2 aylık bebegim ve dusuncesizlik

Ayrica cocuga baktigi da yok.Bakamiyor zaten.Oyle bir istegim de yok.Uzun uzun anlatamiyorum.Surekli ic ice olma.derdindeler.Esim sehir disina gider 10 gunlugune sen korkarsin annemde kal der.Rahat edemiyorum deyince.Annemleri istemiyorsun diye tantana cikar.Evimin isini yapma dedim ilk evlendigimde.Beni istemiyor,benimsemedi diye ortaya laf atti.Lutfen bilmeden yargilamayin.Ilgisiz bir kayinvalide olmasini o kadar isterdimki..Huzursuzluk cikmasin diye susuyorum.Yaptigi yemege,toz almasina muhtac degilim.Psikolojik destekden kastim anlayis gosterip dilini tutmasi.Tavsiye de versin suclayici konusmalarindan biktim.Cocuga ne olsa senden oldu demesi..
Eşiniz doğulu mu ? Malum çok severler iç içe olmayı ben bizimkilerden biliyorum. Bayılıyorlar ya . Özel alan diye birşey bırakmıyorlar.

Valla benimki de ben lohusayken böyle saçmalıklar kraliçesi gibiydi . Kendi bildigimin dışına asla çıkmadım çatır çatır çatlattim. Herkes kendi doğurduğuyla meşgul olsunn. Hoş zaten kocabebekleriyle bol bol mesgul oluyirlar . Doldurup doldurup hooop gelinin üstüne salıyorlar.
Kesinlikle oyle.Ben de genel olarak oyle yapiyorum ama tekrar etmesi canimi sıkıyor.O kadar elestiri yapiyorki disimi sıkıyorum.Bebege bile yansiyor.Her zaman susturdugum cocugu susturamiyorum.Aglaya aglaya mahvoldu dun.ben de anlasin diye dedim.Hic boyle yapmazdi bu cocuk niye bugun boyle.diye.O mesaji aldi.Sabah bana aciklama yapiyor.Uykusuzluktan agladi diye.

Kesinlikle oyle..Yerden goge kadar haklisiniz..Zaten dedim.Hadi bu insanlar okumamis.Senin daha farkli. dusunmen lazim dedim.Sonra konu beni begenmiyorsuna geldi.Ben omur boyu unutmayacagim ve ozel gun kutlamak.yok artik benim icin.Kendisi de bu pastadan payini alacak.Onemsenmemek neymis gorsun.
Normal.dogum yapmami istediler heo.Esim,esimin aklina sokan da onlardi bence.Kayinvalidem ve kayinpederim.Daha beklemeliydim.Hemen sezaryana girdim.Gece 3 de suyum geldigi icin oglen 1 e kadar beklemem bile thlikeliydi.Kalp atislari dustu.Bebek sitrese girdi.Kayinvalidem fenalasti ben sezaryana girerken.Esim beni birakip gitti odada.Moral ,destek sifir.Ben ameliyat elbisesiyle pesinden kosup teselli verdim.Objektif bir insanim.Anlattiklarimda eksik var fazla yok.Hala kayinvaliden sana yaranamamis diyenler var.Gercekten hatam.nerde??
Umarım eşiniz hatasını anlamış ve telafi etmiştir. Kv yide takmamaya bebeginize odaklanmaya çalışın bence

Kesinlikle oyle..Yerden goge kadar haklisiniz..Zaten dedim.Hadi bu insanlar okumamis.Senin daha farkli. dusunmen lazim dedim.Sonra konu beni begenmiyorsuna geldi.Ben omur boyu unutmayacagim ve ozel gun kutlamak.yok artik benim icin.Kendisi de bu pastadan payini alacak.Onemsenmemek neymis gorsun.
Normal.dogum yapmami istediler heo.Esim,esimin aklina sokan da onlardi bence.Kayinvalidem ve kayinpederim.Daha beklemeliydim.Hemen sezaryana girdim.Gece 3 de suyum geldigi icin oglen 1 e kadar beklemem bile thlikeliydi.Kalp atislari dustu.Bebek sitrese girdi.Kayinvalidem fenalasti ben sezaryana girerken.Esim beni birakip gitti odada.Moral ,destek sifir.Ben ameliyat elbisesiyle pesinden kosup teselli verdim.Objektif bir insanim.Anlattiklarimda eksik var fazla yok.Hala kayinvaliden sana yaranamamis diyenler var.Gercekten hatam.nerde??
siz iyi bile davranmışsınız bence telafi edene kadar hiçbirine yüz vermeyin.eşinizinde kendi aklı var kanmasaymış.kardeş düşünüyorsanız ileride çok istiyorsan ikinciyi sen normal doğur deyin.

Merhaba.Konuyu acma amacim biraz icimi dokmek ve ayni konuda tecrube yasamis kisilerden destek almak.Cunku buyuk bir psikolojik baskı altindayim. 2 ay once dogum yaptim.Doktorum.catimin dar oldugunu normal dogum yapamayacagimi soyledi.Ben beklemek istedim ve 40 hafta dolana kadar bekledim.Suyum geldi.8 saat sanci sonunda acilmam 1 cm di ve sezaryana alindim.Kayinvalidem sezaryana alinacagim diye sözde kusmaya basladi.Acile goturduler.Esimin surati beş karış.Ameliyat elbisesiyle esimi teselli ediyorum..Saglikli bor kiz cocugum oldu rabbime şukur.Esim ertesi gun el.gibi elini kolunu sallaya sallaya geldi.Bir kuru cicek ,bir guzel soz yok.40 i ciktiktan sonra soyledim haklisin telefi ederim dedi..Telafisi yok unutmayacagim hic dedim.Kayinvalidem disaridan bakildiginda bana cok yardimcidir.Evime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz,yemek yapar ama benim icin hicbir onemi yok.Psikolojil destegi sıfir.Surekli alttan alta beni suclama pesinde.Bebegimin yuzunde kabarciklar cikti egzama olmus.Senin sacin geliyor.Cocuk kusuyor emdikten sonra.Usutmusunuz.Sunuz derken oglunu kastedmiyor direkt beni kastediyor.Ustu ince.Cocuk bu eve gelince normal duzeninden sasiyor uykusu.uyuyayamayinca agliyor.Yuzunu ortmezseniz uyumaz.Yok tulbent baglayin.Yok kucaginizda ayakta iken emzik vermeyin.Ama kendi verir.Daha neler neler.Surekli benimle yaris halinde.Sne bilmezsin ben bilirim modunda ama bir bilgisini gormedim.cocugu dogru tutmayi bile bilmiyor.Cocuk bakimini emzirmekten,cocugu 5 kat ust uste giydirmekten ve uyutmaktan ibaret zannediyor.Beni gercekten geriyor.O geldigi gun bebegim bile huzursuz oluyor..Sözde beni cok seviyor.Yeminler ediyor.Kendi kizindan cok seviyormus ama gercekten cocuk degilim.Goruyorum.Son derece uyumlu,cogunlukla kalbi kirildikca susan biriyim ama bebegimi benden cok dusunuyormus gibi gostermeye calismasina deliriyorum ve esim de olsa cevap veriyorum.Artik yaptigi cocukca seylere dayanamiyorum.Nefret etmekten korkuyorum gercekten.Ozunde iyi birisi ama.cok cahil.Konusmaya kalksam frekanslar farkli her seyi yanlis anliyir.Kotuye cekiyor.Sen elma diyorsun o baklava diyor.Senin demek istediginden farkli yerlere cekiyor konuyu.Ne yapacagim sasirdim.Surekli bir kiyaslama.Bebegin gelisimi iyi ona sesini cikaramiyor.Bebegim 2 ayda 2.5 kilo aldi.Varsa yoksa elestiri.Kalbini kirmak istemiyorum.Ama yapi olarak kafaya takan yapidayim ve bu durum beni cok geriyor.Yazanlara simdiden tesekkur ederim.Lohusaligimi depresyona girmeden atlatmam bir mucize gercekten..
Suan bebegine kimsenin ozellikle kv eli degmesin istersin senden daha iyi bildigini dusundugu icin tabi.Ilk bebegin galiba asiri korumaci olman normal bebeklerimi biri kucagina alinca esim haric carpinti basliyordu o derece anne bebegini kiskanir bu cok normal😊Kv de bir iki akil vermeye kalkti hemen konustum sen oyle buyutmussun ne guzel seninn dogrun ama bunlarda benim bebeklerim kendi dogrumla buyutecem kirilma darilma dedim.Kirildi darildi ama ben bildigimi okudum.Kafaya takmadim sende takma herkes bir sey diyecektir.Bebeklerimden biri 32.haftada dogduklari icin sagirdi gelisimleri devam ediodu yani kv basinda agliodu güldum kaldirdim basindan ben aglamiom sana noluo kiz diye msji aldi😁Bir iki elimden cekistirmesi oldu

Umarım eşiniz hatasını anlamış ve telafi etmiştir. Kv yide takmamaya bebeginize odaklanmaya çalışın bence
Yooo etmedi.Sadece edecegini soyledi.Bebegim dogdu 2 hafta sonra dogumgunumdu.Saat almis.Ben o.saati hem.dogumgunun hem dogum hediyesi diye aldim dedi.Kurtarmaya calisti.Oyle ise verirken oyle deseydin dedim.Yemedim.yani.

siz iyi bile davranmışsınız bence telafi edene kadar hiçbirine yüz vermeyin.eşinizinde kendi aklı var kanmasaymış.kardeş düşünüyorsanız ileride çok istiyorsan ikinciyi sen normal doğur deyin.
Bu olaylardan sonra inanin dusunmuyorum..

Suan bebegine kimsenin ozellikle kv eli degmesin istersin senden daha iyi bildigini dusundugu icin tabi.Ilk bebegin galiba asiri korumaci olman normal bebeklerimi biri kucagina alinca esim haric carpinti basliyordu o derece anne bebegini kiskanir bu cok normal😊Kv de bir iki akil vermeye kalkti hemen konustum sen oyle buyutmussun ne guzel seninn dogrun ama bunlarda benim bebeklerim kendi dogrumla buyutecem kirilma darilma dedim.Kirildi darildi ama ben bildigimi okudum.Kafaya takmadim sende takma herkes bir sey diyecektir.Bebeklerimden biri 32.haftada dogduklari icin sagirdi gelisimleri devam ediodu yani kv basinda agliodu güldum kaldirdim basindan ben aglamiom sana noluo kiz diye msji aldi😁Bir iki elimden cekistirmesi oldu
Cok pozitif ve cok tatlisiniz.Keske ben de boyle olmayi basarabilsem..Elimde degil.Yapmaya calisacagim..

Mesafe istemiyor.Benimle cok yakin olmak istiyor.Zaten yapı olarak annemle bile mıç mıç iliskisi olan biri degilim.Mesafem var.Belkide o zoruna gidiyor.Ondan sozleri bilmiyorum..Degisik bir kadin.iyi mi kotu mu adlandiramiyorum..
Aynısı bende de var işte. Ben de çok mesafeliyimdir. Bir ara kv ile ipin ucu kaçtı çok mıç mıç olduk hemen toparladım kendimi. Ama benimkisi başka şehirde yaşıyor öyle bir avantajım var.

Evet asil cehalet esinde.O nasil bir cahilliktir ya..ben de sezeryan yaptim .Benim kv de ne laflar ne laflar..ben de dedimki bu benim kararim seni ne ilgilendiriyor doktorumda yanimdaydi o da siz karismayin beden onun cocuk onun karari kendisi versin.Sesini kesti ama yasadiklarinin fazlasini yasadim diyecegim su ki; mumkunse uzak tut evine geldiginde ilgilenme al cocugu baska odaya..Ya da kapiyi acma her gelmesine..cocugu uyutuyordum ben de uyumusum deyip gecistir.Hergun gelmesin esine biraz sert cik bi rahat biraksin istemiyorum de.Valla kibarliktan anlamiyorsa kalbini kiracaksin

Sezeryan olacaksın diye kusmaya mı başladı.
O nasıl bir psikolojik vaka öyle.
Eşin böyle değil miydi doğum sonrası anası kusunca mi oldu.
Pay vermesene bunlara niye teselli ediyorsun adami ameliyata giren sensin.
Beynim yandı

Allah'a havale ettim hepsini.Eşim dahil.Bu arada iki kizi da sezaryanla dogum yapmis.Lafini etmez.Ben doguma girmeden bir ay once bir tanidigi varmis demiski gelinin normal dogum yapsin.Sezaryanla dogum yapanlar yarım anne .Sanci cekmeden anne olunmaz dedi dedi.Daha baskı o zaman basladi.
Gulumsetebildiysem ne mutlu:))Ozure gerek yoktu.Trajikomik..
Catlicam sinirden diyemedin mi senin iki kız da yarim anne diye. Şu kv delerin kafasina tava ile vurmak istiyorum.

Evimin isini yapma dedim ilk evlendigimde.Beni istemiyor,benimsemedi diye ortaya laf atti.
Ben kendi annemin de karışmasını istemem deseniz? Bu tarz şeylerde kendi annenizle bir tutun ki beni benimsemiyor diye düşünmesin. Ben de benzer şeyler yaşadım, yaşıyorum. Ancak böyle sıyrılıyorum.

Kendimizdeb bir kat fazla giydirme iz gerektiğini söylüyor bebekler için

Takma kafana bana neler neler dediler
Gerçekten kaynanam geldiğinde çocuk da huzursuz oluyormuş bebek hissediyor annenisinin mutsuzluğunu sanırım
.
Bir olunca uyumuyor dihip diğer odaya geç uyut 😂.. Bir tek aklıma bu geldi 😉

Sağlıkla büyüsün minik güzel yaşlar alsın inşallah :))

Teklifsiz yapiyor.Benim oyle bir beklentim yok.Yapma desem de bildigini okur yapar.Ben gormem bazen yapar.Ben tuvaleti temizledim der..Ben yap demem..O kadar sey soyledikten sonra bunlari yapsa da gozumde olmuyor.Evim kirli,tozlu olsun.Daginik olsun ama huzurum olsun.Ben o kafadayim..
O kafadaysan yapma desem yapar deme yapma de
Bakalım ne olacak. Bence seninde hoşuna gidiyor bu kısım o yüzden katlanman lazım o vakit.

Sezeryan olacaksın diye kusmaya mı başladı.
O nasıl bir psikolojik vaka öyle.
Eşin böyle değil miydi doğum sonrası anası kusunca mi oldu.
Pay vermesene bunlara niye teselli ediyorsun adami ameliyata giren sensin.
Beynim yandı
Haklisiniz..Benim onu teselli etme amacim kendi ic huzurum.Gunum berbat olmasin diye ki zaten oldu.En azindan o surati gecsin diye..Benim eşim annesinin dusuncelerine körü körune bagli bir insan.Mesele bu..Kendisine de soyledim zaten..

Back
X