• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık harabe anne

(Yanlislikla gondere bastim devami )Toplamda 4 5 saat uyuyabildigim zaman ah ne çok uyumusum diyorum artik. Ailelerden uzaktayiz yanımda kimsem yok. İçime atan bi insanım bağırıp çağırıp da rahatlayamiyorum. Evin halini zaten hic anlatmayayim. Bebeğim simdi yavaş yavaş düzelmeye başladı umut oldu bana. Birkac gundur gunduzleri iki saat kadar uyuyor iyi geldi bana. İnşallah bu günler de geçecek. Keşke daha iyi şartlarda daha kolay atlatabilsek ama herkesin ayni olmuyor tabi. Buna da şükür Rabbim hastalık vermesin de. Tüm bunlara rağmen yine de bebeğimin kokusuyla teselli buldum. Sana da kolaylıklar diliyorum canım..

Bebis 6 aylik bu saat oldu uyku yok benimki geçmedi geçmez artik ağlama sesine dayanamıyorum sinirlerin hala lacka beş iyi bi kotu seklinde devam ediyorum.

bende 1 sene toparlanamamıştım.. kendimi biraz salmıştım ama şimdi baya toparlandım.şimdi neydi o günler diyorum.biraz zaman gerekli evde ufak bebek oldumu zor oluyor uykusuzluk,yorgunluk insan perişan oluyor.

sadece yeni düzene alışmanız biraz zaman alacak eminin olun alışacaksınızda bende 2 kere kriz geçirdiğimi bilirim 2 saat durmaksızın ağlayan bebeğim ve yan odada ne oluyor ya diyipte gelmeyen koca ona sinir olup bağırıp çağırmıştım aslında çok yardımcıda oldu bana halende oluyor ama o zamanlar tahammül seviyem aşağlardaydı sanırım ama hep dizginlemeye çalıştım kendimi her gece 1,5-2 saatte bir kalkmak o kadar yoruyorduki evi resmen bk götürüyordu hoş şimdi de çalışmaya başladığımdan yine aynı :) yardım dersen anneler 10 gün falan geldi işte o kadar sonrası kimse gelim de evini toplim sende uyu çocuğa bakim dedi anladımki o bana muhtaç ve bunu düşünerek mutlu olmaya çalıştım şimdi 14 aylık 9 aylıkken anneme bıraktım çalışmaya başladım akşamları alıyorum ve o akdar özlüyorumki onunla evde geçirdiğim vakitleri.. bence her anın tadını çıkarmaya bak doyasıya yaşa bir daha o zamanları yaşayamayacaksın çünkü çok çabuk büyüyorlar...

Bazen çok zor geliyor.. Bazen değil çoğu zaman.. Aynaya bakmak istemiyorum. Baktığımda hayattan bezmiş yorgun bir surat.. Saç baş dağınık yüz göz kaymış.. Yine yeni yeniden bir ağlama krizi sonrası sessizlik.. Yetmiyorum ben bu bebeğe dediğimde tekrar gözyaşlarım.. Sabır noktası muamma.. Heryer heryerde evimin.. Kaç haftadır toplanmayı bekleyen yatak odam.. Üstünkörü toparlamaya çalışılmış mutfağım..
Dayanamayacakmışım gibi geliyor. Bugün yine deli gibi ağladım. Çok mu abartıyorum. Hala çıkamadım mı lohusalıktan. 2 ay oldu. Ağlama sesi duyunca gerilen sinirim beni yıpratıyor. Ben bebeğimi seviyorum ben anneyim ben sakin olayım ki oda iyi olsun. Ben yorgun olmayayım ki oda iyi olsun. Ama dinlenemiyorum ben. Bir düzenleme yapamıyorum hayatıma. Bu günler geçecek mi hep böyle mi olacak. Siz nasıl düzene girdirdiniz hayatınızı?

Lohusalık depresyonu sanırım.
Ama bu kadar uzun sürüyor mu orası muamma.
Bence bi psikolağa görünün.
Anneniz yada kayınvalideniz yokmu biraz size yardımcı olsunlar.

Canım öncelikle mutlu ol sağlıklı mis kokulu bebeğin var benim oğlum 15 aylık ben de çok zorlandım birde 2 aylık bırakıp okula gittim düşünsene okuldan yorggun argın gelip sürekli ağlayan bir bebek alıyorsun kucağına yatırana kadar sürekli ağlıyor öncelikle sakin oldum yemeğimi bebeğimi kanguruya koyarak yapıyordum temizliğimi o uyurken yapıyordum bazen komşumun kızı gelip bebeeği oyalıyordu ben temizlik yapıyordum bir şekilde geçti o günler geçecek merak etme

birazcık daha zaman gerekiyor fakat bu süreç içerisinde eşiniz evde iken çocuğa bakarken siz en az yarım saat dahi olsa dışarı çıkan biraz nefes alın bu size çok iyi gelecektir.

Bende geçiyorum o yollardan oğlum 9 aylık ve ben 5 buçuk aylık hamileyim bir gün ikindi uykusunu uyumasa düzeni bozulacak die ödüm kopuyor gece üçe kadar bir kaç kez üçten sonra ise saat başı uyanıyor ve 6 da kalkıyor . Çok yoruluyorum Rabbim bütün annelere sabır İhsan etsin ben hiç sabırlı değilim bir öğün yemek yemesin hemen moral sıfır

Amaninnnnn ne ettin kiz sen simdi bide ikinci gelecek.allah yardimcin olsun

Amaninnnnn ne ettin kiz sen simdi bide ikinci gelecek.allah yardimcin olsun
Sorma canım sorma oldu işte :) Rabbim verir sabrını yardım eder inşallah :) da işte çok yoruluyorum bacaklarıma kramplar giriyo sürekli oğlum ağlayonca yataktan fırlıyorum kalkmamla kramp girmesi bir oluyo :(

Benimde bebeğim 3 aylık ve evde yanlızım eşide burda değil. Benim bebeğim öglen en fazla 2 saat uyur ve kesik kesik..Buna ragmen hergün evimi toparlayıp kendime bile bakım yapıyorum:)) gece çok uykusuz kalıyorum ama onunda çözümünü yogurt yemekte buldum:KK45: kendim mayalıyorum kavanozlara sinirlenince hemen gidip bir kavanoz yiyorum gece yarısı. hem uykum açılıyor soğuk soğuk hem sinirimi alıyor:KK45: geçer canım zamal merak etme. Bebişim biraz hasta dün 4 saatlik uykuyla duruyorum ama bak yinede burda laf yetiştiriyorum size:KK14: pozitif ol gececek bu günler. Afedersin ama wc yi bile yarım bırakıyorum bazen:KK45: ama bebeğimin tek bir gülümsemesi içimdeki bütün negatifliği alıyor. Allah güç kuvvet versin canım çok zor yaşayan bilir.:KK16:

Back
X