- 28 Haziran 2012
- 5.481
- 1.578
- 198
- 44
- Konu Sahibi mercan1984
benim kızımda 8 aya kadar kustu ama senin anlattığın kadar fazla değildi.dr.a göstermende fayda var cnm belki reflüde olabilir ona göre tedbirini alırsın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanki ben yazmisim gibiayni sorunlar bende de var. motilium ve metpamit kullaniyoduk, iyi gelmedigi icin biraktim. Kilo alimi sinirda. Doktorumuz idrar tahlili istemedi ama ben yarin yaptiricam. Buyuk kizimin 5 aylikken baslamisti, fazla soylendimheralde bunda dogustan basladi.
3 saatte emzir demisler de 3 saat nasil oyaliycaz soylememisler.ben 1 ogun Ar mama veriyorum.
Sanada cok gecmis olsun canim.ben onu sordum uc saat nasil durcak diye.bana anne olan sensin onuda sen bulcaksin diyor.birde diyorki aglamaktan bebege birsey olmaz korkma diyor.ama zaten ben uc ssaat dayanip bekletemiyorum.beklettgm zamanlardada kusuyor zaten.ar mamanin faydasni gordunmu peki
Ar mamadan sonra daha az kusuyo. Hemen kusmuyor. Faydasi var tabi de gunde 1 kere veriyorum sadece o da icerse. Aglayinca bisey olmazda tok olduguna emin olamiyoruz ki. Ne kadar emdigini bilsem icim rahat oyalarim. Ama gurul gurul sutum yok ki. Tum gun uyanik zaten. Kkolum belim koptu artik. Emziriyorum walla![]()
Buyuk kizim 3 yasina kadar kustu. 4 aylikken baslamisti. Cok zor gercekten.
Ben ilaci da kestim bu arada. Degisen bisey yok. Ayni. Bisuna ilac yuklemiyorum. Gece uykusu cok bolunurse tekrar basliycam. Emin olamadim da gece biraz huzursuzlandi sanirim.
Ayni canim aynii.benmde sutum var ama ne kadar var anlamiyoruj.bide benmi cok istahli surekli emmek istyr.daha kendiliginden doydum diye memeyi biraktigini gormedim.mamayi veryrum pesinden agziyla gene mememe donup araniyor.doyma hissimi yoktur nedir anlamadim.bende gaviscon koyuyordum mamasina o zaman da hemen kusmuyordu ama hepsi gecici.benm bebegimde surekli agliyor arti sesinden bas agrim hic gecmiyor.senin bebegin ne kadarlik gece uykusu nasil bnmki en cok birbucuk saat uyuyor yaa
benim kizimda 2,5 aylık surekli kusuyor bazen burnundan fiskiriyor resmen,bunun bi sorun oldugunu sanmıyorum
Surekli agzindan biseyler fiskirmasi, hic kuru kalmamasi insanin canini sıkıyor.arastirmanin, kesin reflu teshisinin konmasi icin tetkik yaptirmanin zorluguda soru isareti birakiyor. Hastaligin en net belirtisi kusmadir ve biz ayirdedemiyoruz. Buyuk kizim 3 yasina kadar kustu. Buyudukce zorlasiyor. Bebekken daha sarsiyo tabi ama buyugun de zor. Gece cok yatak dosek,duvar,hali sildim. 6 ayda gecmeyen reflu kroniklesiyor maalesef.
Gunde 3-5 kusma sorun degil de biz bazen ustunu degistiremiyoruz. Body giyinirken batiyo. Yipraniyoruz tabi. Kilo kaybi yoksa sorun yok. Ilerleyen aylarda o kadar kusmaya sut yetistiremedim ben. Mama takviyesi baslamak zorunda kaldik. Bu da sinir bozucu.[/QUO
Of bugun gene cok kustu oglum ya.Camasırlarını yıkıyorum katlayıp yerleştırmeden çamaşırlıktan ala ala tukenıyor hoop tekrar makınaya.Buda rabbımın ımtıhanı dıyorum.Bende onun bakımının zorlugundan sevap alıyorum dıye kendımı tatmın edıyorum.Tam ustunu değişiyorum arkamı bı donuyorum yenıden kusmuş o zaman ımdatt dıye bagırasım kendımı dısarı atasım gelıyor.Sabır cekıyorum rabbım senın rızan ıcın diyorum yenıden değişiyorum ustunu.Şimdi düşünüyorumda biz kusmadan bu kadar bunalırken ozurlu sorunlu cocugu olan anneler ne yapıyor acaba?Cennet onların ayagı altında heralde.İnşallah bızım bebeklerımız reflu degıldır dedıgın gbı reflu kronıkleşırse cok kotu.Ben kendımı sındırım sıstemı tam gelışmedı heralde altı aya kadar duzelır dıye ınandırmak ıstıyorum.su an 3,5 aylık ama kusma aynen devam.![]()
Of bugun gene cok kustu oglum ya.Camasırlarını yıkıyorum katlayıp yerleştırmeden çamaşırlıktan ala ala tukenıyor hoop tekrar makınaya.Buda rabbımın ımtıhanı dıyorum.Bende onun bakımının zorlugundan sevap alıyorum dıye kendımı tatmın edıyorum.Tam ustunu değişiyorum arkamı bı donuyorum yenıden kusmuş o zaman ımdatt dıye bagırasım kendımı dısarı atasım gelıyor.Sabır cekıyorum rabbım senın rızan ıcın diyorum yenıden değişiyorum ustunu.Şimdi düşünüyorumda biz kusmadan bu kadar bunalırken ozurlu sorunlu cocugu olan anneler ne yapıyor acaba?Cennet onların ayagı altında heralde.İnşallah bızım bebeklerımız reflu degıldır dedıgın gbı reflu kronıkleşırse cok kotu.Ben kendımı sındırım sıstemı tam gelışmedı heralde altı aya kadar duzelır dıye ınandırmak ıstıyorum.su an 3,5 aylık ama kusma aynen devam.![]()
Cok dogru soyluyosun. Allah yardimcilari olsun.
Can aciyan yerde. Allah beterinden korusun.
Reflu zor. Bir umut bende 6 ayi bekliyorum. 1,5 ay kaldi. Buyuk kizim gibi olmaz insallah. Oyle olursa iyice eve kapaniyosun.
emzirme aralarini acinca duzelir diye israr eden bi doktor var.
Ayni doktor bendede vaarben iki gun gercekten uc saatte bir besledim ama o iki gunde kustu.belki devamliliginda duzelir bilmiyorum.ben acamiyorum cok agliyor.gerci emsede agliyor offf anne olmak cok zor.bazen keske hic yapmasaydim diyorum ben altindan kalkamiyacagim galiba diyorum cok yorgun,uykusuz ve mutsuzum.
:) ben bilerek 2. Yi dogurdum. 3 sene saril saril kustu, uslanmamisim baksana. Bi de hamilelikte plasenta previa idim. 37. haftanin basinda dogdu. Bu sancili oldu. Kusmasinibeklemiyodum nedense :) bu kusmaz diyodum. Dedim yedim.
Cok aglamasi grip. Bi arkadasta bakteri bulundu. Yaptirdin mi hic kultur. Buze de yapmadilar. Idrar yaptircaktim, aglamiyosa gerek yok dediler. Benimki uykusuz. Emzirmezsem agliyor da emince mutlu.bugun daha hic uyumadi. Dasari cikardim bi de. Yok. Kucakta hep. Nebel kaldi ne boyun ne kol.
Bence reflu degil. Mide sorunu ama 6. Ay duzelecek. Cok pozitifim bugun. :)
Insallah canim.bu arada nerde oturuyorsun calisiyormusun? Insaallah bittiginin haberlerinide verrz brbrimize.ben kultur yaptrdim bisi cikmamisti.ama haftaya yeniden gidicem doktora.bu isin bir cozumu olmali pes etmicem.![]()
Ayni doktor bendede vaarben iki gun gercekten uc saatte bir besledim ama o iki gunde kustu.belki devamliliginda duzelir bilmiyorum.ben acamiyorum cok agliyor.gerci emsede agliyor offf anne olmak cok zor.bazen keske hic yapmasaydim diyorum ben altindan kalkamiyacagim galiba diyorum cok yorgun,uykusuz ve mutsuzum.
Cok dogru soyluyosun. Allah yardimcilari olsun.
Can aciyan yerde. Allah beterinden korusun.
Reflu zor. Bir umut bende 6 ayi bekliyorum. 1,5 ay kaldi. Buyuk kizim gibi olmaz insallah. Oyle olursa iyice eve kapaniyosun.
merhaba gecmıs olsun nasıl oldu bebegın düzeldimi???
kızım 2 aylık ve kusuyor 750 gr almıs bu ay ilk ay 500 gr almıstı....bazı gün cok kusuyor bazı gun kusmuyor bile...sinirim bozuldu iyice...doktor reflu olabilir dedi suurp verdi ama bakalım faydası yok gıbı ılactan sonra kusuyo gene...balık yedım dün bugun cok kusuyor etkısı varmıdır acaba???
idrar yolu enf. cıkmıstı gecen ay onu tedavı ettık ama hala kusma devam ediyo...mutsuz anne olmak ne kötü![]()
bu arada bende previa idim o konuda da yazdıkların moral olmustu :)
merhaba gecmıs olsun nasıl oldu bebegın düzeldimi???
kızım 2 aylık ve kusuyor 750 gr almıs bu ay ilk ay 500 gr almıstı....bazı gün cok kusuyor bazı gun kusmuyor bile...sinirim bozuldu iyice...doktor reflu olabilir dedi suurp verdi ama bakalım faydası yok gıbı ılactan sonra kusuyo gene...balık yedım dün bugun cok kusuyor etkısı varmıdır acaba???
idrar yolu enf. cıkmıstı gecen ay onu tedavı ettık ama hala kusma devam ediyo...mutsuz anne olmak ne kötü![]()
bu arada bende previa idim o konuda da yazdıkların moral olmustu :)
Hatirladim :)) merhaba
Bizim 8 ay oldu. mot.... kullandik.2 aydir daha iyi. insallah sizin de azalip gece canim.
İlac tam gecirmiyo ama donem donem azaltiyodu.
Balikla bi ilgisi oldugunu zannetmiyorum.balikta bisey olsa sen zehirlenirsin once.
Hatirladim :)) merhaba
Bizim 8 ay oldu. mot.... kullandik.2 aydir daha iyi. insallah sizin de azalip gece canim.
İlac tam gecirmiyo ama donem donem azaltiyodu.
Balikla bi ilgisi oldugunu zannetmiyorum.balikta bisey olsa sen zehirlenirsin once.
Biz 300-400 gr zor aliyoduk canim. bi kucagimda kusuyo, duvara fiskirtiyodu.750 bence cok cok iyi. kusarken. maasallah :)))
Biz 300-400 gr zor aliyoduk canim. bi kucagimda kusuyo, duvara fiskirtiyodu.750 bence cok cok iyi. kusarken. maasallah :)))
cok fıskırtarak kusmuyor,bazen agzından süzülüyo bazende tukurur gıbı cıkarıyo,su gıbı cıkarıyor bol sulu beyaz süt tarzı degıl....
doktor genede pek begenmedı ama hele saglık ocagındakı hemsıre cok moralımı bozmustu az kılo alması cok kötu gelısmez hafızası bıle gerıler falan dedı delı ettı benı...
cok fıskırtarak kusmuyor,bazen agzından süzülüyo bazende tukurur gıbı cıkarıyo,su gıbı cıkarıyor bol sulu beyaz süt tarzı degıl....
doktor genede pek begenmedı ama hele saglık ocagındakı hemsıre cok moralımı bozmustu az kılo alması cok kötu gelısmez hafızası bıle gerıler falan dedı delı ettı benı...
Yuh deseydin. Bebek daha ne alsin? Bizde obez cocuk meraki var. ayrica cok kusmuyo, fazlasini cikariyo belli. Oyle reflu olmaz.icini ferah tut. Cok emzirince de kusar bebekler.