2 ayrı şehirde düğün yapanlar yapacak olanlar bana bir fikir verebilir misiniz?

musmutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
2.858
1.228
148
Selam arkadaşlar, 5 yıllık sevgılımle 2 hafta once nısanlandık. Artık dugun dernek olayları konusulmaya baslandı. Bızım aıleler 16 saat uzak bırbırıne bırısı ege bırısı karadenızde. Durum boyle olunca 2 dugun yapılcak. Ama kafamı karıstıran konu, benım memleketımdekı dugunu aılem mı karsılıcak? Ben buyuk nısan yapmadım aılevı sebeblerden dolayı onların memleketınde nısan ve dugun olcak. Bende memleketımde kına ve dugun ıstıyorum. Babamın kınayı ve dugunu karsılayacak durumu yok sızce ne yapmalıyım, nasıl bır yol ızlemelıyım. Nısanlım bızım burda dugun masrafı agır olur ev de alcak babam bıde sızın ordakı dugunu karsıla dıyemem babama dedı haklı gordum cunku alınacak ev baska bır ılde ve 2 oda evler bıle 100.000 den baslıyor.

tatlım öncelikle hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.. evet belki biraz ağır kaçabilir 2 düğün ama illa olacak diye istiyorsan eğer nişanlının memleketindeki nişan da salonda olacaksa nişanı eve alıp onu düğüne çevirebilirsin.. yada kına gecende önce kendi memleketindekiler görsün diye gelinliğini giyip kına yakılacağına kınalığına dönüş yapabilirsin.. çünkü bu 2 düğün fikrini sunduğunuzda kayınbaban ters bir tepki verirse kalbin kırılabilir buna gerek yok..

Hayırlı olsun.
2 düğün yerine kendi memleketinizde nikah yapsanız? Yada nikah dairelerinde kokteyl tarzıda yapılabiliyor, düğünden daha uyguna gelir.
Ama ben olsaydım güzel bi kına ve nikah yapardım.
Zaten düğününüz olacak, ailende yanında olucak kendi şehrinde herkes nikahına gelip görür seni.

cevabın ıcın sagol canım :) kayınbabam ben ıstıyorum desem sesını cıkartmaz ama adam bırsuru sey yapıyo evımızı alcak bıze 0 borc kalcak. Nısanlım da dıyokı sızın memlekettekı dugunu baban yapsın ordakı dugun takısı babanın olsun bılemedım kı babama desem nasıl tepkı verır acaba

canm öncelikle hayrlı olsun..benmde aynı şekilde ben karadenizde sevgilim egede ve haftaya nişanımız var düğün gibi olacak dısarda.. ve simdi bnm memleketimde kına olması gerk düğünlü oradada normal düğün abim simdidenn kınayıda dısarda isteme diyorr evde olsun bnde salonda istiyorum bilmiyorum nasıl olacakk yaaa :s sizin memleketler neresi

Oncelikle simdiden mutluluklar
Benim de bir trakyada, bir de egede dugunum oldu.
Bizim taraftaki dugunu benim ailem karsiladi, onlarin tarafi onlar.
Bizimkiler de sıkısıktı o zaman, borc harc hallettıler bir sekilde.
Ailen bunu hesaba katiyordur merak etme.
Annenle konus durumu, var mi boyle planlari diye.
Hersey guzel olur, merak etme...

canım nıkah olayını dusundum de yapamam bır sırkette calısıyorum kalıte muduru olarak cıkısımı almam ıcın nıkah sart. ama dugun kına aynı gun olabılır gıbı sankı

canım bak 0 borç kalacaksa bence hiç takılma bu duruma derim .. bence kına gününde hem gelinliğini hem kınanda giyeceğin kıyafeti giyebilirsin.. zaten bir düğünün olacakmış .. ama yinede illa kendi memleketimdede düğün olsun diyorsan ozaman nişanlının sunduğu fikirde mantıklı bence..

canım mutluluklar öncelikle...
ablamında iki yerde düğünü oldu ama bizim taraftaki düğüne erkek tarafı hiç karışmadı adı bile edilmedi haklı olarak...
aileler bu konuda hiç konuşmadı mı hiç baban ne diyor..
hiç olmadı eşinin dediği gibi sizin taraftaki düğün masraflarını ordaki takılardan ödersiniz..

Adam hem ev alıyor hem de 4 büyük tören mi yapacak?
Bence zaten 2 düğün, büyük nişan ve kına gecesi çok anlamsız. Siz yorulursunuz, gelecek olan yakın akrabalara fenalık gelir ve gereksiz masraf.

Benim nişanım evde oldu, düğün de düşünmüyorum. Kına gecem benim memleketimde, nikahım da nişanlımın memleketinde olacak. Fazlasına gerek yok diye düşünüyorum.

kız tarafında yapılan kına ve düğünü kız tarafı,erkek tarafında yapılanları erkek tarafı karşılar.çok yer gezdim,her yerde böyleydi.bu sene yeğenim evlendi,kına ve düğün birlikte yapıldı ve masrafını biz karşıladık.damat tarafı da memleketlerindeki düğünü karşıladı

ınsallah canım dedıgın gıbı olur :) su dugun olsa bıtse streste bıtse cok ıyı olcak...

hımmmm canım benım yakınımda kımse boyle evlılık yapmadı o yuzden bıraz sıkıntıya gırdım...

hiç para biriktirmedin mi öyle yapsaydın

canım babam tek maasla hem abımı hem benı unıversıteye gonderdı. O yuzden bırıkım yapamadı emeklı oldu abım evlendı kredı cektı onu odedı bende kredı odenırken hep babama para verdım son 1 senedır ceyızımı alabılıyorum anlıcagın bıraz bırıkım var baskada yok

Allah mesud etsin öncelikle. Adetse ve yapmayı çok istiyorsanız yapılacak elbette ama iki düğün çok günah değil mi ? Günah derken masraf anlamında kast ettim. Nereden baksan otuz kırk bin tl gidedek. Keşke baika bir çöÜmü olsa...

Biz de eşimin ve benim memleketimde 2 düğün yaptık, benim memleketimdeki düğün hem kına hem düğün oldu..Düğün salonunda normal bir düğün gibi gelinlikle düğün pasta vs her şey yapıldı geç saatte gelinliği çıkarıp bindallımı giydim kına yapıldı, gayet güzel oldu..Bu arada biz de evde nişan yapmıştık ve bizim tarafta yapılan her şey de bütün masraflar bize aitti.

Bence sizin tarafınızda kına gecesi düğün ayrı ayrı yapmayın, ikisini1 gecede çıkarın, hem size yazık hem dışarıdan gelen insanlar için zor, yorgunluğu da cabası tabiki..Bizde gündüz minibüslerle geldiler yemekler yenildi davullu zurnalı gelin çıkma düğün kına hepsi 1 günde yapıldı, ben bu şekilde tavsiye ederim.Allah yardımcınız olsun..

benimde öyle, ben kendi memleketimde kınamı yapıcam, nikah da kendi memleketimde olacak,
düğün nişanlımın memleketinde.

bence iki tarafta düğün yapma, kınayı kendi memleketinde yap, düğün de nişanlınınkinde yapılsın.
hem yorgunluk olmaz, hem de masraf..

öncelile hayırlı olsun bir ömür mutluluk nişanı kendi aranızda yapıp nikahı kendi bulunduğun şehir düğünüde nişanınlının şehrnde yapabilirsin arkadaşlarında dediği gibi masraf olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…