Merhaba hanımlar. Daha önce de konu açmıştım. Kısaca ozetleyim. 1 senelik evliyim eşim ailesine aşırı bağımlı bir insan. Ailesine cok yakın mesafede oturuyoruz ve hemen hemen hergün kendisi gidiyor. Beni de gitmem için zorluyor gitmedigim zamanlar da da evde yalnız kalıyorum. Çalışan biriyim. Cok yoruluyorum evime gelip dinlenmek yerine kosa kosa kayinvalide evine gitmek mecburiyetindeyim. Gitmedigim zamanlar hep bi problem tartışma yaşıyoruz. Bunun dışında psikolojik sorunlari da var mesela. Telefonuma sohbet yedeği yapmış ve benim tüm yazışmalarımı okumuş. Beni kimseyle gorusturmek istemiyor insanlardan akıl alacağımı düşünüyor. Oysaki öyle bi durum yok cok şükür okumuş belli bi hayat tecrubesi yaşamış ve saygın bir mesleğe sahip biriyim. Kendisi günümüz insanlari gibi degilde eski insanlar gibi olmak istiyor. Mesela ben aradığımda ailesinin yanindaysa asla telefonumu acmaz bu ailesine karşı bi saygısızlık olur. Yada biz haftasonlari basbasa takilmak yerine ailesi ile birlikte ev oturmalarina büyükleri ziyarete gitmek zorundayizdir. Tabiki bunlarda onemli seyler ama daha genciz ben 26 esim 27 yasinda gezmek tozmak ilgi beklemek benimde hakkım. İstediği birseyi yapmadigimda yada kendimi savundugumda konustugumda gözü hicbirsey görmüyor eline ne geçerse kırıp döküyor öfke kontrolü hic yok. Tartışma sirasinda benim konusmama tahammül edemiyor birkeresinde sesini keseceksin diyerek cenemi sıktı. Ve hemen hemen her tartışmada ya kendi ailesini arıyor ben bununla yapamıyorum ailesini arayin gelsin alsin diyor yada kendisi babami arayıp gel kızını al diyor.
Yaşadığım sorunlardan birtanesi de şu. Bir gün yalanını yakaladım teyzesini kullanarak yalan söyledi. Ben teyzesini cok severim ve asla hakkimda kötü birsey söyleyeceğini düşünmem. Neyse inatlasti istersen ara sor dedi. Bende aramadim birgun oturmaya gittigimizde yuzlestirdim. Ve yalan söylediği ortaya çıktı. Herkesin icinde bana bağırdı kes sesini gibi seyler söyledi. Neyse eve gittik hic özür dilemedi aksine yatak ayırdı. Sabah bana isyerimden izin aldırdı ve adliyeye götürdü beni. Adliyeye götürdüğünü biliyordum amaci gözümü korkutmak. Dik durdum aglamadim bu sebepten benimle bosanacaksa ondan once imzayi ben atardım. Baktı geri adim atmiyorum ciddiyim. Adliyenin kapisininda vazgecti yeminler etti yalan soyledigini itiraf edip özür diledi. Bunun gibi psikolojimi bozan cok olay yaşadım. Aileme karşı cok fazla saygisizliklar yaptı.
Neyse haziran ayinda bunca birikmislik patladi ve ben ailemin yanına geldim hemen hemen iki aydır ailemin yanindayim. Mesaj atmak haricinde hicbir adım atmadı. Özür dilemedi. Kapıma gelmedi. Sadece msj atarak beni dışarda görüşmeye çağırıyor. Bir yandan da akillanmadiysan bana karışmaya devam edersen aynı şeyleri yaşarsın diyor. Annemi takıntı haline getirmis ve annemle yuzyuze gelmek istemiyor. Ben bu adama daha önce 2 kere şans verdim. Fakat hicbir duzelme olmadı. Aileme saygı gostermeyen 2 aydır ailesi de dahil arayip sormayan evime gelmek istemeyen bir adamla görüşmeye değer mi?
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Yorumlariniz için şimdiden teşekkür ederim.