinlenmek yerine kosa kosa kayinvalide evine gitmek mecburiyetindeyim. Gitmedigim zamanlar hep bi problem tartışma yaşıyoruz. Bunun dışında psikolojik sorunlari da var mesela. Telefonuma sohbet yedeği yapmış ve benim tüm yazışmalarımı okumuş. Beni kimseyle gorusturmek istemiyor insanlardan akıl alacağımı düşünüyor. Oysaki öyle bi durum yok cok şükür okumuş belli bi hayat tecrubesi yaşamış ve saygın bir mesleğe sahip biriyim. Kendisi günümüz insanlari gibi degilde eski insanlar gibi olmak istiyor. Mesela ben aradığımda ailesinin yanindaysa asla telefonumu acmaz bu ailesine karşı bi saygısızlık olur. Yada biz haftasonlari basbasa takilmak yerine ailesi ile birlikte ev oturmalarina büyükleri ziyarete gitmek zorundayizdir. Tabiki bunlarda onemli seyler ama daha genciz ben 26 esim 27 yasinda gezmek tozmak ilgi beklemek benimde hakkım. İstediği birseyi yapmadigimda yada kendimi savundugumda konustugumda gözü hicbirsey görmüyor eline ne geçerse kırıp döküyor öfke kontrolü hic yok. Tartışma sirasinda benim konusmama tahammül edemiyor birkeresinde sesini keseceksin diyerek cenemi sıktı. Ve hemen hemen her tartışmada ya kendi ailesini arıyor ben bununla yapamıyorum ailesini arayin gelsin alsin diyor yada kendisi babami arayıp gel kızını al diyor.
Yaşadığım sorunlardan birtanesi de şu. Bir gün yalanını yakaladım teyzesini kullanarak yalan söyledi. Ben teyzesini cok severim ve asla hakkimda kötü birsey söyleyeceğini düşünmem. Neyse inatlasti istersen ara sor dedi. Bende aramadim birgun oturmaya gittigimizde yuzlestirdim. Ve yalan söylediği ortaya çıktı. Herkesin icinde bana bağırdı kes sesini gibi seyler söyledi. Neyse eve gittik hic özür dilemedi aksine yatak ayırdı. Sabah bana isyerimden izin aldırdı ve adliyeye götürdü beni. Adliyeye götürdüğünü biliyordum amaci gözümü korkutmak. Dik durdum aglamadim bu sebepten benimle bosanacaksa ondan once imzayi ben atardım. Baktı geri adim atmiyorum ciddiyim. Adliyenin kapisininda vazgecti yeminler etti yalan soyledigini itiraf edip özür diledi. Bunun gibi psikolojimi bozan cok olay yaşadım. Aileme karşı cok fazla saygisizliklar yaptı.
Neyse haziran ayinda bunca birikmislik patladi ve ben ailemin yanına geldim hemen hemen iki aydır ailemin yanindayim. Mesaj atmak haricinde hicbir adım atmadı. Özür dilemedi. Kapıma gelmedi. Sadece msj atarak beni dışarda görüşmeye çağırıyor. Bir yandan da akillanmadiysan bana karışmaya devam edersen aynı şeyleri yaşarsın diyor. Annemi takıntı haline getirmis ve annemle yuzyuze gelmek istemiyor. Ben bu adama daha önce 2 kere şans verdim. Fakat hicbir duzelme olmadı. Aileme saygı gostermeyen 2 aydır ailesi de dahil arayip sormayan evime gelmek istemeyen bir adamla görüşmeye değer mi?
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlariniz için şimdiden teşekkür ederim.
Bu adam dava salonundada ağlar bırak ailesiyle ne hali varsa görsün sen evinde mutlu ol

mesajınıza bayıldım.çok tatlısınız :))
ayrıca profil fotonuza da ayrıca baylıyorum..

bu arada siz de bence kendinize daha fazla yazık etmeyin.düzelmez.ama eminim eline boşanma celbi geçtiğinde şok olacak ve ayaklarınıza kapanacak.
bu dayılanmaları kuyruğunu dik tutmalar falan hepsi sizin ondan ayrılamayacağınızı düşündüğü için emin olun..
hele bir işin ciddiyetini görsün bak nasıl tıpış tıpış barışalım diye geliyor..
Canım teşekkür ederim o senin tatlılığın :oops:

çok şükür ailem arkamda. çocugum yok. zaten cocuk yapmamız bile ailesine bağlıydı. nezaman ben ailesiyle cok samimi olursam kendısıne ıtıraz etmeden her dediğini yaptıgımda olacaktı cocukta. güvenmiyorum heleki yalana hiç tahammülüm yok. ama çokta üzülüyorum. ne hayallerim vardı. evimi özene bezene dizdim. hiç doyamadım bile ev otel gibi birşeydi bizim için. evimde oturup çay içmek yemek yemek benim için lükstü. herkes gezmek tozmak ister ben evimde kalabilmek için yalvarıyordum resmen

Neyi düşünüyorsun anlamadim.cok mu aşıksın veya aile kültürünüz boşanmayı çok mu reddediyor...
Her şey çok acik:KK4:
hayır aksine soğudum. ailem ve akrabalarımda boşanmama asla karşı değil tam tersi bukadar sabretmeme eziyet cekmeme kızıyorlar. hepsi herkes arkamda. bana zor gelen hayallerimin yıkılması neler umarak evlendım ne buldum. bunun için üzülüyorum

Ailesinin yanındayken ayıp olur diye eşinin telefonu açmamak ne ya? Normal değil, tuhaf, takıntılı bi insan bu. Kendini geliştirirememiş sıkıntılı ve takıntılı. Evlenmeden farketmiyor musunuz anlamıyorum sevgiliyken de böyledir. Nasıl bu kadar farklılığı göze aldınız? Yani bu adamın her akşam ailesine oturmaya gideceği sürpriz değildi bence.
Değişmeye niyeti olmadığını da belirtmiş, zerrece sevgisi olduğunu sanmıyorum.

Bunlari yasayip hala dava acmadiysaniz en buyuk hata sizde
Adam manyagin onde gideni ve siz hala neden aramadi mi diyorsunuz , kacin kurtarin kendinizi okurken icim titredi resmen bu ne yahu

Daha 26 yaşındasın. Sana bunları yaşatanlar nasıl iflah olur bilmem. Yol yakınken ayrıl ve yolunu çiz. Çok daha seveceğin sayacağın sevileceğin değer göreceğin bir insanla karşılaşırsın umarım. Bu adam insanı sadece yaşlandırır sinirleriyle oynar. kendine bunu yapma.

Kiyamam, bir an once kurtulmaya bak. Daha gencsiniz hayat guzel. Hayatinizi mahfetmelerine izin vermeyin

evlenmeden önce de sinyallerini verdi. ama bukadar olacagını tahmin edemedim. aileme karsı cok saygılıydı. hiç yalanını yakalamadım. bukadar anneci olacagını tahmin edemedim. sözde mantıktıgımıza da uygun birisiydi. ama sonuc ortada.

Herkes bir şanssı hakkeder düzelir mi bilinmez ama sen şans verirsen kendini törpüleyeceksin uyum sağlayacaksın çünkü bir gerçek ama doğru ama değil iki kişilik evlilik olmuyor ve ailelerle evleniyoruz
İstersek en modern olalım, istersek en cahil
Herkes bi şekilde bu problemleri yaşıyor kendini törpüle isteklerini azalt

haklısınız. zaten her mesajında kendisini ve ailesini savunuyor. ben kendime çeki düzen verirsem akıllandıysam dönmeliymişim. yoksa aynı şeyler yine yaşanırmış
Yok yaaaa :sinirli::sinirli:
Neymiş senin kabahatinde akıllanacakmışsın :duduk::duduk::duduk:
Ya hiç şans vermeye değmez giden ömründen gider daha genceciksin ya böyle bi adamla ömür geçirebileceğine inanıyor musun
Ömrü geçtim bi beş sene sonrasının hayalini kurabiliyor musun
İşin kötüsü ne biliyor musun bu adamı alttan ala ala, her yaptığını tolere ede ede bi bakmışsın senin sinirlerin yıpranmış, psikolojin bozulmuş yapma etme kendine bunu henüz çocuk da yokken kurtar kendini

hayır aksine soğudum. ailem ve akrabalarımda boşanmama asla karşı değil tam tersi bukadar sabretmeme eziyet cekmeme kızıyorlar. hepsi herkes arkamda. bana zor gelen hayallerimin yıkılması neler umarak evlendım ne buldum. bunun için üzülüyorum
Canim ne bilebiliriz ki neler yasiycagimizi.evlilik kapalı kutu aslında.insanlar gerçek karakterini nikah sonrası gösteriyor heralde.bence bir an önce bu berbat adamdan ve yaşattığı durumdan kurtul

Bugun olmazsa 10 sene 20 sene sonra ayrilmak istediğinde ayrilabilecekmisin. Yasin genc, emek henuz az. Eger 20 sene sonrayi hayal edebiliyorsan devam et yoksa ayrıl kurtul.

Çok tezat kendi ailesine olağanüstü saygı gösterirken siZe ve ailenize bu kadar saygısız nasıl olabiliyor
Babanızı nasıl bu kdar zor durumlarda bırakıyor
Gel kızını al nasıl bir terbiyesizliktir
Bir babaya çok ağır değil mi
Belki de o gün bir karar vermeliydiniz..

Gördüğüm kadarıyla, Hiç iyi bir tarafı yok bu adamın ve bana psikolojik sorunlu gibi geldi
Dönemsel bir sey de degil hani bu aralar kafası karaşık duyguları karışık manasında değil
Ruhsal olarak bir sorunu var ve bu kraketerine yansımış

Ne burcu eşiniz merak ettim..

Sorunlu evlilklere bitir boşan demem üstelik kendi evliliğimde sorunlu
Bana hep daha emekçi daha değerli gelir sorunların çözümüne çaba sarf edilmesi
Her şeyi yolunda giden evliliklerden daha sağlam olduğunu düşünürüm sonunda çözüme ulaşmış evliliklerin

Ama burada çözülecek gibi durmuyor
Yani bu adamı belki 5 senede düzeltebilirsin ama o sürede sen hasta olursun
Sonra Adam seni düzeltirmi orası meçhul

İyi bir işin var sanırım, ailen de bu durumda destekçidir muhakkak bence yoluna bu adam olmadan devam et
Huzurlu olursun en azından
iş buraya gwlmişken yeterince de haklı sebebin varken inceldiği yerden kopsun derim.

Canim benzer durumlari bende yasadim.ve suan ailemin yanindayim 1 yil boyunca sabrettim ve artik bicak kemigr dayandi 1 saatin icinde herseyimi alip ciktim o evden resmen kafesten cikarilmis kus gibi yere goge sigamadim ozgur oldugumu hissettim... ama emin ol asla degmez hic kendini hebaa etme derim cocugunda yoksa bosanmak.hayirlisi diye dusunuyorumm.. ki ben oyle yapma karari aldimm.. o cok sevgili aileleriyle mutlu.olsunlar ömrünü boyle insanlarla gecirdigine deymez.. hakkimizda hayirlisi Allah yardimcin olsun..

En zoru , hasta olupta bunu kabul etmeyen ve tedaviye yanaşmayan insanlardır.

Eşiniz özür diler elbet ancak şuan tüm yaşadıklarınıza rağmen dava açmamanız onu cesaretlendirmiş ve bu yüzden hala haddini aşıyor.

Sözüm ona sizi yola getirmeye çalışıyor. Yumurta kapıya dayandığında oda kapınıza dayanır.
Lütfen kanmayın.
Daha evliliğinizin başında size bunu yapan sonrasında çok daha beterlerini yapar.

Anlıyorum hayallerin yıkılması çok zordur. Sizin için gerçekten zor bir süreç olacaktır.
Ancak o eve döndükten sonra ruhunuzda oluşacak tahribattan çok daha iyi ayrılık.

Hayat çok kısa. Değmez böyle insanlara bir saniyenizi bile vermeye.

Back
X