Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğime devam sütü vermeye başladım:( kendimi kötü hissediyorum:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim su gibi zaten bebegim biberona alıştı mı bilmem ama sonuna kadar cekmio mama veriyorum sonra pompa ile boşaltıyorum onu veriyorum sonra

Benim drum da soğanın faydalı olduğunu söylemişti,ben sağıyorum 8 aydır,bence emmedi diye mama vermek yerine sağmak lazım:eek:

Benim bebeğim 3 aylık anne sütü çok az aldı hiç emmedi emzirmeme engel olan durumlar oldu sonuçta sağarak 2 ay 20 cc 10 cc en son 5 cc.ye düştü ve bitti sütüm. Şimdi tamamen mamayla besleniyor. Mama kilo aldırıyor ama sağlık ocağında hemşire mamanın aldırdığı kilo boş kilo dedi. Bebek 3 ay kilo üst sınırında ama anne sütü almadığı için moralim çok bozuk. Bence hiç canını sıkma emiyorken emzirmeye devam et ve haline şükret. Ben aklıma geldikçe ağlıyorum bebeğimi emziremediğim için. Bir arkadaşım da emzirme problemi yaşamıştı çocukta kilo kaybı olmuş ama şimdi sütü artmış normale dönmüş mama verme emdikçe bebek sütün artar. Kolay gelsin..

kendinizi hiç üzmeyin, bu konuda bir yazı yazmıştım onu sizinle paylaşmak isterim..
Şaşkın ördek yavrusu gibi doğumdan çıktığımda gözümü açtım, 'bebeği getirelim' dediler ama narkozdan öyle sarhoştum ki, her şeyi çift görüyordum. 'Biraz bekleyelim, en azından etrafı tek göreyim' dedim:)

Sonra getirdiler miniğimi, minik dedim de sahiden çok küçüktü benim bebeğim.. Son dokor randevumuzda yapılan ölçümlere göre daha kilolu olmalıydı, ama bu bebek minicikti 'aman allahım ne yapacaktım ben şimdi?' Çok şaşkındım, o kafa güzel narkozlu halimle bile eşime dönüp 'neden kilosu bu kadar az' diye sorduğumu oldukça iyi hatırlıyorum.. Dakika bir mesaj; her şey planlanan gibi gitmiyordu işte belki de lohusalık böyle birşeydi.

İncecikti bacakları ve kolları, dokunmaya korkuyordum. Çok yoğun beslenmeliydim onu, hızla büyümeliydi ve tabi bunun için de çok süt gelmeliydi.. Anne olarak benim en önemli sorumluluğum da bu değil miydi?.. Etli butlu olacaktı ki yolda gören teyzeler 'maşallah' diyecekti kızıma dimi?

Emzirmek zordu ama öğrenmek, başarmak şarttı. O benim bebeğimdi ve bana ihtiyacı vardı. İlk bir kaç gün gelen kolostrum gözüme o kadar az gelmişti ki anlatamam.. Meğersem kendisi ne önemliymiş ne faydalıymış.. Ama tabi o sıra neden bu süt bol bol gelmiyordu ki bir türlü anlamamıştım..

Bebeğimin doğum kilosu düşük ve hafif sarılık da olduğu için doktor tavsiyesi ile destek de alıyorduk. Ama bu süt daha çok olmalıydı daha çok gelmeliydi.. Tanıdığım bütün anneleri aradım veya mesaj attım, okudum ve öğrendiğim her şeyi yedim, bol bol su içtim, 'aa onu yemedin mi, yok yok bunu yemezsen artmaz tabi' dediler, onları da yedim. Arttı da.. Ama zaten artacaktı ya da yediklerim nedeniyle mi arttı orasını tam olarak bilemiyorum, zaten bu işin bir matematiği yok. Tabi o kadar çok yiyince benim kilomda da hızlı bir artış oldu.

Süt nedeniyle ağladığımı, bir damla daha gelsin diye nasıl çabalağımı, performansı artırmak için kaç süt makinesi denediğimi ve emmeyen kızıma 1 yıl boyunca sağarak süt verdiğimi söylesem aslında bu konuya ne kadar takıldığımı anlarsınız sanırım..

Ama süt öyle bir şey ki siz üzülünce o da üzülüyor, her daim moralinizi yüksek tutmanız gerekiyor ki o da gelsin ve sizi yanlız bırakmasın. Siz rahat olmalısınız ki o da bol bol aksın, gelsin.. Unutmayın doğanın bize verdiği en önemli nimet süt, ama olduğu kadar, olabildiği kadar.. Örneğin; çok yediniz çok içtiniz çok denediniz gelmiyor, ya da bir şekilde bitti. O zaman dünyanın sonu değil bu işte. Sonuçta siz elinizden geleni yaptınız değil mi?

Efendim diyorlar ki anne sütü alan bebekler hasta olmuyor, valla oluyor bizimkiler görüyoruz işte.. Evet ideali anne sütü ile beslenmeleri ama yoksa kendinizi yerden yere vurmayın ne olur.. Üzmeyin tatlı canınızı, elbette deneyin sonuna kadar zorlayın, ama olmadı mı olmayabilir, kendi kendinizi bunun için yiyip bitirmeyin.

Bir de bakmışsınız süt dönemi de geçmiş, yemek yemeye başlamış, yürümeye ve hatta koşmaya.. Siz sadece onun her gün nasıl büyüdüğünü, o gün neleri keşfettiğini izleyin, bu hayatınızda rastlayabilieceğiniz en gerçek ve en güzel film bence.. Keyfine varın tadını çıkarmaya çalışın. Uykuyu, sütü hiç bir şeyi dert edinmeyin kendinize.. Dert etmemek için de bol bol destek alın, destek istemekten asla çekinmeyin.

Unutmayın annelik yolculuğunda karşımıza çıkan her sorun, her engel geçici, hepsi bir gün düzelecek, iyileşecek ve zaman her şeye, hepimize iyi gelecek..

.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım sağarak hiç emziremeden nasıl bir yıl anne sütü verdin süt bitmedi mi? Ben 2 ay sağdım zaten çok azdı 3. Ayda bitti tamamen. Farklı pompalar denemek işe yaradı mı peki? Ayrıca yazı için çok teşekkür ediyorum emziremryen anneleri anlayan insanlar baya bir azınlıkta malesef

O zaman beni en iyi siz anlarsınız! Bende sizi çok iyi anlıyorum. Artık takmıycam kafama kısmeti bu kadarmış kızımın diyorum ama emziren anneleri görünce içim acıyor keşke bir süt anne bulsak diyorum etrafımda yeni doğum yapan arkadaşlar da var ama söyleyemiyor insan. Hayırlısı olsun ne yapalım..

Öle herkeste vermiyor sütünü örnek ettim doğum yaptı biliyor durumumu getir emzirim demedi

Biz ne kadar zorlasakta kısmeti rızıkları bu kadarmış demekki anne sütünden. Gönül isterdi 2 yaşına kadar emsin ama ne yapalım sende sıkma canını ben çok bunaldım baktım içinden çıkamıycam düşünmemeye çalışıyorum artık. Avrupada çoğu anne emzirmiyor bizim ülkemizde bu kadar değerli emzirmek ama olmayınca olmuyor yapacak bişey yok. .

Şekerli su süt artırır. ve süt artırıcı ek anne için içiçekler var onları tüketebilirsin ablam ve çalştığım yerde bi öğretmen bu şekilde bebeklerini 1 sene emzirdi

slm kızlar,
2 aylık bebeğime dr tavsiyesi ile devam sütü vermeye başladım ama içim hiç rahat değil.
ayda en az 1 kg alması gerekirken 700 gr almış bu yüzden gelişimi geri diye başladık .sütüm var ama az, haliyle doymuyor hep ağlıyor.
sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? 700 gr çokmu düşük? bu ayda devam sütü vermeye başladınızmı?
doğumdan önce 6. aya kadar su bile vermem derken şimdi devam sütü vermek beni kahrediyor.
yardımlarınızı bekliyorum.

sen doktorunu değiştir bence ,mama ver diyen doktordan hayır gelmez ayrıca 700 gram cok iyi,zaten minimum 500 gram alması gerekıyor ayrıca her bebekte bir değil bu ay böyle diğer ay fazla alır bellı olmaz bence emzirmeye devam et ne olursa olsun

Benim bebeğim de emiyor ama sütm yetmiyor:-( malesef mama vermek zorundayim ,herşeyi deniyorm ,moral çok önemli ,moral m bozkken süt hiç olmuyor:-(

Back
X