2.bebek nedeni?

Kardes gibisi varmiya...benimde 2 oglum var ilk oglum varken uzulurdum evime kim gelse arkalarindan aglardi...hep bir arkadas isterdi yanliz basina onu oynarken gordugulde uzulurdum sucluluk duygusu hisseder gibi...simdi kardesi var artik sikildim demiyor kimsenin arkasindan aglamiyor yanliz basina oynamiyor kardes eksikligi yasamiyor..evi nekadar beraber dagitsalarda o anki mutluluklari herseye degiyor...

işte bunları görünce dayanamıyorum :37:
bana kalsa asla :20:
ama çocumun için bende böyle suçluluk duygusu çekermiyim acaba :ssz:

teşekkür ederim, inş sağlıkla alırsan kucağına, ve sorunsuz bi bebek olur inş arkadaşım...

şnşş canım bakalım bekliyoruz benim miniği .doğum nasıl olucak meraktayım zor olursa valla bidaha cesaret edemiyorum zaten tırsıyorum düşündükçe

şnşş canım bakalım bekliyoruz benim miniği .doğum nasıl olucak meraktayım zor olursa valla bidaha cesaret edemiyorum zaten tırsıyorum düşündükçe

aynen hamilelikte aşerme, sonra sezeryan, sonra geliyor evet onun mutluluğu başka ama uykusuz geceler, gaz problemi,
sürekli cır cır ağlardı, yemek yapmayı bırakın yemek yiyemezdm, uykusu 15 dk felan, hep kucakta battaniyelerde,
8 ay böyle sürdü diyebilirim, ömrümden gidense 5 yıl gibi,
rahata ve uykuya düşkün biri için çok zor..

aynen hamilelikte aşerme, sonra sezeryan, sonra geliyor evet onun mutluluğu başka ama uykusuz geceler, gaz problemi,
sürekli cır cır ağlardı, yemek yapmayı bırakın yemek yiyemezdm, uykusu 15 dk felan, hep kucakta battaniyelerde,
8 ay böyle sürdü diyebilirim, ömrümden gidense 5 yıl gibi,
rahata ve uykuya düşkün biri için çok zor..

ben doğurma konsunda tırsıyorum .hamileliğim iyi geçiyor şimdilik çok şükür .

ben doğurma konsunda tırsıyorum .hamileliğim iyi geçiyor şimdilik çok şükür .

bende çok cesaretliydim güya illada normal olacak diye, 42 hafta oldu bende sancı yok bi belirti yok,
karnımdan uyuyamıyordum, kilosuda 3800 deynce korktum sezeryan olmak istiyorum dedim,
gözümü yumdum açtım gelmiş :1:
hiç pişman değilim sezeryandan,
sadece ilk 4 - 5 gün çektim ama normal doğumun 10 dk sını kaldıramazdım herhalde..

bende çok cesaretliydim güya illada normal olacak diye, 42 hafta oldu bende sancı yok bi belirti yok,
karnımdan uyuyamıyordum, kilosuda 3800 deynce korktum sezeryan olmak istiyorum dedim,
gözümü yumdum açtım gelmiş :1:
hiç pişman değilim sezeryandan,
sadece ilk 4 - 5 gün çektim ama normal doğumun 10 dk sını kaldıramazdım herhalde..

bende normal doğumdan tırsıyorum zaten .bakalım artık ne olucak bizimde

bir çocuğa verebileceğimiz en büyük hediye bence, eğitim alması önemli, ben de özelde okutuyorum, çok masrafı var, ama bakarız bir çaresine diyorum. gerekirse hep kirada otururum ama ikisine de eğitimini elimden geldiğince veririm.
benim kardeşimle çok kardeş ilişkimiz olamadı, hem aramızdaki yaş farkından hem de onun sağlık problemleri yüzünden, ama yine de iyi ki var. şimdi başıma bişi gelse, ilk o gelir yanıma, annemden sonra sonsuz güvenebileceğim tek kişi o. benim oğlum da çok zor bi çocuktu, hala da zor, kardeşi geldikten sonra bile hala onunla uğraşıyoruz, ama minik kuzum tam tersi, maşallah sakin, uyumlu. herkes derdi de inanmazdım, ama öyle. tek çocuk büyüdükçe hepten ona sardırıyorsun, bu da hem seni hem çocuğu yıpratıyor. ilginin de fazlası zarar yani. bir de daha ileriyi düşünmek lazım, 30 sene sonra, ben olmayınca ne olacak, kim onu bu kadar sevecek. kardeşler arasında tabi ki kavgalar olabilir ama birisine bişey olsa ilk önce kardeşi koşar yanına.

işte bunları görünce dayanamıyorum :37:
bana kalsa asla :20:
ama çocumun için bende böyle suçluluk duygusu çekermiyim acaba :ssz:

Bakacak gucun varsa gercekten istiyorsan cocugunu kardessiz birakma ben kendi oglumdan biliyorum kardesimmmmmm diye bir sarilisi varki o ani hicbirseye degistirmezsin....sakin kiloymus hamilelikmis dogumuymus gibi seyler icin istemiyorsaniz yapmayin bunu bunlar elbet gelici gecici sonucu mukemmel seyler.....

2.bebeği düşünmeyen anneler tayfasındanım ben...

Bir çok sebebi var..Herşeyden önce yetemeyeceğimi düşünüyorum..Gurbette oluşum da bu kararı almam da en büyük sebeb ve çalışan anne olduğum için 2.bir çocuk iş hayatımın bitip eve tıkılmama vesile olacağından dolayı bunu istemiyorum.

Ben tek çocugun masraflarına ancak yetişebiliyorum hanımlar..

Çok zorlu bir gebelik dönemi geçirdim ve aşırı bir vucud deformasyonuna uğradım..Bu da bir etken mesela..

Ben hayatı dolu dolu yaşamayı seviyorum kızım büyüdüğü için daha da kolay oluyor bu artık..

Ufaklık zamanlarında eve tıkıldığımdan dolayı hayattan pek zevk alamayan asabi bir anne profilindeydim..Şuan bile kızımın mızmızlıkları çocuk istemeyişimi haklı nedenlere bağlıyor..

İstanbul'da yaşıyoruz kimsemiz yok buralarda 2.çocuk için bana mutlak suretle bir yardımcı şart olacak çalışmayı düşündüğümde..Almış olduğum maaşdan eser kalmayacak yani :))

Biz 4 kardeşiz mesela babam bir memur maaşıyla bizi bu hallere getirdi belki o vakitler daha kolaydı herşey ama ben annem kadar cesaretli olamam..

2.bebeği düşünmeyen anneler tayfasındanım ben...

Bir çok sebebi var..Herşeyden önce yetemeyeceğimi düşünüyorum..Gurbette oluşum da bu kararı almam da en büyük sebeb ve çalışan anne olduğum için 2.bir çocuk iş hayatımın bitip eve tıkılmama vesile olacağından dolayı bunu istemiyorum.

Ben tek çocugun masraflarına ancak yetişebiliyorum hanımlar..

Çok zorlu bir gebelik dönemi geçirdim ve aşırı bir vucud deformasyonuna uğradım..Bu da bir etken mesela..

Ben hayatı dolu dolu yaşamayı seviyorum kızım büyüdüğü için daha da kolay oluyor bu artık..

Ufaklık zamanlarında eve tıkıldığımdan dolayı hayattan pek zevk alamayan asabi bir anne profilindeydim..Şuan bile kızımın mızmızlıkları çocuk istemeyişimi haklı nedenlere bağlıyor..

İstanbul'da yaşıyoruz kimsemiz yok buralarda 2.çocuk için bana mutlak suretle bir yardımcı şart olacak çalışmayı düşündüğümde..Almış olduğum maaşdan eser kalmayacak yani :))

Biz 4 kardeşiz mesela babam bir memur maaşıyla bizi bu hallere getirdi belki o vakitler daha kolaydı herşey ama ben annem kadar cesaretli olamam..

sebeplerinle birebir örtüşüyorum,,
1 yetemem
2 masraflar
3 rahat yaşam
4 2.bebek olursa iş hayatına son

ve sonuççççç bebek olursa mutsuz anne, mutlu çocuklar olacağına,kendimi düşünerek, bebeğimi kardeşten mahrum edeceğim sanırım....

Tek çocuğum var. 2. çocuk fikri bana da uzak geliyor. Ama oğlum kardeşi olsun istiyor. Tek çocuktan kaynaklı tüm sıkıntıları yaşıyoruz...

Artık 2 çocuğa bakacak maddi ve manevi imkanı olan çocuk yapsın diye düşünmekteyim...

Back
X