2 aylik evliyim esimin bana karsi arzusu yok

Ben dört dörtlük erkeğin varlığına inanmıyorum zaten..

Daha iyisi de olabilir neden olmasın. Ama daha kötüsü de olabilir.

Ve asıl önemli olan bir evliliği bitirdiğinde içinde bir keşke kalmamasıdır.
Konu sahibi evliliğinden vazgeçmeden evvel elinden gelen her şeyi yapıyor.
Bu sabır, fedakarlıklar keşke dememek için..

Eşinin sorununu bilerek evlenmesi durumundaki düşüncemi yukarda dile getirdim.
Ben sorununu bilmediğini düşünerek yapıyorum yorumumu.

bir erkek böyle bir sorunu olduğunu bilmemesi mümkün değil mutlaka biliyordur ve o şekilde evlenmiştir hatta belki konu sahibini iyi anlayışlı biri olarak görüp bana sorun çıkartmaz diye düşünüp öyle evlenmiştir. yani kısaca bilerek evlendiğine %100 eminim yoksa çözüm için bu kadar diretmezdi. önceden bildiği için bunu kabullenmiş ve değişimi reddediyordu bu sebepten.

sabır ve fedakarlık bu değil.karşılıklı olur bir de ne için sabır?
önünü görmediğin bir şeye nasıl sabredersin?
sen sabrediyorsun ama karşındaki çözüme yanaşmıyor senin sabrının fedakarlığının çeyreğini göstermiyor.
bu sabırmıdır?
fedakarlıkmıdır?

konu sahibi resmen bir girdap içinde kocasının bencilliğiyle mücadele veriyor.

bir erkek böyle bir sorunu olduğunu bilmemesi mümkün değil mutlaka biliyordur ve o şekilde evlenmiştir hatta belki konu sahibini iyi anlayışlı biri olarak görüp bana sorun çıkartmaz diye düşünüp öyle evlenmiştir. yani kısaca bilerek evlendiğine %100 eminim yoksa çözüm için bu kadar diretmezdi. önceden bildiği için bunu kabullenmiş ve değişimi reddediyordu bu sebepten.

sabır ve fedakarlık bu değil.karşılıklı olur bir de ne için sabır?
önünü görmediğin bir şeye nasıl sabredersin?
sen sabrediyorsun ama karşındaki çözüme yanaşmıyor senin sabrının fedakarlığının çeyreğini göstermiyor.
bu sabırmıdır?
fedakarlıkmıdır?

konu sahibi resmen bir girdap içinde kocasının bencilliğiyle mücadele veriyor.

Tullipin konusunu başından beri takip ediyorum hemen hemen aynı zamanlarda evlendik bu nedenle net hatırlıyorum.
Düğün hazırlığında ciddi sorunlar, kavgalar yaşanmış eşi bu nedenleri öne sürmüş ilk zamanlar.

Bilmiyorum belki çok iyimserim. Ama ben inanmıştım. Hassasiyet kadına özgü bir duyu değil.
Belki eşi fazla hassas çok etkilendi, ne yaşandı bilemiyorum. Etkisinde kaldı. Sonra da tullipin haklı beklentilerini üzerinde baskı gibi hissetti. Yani düşündüğünüz kadar acımasız, bir kızın hayatını bilerek çalmış birinin bu kadar uzun zaman sakin, iyi, tatlı dilli kalabileceğine inanmıyorum. Suçluluk duygusu diye düşünülebilir..

Vicdanı olmayan bir adamdır dediğiniz gibi biri benim için. Öylesi niye suçluluk duysun?

Başlangıçta benim için de tek taraflı bir mücadeleydi ve değmezdi.
Ama tullip buraya iyi şeyler yazmaya başladı. Eşi ile birlikte çözüm yoluna girdiler.
Tullip de daha pozitifti. Şimdi olumlu bakmanın, destek olmanın tam zamanı diye düşünüyorum.

Geç olsun da güç olmasın. Tabi ki hayatından 2 yıl daha çalmasın.
1 yıl daha versin içinde en fazla. Çözüldü çözüldü çözülmedi gideceğim desin ve gitsin.
Böyle yaşlansın demiyorum ben.. Ama acabalarla, keşkelerle gitmesin..

Tullipin konusunu başından beri takip ediyorum hemen hemen aynı zamanlarda evlendik bu nedenle net hatırlıyorum.
Düğün hazırlığında ciddi sorunlar, kavgalar yaşanmış eşi bu nedenleri öne sürmüş ilk zamanlar.

Bilmiyorum belki çok iyimserim. Ama ben inanmıştım. Hassasiyet kadına özgü bir duyu değil.
Belki eşi fazla hassas çok etkilendi, ne yaşandı bilemiyorum. Etkisinde kaldı. Sonra da tullipin haklı beklentilerini üzerinde baskı gibi hissetti. Yani düşündüğünüz kadar acımasız, bir kızın hayatını bilerek çalmış birinin bu kadar uzun zaman sakin, iyi, tatlı dilli kalabileceğine inanmıyorum. Suçluluk duygusu diye düşünülebilir..

Vicdanı olmayan bir adamdır dediğiniz gibi biri benim için. Öylesi niye suçluluk duysun?

Başlangıçta benim için de tek taraflı bir mücadeleydi ve değmezdi.
Ama tullip buraya iyi şeyler yazmaya başladı. Eşi ile birlikte çözüm yoluna girdiler.
Tullip de daha pozitifti. Şimdi olumlu bakmanın, destek olmanın tam zamanı diye düşünüyorum.

Geç olsun da güç olmasın. Tabi ki hayatından 2 yıl daha çalmasın.
1 yıl daha versin içinde en fazla. Çözüldü çözüldü çözülmedi gideceğim desin ve gitsin.
Böyle yaşlansın demiyorum ben.. Ama acabalarla, keşkelerle gitmesin..

Suçluluk değil ama bir mahçubiyet olduğu kesin ki eşi başka bir kadının bu kadar sabredemeyeceğinin de farkında bu iyi davranışları buna yormak lazım ama iyi davranan herkes mutlu eder diyemeyiz bakın bir genç kızın hayatından 2 seneyi çalıyorsunuz anlamsız tartışmalarla ama adam iyi derseniz bu durumu kurtarmaz.

tulip pozitifti, iyiydi peki kocası?
yani şunu düşünün insan niye böyle bir sorunu varken çözüme yanaşmaz?
en başta kocası evet ben de bir sorun var hemen çözüm yolları arayalım dese kimse vay sen 2 yılını harcıyorsun demezdi emin olun.. erkek için zordur anlarız ama evliliğini düşünürse erkek kendini toparlar ve kısa sürede gerekeni yapardı.

1 sene sonra bu sorun çözülse o 3 yılın acısı çıkmayacakmı sanıyorsunuz?
ben hiç sanmıyorum..
fedakarlık diye boşa kürek çekilirmi evlilik kutsal değildir bitmesi gerekiyorsa biter tek taraflı çaba olmaz.

Ben de hepsi doğal, eşi melek demiyorum.

Hangimizin kocası melek? Benim kocam hiç bir konuda bencillik yapmıyor diyen var mı?
Bilmiyorum ben diyemiyorum.
İnsan aşkı da olsa eşi de olsa önce kendisini düşünebiliyor bazı konularda.
Tullipin eşi başta bencillik etti en azından hemen çözüm girişiminde bulunmalıydı haklısınız.
Ama o da eğer gerçekten bu sorunundan habersizse başta şok olmuştur.
Kendi içinde bunu kabullenmesi zaman almıştır. Bu psikoloji ile tüm davranışlarını sorgulamamız anlamsız olur.
Adam kendi kendiyle savaş halinde. Tullipi ne kadar düşünebilir?

Eğer sorununu bilerek evlenmişse zaten daha önce de söyledim.
Büyük haksızlık, yazıklar olsun, bu kızın hakkını asıl o zaman ödeyemez.

Sorun düzeldiğinde ki düzelir inşallah. Başlarda daha çok hatırlayacak yazık oldu yıllarıma diye
içinde bir yerde hep kızgınlık duyacak eşine.
Ama mutlulukları arttıkça kapanacak bu kötü günlerin üstü. 5 yıl sonra daha az hatırlayacak 10 yıl sonra belki hiç hatırlamayacak..

Nedenlerimiz farklı olsa da hepimizin eşine karşı bu tarz kırgınlıkları yok mu?
Başta düşman gibi hissettiren, zamanla etkisi azalan..

Şimdi bir kadınını bizim toplumumuzda vajinismus olduğunu anlamaması çok normal ama bir erkek nasıl olur da farketmez bilmiyorum. Ama diyelim ki gerçekten sonradan oldu diyelim ki gerçekten de geçici bir şey. Gene de bir insanın tedaviye yanaşmasınını 2 sene sürmesi acımasızlık. Bu tedaviyi reddeden vajinismus sahibi kadınlar için de geçerli. Eğer eşi doktora çok daha önceden gitseydi, tullipi çıldırma noktasında üzmeseydi ben tullipe bırak demezdim. Tedavi olan onca vajinismuslu kadının örneğini ben de verirdim. Hala tullipe boşan ya da bırak diyemem. Kocaman kadın ve kendi kararlarını almış. Ha burda bırak diyenlerde sadistçe bir hisle demiyorlar. Tullipin ilerde çok mutsuz olmasından endişelendikleri için diyorlar.

Ben dört dörtlük erkeğin varlığına inanmıyorum zaten..

Daha iyisi de olabilir neden olmasın. Ama daha kötüsü de olabilir.

Ve asıl önemli olan bir evliliği bitirdiğinde içinde bir keşke kalmamasıdır.
Konu sahibi evliliğinden vazgeçmeden evvel elinden gelen her şeyi yapıyor.
Bu sabır, fedakarlıklar keşke dememek için..

Eşinin sorununu bilerek evlenmesi durumundaki düşüncemi yukarda dile getirdim.
Ben sorununu bilmediğini düşünerek yapıyorum yorumumu.

Bir insanın boşandığında şunu da denemedim dememesi çok güzel bir düşünce ama pratikte bir limiti olmalı. Misal bir kadının keşke dememesi için 10 yıllık bir çaba gerekiyorsa 10 yılını versin mi belki düzelir ihtimali üzerine? Yani sizin limitiniz nedir? Yoksa kaplumbağa hızı ile her 2 yılda bir biraz daha sonuca yaklaşsa sonsuza dek devam etse mi? Bir de 40 yaşında boşanmış bir adamlar 40 yaşında boşanmış bir kadın ikinci hayatlarında eşit başlayamıyorlar malesef. Biyolojik saat buna izin vermiyor.

Ayrıca misal boşansalar eşi keşke demeyecek mi? Eşi niye hiç üzülmüyor düşünmüyor çabalamıyor keşke dememek için?

Bazı yorumlar çok sert evet ama 2 yılda insan hayatının çok uzun bir süresi. Ben ne bu kadar sert yorum yapılması taraftarıyım ne de her şeyin güllük gülüstanlık olarak ifade edilmesinden. Bu adam düzelse bile, Tullipin sinir hastası olduğu bu iki yılın bedelini nasıl ödeyecek. Sadece cinselliği kastetmiyorum, çözüme yanaşmamasını, oyalamasını, doktora gittim kan verdim diyip hiç bir şey söylememesini, tullipe uyguladığı psikolojik şiddetin bedelini nasıl ödeyecek?

Ya inanın çok sert yorumumu son cümleniz nedeniyle yaptım. Burada aferin devam et diyerek iyilik yaptığı düşünülüyor bazı üyelerin, sert yorumlara da empati yapın deniyor. Ben empatimi yaptım, kendimi konu sahibinin yerine koydum ve inanılmaz kötü hissettim kendimi. Sevilmediğime emin olurdum ben konu sahibinin yerinde olsam. Vaj. vs örnek verenler farkında mı acaba, bu rahatsızlığa sahip insanların gerek bu forumda gerek evinde ne kadar çabaladığının? Tullip'in eşi tam tersi. Kandırmalar mı dersiniz, oyalamalar mı, sorun görmemeler mi.

İyi yorum yaparak iyilik yapılmıyor. Bir üye de şu an bulamadım kusura bakmasın, aldatan erkekler umursanmıyor da bu adama erkek değil deniyor demiş, çok üzüldüm. Aldatan erkeklerin eşlerini sevdiğini düşünmüyorum. Teşebbüsünde bile anında ayrılmalı o çift bence. Ben Tullip'in eşinin erkek olmadığını değil yeterince sevmediğini düşünüyorum.
Hanginiz deli gibi sevdiğiniz birini bilinçli olarak 2 yıl üzebilirsiniz?

Erkekler için daha zordur deniyor da, bence kadınlar için istenmediğini düşünmek daha zor o zaman. Tullip de bana demiş ki sizin gibi kadınlar hemen yuvasını dağıtsın o zaman vs. Ya beni sevmeyen adamla ne yuvası, hangi yuva? Zorlaya ede herkesle evli kalabilirim, marifet mi bu?

2 yıllık bir konu .. wow

sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum şahsım adına konuşmak gerekirse ben bu kadar anlayışlı olamazdım.

ve sanırım hala cinsel bir birliktelik yok psikolog asamasındasınız, çoğu görüşün aksine ben doğru yolda olduğunuzu düşüyorum, psikolojik desteği para tuzağı olarak görenlere diyebilcek söz yok çok yanlış düşünüyolar, ama bu dışardan görüşlere kendinizi tamamen kapatmak anlamına da gelmesin.

psikologunuz inşallah sizi doğru yönlendirir , eşinizin tercihlerini iyi analiz eder.

ürologa da gitmiş sanırım sağlık problemleri yok, belki gerçekten psikolojik sorunları belki küçüklükten kalma kötü anıları vardır, erkek diye duygusuz olacak başına gelen olaylardan etkilenmeyecek kadın görünce üstüne atlayacak sanıyoruz.

okuyunca aklıma neden olablir deyinc gelenler, bir çocukluk travması cinsel taciz/tecavz (erkek cocuğu diye böyle seyler yaşayabilceği düşünülmez hiç ama hayat ççok kötü) ya da defalarca söylenildiği gibi eşinizin heteroseksüel olmayabileceği.

psikologonuza eşiniz yanınızda yokken- bilmiyorum tekli seans yapıyomusunuz- bundan bahsedin, ya da belki bahsetmişsinizdir bilmiyorum. ve psikolog yolunu da denedikten sonra olmuyorsa kendinizi daha fazla yormayın bazen fazla zorlamamak gerek size de yazık.

Az önce konudan çıktım eşim çok arzulu diye yakınıyordu biri.
Bu konuya girdim eşim bana arzu duymuyor diyor biri.
herkesin derdi ayrı.:KK56:

Buradaki son laf bana geldi galiba,sakin yarasi olan gocunur Seklinde aciklama yapmayin bana,dedigim gibi evliligimin disinda kendimce gelistirdigim o kdr cok alan var ki,marifetse Asil gurur kaynagim Bu benim,madem benim gibi kadinlar üstün bir caba sarf ediyor ama marifet degil seklinde kücümseyici bir yorum yapilior,sizler gibi kadinlarda en ufak sorunda cekip gitmeyi ,bosanmayi Marifet sanarsiniz,ne de olsa erkek mi yok,adam mi yok,yuva dedigin nedir ki yahu,alti üstü kuru bir imza!

Evet psikolog asamasina gec basladik,katiliorum kesinlikle hic olmasa daha mi iyi olurdu,aksine biliorumki bir gün her sey biterse ben elimden Geleni yaptim icim rahat diyecegimi biliyorum.

Ilk sayfalarda belki de 2 aylik durum ama normaldir die düsünen bir tullip vardi,daha sonra kendi icinde yasadi her Seyi ,öyleki haftaici olmayadabilir ne de olsa haftasonu var die düsünürdü ,gider en seksi geceliklerini giyerdi,daha sonra esi onun vazgecmemesiyle en azindan sorunun farkina vardi,sorun ne bilmiyorum ama böyle de olmaz dedi esi,ondan uzun bir zaman sonra psikolga gitsek o da bir caba gösterse dedi ve daha sonra gec de olsa geldi cabaladigi zamanlar,Aynen dediguniz gibi hayat benim hayatim bunu ben yasiyorum..

E yani pes psikolgu da karsiliginda para alan birine ne kdr güvenirsine indirgemissiniz ya saskinliklar icindeyim,üstelik bunu egitimli biri olarak söylüyorsunuz,oldu olacak deli doktoru da deyin tam olsun.

Ne kdr da biliyorsunuz su erkek milletini,sekse düskünlügünü,bayiliyorum ben erkeklerin DNA sini cözdüm diyen kadinlara!Herseyi siz biliyorsunuz zaten,tamam. kimse yasamamis derken bile arastirmayip sallamaniz belli oluyor,sonu olumlu ya da olumsuz olsun aksine yasayan gercekten cokca üye var Bu forumda.

Halime üzülmüssünüz de nolmus ,üzülmeduginiz halinizden korusun Allah,kusura bakmayin sizin lafinizla terapiyi yarida kesip herseyi aileme ailesine anlatmayacagim,benim de kendime Göre cokca planim var,biliorumki terapi de cözmezse Bu isi alir ceketimi giderim.

Genel Not : eski tullip olsa hickiriklarla aglardi tüm Bu olumsuz yorumlara,hatta mutlu musunz yine psikoljimi bozdunuz ,agliyorum mutlu olun gibisinden seyler yazardim,ama böyle olmucak,bu benim hayatim,iyisiyle kötüsüyle,hatasiyla dogrusuyla..icim simdiden rahat sayet bir gün bosanirsam da cok cok rahat olacak biliyorum.Simdi isteyen istedigi yorumu yazsin,yüklensin...UMURSAMIYORUM.
Tulip konunu en başından takip ediyorum nasılsın. Terapi de bir gelişme varmı. Umarım üzerinizdeki kara bulutlar dağalmıştır

Ilgilenen mesaj atan herkese cok tesekkür ederim, terapilerimiz devam ediyor ve cok güzel gidiyor,suanda psikologumuzun söyledigi gibi tam birlesme öncesi gereken her Seyi yapiyoruz, esim de inanilmaz cabaliyor ,nerde Bu konuyu actigumdaki adam nerde simdiki..Allah herkesin yuvasini mutlulugunu daim etsin,dua ve güzel dileklerinizi eksik etmeyin :))))))

Ilgilenen mesaj atan herkese cok tesekkür ederim, terapilerimiz devam ediyor ve cok güzel gidiyor,suanda psikologumuzun söyledigi gibi tam birlesme öncesi gereken her Seyi yapiyoruz, esim de inanilmaz cabaliyor ,nerde Bu konuyu actigumdaki adam nerde simdiki..Allah herkesin yuvasini mutlulugunu daim etsin,dua ve güzel dileklerinizi eksik etmeyin :))))))
Ilk defa yaziyorum ama basindan beri takioreydimm cok uzuluyordum senin adina..ama cok sukur ki asmissiniz bir cok seyi insallah dahada iyi olur allah yuvani korusun cok mutlu ol

Huh. . 164 sayfa cevap yazılmış bir konuyu hortlatmanın anlamı neydi ki? Merak edildiyse demek. .

Canim oncelikle gecmis olsun konunu 3,4 gundur takip ediyorum.ama bastan sona okudum ve aklima 2 sey geldi 1. Kendini cemiyete ispatlamak icin evlendi ve bunu senden sakladi hele akrabanizin evinde sana boyle yakin davrsnmasi hatta sesinizi duyuracak kadar siniri asmasi ,yarin birgun ortaya cikinca tabi evinde kaldiginiz insanlar inannaz sana ve senin icin yalanci ve hatta azgin bile derler...2. Esinde veya sende buyu olabilir benim amcamin kizi evlendiginde 2 ay hic bisey olmamis ve hatta esi eve giresi gelmiyormus kayinvalidesi oglunu hep merdivenlerde oturur gorunce gerceyi ogrenmis.meger kizin evlenmeden once ceyizine bisey serpmisler aileler kimseye sezdirmeden butun ceyizi okunmuş su ile yikayip kaldirdilar ve o hemen o gunlerde birlestiler. .

Back
X