2 cm miyom duphaston ilacı

babywant

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
806
137
103
38
Daha önce kapalı ameliyat ile miyom aldırdım. şuan tekrar miyomum var doktor 3 ay önce duphaston ilacını kullanmamı söyledi. çok düzenli olamasa da kullanıyorum bikaç aydır

miyomun büyümemesi için bu ilacı kullanan oldu mu rahim içinde olan miyomun gebeliği engellediği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Soğan kürünü yapmalı mıyım sizce

ne düşünüorsnuz?

Bende de myom vardı aldırdım tekrar etti.Bu defa laparoskopi yöntemiyle myomumu aldırdım.Soğan kürünün 3 cm den küçük myomlara iyi geldiğini duymuştum. Söylediğin ilacı duymadım canm.

acaba son 3 ay içinde miyomum büyümüş müdürbilmiyorum doktor 6 ay sonra gel demişti. ben faklı bir doktora randevu aldım bu kez o da 24üne verdi.

acaba son 3 ay içinde miyomum büyümüş müdürbilmiyorum doktor 6 ay sonra gel demişti. ben faklı bir doktora randevu aldım bu kez o da 24üne verdi.
Canm belli olmuyor büyümüş te olabilir,aynı büyüklükte de olabilir yani.Ama şimdi kapalı ameliyatla ağrısız sızısız kurtuluyorsun.Daha önce açık yapıyorlardı, şimdi genellikle laparoskopi yöntemiyle alınıyor. Tabi yine de inşallah gerek kalmaz.Büyüme oluyorsa benim bildiğim yapacak pek bişey yok ameliyat dışında. Sadece bu soğan kürünü duymuştum

merhaba bende miyom icin ilac kullanmistim, suni menopoza soktu beni 2 ay gecen sene kullandim miyom 3 cm di ve maalesef kuculmedi hic, 2.92 falan olmustu ama ilaci biraktiktan sonra tekrar büyüdü, yani bosuna cektim o derdi üstelik ilac yuzunden kist olustu yumurtalimda adet olamadigim icin (doktor söyledi bu aciklamayi), keske daha iyi arastirsaydim herseyi o ilaci hic kullanmazdim, insanin pskilojisini bile bozuyo. Adet oldugum zamanlari nasil özlüyordum iste doga ne güzel birsey aslinda!

senin aldirdigin miyom ne kadar buyuktu?

ah birde bende sogan kürü yaptim ama sadece kistime iyi geldi sanirim, miyomu küçültmedi. Bu arada kist gitsin diye dogum kontrolde kullandim o yuzden sadece sogan kürümü ise yaradi diyemem.

bir arkadasimda rahim içinde olan miyomunu embolizasyonla aldirdi geçtigimiz eylül ayinda, ona doktor rahim ici olan miyomlar hamile kalmaya engel demis

miyomum 8 cmdi. alalı 1 sene oldu. şuan boyuu en fazla 2 cm olan 2miyomum var. 6 ay duphaston kullanmam söylendi.kasım ayında gittiğim başka doktor yumutalığımın iyi durumda olduğunu söyledi. soğan kürünü yapmak istiyorum fakat bu ilaçla beraber nasıl olur kararsızm. bu şartlarda cocuk ahip olma durumu nasıl olacak çok merak ediyorum.embolizasyon yöntemi ileri yaşta çocuk doğurmş olanlar için geçerli.

embolizasyon hakkinda cok bilgim yok, ama arkadasim yaptirdi suan cocugu yok ve doktor sorun olmaz demis. Ama dedigim gibi baskasinin durumu bu bilemiyorum.
Ben seninle sunuda paylasayim, bana sogan kürü miyom icin ise yaramadi ama inanirmisin bol bol brokoli yedim ve hatta brokoli kürü yaptim miyomum kücülmeye basladi.
Ben gecen sene temmuz ayinda dis gebelik gecirdim ve brokoli kürü tüplere iyi geliyor diye okumustum, belki gebelikten sonra hormonlarda etki yapmis olabilir bilemiyorum ama kürde iyi geldi bence. Gebelikte 3.8 cm olan miyom küre basladigim ay 3.6 idi, 20 günlük kürden sonra 2.7 oldu. Ama dedigim gibi gebelikte büyüyen miyom gebelikten sonra eski boyutunu aliyormus, benimki belkide kür sayesinde eski boyutundan bi tik daha kücüldü.

brokoli kürünü hiç duymamıştım. evlenme trihimi bile buna göre hesaplıyorum neredeyse inşallah daha fazla büyümez . hiçbişeye engel olmayacak şekilde olur. dualarım böyle.ben bugün itibariyle el halik esmasını çekmeye başladım.rahim hastalıkları için iyi gelen bir esmaymış.

bol bol vitamin almaya calis ve hamur islerini azalttinmi (yani cok yiyorsun demiyorum yanlis anlama) miyomun buyumesini engellemis yada yavaslatmis olursun. birde islenmis et mesela pastirma sucuk vs uzak durmak lazim.
ben kür yaptim ama tek onunla is bitmiyor, yemeni icmeni baya degistirdinmi saglikli yonde ozaman ise yariyor hepsi.
Allah dualarini kabul etsin

çok teşekkür ediyorum önerilerin için

Küçülten diye verilen ilaclari kullanmanizi onermem ben kullandim 3,5 ken onlar once baskiliyo sonra daha cok buyutuyor bnm suan 6 cm sogan kuru yaptım belli araliklarla kucultmedi ama en azindan buyumesine engel oluyodur diye tahmin ediyorum ne durumdasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…