- 21 Şubat 2013
- 2.858
- 1.228
- 148
- Konu Sahibi musmutluluk
-
Selam arkadaşlar, 5 yıllık sevgılımle 2 hafta once nısanlandık. Artık dugun dernek olayları konusulmaya baslandı. Bızım aıleler 16 saat uzak bırbırıne bırısı ege bırısı karadenızde. Durum boyle olunca 2 dugun yapılcak. Ama kafamı karıstıran konu, benım memleketımdekı dugunu aılem mı karsılıcak? Ben buyuk nısan yapmadım aılevı sebeblerden dolayı onların memleketınde nısan ve dugun olcak. Bende memleketımde kına ve dugun ıstıyorum. Babamın kınayı ve dugunu karsılayacak durumu yok sızce ne yapmalıyım, nasıl bır yol ızlemelıyım. Nısanlım bızım burda dugun masrafı agır olur ev de alcak babam bıde sızın ordakı dugunu karsıla dıyemem babama dedı haklı gordum cunku alınacak ev baska bır ılde ve 2 oda evler bıle 100.000 den baslıyor.
tatlım öncelikle hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.. evet belki biraz ağır kaçabilir 2 düğün ama illa olacak diye istiyorsan eğer nişanlının memleketindeki nişan da salonda olacaksa nişanı eve alıp onu düğüne çevirebilirsin.. yada kına gecende önce kendi memleketindekiler görsün diye gelinliğini giyip kına yakılacağına kınalığına dönüş yapabilirsin.. çünkü bu 2 düğün fikrini sunduğunuzda kayınbaban ters bir tepki verirse kalbin kırılabilir buna gerek yok..
Selam arkadaşlar, 5 yıllık sevgılımle 2 hafta once nısanlandık. Artık dugun dernek olayları konusulmaya baslandı. Bızım aıleler 16 saat uzak bırbırıne bırısı ege bırısı karadenızde. Durum boyle olunca 2 dugun yapılcak. Ama kafamı karıstıran konu, benım memleketımdekı dugunu aılem mı karsılıcak? Ben buyuk nısan yapmadım aılevı sebeblerden dolayı onların memleketınde nısan ve dugun olcak. Bende memleketımde kına ve dugun ıstıyorum. Babamın kınayı ve dugunu karsılayacak durumu yok sızce ne yapmalıyım, nasıl bır yol ızlemelıyım. Nısanlım bızım burda dugun masrafı agır olur ev de alcak babam bıde sızın ordakı dugunu karsıla dıyemem babama dedı haklı gordum cunku alınacak ev baska bır ılde ve 2 oda evler bıle 100.000 den baslıyor.
canım nıkah olayını dusundum de yapamam bır sırkette calısıyorum kalıte muduru olarak cıkısımı almam ıcın nıkah sart.Hayırlı olsun.
2 düğün yerine kendi memleketinizde nikah yapsanız? Yada nikah dairelerinde kokteyl tarzıda yapılabiliyor, düğünden daha uyguna gelir.
Ama ben olsaydım güzel bi kına ve nikah yapardım.
Zaten düğününüz olacak, ailende yanında olucak kendi şehrinde herkes nikahına gelip görür seni.
cevabın ıcın sagol canım :) kayınbabam ben ıstıyorum desem sesını cıkartmaz ama adam bırsuru sey yapıyo evımızı alcak bıze 0 borc kalcak. Nısanlım da dıyokı sızın memlekettekı dugunu baban yapsın ordakı dugun takısı babanın olsun bılemedım kı babama desem nasıl tepkı verır acaba
canım nıkah olayını dusundum de yapamam bır sırkette calısıyorum kalıte muduru olarak cıkısımı almam ıcın nıkah sart.ama dugun kına aynı gun olabılır gıbı sankı
cevabın ıcın sagol canım :) kayınbabam ben ıstıyorum desem sesını cıkartmaz ama adam bırsuru sey yapıyo evımızı alcak bıze 0 borc kalcak. Nısanlım da dıyokı sızın memlekettekı dugunu baban yapsın ordakı dugun takısı babanın olsun bılemedım kı babama desem nasıl tepkı verır acaba
Oncelikle simdiden mutluluklar
Benim de bir trakyada, bir de egede dugunum oldu.
Bizim taraftaki dugunu benim ailem karsiladi, onlarin tarafi onlar.
Bizimkiler de sıkısıktı o zaman, borc harc hallettıler bir sekilde.
Ailen bunu hesaba katiyordur merak etme.
Annenle konus durumu, var mi boyle planlari diye.
Hersey guzel olur, merak etme...
hımmmm canım benım yakınımda kımse boyle evlılık yapmadı o yuzden bıraz sıkıntıya gırdım...kız tarafında yapılan kına ve düğünü kız tarafı,erkek tarafında yapılanları erkek tarafı karşılar.çok yer gezdim,her yerde böyleydi.bu sene yeğenim evlendi,kına ve düğün birlikte yapıldı ve masrafını biz karşıladık.damat tarafı da memleketlerindeki düğünü karşıladı
hımmmm canım benım yakınımda kımse boyle evlılık yapmadı o yuzden bıraz sıkıntıya gırdım...
hiç para biriktirmedin mi öyle yapsaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?