• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.bebegim olamaması

Birincide olup, 2. Çocuğu oömama durumu var. Buna ikincil infertilite/ secondary infertility deniyor.

Benim oğlum 9 yaşında, 4 senedir olmuyor malesef. O yüzden 3 aydır olmuyor tabi ki trajikomik benim için. :)

Şu anda ümidi kestim ama evet 1. Senede bende heyacanlıydım. Normaldir heyecan ama abartmayın. 3 ay ilk çocuk için bile kısa bir zaman. En az 6 ay gayet rahat takılın. Tadını çıkarın.

Muhtemelen olur da, 1 sene deseniz tavsiye verelim de,3 ay için ne denir ki? Takmayın kafaya.

Bennim gibi ikinci olmayanlar için durum çok da parlak değil tabi. Çocuğu olmayanlar şükredin halinize diyor, üzüntünüzü hafife alıyor doğal olarak.

Çevre ise devamlı soruyor gerekli gereksiz her yerde. Soruyor, irdeliyor, gülerek geçiştirme manzumesi türettim ben. Bir hamilelik haberini söylemiyor, söyşerkenn ses tonları değişiyor,olup olmadık yerde allah sana da çocuk nasip etsinler. Bebeklerini sevmiyorum çok, biraz tutup bırakıyorum. Devamlı maşallah diyorum, çünkü arkamdan nazarı değdi diye duymak istemiyorum. Laf sokmalar..eve gelenlerin oğlumun eğlendiğini bildikleri için bak gideriz diye tehditvari şakaları.

Tek çocuk olarak oğlumun psikolojisinden bahsetmeyeceğim bile. Bunlar yalnızca beni ilgilendiren kısmı.

belki yüzlerce negatif test, tüp bebek süreçleri, bekleyiş, negatif, pozitif, iğneler, düşük, hayal kırıklığı, yumurta sayıları, geçen aylar ve yıllar..

İkincil infertilite, arada kalan ve duyguları çok da paylaşılmayan bir grup. Yabancı sitelerde daha çok kaynak ve üzüntünüzü paylaşan bloglar var bu konuda.

Yani bunlar büyük üzüntüler, ince sızılar.

Sizin için değil, belki gerçekten senelerdir bekleyen ve üzüntüsünü paylaşamayan biri okur da, onun gibi birileri olduğunu bilir, sevinir diye yazdım.

Her şeyin sonu şükür, elhamdülillah diyorum. İmtihan bazen mal, bazen sağlık, bazen evlat ya da evlatsızlıkla oluyor.

3 ay emin olun hiçbir şey, gezin tozun walla.

Benimde ikinci korunmadığım halde olmuyor. Taktir Allahın ol derse olacaktır. Herşey sınav :dua:

Back
X