Yazmayayım diyorum neredeyse 2 yıldır ama yazayım artık.
Psikolog lafına bile dayanamıyordu artık gidiyor diye övünerek söylüyorsunuz hanımefendi. Bir düşünün bakalım, psikolog lafına bile dayanamaması ne anlama geliyordu? Sizi üzdüğünü, hatta mahvettiğini bildiği bir konudaki tek çözüm önerisinin ismini bile duyamıyordu. Tek uğraşan, tek çaba gösteren, tek üzülen sizdiniz bana göre. Bunun aksi olsa onun koştura koştura psikologa gitmesi lazım, madem diğer türlü bir hastalığı yok, değil mi?
Şimdi bunun için çok uğraştınız, artık psikologa da gidiyor, tebrik ederim. Umarım artık her şey çok güzel olur. Yalnız lütfen şunu kabul edin, evlilikler iki taraflı fedakarlıkla yürür. Bana göre bunun 2 yıl boyunca aldatılmanızdan farkı yok. İyi günde, kötü günde sözüne sadık kalmayan ve size felaket günler yaşatan da eşiniz. Burada sizinle empati kuranlar var. Eşiniz kurmamış. Daha da kırıcı bir şey yazmak istemiyorum son bir şey söyleyeceğim
Evliliğini ancak kendisinin insanüstü çabası ile ayakta tutabilen ve bununla gurur duyan kadınlar. Bu bir marifet değil.
Buradaki son laf bana geldi galiba,sakin yarasi olan gocunur Seklinde aciklama yapmayin bana,dedigim gibi evliligimin disinda kendimce gelistirdigim o kdr cok alan var ki,marifetse Asil gurur kaynagim Bu benim,madem benim gibi kadinlar üstün bir caba sarf ediyor ama marifet degil seklinde kücümseyici bir yorum yapilior,sizler gibi kadinlarda en ufak sorunda cekip gitmeyi ,bosanmayi Marifet sanarsiniz,ne de olsa erkek mi yok,adam mi yok,yuva dedigin nedir ki yahu,alti üstü kuru bir imza!
Evet psikolog asamasina gec basladik,katiliorum kesinlikle hic olmasa daha mi iyi olurdu,aksine biliorumki bir gün her sey biterse ben elimden Geleni yaptim icim rahat diyecegimi biliyorum.
Dün konunuzu yanılmıyorsam 57. sayfaya kadar okudum. Daha öncesinde de denk geldikçe takip ediyordum, dediğiniz gibi insan en yakını veya en sevdiği olsa dahi tam anlamıyla karşısındakinin ne hissettiğini anlayamaz. O konuda sizinle hemfikirim ve benim veya bir başkasınının düşüncesini de umursamak durumunda değilsiniz. Nihayetinde sizin hayatınız ve sizin için doğru neyse doğrunuz odur. Bununla beraber, açıkçası ben şimdiye kadar (konuyu okumayı da tam anlamıyla bitireceğim bu arada) boşa kürek çektiğinizi düşünenlerdenim.
Böyle düşünmemdeki sebep de her insanda fedakarlık, çaba, emek kavramlarının yansımalarının farklı olması. Kendim sizin durumunuzda olsam iki senedir yaşadıklarımı sevilen için çekilen kutsal çile olarak görmem, hayatımdan kaybolan iki yıl olarak görürüm. Siz süreçten memnunsunuz ama ben sonuçtan emin değilsem mücadele etmem. Bir şeye emek harcamak güzeldir, insanı olgunlaştırır, ruhu yüceltir fakat ben durumunuzun iki kişiyle, hele ki aynı seviyede mücadele etmediğini düşündüğüm iki kişiyle bir sona varacağını düşünmüyorum. Dışarıdan sadece yazdığınız kadarını bilebilen bir kişi olarak da zaman içinde kendinizi sarfettiğiniz çabayla tanımladığınızı hissediyorum. Çabanızı bir nişan gibi üstünüze yakıştırmanızda elbetteki bir sorun yok ama ilk sayfalarda da istediğiniz bu muydu gerçekten? İnsanız hepimiz değişiyoruz ama gerçekten seçim şansınız olsaydı kendinizi iki sene sonra henüz filizlenmeye başlayan bir terapiden medet uman bir insan olarak görmek ister miydiniz?
Böyle düşünmem, sizin için samimi olarak kolaylık ve sabır, baş ağrılarınız (yanlış hatırlamıyorsam) şifa dilememi engellemiyor tabii. Umarım kat kat karşılığını alacağınız bir şekilde bitirirsiniz yolculuğunuzu.
Ilk sayfalarda belki de 2 aylik durum ama normaldir die düsünen bir tullip vardi,daha sonra kendi icinde yasadi her Seyi ,öyleki haftaici olmayadabilir ne de olsa haftasonu var die düsünürdü ,gider en seksi geceliklerini giyerdi,daha sonra esi onun vazgecmemesiyle en azindan sorunun farkina vardi,sorun ne bilmiyorum ama böyle de olmaz dedi esi,ondan uzun bir zaman sonra psikolga gitsek o da bir caba gösterse dedi ve daha sonra gec de olsa geldi cabaladigi zamanlar,Aynen dediguniz gibi hayat benim hayatim bunu ben yasiyorum..
bu mantıkla bir yere varamazsın tulip. yaşananları sen yaşıyorsun ama dışarıdan göz lazım aynayı yüzüne yakın tutarsan yüzünü göremezsin şu an sen yakın tutmuş durumdasın psikoloğun söylediklerini baz alıyorsun ama karşılığında para alan birine ne kadar güvenebilirsin? bak biz uzaktan bakanlar en azından benim için durum hiç olumlu değil hani konu yeni olsa tamam ama sen harap olmuşsun üşenmedim 160 sayfayı tek tek okudum. bu yüzden direkt yazıyorum.
yani e başkası olsa döver söver diyorsun da onda da ayrılırsın yani resmen e başkası döver bari bunla uğraşayım dersen olmaz. korkmaktır bu. korkarak hayat yaşanmaz. bunda da en verimli en dişiliğini hissetmen gereken zamanları sıkıntılarla geçiriyorsun çocuk için zamanın azalıyor bu sorunu çözdünüz sonra çocuğunuz olmayınca yine sorunlar başlamayacakmı?
eşin iyi biridir dürüsttür efendidir ne güzel ama evlilik için tek başına yeterlimi?
herşey cinsellikmi diye sorma, çocuk sahibi olmak isteyeceksin değilmi?
bir de sağlıklı hiçbir evli erkek 2 yıl seks yapmadan duramaz. bu kadar evli bayan var forumda kimse yaşamamış bunu.. hayatın ellerinden kayıyor resmen.
E yani pes psikolgu da karsiliginda para alan birine ne kdr güvenirsine indirgemissiniz ya saskinliklar icindeyim,üstelik bunu egitimli biri olarak söylüyorsunuz,oldu olacak deli doktoru da deyin tam olsun.
Ne kdr da biliyorsunuz su erkek milletini,sekse düskünlügünü,bayiliyorum ben erkeklerin DNA sini cözdüm diyen kadinlara!Herseyi siz biliyorsunuz zaten,tamam. kimse yasamamis derken bile arastirmayip sallamaniz belli oluyor,sonu olumlu ya da olumsuz olsun aksine yasayan gercekten cokca üye var Bu forumda.
psikologların toplumdaki görevi önemlidir ama doktor değiller arkadaşlar yani tıbbı tespitte bulunamaz kocamın erkekliği olmasa psikolog söyler dediniz de bu onun görev alanı değil.. hani onu düşünüp psikoloğum bilir buradakiler ne anlar deme.
haline üzülmesem oturup yazmam. ne yapayım demişsin, yapacağın basit durumu ailesine anlatıp gerçek bir evlilik yaşayamadığın ve kocalık görevini yerine getiremediği sebebiyle boşanma davası. düzelse bu kadar çabaya çoktan düzelirdi. benim soruna cevabım bu.
Halime üzülmüssünüz de nolmus ,üzülmeduginiz halinizden korusun Allah,kusura bakmayin sizin lafinizla terapiyi yarida kesip herseyi aileme ailesine anlatmayacagim,benim de kendime Göre cokca planim var,biliorumki terapi de cözmezse Bu isi alir ceketimi giderim.
Genel Not : eski tullip olsa hickiriklarla aglardi tüm Bu olumsuz yorumlara,hatta mutlu musunz yine psikoljimi bozdunuz ,agliyorum mutlu olun gibisinden seyler yazardim,ama böyle olmucak,bu benim hayatim,iyisiyle kötüsüyle,hatasiyla dogrusuyla..icim simdiden rahat sayet bir gün bosanirsam da cok cok rahat olacak biliyorum.Simdi isteyen istedigi yorumu yazsin,yüklensin...UMURSAMIYORUM.