• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti polip miyom tiroid ile gebelik

Sweetysmile00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2024
24
14
3
33
Merhabalar. Hızlıca konuya giriyim. Ben;
-5 cm çikolata kisti,
-1,5 cm polip,
- 8 tane küçük miyom
-haşimato tiroid ile 13 ay sonra hamile kaldım.

Bu süreçte 2 aylık evliyken 3,5 cm çikolata kisti olduğunu öğrendim. 7. Ayda rahim filmi çektirdim tüplerim açıktı. Eşimin testinde sayı normal hareket azlığı vardı. Eşim vitamin takviyesi aldı 4-5 ay kadar. 11. Ayda kistimin 5 cm olduğunu öğrendim. Bu süreçte tabi soğan kürü, incir, havuç herşeyi denedim olmadı. Mart ayında klomen ve çatlatma iğnesi, Nisan ayında femara ve çatlatma iğnesi kullandım. Mayıs ayında tiroid ilacım dışında hiçbirşey kullanmadım ve hamile kaldım. Femara gibi yumurta geliştirici ilaçların birkaç ay etkisinin sürdüğü söyleniyor doğru mudur bilmiyorum.

Diğer aylarda ovülasyon testiyle yumurtlamamı takip edip 3-4 gün değerlendiriyordum. Bu ay pik gününden 2 gün önce ve pik günü değerlendirdim. (Ovülasyon testi koyulaşmaya başlayınca ve tam koyulaştığı gün).

Herkes kafandan attığın da olacak diyordu. Bende nasıl atıcam diye düşünüyordum. Atamadım da. Ama ben artık benim olmıcak belli ki sınavım buymuş. Temmuzda polip ameliyatı olurum. Eylülde tüp bebek yaptırırım diye düşündüğüm bir ayda yani teslimiyetle nasibim böyleymiş diyip Allah’a tamamen tereddütsüz sığındığım bir ayda bu rahatsızlıklarla mücizem geldi çok şükür. Bence herşeyden önce Allah’a sığınıp bol dua önemli. Tavsiye ederim. Ruhen de iyi geliyor. Şu an 6 hafta iki günlük. 8 haziranda beta 19 ile öğrendim. 10 Haziran 45. 13 Haziran 126. 16 Haziran 526. 18 Haziran 1512 ile karın ultrasonunda 8 mm kesem göründü. Normalde karın ultrasonu için 3000 beta üstü diye okumuştum ama bende erken göründü. İnşallah kısa süre sonra da kalp atışını duyarım. Rabbim kimseyi böyle sınamasın çok zor biliyorum. İsteyen bütün güzel anne adaylarına hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ben çikolata kisti sebebiyle çok umutsuzluğa kapılıp buralarda derman aramıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bende birilerinin içine su serpebilmişimdir 🥰

Ayrıca ben evlenince birden 6-7 kilo almıştım. O ay yumurtlama dönemine kadar 5 kilo verdim ve hergün yarım avokado yedim

Back