Evde tuvalet eğitimi sürecinde dışarıya adapte olmayı nasıl yapıcaz?

2.el lazimlik alinmaz arkadaslar abartmayin :)

Tuvalet egitimi bitene dek uzun sureli disari cikislar yapmiyoruz ama mesela avm gibi tuvalet erişiminin oldugu yerlerde uzun vakitler gecirerek surece adapte oluyoruz yavasca, yani disarida tuvalete gitmeyi ogrenmesi icin deneyimlemesi gerekir ama ben mesela ilk buyuk seyahatimizi (7 saatlik araba yolculugu) tuvalet egitiminden aylar sonra yapmistim.

Lazımlığı atın ve tuvalet aparatı alın. Asla bez takmayın asla. Her seferinde sürekli tuvalete götürün onun söylemesini beklemeyin. Gece 1-2 kere tuvalete kaldırıp oturtun. Dışarı çıkınca da yedek kıyafet alın, sürekli sorun geldi mi çişin kakan diye. Baktınız zaman geçmiş evet demesine bakmayın dışarıda tuvalete götürün.
Ben öyle yaptım çocuklarıma. Mis gibi de alıştılar.
Bir kere sizin istikrarlı olmanız lazım. Daha önce de aparat alın bence demiştik.
Tam olarak bunu yazmaya gelmiştim.
Kızımda bezi bir kez çıkarttım ve bir daha asla takmadım. Lazımlık sadece ilk 2 gün kullandık sonrasında tuvalet aparatı aldık, renkli olanlardan.
Dışarı her çıktığımızda yedek kıyafet aldım yanıma, ki bizde araç yok baya toplu taşımayla falan da gezdik. Gittiğimiz her yerde kakası ya da çişi var mı diye usanmadan sordum. Hiç sorun yaşamadık

Benimki tam tersi kıyafeti kalsın ister ama ben çıkarıyorum Allah'tan yaz ayındayz ince birşey giydiriyorum nerde olursa olsun çıkarması kolay oluyor. Şimdiye kadar hiç kıyafetli götürmedim tuvalete benim kız 27 aylık kıyafetli götürmek için biraz daha büyüsün diom bacakları kısa kalıyor şuan işerken batırır kendini hdhdhdj
Bizimkininde çok dışarı taşıyo nedense aşağı gitmiyo hep ileri hep ileri 😂 o yüzden çıkarmak daha iyi yoksa hep batar kıyafetleri

Bizimkininde çok dışarı taşıyo nedense aşağı gitmiyo hep ileri hep ileri 😂 o yüzden çıkarmak daha iyi yoksa hep batar kıyafetleri
Kıyafetli Alışsa daha iyi tâbi sonra hiç olmayacak yerde soyunmaya başlar falan hshsh zaman herşeyin ilacı zaman

Biz de 6 gündür bu süreçteyiz, 38 aylık oğlum. Biraz tutarak biraz kaçırarak süreci sürdürüyoruz.
Ben de henüz hiç sosyal ortama karışmadım. Anneanne ve babaanne de yakın oturuyor onlara gidip gelme sırasında da olumsuzluk yaşamadık ancak haftasonu dışarıda olmayı planlıyoruz. Ancak ben artık kesin ve kati şekilde bez bağlayıp kafa karıştırmak istemiyorum. Zaten yaz ve her şey yıkandığı anda çıkacaktır, kaçırması ve temizlemek konusunda kendimi çok hazırladım ve bunu normal karşılıyorum. Alt açma örtülerini ve tek kullanımlık temizlik mendillerini stokladım yanımızda taşıyarak gezerim diye düşünüyorum. Çiş konusunda pet şişeye çiş yaptırmaya alıştırmayı düşünüyorum dışarısı için zorlu yerlerde onun dışında zaten her türlü bir yerde tuvalet bulabiliriz. Bu ebebekteki lazımlık da kullananlar açısından çok olumlu yorumlanıyor onu da düşünebilirim. Zaten benim oğlumun 1-1,5 yıldır kakayla ilgili bir zaman ve mekan arama durumu var. Bezine yaparken de sakin, yalnız ve oturmadığı zamanlarda yapabiliyordu. Altına kaçırma gibi bir durumu yolculukta yapamaz gibi geliyor bana. Bakalım sürecimiz nasıl ilerleyecek dışarıda da.

Biz de 6 gündür bu süreçteyiz, 38 aylık oğlum. Biraz tutarak biraz kaçırarak süreci sürdürüyoruz.
Ben de henüz hiç sosyal ortama karışmadım. Anneanne ve babaanne de yakın oturuyor onlara gidip gelme sırasında da olumsuzluk yaşamadık ancak haftasonu dışarıda olmayı planlıyoruz. Ancak ben artık kesin ve kati şekilde bez bağlayıp kafa karıştırmak istemiyorum. Zaten yaz ve her şey yıkandığı anda çıkacaktır, kaçırması ve temizlemek konusunda kendimi çok hazırladım ve bunu normal karşılıyorum. Alt açma örtülerini ve tek kullanımlık temizlik mendillerini stokladım yanımızda taşıyarak gezerim diye düşünüyorum. Çiş konusunda pet şişeye çiş yaptırmaya alıştırmayı düşünüyorum dışarısı için zorlu yerlerde onun dışında zaten her türlü bir yerde tuvalet bulabiliriz. Bu ebebekteki lazımlık da kullananlar açısından çok olumlu yorumlanıyor onu da düşünebilirim. Zaten benim oğlumun 1-1,5 yıldır kakayla ilgili bir zaman ve mekan arama durumu var. Bezine yaparken de sakin, yalnız ve oturmadığı zamanlarda yapabiliyordu. Altına kaçırma gibi bir durumu yolculukta yapamaz gibi geliyor bana. Bakalım sürecimiz nasıl ilerleyecek dışarıda da.
Kakasını çok uzun süredir sessiz sakin kendi halindeyken sadece ev ortamında yapıyor. O yüzden bende dışarıdayken yapmayacağına eminim tutuyor. Ama evde de kakasını beze yapmak istiyor. Çişle ilgili bi sorun yok kakası gelince de söylüyor ama asla yapmıyor. Bezi takınca yapıyor. Normalde bez istemezken baktı tuvalette yapmak sorun oldu bez istedi. Nasıl aşıcaz bunu bilmiyorum. Bez takılı olsa da çişini yapmıyor zaten beze. Sorun kaka... Siz böyle bi sorun yaşıyo musunuz?

Kızlar. Oğlum 33 aylık. Uzun süredir tuvalet süreci ve ne olduğunu biliyor olsa da beyfendinin keyfi gelsin diye bekledim. 4-5 gündür bir kakasını yaptığı zaman hariç bezi hiç kirlenmedi onu da bugün aştık sanırım. Çok ani oldu tuttuğunu farkettiğim an tuvalete götürmeye başladım canı istemiş olacak ki hemen uyum sağladı. Gece kaçırması yok, kuru kalkıyor. Uyansa bile yapmayı, gitmeyi reddedip uykuya dönüyor çoğu zaman. Kakasını tuvalete yapmayı reddettiği için bezini çıksrmıyordum. Sabah kaçırması ihtimaline karşı da bezini gece takıyordum. Neyse bu gün bi cesaret çıkardım bezi sabah. Kaka için tuvalete gitmesi gerektiğini anlattım. Çünkü kakayı biliyor sadece bezi tercih ediyordu. Bi tercih seçeneği olsun istemedim. Gözümde üstündeydi yaptığını bildiğim zamanda ve sinyalleri görünce kakasını tuvalete yapması gerektiğini hatırlattım. Bi süre sonra kaka diye külodu çıkardı lazımlığa önce oturdu ama yapmadı kalktı öyle çıplak haliyle bi kaç kaoslu dakikanın ardından tam yapacağı sırada lazımlığa giderken yetişemedi 2 adım kala bıraktı büyük kısmını 😅 elimde açtığım bezle bekliyordum zorlamamak için, istemezse seçeneği olduğunu bilsin tutmasın diye. Yere düşmeden yakaladım 😅 Sonra kalan kısmı lazımlığa yaptı ve kalktı. Bu cesaretle artık bezi tamamen hayatımızdan çıkarıyorum demek istiyorum da dışarı giderken nasıl olucak? Kısa mesafelerde sorun yok, evlere giderken sorun yok bunları deneyimledik ama ya uzun süre dışarıda olmanız gereken zamanlarda nolcak? Yani AVM gibi yerlerden bahsetmiyorum. Tamamen alışana kadar mesela trafik olur park gibi yerler olur o zaman napıcam? Bez mi takayım? Yoksa takmasam ama kaçırma olursa? Sadece yedek kıyafet mi alayım? Bu geçiş sürecini nasıl yaptınız?
Merhaba 21 aylık kızımla yaklaşık üç hafta önce 4 günde hallettik çiş kaka işini. O günden beri nereye gidersem gideyim lazımlığı yanımda taşıyorum. Bizde klozet şeklinde lazımlık var sadece ortasını çıkartıyorum yanıma alıyorum. Tuvaleti geldiğinde sokakta parkta vs poşet geçiriyorum lazımlığa öyle yaptırıyorum. Zaten artık tutmayı öğrendi. Bekle tut dediğimde bekliyor. Sizin de öyle olacaktır. Süreçte kolaylıklar dilerim. 💐

Merhaba 21 aylık kızımla yaklaşık üç hafta önce 4 günde hallettik çiş kaka işini. O günden beri nereye gidersem gideyim lazımlığı yanımda taşıyorum. Bizde klozet şeklinde lazımlık var sadece ortasını çıkartıyorum yanıma alıyorum. Tuvaleti geldiğinde sokakta parkta vs poşet geçiriyorum lazımlığa öyle yaptırıyorum. Zaten artık tutmayı öğrendi. Bekle tut dediğimde bekliyor. Sizin de öyle olacaktır. Süreçte kolaylıklar dilerim. 💐
Çişi ilk günden hallettik bi kere bile kaçırmadı ama kaka... Bu ayrı bi konu sebebi sorun 😅 çözersek inşallah mantıklı bizimde lazımlığımız aynı ama o parçayı çıkarıp götürmek yeterli gelmez bize. Katlanır olanları almayı planlıyorum.

Back
X