Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğime devam sütü vermeye başladım:( kendimi kötü hissediyorum:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebis2013

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
88
2
6
İstanbul
slm kızlar,
2 aylık bebeğime dr tavsiyesi ile devam sütü vermeye başladım ama içim hiç rahat değil.
ayda en az 1 kg alması gerekirken 700 gr almış bu yüzden gelişimi geri diye başladık .sütüm var ama az, haliyle doymuyor hep ağlıyor.
sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? 700 gr çokmu düşük? bu ayda devam sütü vermeye başladınızmı?
doğumdan önce 6. aya kadar su bile vermem derken şimdi devam sütü vermek beni kahrediyor.
yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Sutunu arttirmak icin bişeyler yapabilirsin biraz daha rahat ol ama devsm sutu vermek de seni kotu anne yapmaz ilk ay 1800 almisti ikinci ay 1 kilo ama bence 2.ayda 700 az degil her bebek farklı

Sutunu arttirmak icin bişeyler yapabilirsin biraz daha rahat ol ama devsm sutu vermek de seni kotu anne yapmaz ilk ay 1800 almisti ikinci ay 1 kilo ama bence 2.ayda 700 az degil her bebek farklı

cevabın için teşekkürler.
süt arttırıcı çaylar ,pekmezler denemediğim kalmadı ama artmıyor. yağı çok az sütümün.
sarılığı uzun süre geçmediği içinde çok emzirememiştim ha bire uyuyordu.
şimdi emiyor ama süt az. ve devam sütü vermek kendimi eksik hissettiriyor.
sizin süt arttırıcı yöntemleriniz var mı?

Bugday kavurmasi hosaf marul ve bolca su.ama en önemlisi moral morslim yerindeyken sutum cok iyi oluyordu.bir de bebeginin yaninda ara sira uzan safece onu dusun onu cok sevdigini. ben faydasini cok gordumdevamli emzir sutun olsa da olmasa da emdikce artiyor

Benim de ilk başlarda çok azdı sezeryanın acısından 10. gün geldi ama 2.ay bitimine kadar günde 4 kez falan veriyoduk mamayı.2. ayın sonunda artmaya başladı 3buçuk aylık oldu şimdi sadece beni emiyor çok şükür ama hala humana rezene içiyorum hergün sütüm azalır gibi olursa hemen helva kuru börülce bol su kesinlikle artacaktır hiç korkma sürekli emzir ve emzirmeye istekli ol. Ben buna cok inanıyorum çünkü ilk başlarda göğüs uçlarım çok yara olmuştu ve korkuyodum emzirmeye sonra geçti sık sık emzirdim sütüm arttı senin de öyle olur inşallah sakın üzülme canım moral çok önemli....

önerilerini deneyeceğim, dediğin gibi moral çok önemli ve bende moral 0
şimdi daha iyi anlıyorum sütümün azlığını

2. aydan sonra sadece süte geçtiğini duymak beni çok sevindirdi.
inşallah bende öyle yaparım.
önerililerini deneyeceğim.çok teşekkür ederim.

Linkteki blogta emzirme kampı öneriliyor bu sorun için, ben mantıklı buluyorum;

http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-3-peki-sutu.html

Bir de en iyi süt yapan şey bence uyku, dinlenmiş olmak çok önemli. ev işi falan yapma bir kaç gün, dinlen, sütünü artırdığına inandığın şekilde beslen. Bana bulgur ve tarhana çok iyi geliyordu.

En önemlisi de, verebildiğin kadar süt için şükret, hiç emziremeyen arkadaşlar da var, yetmiyorsa da çaresi var, hiç üzülme. Sen bebeğinle geçirdiğin zamanın güzelliğine bak :)

kurusogan,sarı uzum,tahın,bulgur pılavı,et,bol su sutunuzu arttırmanıza yardımcı olur.

Aynı şeyleri yaşıyoruz.Ben ilk günden beri mama takviyesi yapıyordum ama çok nadir.Dediğin gibi bebeğim hep ağlıyordu ve neden apladığını çözemediiim içşn sitrese giriyordum.İlk ay 600gr almış doktor bu çocuk açlıktan ağlıyor.Bu bebeğin 1200gr alma kapasitesi varken sen yarısını aldırmışsın daya mamayı ve 2, ayda 1kg almış olarak görmek istiyorum dedi.Bende m90lık mama verdim 2 hafta ve bebeğim o 2 haftada 400gr aldı.Sonra beni emmeyi bırakacak die yine azaltmaya çalıştım, şu emzirme kampı yapmaya başladım çocuğum ağlamaktan bitap düştü ve artık ufacık şeyde bile çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor..Bende neyapacağımı bilemiyorum hunana still, laktamil, rezene içmeye çalışıyorum ama bebeğim sürekli ağladığı içşn onada pek fırsat bulamıyorum deprosyondayım rresmen.Sütün dmzirdikçe çoğalcak diye duyduğum için hep bebeğim doynadığından memede hem o sinir oluyor ağlıyor doymadığı için hem ben heder oluyorum dinlenemediğim gibi hiç bir işimi yapamıyorum ve hala vicdan yapıp mama vermemek için diretiyorum.Bıktım bu sitresden...

1200gr cok fazla canım .. doktorun fazla ucmus.. ilk kez boyle bır yorum duyuyorum. 600 ile 1000 arası normaldır. boşuna strese sokmus senı. cok yıyen cocuk saglıklı cocuk demek degıldır. vıcdan da yapma. senı cok ıyı anlıyorum.. benım bebegımde gecen ay gelişmemiş 500 gr almıs (daha dogmadı ama) yapacak bıseyınız yok bolca uyuyun dedı doktorum.. ben de uyuyorum. sıkma canını moral cok onemli bir de HURMA YE!!! FAYDASINI GORECEKSIN!

Konu sahibi arkadas az emzirdim diyosun buna ragmen 700 gram almis daha ne olsun senin sutun var merak etme emzir devamli 700 grama az diyen doktorada bir daha gitme :)

Tşkler cnm...önerini deneyeceğim inşallah faydası olur.

Merhaba canim oncelikle anneligin ve bebegin hayirli olsun...

benim bebegim su an 10 aylik dogdu dogali mama takviyesi ile beslendi benim bebegim.. allah ima cok sukur simdiye kadar ne hasta oldu ne de zayif bir bebek oldu.. Sisko bir bebek de degil.... ama benim anlamadigim emzirme konusunda --evet sut varsa kesinlikle emzirilmeli-- ama sutun azsa ya da yeterli degilse bebegi emzirme konusunda ısrar edilmesi... ya arkadas artmayinca artmiyor.. neler yaptim ne taklalar attim... emzirdim, emzirdikten sonra abartmiyorum 45 dk sagdim... 2 saat sonra bi daha sagdim.. bi kisir dongu vardi ve artmadi.... cocugu aglatmak ve huzursuz etmek yerine besleyip huzurlu bir sekilde uyumasini saglamak... ac cocuk uyumaz.. uyumayan cocuk kusura bakmayin ama kilo alimi da yavas olur... sonucda uyumak da bir nevi beslenmedir.. sen besleyemedikce vicdan azabi yapiyorsun.. bence mama ver ve tok tut cocugu.. sutunu sag ve miktarina bak mutlaka...
allah isini rast getirsin...

Benim ilk iki hafta sutum vardı ama gogus yaralarım oldugu icin emzirmeden korkuyordum ki olan oldu bebegim bir gece doymaz oldu benden kesildi mama verdik güzelde uyudu simdi iki ay bir haftalik anne sutum arttı ama göğsümün dolması 4saati buluyo bizim kız da yarım saat ya da 1 saat uyuyo kalmiyo doğal olarak sutum yetmiyor ona iki saat icinde sağdıgim zaman 50 ancak çıkıyor ama 4 saat geçsin aradan 150cikiyor kısaca oyle böle benim kız kısa aralıklarla uyuduğu icin sutum yetmiyor devam sutu veriyorum uyku ve moral gercekten onemli su gercekten arttırıyor ama ben diğerlerinde farkı anlamadım

Bu site bende ise yaradı ama yeterli olmadı çünkü ağlamasına dayanamadım verdim sabah 9dan öğlen 3 e kadar devamlı gogsumu verdim yerine koyar koymaz actigozlerini cok yoruldum ondan sonra bakım goguslerim dolmuş ama yeterli olmadı sürekliliği olmadıgı icin ama her ogünde. Sonra mama verirken simdi onu yapmıyorum günde 3kere mama veriyorum ama arada sağdıgim sütleri veriyorum bi daha denedim artsin diye ama onda başarılı olamadım çünkü göğsüm 4saatte doluyor bizim kız 1bucuk saat uyuyor o yüzden yetmiyor

arkadaslar sutunuz coksa tabıkı emzırın ama sutunuz azsa tabıkı devam sutu verın yavrucaklar ac kalmasın.bende malesef basından berı mama takvıyesı yaptım. mama vermek sizi kotu anne yapmaz.ama aç bırakmak bence kotu anne yapar

cnm yapma bebişinede yazık. aç bırakıyorsun resmen. bukadar kotumu bu mamalar....yazık degılmı o yavruya....tabıkı sıksık emzır ama ac kalmasın mutlaka ver devam sutunu.....
ayrıca sutun azsa azdır mama verme tukaka dıye senı sınır eden ınsanlarla konuşma bu senı daha fazla mutsuz yapar.( hepsını yasadım) doktor ver dıyorsa ver ama sıksıkda emzır.

bence 700 gram az degil normal. bazen cok kilo alir bazen az. her zaman ayni olmaz. ayrica sutu hic gelmeyen annelerde var. devam sutu veriyor olman senin kotu bir anne oldugunu gostermez. elinden geleni yapmissin. benim kuzenimde devam sutu verdi sutu gelmedi hic masallah cocuk cok guzel gelisti istahi yerinde yasitlarindan buyuk gosteriyor. bazi annelerde emziriyor cocuk hastaliktan kurtulmaz kilo almaz. doktor bile soyluyor bunu her annenin sutu yeterince besleyici olmaz. bazi annelerin sutu azdir ama bol yaglidir bazi annelerinde coktur ama su gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…