Kızlar. Oğlum 33 aylık. Uzun süredir tuvalet süreci ve ne olduğunu biliyor olsa da beyfendinin keyfi gelsin diye bekledim. 4-5 gündür bir kakasını yaptığı zaman hariç bezi hiç kirlenmedi onu da bugün aştık sanırım. Çok ani oldu tuttuğunu farkettiğim an tuvalete götürmeye başladım canı istemiş olacak ki hemen uyum sağladı. Gece kaçırması yok, kuru kalkıyor. Uyansa bile yapmayı, gitmeyi reddedip uykuya dönüyor çoğu zaman. Kakasını tuvalete yapmayı reddettiği için bezini çıksrmıyordum. Sabah kaçırması ihtimaline karşı da bezini gece takıyordum. Neyse bu gün bi cesaret çıkardım bezi sabah. Kaka için tuvalete gitmesi gerektiğini anlattım. Çünkü kakayı biliyor sadece bezi tercih ediyordu. Bi tercih seçeneği olsun istemedim. Gözümde üstündeydi yaptığını bildiğim zamanda ve sinyalleri görünce kakasını tuvalete yapması gerektiğini hatırlattım. Bi süre sonra kaka diye külodu çıkardı lazımlığa önce oturdu ama yapmadı kalktı öyle çıplak haliyle bi kaç kaoslu dakikanın ardından tam yapacağı sırada lazımlığa giderken yetişemedi 2 adım kala bıraktı büyük kısmını

elimde açtığım bezle bekliyordum zorlamamak için, istemezse seçeneği olduğunu bilsin tutmasın diye. Yere düşmeden yakaladım

Sonra kalan kısmı lazımlığa yaptı ve kalktı. Bu cesaretle artık bezi tamamen hayatımızdan çıkarıyorum demek istiyorum da dışarı giderken nasıl olucak? Kısa mesafelerde sorun yok, evlere giderken sorun yok bunları deneyimledik ama ya uzun süre dışarıda olmanız gereken zamanlarda nolcak? Yani AVM gibi yerlerden bahsetmiyorum. Tamamen alışana kadar mesela trafik olur park gibi yerler olur o zaman napıcam? Bez mi takayım? Yoksa takmasam ama kaçırma olursa? Sadece yedek kıyafet mi alayım? Bu geçiş sürecini nasıl yaptınız?