geçmiş olsun bence doktora git üst sınıra gelmiş artık bu kadar neden bekledinki 5 ve 6 günden sonra müdahale edebilirsin bebeğin huzuru nasıl sadece annesütümü alıyor bunlar önemli tabi yaptığında sıvı şeklinde yaparsa kabız olmazmış ozaman bu gün sayısı bi hafta ongüne kadar uzayabilirmiş ama yaptığında katıysa ve zor yapıyorsa kabızlık var demektir benim oğlum büyük gerçi ama 6 -7 aylıkken kabızlık çekiyordu 2 gün yapmasa ağlamaktan ve ıkınmaktan helak oluyodu
şimdi sen bi doktora git ve doktorada sorarak kabızlık için fitil var ondan al çok günü geçince ondan kullanırsın bu kadar beklemezsin tabi doktora danış önce bebeğin çok küçük çünki
10 gün çok uzun bi süre :/
tedavi olarak fitil veriliyo yarım doz o rahatlatıyo ama öncesinde nedenşni bulmak lazım
öncelikle kilo alımı nasıl mesela doymuyosa doğal olarak kaka da yapamıyordur
geçmiş olsun
Benim kızımda da 2 aylıkken kabızlık başlamıştı.4.aya kadar aralıklı devam etmişti. Emziriyorsanız sütünüzü sağıp içine 1 çay kaşığı saf zeytinyağı koyun,aynı şekilde mama veriyorsanız mamaya katabilirsiniz.kayısıyı küçük küçük doğrayıp kaynatarak suyunu içirebilirsiniz.en son tavsiyem fitil olacak;ama benim kızım fitille çok ağlıyordu.yalnız bebeğin doyduğundan emin olun az besleniyorsa da kaka yapmayabilir.Karnında kasılma, sancı belirtisi ve gazı varsa kabızlık demektir.
Benim oğlumda öyleydi canım doktor bekle dedi 1 hafta yapmazsa fitil verdi bunu kullan diye 1 hafta yapmadı fitil verdim sonra gene aynı devam etti doktor süt yaradığı için öyle yapıyo dedi sonra 3-4 günde bi yapmaya başladı şimdi her sabah yapıyo maaşallah