• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle uçak yolculuğu

gulnisayik

Dava Kadını
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
22
Puanlar
88
Yer
Bingöl
Kızlar selam. 2 aylık bir bebeğim var. Ve 2 saatlik bir uçak yolculuğu yapmam lazım. Otobüsle gitsem bebek durmaz ve 22 saat sürecek. Trenle gitsem hiç bilmiyorum aktarma yapmam gerekecek ve o da 20 22 saat kadsr sürüyor. En mantıklısı uçak. Ama onda da korkuyorum. Kulak basıncı vs olursa canı yanarsa 2 saati ağlayarak geçirirse diye. Bide bebek arabası var bizim travel sistem. İskeleti ve puseti var. Ne yapmam lazım nasıl olacak bilmiyorum bagajdan mı sayıyolar parçaları ayrı ayrı kı teslim ediyoruz kabine mi alıyorlar bilmiyorum. Bebeğimle ilk yolculuğumuz olacak. Stres bastı. Ne yapmam lazım. Mama falan yemiyor biberonla veremem. Emziriyorum. Uçakta emzirme alt değiştirme vs yapılabiliyor mu?

Kızlar selam. 2 aylık bir bebeğim var. Ve 2 saatlik bir uçak yolculuğu yapmam lazım. Otobüsle gitsem bebek durmaz ve 22 saat sürecek. Trenle gitsem hiç bilmiyorum aktarma yapmam gerekecek ve o da 20 22 saat kadsr sürüyor. En mantıklısı uçak. Ama onda da korkuyorum. Kulak basıncı vs olursa canı yanarsa 2 saati ağlayarak geçirirse diye. Bide bebek arabası var bizim travel sistem. İskeleti ve puseti var. Ne yapmam lazım nasıl olacak bilmiyorum bagajdan mı sayıyolar parçaları ayrı ayrı kı teslim ediyoruz kabine mi alıyorlar bilmiyorum. Bebeğimle ilk yolculuğumuz olacak. Stres bastı. Ne yapmam lazım. Mama falan yemiyor biberonla veremem. Emziriyorum. Uçakta emzirme alt değiştirme vs yapılabiliyor mu?
İnis ve kalkista emzirin, puseyi bagaja aliyorlar, merak etmeyin uyuyarak geciyor yolculuk

İnis ve kalkista emzirin, puseyi bagaja aliyorlar, merak etmeyin uyuyarak geciyor yolculuk
Ayy inşallah yaa benim bebeğim biraz gazlı uyumaz diye korkuyorum gerçi kucağımda olunca belki uyur diye de düşünüyorum arada kaldım bir de normalde bebek arabasıyla dışarı çıktığımızda yatıyor hvreket halindeyken ama hiç normal arabayla bile uzun yolculuk yapmadık

Merhaba. 2 aylık bebekle yolculuk yapmak inanın çok kolay.büyüyünce zorlaşıyor asıl. Kalkışlarda ve inişlerde emzirme örtüsüyle emzirin uyur zaten çok rahat geçer.ben çok yolculuk yaptım bebeklerimle.korktuğunuz gibi olmaz merak etmeyin üstelik çok küçük maşallah sübhanallah 🥰

Benim bebek arabam kabin boydu sorun yaşamadım sizinki büyük onu bilmiyorum. Ben inişte kalkışta emzirdim emzirme örtüsü alın oturduğunuz koltukta emzirin başka bir alan yok. Zaten izin vermezler iniş kalkış olduğu için ayağa kalkamazsınız. Uçak sesinden bebekler genelde uyur kolay geçeceğini düşünüyorum.

Basmasın stresok kolay geçer :) bebek arabasını uçağa adımınızı atmadan önce kapının önünde bırakıyorsunuz, genellikle indiğiniz yerde de hemen bıraktığınız yere, kapının önüne getiriyorlar. Yani ucağın kapısına kadar bebek arabası ile gidip, inince hemen alabilirsiniz. Basınçtan ağlamaz merak etmeyin ucak yüksekliğine oturup uçarken, kalkış ve iniş sıkıntılı, onda da emzirirsiniz. Siz emzirmeye çalışsanız da o emmezse yine stres olmayın, bir şey olmaz. Millet amerikada doğurup 10 günlük çocukla atlantik geçiyor. Ben bebeğim 1 yaş altındayken 4 kez 12 saat uçtum. Hiç bir şey olmuyor. Korkmayın, sıkmayın kendinizi.

Bebek arabası bagaj hakkınızdan sayılmıyor. Türk hava yollarında bir koltuk daha alıp puseti koltuğa alabilirsiniz. Öteki hava yollarında nasıl bilmiyorum.

Yanınızda eşiniz de olacaksa çok kolay/ yalnızsanız da halledersiniz. Yalnız yolculuk yapmak için en kolay dönemdesiniz. Emecek yol boyu emzirme örtüsü bulundurun. Ayrı bir yere geçemezsiniz bunun için.
Bebek arabanızla uçağın kapısına kadar gideceksiniz. Uçağa binerken görevlilere teslim edeceksiniz.

Bebek arabasını ücretsiz götürüyorsunuz. Uçak kapısına kadar gidip tam orada teslim ediyorsunuz ama pusette nasıl olur bilmiyorum. Benim de travel ama katlanıyor tek parça olarak. Puset dönemini çoktan geçtik.
İnerken de hemen veriyorlar uçaktan inerken.
Emzirme önlüğü takıp emzirirsiniz birşey olmaz ya. Bebekli yolcu olduğunuz için otomatik olarak cam kenarı koltuk veriyorlar online check in yapsanız da yapmasanız da cam kenarı sizin. O yüzden rahat edersiniz. Alt değişimi için de hosteslerden yardım alırsınız. Genelde ön koltuklar boş bırakılıyor acil durumlar için. Sanırım o tarz bir yardımları olur. Ama o da kötü koku yayar 🤣 inşaAllah yol boyunca altına yapmaz diyelim.
Basınç benim oğlumu da etkilemişti ama biraz mızırdandı geçti.
Bebeğinizi uyutmayın uçuş saatine kadar. Ben tamamen uykusuz bıraktım yolculuk saatine kadar. Sonra kucağımda uyudu.

Back
X