• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.cocuga nasil karar verilir ?

babisim

oglum rabbime emanet <3
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
309
9
68
İsveç
Arkadaslar neleri göz önunde bulundurarak yaptiniz 2. Cocugu
Ya da arada kac yas olmali bi fikir verin
Bi ay korunup bi ay yapmaya karar veriyorum kafayi siyirdim :)
Yasim 22
Oglum 26 aylik

Nasil mi karar verilir?
Hic hesapta yokken o kendiliginden cikar gelir :)
Bizim oyle oldu.
Ben hic dusunmuyordum ama esimle bu yil mi olsa seneye mi olsa diye konusuyorduk
bir baktik hamileyim :)

Uzmanlara gore yas araligi en az 4-5 yas olmali
Cocugunuz kucuk bence biraz daha buyusun...
Gerci simdi hamile kalsaniz dogana kadar da oglunuz buyumus olur ...

Arkadaslar neleri göz önunde bulundurarak yaptiniz 2. Cocugu
Ya da arada kac yas olmali bi fikir verin
Bi ay korunup bi ay yapmaya karar veriyorum kafayi siyirdim :)
Yasim 22
Oglum 26 aylik

şu aralar içimde hızla dönüp dolaşan istek :)
benim kızım 7,5 yaşında oda istiyor bende
tam eşimi ikna ediyordun işten çıkardılar kendisini
hem konut kredisi ödüyoruz hem eşim işsiz benim çalışmam gerek
hem bakacak kişi yok (k.validem köye taşınırsa)
ama kızım da iyice büyüdü aralarındaki yaş farkı büyüyecek iyice
çok kararsızım

pardon ya arkadaşım konun yarama tuz bastı işgal ediverdim
uzmanlar en az 3 4 yaş diyorlar bebeğin az daha büyüsün bence hemen düşün
fazla da yaş farkı olmasın :)

benim oğlum ağustosda 3 yaşını bitirecek.kızım ise 7 aylık oldu.oğlum çok kıskanıyor ama sanırım bu kıskançlığın yaşla ilgisi pek yok.benim için zor oldu biraz ve halada oluyor.ama hiç pişman değilim.ben hep dört çocuğum olsun istiyordum.evlenmeden önceki hayalim.allah nasip ederse kızımıda bezden çıkarınca 3.yaparım inş.senin yaşın gençmiş en azından oğlunu bezden çıkarıp kendi kendi yatıp uyuma dönemine kadar bekleyebilirsin.

eger arada kaydıysn akısına bırak bence. cok onemlı durumlar yoksa planlı olarak dusunme ben geldım dıye surprız yapsın :) benımkı oyle olmustu buyuk kızım 2,5 yasındayken hamıle oldugumu ogrendım ıstıyordum ama hıc beklemıyordum sımdı buyuk kızım 8 yasında kucuk 5,5 yasında buyuduler cok sukur

İlk cocugun emıyorsa ...Once onun emmesını beklersın bua 2 yaşına kadar surer..

Kendı ruh saglıgın yanında sana yardımcı bırı olacak mı.....

Maddı manevı ıkıncı bebege hazırmısınız dusunulur...

Uygun yaş her kısı ıcın degişir..Bazıları hemen ılk cocuk 20 aylıkken dusunmeye başlar bazıları 4 -5 yaşındayken..

Aralarındakı yaş aralıgının az veya cok olmasının hem artıları hem eksılerı var..

Eşinizle dusunurek en onemlısı ıkı cocugun sorumlugunu almaya hazır olunca yapılır..

Cunku kolay degıl ıkı cocuk

Sagolun yorumlar icin
Maddi bi sorunumuz yok
Tek basimayim yirtdisindayim cunku
Bakabilirim cocuga cunku pratik biriyim esimde cok yardimci olur
Ama beni durduran sey suan universite okuyorum ve esimle surekli geziyoruz eglenmeyi seven bir ciftiz
Belki beni en cok bu dusunduruyor
Sonra tamamen eve baglanmak
Tek cocukla yapilanlar ikinci cocukla nasil olur Elbette zor olur. Tatile cikmak mesela bizim ömrumuz ucaklarda geciyor esimle zorlanirsam pisman olmazmiyim biraz daha bekleseydim diye

benım oglum 3 yas 5 aylık
ben cocukları cok sevıyorum
yasta hazır erkenden olsun dıyorum sonra bakmak zor gelır dıye ama cok korkuyooorumm
en ıyısı kazayla gelsın valla her ay bır tane reglıden sonra denıyoruz :) olursa olsun dıye :30: yanı 2 aydır bu sekılde acık acık ıstıyoruz dıyemıyorum cok korkagım

Çocuğunuz henüz küçük, bir süre daha bekleyin bence.

Ben 1 aylık hamileyim, ilk bebeğim daha. Ne yemek yapabiliyorum ne yiyebiliyorum ne de iştahım var. Midem alt üst durumda.
Forumda bakınıyorum da, ilk hamileliği kolay geçip ikinci hamileliği bulantılarla geçirmekte olanlar var.

Çocuğunuz küçük daha, eğer gün içerisinde size yardımcı olabilecek kimse de olmazsa vay halinize. Şuan işteyim ve yatacak yer arıyorum o kadar kötüyüm. Şimdi evde olsam kafayı vurur uyurdum, sizin öyle bir lüksünüz yok. Çünkü çocuğunuz henüz kendisine bakamayacak yaşta. Bu ihtimalleri de göz önünde bulundurarak düşünün, çünkü bana çok zor geldi hamilelik işi. Bir de çocuğum olsaydı şu halimle napardım bilmiyorum.

Çocuğunuz henüz küçük, bir süre daha bekleyin bence.

Ben 1 aylık hamileyim, ilk bebeğim daha. Ne yemek yapabiliyorum ne yiyebiliyorum ne de iştahım var. Midem alt üst durumda.
Forumda bakınıyorum da, ilk hamileliği kolay geçip ikinci hamileliği bulantılarla geçirmekte olanlar var.

Çocuğunuz küçük daha, eğer gün içerisinde size yardımcı olabilecek kimse de olmazsa vay halinize. Şuan işteyim ve yatacak yer arıyorum o kadar kötüyüm. Şimdi evde olsam kafayı vurur uyurdum, sizin öyle bir lüksünüz yok. Çünkü çocuğunuz henüz kendisine bakamayacak yaşta. Bu ihtimalleri de göz önünde bulundurarak düşünün, çünkü bana çok zor geldi hamilelik işi. Bir de çocuğum olsaydı şu halimle napardım bilmiyorum.

ana hamılemısın hayırlısıı olsunn

benım oyle bulantım sallantım degılde 1 hamılelıgım ınanılmaz zor gectı sureklı sancım vardı ve erken dogdu
hamıle degıl hastaydım dogursam bıle ıyılesemeyecegım sanıyordum her yerım agrıyordu

korktum gene

Oğlunun küçüklüğü sorun değil, bence sen çok gençsin.

Madem düzeninizi oturtmuşsunuz, tek çocukla gezebiliyorsunuz bence biraz hayatın tadını çıkartın.

Bence sizin yaşınız da oğlunuz da daha çok küçük.O da daha anne bebeğiyken eve bir bebek daha gelecek.Bence oğlunuz da anne ilgisine doysun.Siz de anneliğinizi yaşayın.Yaşınız da çok genç.Bu yaşta 2 çocuk bana ağır gelirdi, sizi bilemem.10yıl sonra bile 2. doğumu yapabilirsiniz.Yaşınız müsait.Hem bebek özlemiş olursunuz hem de enerjinizi bebeğe daha rahat verebilirssiniz.Ablamın 2. kızı 6 aylık.İlk kızı 10 yaşında.Gayet güzel dengeler.Hem doya doya 1.yi büyüttü, hem 2. çocuğunu yeni bebek hevesiyle büyütüyor hem de 1.si kendini idare ettirebiliyor.Acele etmeyin bence.Okadar ara istemiyorsanız 5 6 yaşta yaparsınız.EHemn 2.yi bu yaşta yaparsanız 30larda 3. gelir ben size söyliyim :1:

yaşınız gençmiş,ne güzel.Benim 2 çocuğum var,aralarında 4.5 yaş var.Bence çok ideal bir yaş.Sizin yaşla ilgili bir derdiniz de yok,o yüzden biraz büyümesini bekleyin çocuğunuzun.Öz bakım becerilerini az da olsa yapsın,öyle düşünürsünüz. 2. çocuk olmalı bana göre,hatta sizin kadar genç olsam kesin 3.'yü de yapardım.Kardeş iyidir,büyüyünce anlarlar kıymetini. Bizlere bir şey olsa birbirlerinin yanında olurlar.Paylaşmayı öğrenirler.Tabii herkes için geçerli olmayabiliyor bu durum.

Benim karar vermem çok zor oldu, eşim ise neredeyse 2 yıldan beri ikna etmeye çalışıyor. arada yaş farkı önemli. oğlum 4 yaşında, kardeşi doğduğunda 5 yaşına girmiş olacak. belki saçma ama ikinci bebeğim de erkek olursa sünneti beraber yaptırırız diye düşünüyorum :) ama bazen de keşke arada hiç yaş vermeseydim diyorum. şimdi 4 ve 3 yaşlarında iki çocuğum olabilirdir. yani bebek büyürken ilk 3 yıl çok zor ve önemli. aynı anda olması güzel olurdu. Tabi ki Allah neyi kısmet ederse o oluyor :)

Su bikerede kurtulma kulagima cok hos geliyor acikcasi 30 lu yaslarda da 3. Yu dogurcam :)

evet evet benıde gezıp tozma ısı korkutuyor duzenı oturtabılırmıyım oturtamazmıyım bılemıyorum benımde yas 25

evet evet benıde gezıp tozma ısı korkutuyor duzenı oturtabılırmıyım oturtamazmıyım bılemıyorum benımde yas 25
Peki ya sonra tam rahatliga alışmışken hop bi tane daha zor olmazmı şimdi doğuriyim büyüsünler birlikte sonra ilerleyen yaşlarda bakarım rahatıma bezsiz sütsüz kakasız günler gelecek :)

Benim oglum 27 aylikdi hamile kaldigimda.
Dogum yaptim bir gun sonra oglum uc yasina girdi.
Iyikide yapmissim:)
Ama benim yasim 27 bu arada otuzdan sonra cocuk istemedigim icin yaptim:)
Allah ne zaman kismet ederse ozaman olur sen kendini yorma kafani bosuna takma.
Hakkinda hayirlisi olsun...

Back
X