Sutunu arttirmak icin bişeyler yapabilirsin biraz daha rahat ol ama devsm sutu vermek de seni kotu anne yapmaz ilk ay 1800 almisti ikinci ay 1 kilo ama bence 2.ayda 700 az degil her bebek farklı
cevabın için teşekkürler.
süt arttırıcı çaylar ,pekmezler denemediğim kalmadı ama artmıyor. yağı çok az sütümün.
sarılığı uzun süre geçmediği içinde çok emzirememiştim ha bire uyuyordu.
şimdi emiyor ama süt az. ve devam sütü vermek kendimi eksik hissettiriyor.
sizin süt arttırıcı yöntemleriniz var mı?
slm kızlar,
2 aylık bebeğime dr tavsiyesi ile devam sütü vermeye başladım ama içim hiç rahat değil.
ayda en az 1 kg alması gerekirken 700 gr almış bu yüzden gelişimi geri diye başladık .sütüm var ama az, haliyle doymuyor hep ağlıyor.
sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? 700 gr çokmu düşük? bu ayda devam sütü vermeye başladınızmı?
doğumdan önce 6. aya kadar su bile vermem derken şimdi devam sütü vermek beni kahrediyor.
yardımlarınızı bekliyorum.
Bugday kavurmasi hosaf marul ve bolca su.ama en önemlisi moral morslim yerindeyken sutum cok iyi oluyordu.bir de bebeginin yaninda ara sira uzan safece onu dusun onu cok sevdigini. ben faydasini cok gordumdevamli emzir sutun olsa da olmasa da emdikce artiyor
Benim de ilk başlarda çok azdı sezeryanın acısından 10. gün geldi ama 2.ay bitimine kadar günde 4 kez falan veriyoduk mamayı.2. ayın sonunda artmaya başladı 3buçuk aylık oldu şimdi sadece beni emiyor çok şükür ama hala humana rezene içiyorum hergün sütüm azalır gibi olursa hemen helva kuru börülce bol su kesinlikle artacaktır hiç korkma sürekli emzir ve emzirmeye istekli ol. Ben buna cok inanıyorum çünkü ilk başlarda göğüs uçlarım çok yara olmuştu ve korkuyodum emzirmeye sonra geçti sık sık emzirdim sütüm arttı senin de öyle olur inşallah sakın üzülme canım moral çok önemli....
slm kızlar,
2 aylık bebeğime dr tavsiyesi ile devam sütü vermeye başladım ama içim hiç rahat değil.
ayda en az 1 kg alması gerekirken 700 gr almış bu yüzden gelişimi geri diye başladık .sütüm var ama az, haliyle doymuyor hep ağlıyor.
sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? 700 gr çokmu düşük? bu ayda devam sütü vermeye başladınızmı?
doğumdan önce 6. aya kadar su bile vermem derken şimdi devam sütü vermek beni kahrediyor.
Aynı şeyleri yaşıyoruz.Ben ilk günden beri mama takviyesi yapıyordum ama çok nadir.Dediğin gibi bebeğim hep ağlıyordu ve neden apladığını çözemediiim içşn sitrese giriyordum.İlk ay 600gr almış doktor bu çocuk açlıktan ağlıyor.Bu bebeğin 1200gr alma kapasitesi varken sen yarısını aldırmışsın daya mamayı ve 2, ayda 1kg almış olarak görmek istiyorum dedi.Bende m90lık mama verdim 2 hafta ve bebeğim o 2 haftada 400gr aldı.Sonra beni emmeyi bırakacak die yine azaltmaya çalıştım, şu emzirme kampı yapmaya başladım çocuğum ağlamaktan bitap düştü ve artık ufacık şeyde bile çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor..Bende neyapacağımı bilemiyorum hunana still, laktamil, rezene içmeye çalışıyorum ama bebeğim sürekli ağladığı içşn onada pek fırsat bulamıyorum deprosyondayım rresmen.Sütün dmzirdikçe çoğalcak diye duyduğum için hep bebeğim doynadığından memede hem o sinir oluyor ağlıyor doymadığı için hem ben heder oluyorum dinlenemediğim gibi hiç bir işimi yapamıyorum ve hala vicdan yapıp mama vermemek için diretiyorum.Bıktım bu sitresden...
1200gr cok fazla canım .. doktorun fazla ucmus.. ilk kez boyle bır yorum duyuyorum. 600 ile 1000 arası normaldır. boşuna strese sokmus senı. cok yıyen cocuk saglıklı cocuk demek degıldır. vıcdan da yapma. senı cok ıyı anlıyorum.. benım bebegımde gecen ay gelişmemiş 500 gr almıs (daha dogmadı ama) yapacak bıseyınız yok bolca uyuyun dedı doktorum.. ben de uyuyorum. sıkma canını moral cok onemli bir de HURMA YE!!! FAYDASINI GORECEKSIN!
Linkteki blogta emzirme kampı öneriliyor bu sorun için, ben mantıklı buluyorum;
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-3-peki-sutu.html
Bir de en iyi süt yapan şey bence uyku, dinlenmiş olmak çok önemli. ev işi falan yapma bir kaç gün, dinlen, sütünü artırdığına inandığın şekilde beslen. Bana bulgur ve tarhana çok iyi geliyordu.
En önemlisi de, verebildiğin kadar süt için şükret, hiç emziremeyen arkadaşlar da var, yetmiyorsa da çaresi var, hiç üzülme. Sen bebeğinle geçirdiğin zamanın güzelliğine bak :)
Linkteki blogta emzirme kampı öneriliyor bu sorun için, ben mantıklı buluyorum;
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-3-peki-sutu.html
Bir de en iyi süt yapan şey bence uyku, dinlenmiş olmak çok önemli. ev işi falan yapma bir kaç gün, dinlen, sütünü artırdığına inandığın şekilde beslen. Bana bulgur ve tarhana çok iyi geliyordu.
En önemlisi de, verebildiğin kadar süt için şükret, hiç emziremeyen arkadaşlar da var, yetmiyorsa da çaresi var, hiç üzülme. Sen bebeğinle geçirdiğin zamanın güzelliğine bak :)
Aynı şeyleri yaşıyoruz.Ben ilk günden beri mama takviyesi yapıyordum ama çok nadir.Dediğin gibi bebeğim hep ağlıyordu ve neden apladığını çözemediiim içşn sitrese giriyordum.İlk ay 600gr almış doktor bu çocuk açlıktan ağlıyor.Bu bebeğin 1200gr alma kapasitesi varken sen yarısını aldırmışsın daya mamayı ve 2, ayda 1kg almış olarak görmek istiyorum dedi.Bende m90lık mama verdim 2 hafta ve bebeğim o 2 haftada 400gr aldı.Sonra beni emmeyi bırakacak die yine azaltmaya çalıştım, şu emzirme kampı yapmaya başladım çocuğum ağlamaktan bitap düştü ve artık ufacık şeyde bile çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor..Bende neyapacağımı bilemiyorum hunana still, laktamil, rezene içmeye çalışıyorum ama bebeğim sürekli ağladığı içşn onada pek fırsat bulamıyorum deprosyondayım rresmen.Sütün dmzirdikçe çoğalcak diye duyduğum için hep bebeğim doynadığından memede hem o sinir oluyor ağlıyor doymadığı için hem ben heder oluyorum dinlenemediğim gibi hiç bir işimi yapamıyorum ve hala vicdan yapıp mama vermemek için diretiyorum.Bıktım bu sitresden...
bence 700 gram az degil normal. bazen cok kilo alir bazen az. her zaman ayni olmaz. ayrica sutu hic gelmeyen annelerde var. devam sutu veriyor olman senin kotu bir anne oldugunu gostermez. elinden geleni yapmissin. benim kuzenimde devam sutu verdi sutu gelmedi hic masallah cocuk cok guzel gelisti istahi yerinde yasitlarindan buyuk gosteriyor. bazi annelerde emziriyor cocuk hastaliktan kurtulmaz kilo almaz. doktor bile soyluyor bunu her annenin sutu yeterince besleyici olmaz. bazi annelerin sutu azdir ama bol yaglidir bazi annelerinde coktur ama su gibi.slm kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?