• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebek ile nasıl gezilir?

Manifest1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2022
124
-26
46
2 aylık bebeyle dışarıya gezmeye çıkarken dikkat edilmesi gerekenler? Çok cekimserim dışarıya çıkıp gezip hava almakda istiyorum ama bebeğim ağlar durmaz rezil oluruz diye korkuyorum da ?

uykusunu aldığına, karnının tok olmasına ve hava şartlarına uygun giydirdiğinize dikkat edin. Salgın zamanlarında avm gibi kapalı alanlara sokmayın. Şu an Ankara’da yaygın bir boğaz enfeksiyonu var mesela. Parkta uyutacaksanız örtüsünü alın. Benim kızım ilk yılında bütün sonbahar kış parkta uyudu, ancak açık havada uyuyabiliyordu.

Yani ben bebeğim iki aylık olduğundan beri sürekli her gün dışarıya çıkartıyorum çok küçük olduğu zamanlar uykudan uyandı karnını doyururdum hava durumuna bağlı olarak üstünü giydirip bebek arabasıyla evin yakınında yerlerde gezerdim yürüyüş yapardım daha doğrusu dışarıda çok mutluydu yani yürüyene kadar arabasıyla gezdik çok keyifliydi

Ben 10 günlükken çıkarmaya başladım Mart doğumlu kızım, şimdi aşırı seviyor gezmeyi heryerde de uyuyor.Emziriyorsanız emzirme örtüsü yastığı vb yanınızda olsun kimseleri de takmayın neredeyseniz orada emzirin.
Mama veriyorsanız biberonu sıcak suyu her şeyi yanınızda olsun bezi battaniyesi vb. donanımlı olursanız kendinizi daha rahat hissedersiniz.
Bebek bu elbette ağlayacak, dediğim gibi kimseyi takmayın siz stres olursanız bebeğiniz daha çok stres olur.

benimki 3.aydan beri bebek atabasında nadir duruyor. o yüzden kanguruyla çıkıyoruz. kanguruda ağlama vs olmuyor. gayet keyfi yerinde. uykusu gelirse kendime çeviriyorum kafasını göğsüme koyup uyuyor. uzun süreli bir yere gittiysek (çay-kahveiçemeye, doğaya vs) kucağımızda pış pışlayıp uyuyanca bebek arabasına koyuyoruz. uyumuyorsa da anakucağı hep arabanın bagajında. ana kucağına koyuyoruz 😂

ağlayabilir de bu arada. bebek bu ya hu çekinmeyin 😂

2 aylık bebeyle dışarıya gezmeye çıkarken dikkat edilmesi gerekenler? Çok cekimserim dışarıya çıkıp gezip hava almakda istiyorum ama bebeğim ağlar durmaz rezil oluruz diye korkuyorum da ?
Önce yakın mesafelere gidin. Bebeğinizin dışardaki durumunu gözlemleyin. Sonra yavaş yavaş menzili uzatırsınız. Ama bence bebeklerin çoğu dışarda olmayı seviyor. 2 aylık bebek zaten biraz etrafa bakınır biraz uyur :) dışarı çıkmak hayata yeniden karışmak size de çok iyi gelecek inanın 🌺

Back
X