Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeği olanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

paradises

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
387
11
kızlar bebeğim 2 aylık oldu mam bikaç haftadır 3 günde bir kaka yapıyor normalmi.mamayla besliyoruz..bebelac veriyorum..aynı durumda olan varmı.kaksı normal kabız yada ishal değil..
 
benimde kızım şuan 2 aylık. bizim de birbuçuk aylıkken 4 gün kaka yapmadığı oluyordu. fitil kullandık. dr.a götürdük. "çocuktan çocuğa değişir kimi çocuk günde 4-5 sefer kaka yapar kimisi ise 4-5 günde bir yapar. çocuğun keyfine kalmış. eğer rahatsız olmuyorsa kabız yada ishal değilse sorun yok" demişti.
bende mama takviyesi yapıyorum. milupa kullanıyordum. dr bize milupa comformil 1'i önerdi. bu mama bebeklerin şişkinlik gaz sancısı kabızlık gibi problemlerine yardımcı oluyor. 4-5 kutudur onu kullanıyorum. maaşallah diyim kızım 1-2 günde bir kendiliğinden yapıyor kakasını.
 
arkadaşlar şimdi benim aklım karıştı benimde bebeğim 2 aylık anne sütü vweriyorum ama günde 2-3 kez kaka yapıyor ama ishal gerçi doğduğundan beri he böle bende hiç sorma gereği görmemeiştim ama şimdi siz böle deyince.:KK43:
 
yani aslında tam ishalmi onuda anlamadım :KK43:bebekler böle yapar dedi bazzıları ondan hiç gerek duymamıştım yanlışmı yapmışım:KK43:
 
benim bildiğim süt çocukları günde 2 3 kez yapar...
ama benim kızım 4 gün yapmıyo fitille zor yaptırıyoruz...2 aylık prematüre benim kızım
 
bildiğim kadarıyla anne sütü ile beslenen çocukların kakası daha cıvık oluyor. mama ile beslenenlerinki ise biraz daha katı.
bebeğin hep günde 2-3 sefer kaka yapıyorsa sorun yok ama eğer herzamankinden daha fazla ve sulu yapıyorsa kakasını o zaman ishal olmuş olabilir.
 
bildiğim kadarıyla anne sütü ile beslenen çocukların kakası daha cıvık oluyor. mama ile beslenenlerinki ise biraz daha katı.
bebeğin hep günde 2-3 sefer kaka yapıyorsa sorun yok ama eğer herzamankinden daha fazla ve sulu yapıyorsa kakasını o zaman ishal olmuş olabilir.

teşekkürler canım yok her zamn böle yapıyor ohhh içim rahatladı vallahii..
 
benim oğlumda 2,5 aylık...ve de kolik!!!!!!!! drumuzun önerisiyle aptamil conformil kullanıyoruz biz de...bizimki de 2 günde bir bazen de 3 günde bir yapıyor.doktorumuz bize her mamasına zeytinyağı koyun dedi koyuyoruz biz de 1-2 çay kaşığı kadar.zararı olmaz mı diye sormuştum olmaz demişti drumuz...
 
benim bildiğim süt çocukları günde 2 3 kez yapar...
ama benim kızım 4 gün yapmıyo fitille zor yaptırıyoruz...2 aylık prematüre benim kızım

sanırım sen sadece sütü ile besliyorsun bebeğini. ben bir yerde anne sütü ile beslenen bebeklerin daha seyrek kaka yaptığını duymuştum. bunun sebebi de anne sütünün her damlasının bebek tarafından sindirildiği ve posasının fazla olmamasıymış. dolayısıyla bebek daha seyrek kaka yapıyormuş. bilmiyorum ne derece doğrudur. belki bu seni bi derece rahatlatır. Allah bebeğine sağlık versin...
 
Benim bebeğim de 3-4 günde bir kaka yapıyordu,acı elma yağıyla masaj yapıyorum karnına ve ayak altlarına,saat yönünde.Maşallah artık her gün kaka yapmaya başladı 1-2 kere.Zeytinyağını mamasına katıyoruz biz de arada,onun da faydası olmuştur belki de...
 
cıvık olması normal sadece anne sütü aldığı için bebek katı yapmaz kakasını ek gıdalara geçince katılaşır.ancak tam doyan bir bebek günde 2 ve 5 kez kaka yapması normal... sen bence bir çocuk doktoruna başvur normal değil bence
 
merhabalar.benim bebegim beni emmdidi icin ilk iki ay mama vermek zorundaydi ve o zaman kakasi daha kati ve koyu renkti.gunde en az 1 kez yapardi kakasini.dr sormustum normal dedi kilosu da cok iyi gidiyordu ilk 2 ay 1.5 kilo almisti.Daha sonra sutumu artirmaya barabildim ve tamamen anne sutune gectik bu sefer gunde 1-3 kez kakasini yapiyordu ama bazi gunlerde de yapmiyordu dr sorduk,iyi kilo almisti dr da demekki bebegin sutunden tamamen faydalaniyor ve atacak bir sey olmadigi icin kakasini seyrek yapiyordur.Arkadasim da bebegi tamamen anne sutu ile besleniyor ve kilosu cok iyidi hep boyle tombis bir bebek ama o kakasin gunde 10 kez de yaptigi var,o her emzirmeden sonra kakasini yapardi.Bu tamamen bebgin midesine bagli bir sey.Sen ineden dr ile danismalisin.Ama bebegin huysuzlanmiyorsa kakasi kuru ve cok ama cok kai cikmkiyorsa kabizlik degildir.ishal ise 1-2 saate 5 ten fazla kaka yapmak ishal olabilir.
 
X