Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar bu konuda bilginize ihtiyacım var benim 2 aylık bebeğim var bazen doymuyor cevremdekiler biraz şekerli yoğurt yedir dolar acaba bı zararı olurmu yedirsem aranızda benim gibi olan varmı yani bebeğine yoğurt yediren oldumu
Yogurt verilmez seker hic verilmez
Doymuyorsa formul mama vermelisin
Tamam cnm tşk ederim cvbn icin
Fakat iyi yorulduk
Kayıtlı Üye
Mama bunun için var zaten. Sindirim ve boşaltım sistemi şu an buna hazır değil, bebeğe zarar verebilirsiniz.
Dogrulugu tartisilir, dogru demiyorum ama beni ve 2 kardesimi 40 gunden itibaren sekerli yogurtla buyutmusler. Ucumuzun de bir saglik sorunu yok. Hatta cogu kişiden saglikliyiz. Yanlis anlasilmasin dogru demiyorum sadece boyle buyuyen de var. Ben de felaket senaryolari kurarim hep. Eger bir gun sutum olmazsa ve mama alamazsam diye aklimda en son care olarak bu var.
Dogrulugu tartisilir, dogru demiyorum ama beni ve 2 kardesimi 40 gunden itibaren sekerli yogurtla buyutmusler. Ucumuzun de bir saglik sorunu yok. Hatta cogu kişiden saglikliyiz. Yanlis anlasilmasin dogru demiyorum sadece boyle buyuyen de var. Ben de felaket senaryolari kurarim hep. Eger bir gun sutum olmazsa ve mama alamazsam diye aklimda en son care olarak bu var.
Maalesef hepimizi boyle buyutmusler tabiki seker yedik diye birsey olmayacak ama ilk iki yil bebeklerin seker ve tuz dan uzak durmasi gerek
Mama çok şişkinlik yapıyor çocukta o yüzden vermek istemiyorum
Mama vermelisin canim, kullandigin mama sisikinlik yapiyirsa baska mama al ama mamadan baska birsey verne 4 aydin once
Yok cnm vermiyorum sadece fikrinizi almak istedim manaya dewam
Arkadaşlar bu konuda bilginize ihtiyacım var benim 2 aylık bebeğim var bazen doymuyor cevremdekiler biraz şekerli yoğurt yedir dolar acaba bı zararı olurmu yedirsem aranızda benim gibi olan varmı yani bebeğine yoğurt yediren oldumu
Bebeğinizin doymadığını nerden anladınız çok merak ettim
Aylık kilo alımı nasıl günlük kakalı çişli bez sayısı nasıl doyup doymadığının en büyük göstergesidir bu ikisi ağlıyor diye direkt doymuyor demek çok yanlış olur
Seker degilde ben iki bucuk aylık kizima iki kez ev yapimi yogurt tattirdim azicik. Oyle dolu dolu yedirmedim
Doğmadığını ne biliyorsunuz aylık kilo alımı nasil
Bebeğinizin doymadığını nerden anladınız çok merak ettim
Aylık kilo alımı nasıl günlük kakalı çişli bez sayısı nasıl doyup doymadığının en büyük göstergesidir bu ikisi ağlıyor diye direkt doymuyor demek çok yanlış olur
Sonunda ya :)
Okuyunca şaşırdım valla bi çok kişi hemen mama ver demiş benim oğlumda çok ağlıyordu ama açlıktan değil laktoz intöleransı vardı ondan ağlıyormuş yavrum bana da hep doymuyor bu çocuk dediler ki aylık kilo alımı 1 ile 1.5 kilo arasıydı hemen ağlıyor diye aç demek cidden çok büyük yanlış tüm herşey değerlendirilir aç kalıp kalmadığına da doktor karar verir eğerki derse evet gelişimi az kilo alımı yavaş mama takviyesi yap o zaman sıkıntı yok ama kafamıza göre hareket etmek olmaz
Okuyunca şaşırdım valla bi çok kişi hemen mama ver demiş benim oğlumda çok ağlıyordu ama açlıktan değil laktoz intöleransı vardı ondan ağlıyormuş yavrum bana da hep doymuyor bu çocuk dediler ki aylık kilo alımı 1 ile 1.5 kilo arasıydı hemen ağlıyor diye aç demek cidden çok büyük yanlış tüm herşey değerlendirilir aç kalıp kalmadığına da doktor karar verir eğerki derse evet gelişimi az kilo alımı yavaş mama takviyesi yap o zaman sıkıntı yok ama kafamıza göre hareket etmek olmaz
Evet çok doğru. Hatta burdakilere tavsiyem emzirenanne diye bi sayfa var ınstagramda ordaki paylaşımlara göz atabilir. Bu arada ilk defa duydum ne olduğunu bilmiyorum ama çok geçmiş olsun geçici bişey sanirim
Evet çok doğru. Hatta burdakilere tavsiyem emzirenanne diye bi sayfa var ınstagramda ordaki paylaşımlara göz atabilir. Bu arada ilk defa duydum ne olduğunu bilmiyorum ama çok geçmiş olsun geçici bişey sanirim
Evet geçti çok şükür Bebeğin laktozu sindirememe durumu bu sorun annenin ön sütündeki laktozu sindiremiyor ve şiddetli ağrı yapıp ağlatıyor çocuğu yoğurtta da var ben yoğurda ilaç koyup öyle yediriyordum ek gıdaya geçince ama yaşına doğru geçti bu sıkıntı genelde kolikle karıştırıp yolluyor doktorlar hemen
Çünkü bazen sütüm azalıyor öle olduğu gün doymuyor herşeyi de yapsam sürekli aqliyor ondan anlıyorum.doymadigini kakasını iki üç günde bir yapiyor
Bı sıkıntı yasadinmi peki verdikten sonra
Çünkü sen geldin, aşk sana benzedi..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Allah aşkına 2 aylık bebeğe yoğurt vermeyin. En az 2 yaşına kadar da şeker vermeyin.