2 bucuk yasinda bebek uyku problemi olan var mı?

Merhabalar.
Bebegim tam 2 buçuk yaşında. Doğduğundan bu yana uyku problemi yasiyoruz. Geceleri sürekli uyanıyor. Desteksiz uyumuyor.ya emziricem ya da ayakta salliycam. Saat başı hatta yarim saatte bir ilgilenmek gerekiyor. Emzirmeyi kesersem düzeleceği söyleniyor ama ya düzelmezse diye emzirmeyi de kesemiyorum. Çünkü o memedeyken en azından azıcık bende uyuyorum.
Ayrıca memeden kesme konusunda da çok dirençli. Acayip bağlı. Vermeyi reddettigimde kiyametler kopuyor.
Ne olur tecrübesi olan varsa bu konuda benimle paylaşsın 🙏
Kesinlikle emzirme bitince düzen geliyor. O kadar fark ediyor ki anlatamam rahat rahat sabaha kadar uyuyorsunuz ikinizde.

Ben bugün acı biber sürdüm agzina aldi ve geri bıraktı emmedi. Gece ne olur bilmiyorum. Bir şey sürmeyin diyorlar ama çok zor o şekilde de çok ağlıyor ben dayanamıyorum açıkçası.
İlk 3 gün ağlaması normal zamnla alışıyor. Yanında çıplak durmamaya çalışın görmesin zaten sonra istemiyor.

Kesinlikle emzirme bitince düzen geliyor. O kadar fark ediyor ki anlatamam rahat rahat sabaha kadar uyuyorsunuz ikinizde.
İnanamıyorum hayal gibi. Çok şükür sağlıklı mutlu bir çocuk ama 2 buçuk yıldır mahvoldum. Gözlerimin altı çöktü ve yara oldu hep.
İlk 3 gün ağlaması normal zamnla alışıyor. Yanında çıplak durmamaya çalışın görmesin zaten sonra istemiyor.
Çok sagolun bilgi için.

İnanamıyorum hayal gibi. Çok şükür sağlıklı mutlu bir çocuk ama 2 buçuk yıldır mahvoldum. Gözlerimin altı çöktü ve yara oldu hep.
Çok sagolun bilgi için.

Çok sagolun bilgi için.

Gündüzleri kestim sadece gece veriyorum.biraz böyle devam edicem.onceden gündüzde yarım saatte bir emiyordu. Hazırlamaya çalışıyorum birden tamamen bırakırsam daha kötü olur gibi geliyor. Bu düzene alıştıktan sonra geceye de gecicem.
Hmm hayırlısı olsun inşallah 🙏 en kısa zamanda geceyi de bitirin. Çocuk daha çabuk unutur

30 Nisanda son kez emzirdim, şu an sıkınca 1 damla geliyor. İlk 3-4 gün şişlik oldu elle azıcık sağınca rahatladım, sonra hiç rahatsız etmedi
Merhaba elle nasıl sağılıyor ayrıca göğüsleriniz süt dolmaya devam etti mi dolgunlik olunca mastit olunuyormuş siz olmadınız dimi kestiğinizde

Merhaba elle nasıl sağılıyor ayrıca göğüsleriniz süt dolmaya devam etti mi dolgunlik olunca mastit olunuyormuş siz olmadınız dimi kestiğinizde
Olmadım, süt dolmaya bir süre devam etti ama öyle aşırı fazla değildi, lavabonun önünde durup kahverengi kısmı sıkıp bırakarak sağıyordum

Gece beslenmesini artık kesmeniz gerek zaten 2,5 yaşında olmuş. Emeceğini emmiş. Uyumamasının tek sebebi derin uykuya geçemeyip sürekli memeyi düşünmesi. İlk iki gün kriz geçirir 3. Gün normal ağlar sonra da azaltarak unutur. Karar verdiğiniz an ağlıyor diye vazgeçmemelisiniz. Sizin kararlı olduğunu gördükçe kabullenecek ve uykuya dönecek. Bi ver bi verme yaparsanız hep ister. Gece beslenmesi bitince uzun uykuya geçecek merak etmeyin. Düzelmezse diye endişe etmeyin.
Bazen de uyanıyor mesela ayakta sallıyorum tekrar uyuyor 5_10 dk kadar idare ediyor tabi sadece. Benim de kafam karışıyor acaba memeden mi yoksa sürekli sallanmak mi istiyor diye. Sabaha kadar bir meme bir sallanma şeklinde gidiyor.

Bazen de uyanıyor mesela ayakta sallıyorum tekrar uyuyor 5_10 dk kadar idare ediyor tabi sadece. Benim de kafam karışıyor acaba memeden mi yoksa sürekli sallanmak mi istiyor diye. Sabaha kadar bir meme bir sallanma şeklinde gidiyor.
İkisi de sebep. Bir gece dayanın sadece yanına yatıp artık sarılarak uyuyacağız diye anlatın o itiraza direnin çok şey değişecek göreceksiniz.

Memeden kessem tamamen memeyi unuttuktan sonra gece yatirirken sallasam bir kez sabaha kadar uyumaz mi acaba?
Ben emzirerek uyutmadan önce de kucağımda sallayarak uyutuyordum çok uyanıyordu. Kalkıp yine kucakta gezdiriyordum. Şimdi kolumda uyuyor şarkıyla masalla. Yine 1 kez uyanıp sarılma istiyor öyle düşünün. İmkansız geldiğini biliyorum ama emin olun değil ben de öyleydim sizi çok iyi anlıyorum

Ben emzirerek uyutmadan önce de kucağımda sallayarak uyutuyordum çok uyanıyordu. Kalkıp yine kucakta gezdiriyordum. Şimdi kolumda uyuyor şarkıyla masalla. Yine 1 kez uyanıp sarılma istiyor öyle düşünün. İmkansız geldiğini biliyorum ama emin olun değil ben de öyleydim sizi çok iyi anlıyorum
Allah razı olsun. Ben dün gece hiç vermedim meme.Biraz ara ara uyanıp ağladı. Üstüme yapıştı. Vermedim tekrar ayagimda sallayıp daldirdim. Meme olayi tamamen bittikten sonra eğer duzelmezse sallama olayını da birakicam.
Şuan bebegim konuşmuyor. Konusma terapisi aldiricam. Onun için tam da anlaşamıyoruz. Beni anlıyor da diyalog kuramıyoruz.
İnşallah en kısa zamanda uyku problemini çözeriz. Bakalim önümüzde iki gece daha var. Nasıl olacak bilmiyorum.

Back
X