Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğime ne kadar mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kbrn10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
54
12
88
35
Bir hafta sonra bebeğim 2 aylık olacak. Sütüm yeterli gelmiyor. Ne kadar mama vermem gerekir? Tecrübeli annelerden yardım istiyorum

Bendede bu sorun vardı çok çektim çok üzüldüm. 1 aylık bebeğe 30 cc 3 saatte bir. 2 aylık bebege 60 cc 3 saatte bir. Bana doktorum her ay 30 arttır demişti.

Bendede bu sorun vardı çok çektim çok üzüldüm. 1 aylık bebeğe 30 cc 3 saatte bir. 2 aylık bebege 60 cc 3 saatte bir. Bana doktorum her ay 30 arttır demişti.
Bende çok üzülüyorum her mama verişimde. Bir de aç mı bırakıyorum diye çok korkuyordum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Bir hafta sonra bebeğim 2 aylık olacak. Sütüm yeterli gelmiyor. Ne kadar mama vermem gerekir? Tecrübeli annelerden yardım istiyorum
Merhaba, İlk başlangıçta bizim doktorumuz günde 4 sefer 60 cc mama vermişti(6 saatte bir) ben de 20 günlükken başladım mecburen. Siz de öyle deneyin zaten bebek zamanla yönlendiriyor,fiziksel büyüme ataklarında daha çok ihtiyaç duyabiliyor. Bu arada bol bol da emzirmeye bakın meme teklif edin...ağlar itebilir istemez filan biraz zorlayın, ne kadar emerse o kadar iyi. Mamayı hazır edin, önce emzirin sonra mamasını verin. Mama bileğinizi ıslattığınızda yakmamalı yeterli sıcaklıkta olmalı.. Güle güle büyütün bebeğinizi.

Teşekkür ederim hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah. Çok şükür kızım mama yese de beni hiç bırakmadı hep memede durmak istiyor

Sütünüzün yetmediğini neden düşünüyorsunuz? Kilo alımında sorun mu var?

Mama takviyesiyle ilk ay 600 gr aldık
İlk günden beri mi anne sutu+mama ile besliyorsunuz? Her beslemede hem mama hem anne sutu mü veriyorsunuz? Sadece mama ise 30-90 arasi. Kimi bebekler iştahlı olur çok yer kimisi az az yer. Mutlulukla buyutun bebeğinizi. 2. Ay kontrolünde kilosunun biraz daha toparlanmış olarak çıkacağını düşünüyorum.

Izun süreli sarılık geçirdiğimiz için mama ve anne sütü beraber ilerledik başta daha sonra ise kilo alımına bağlı olarak bırakmadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…