Aman aman sustumAraları 21 ay olan iki çocuk anası beni konuşturmayın bence![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aman aman sustumAraları 21 ay olan iki çocuk anası beni konuşturmayın bence![]()
Öyle tabiiki ama işte ben sanırım biraz evhamlıyım. Buda beni mutsuz yapıyor sürekli her detayı düşünmek vs. İnşallah aşacağımRabbim Öncelikle 2. Bebeğiniz sağlıklı bir şekilde kucagınıza almayı nasip etsin .
Kimsem yok demişsinizde. Eskilerde tek başına kaç çoçuga bakıyordu .ev hanımıymışsınız zaten sadece planlı olmanız gerekiyor.oglunuzda büyük 4 yaş küçük bir yaş degil. Burda bebegi 3 aylıkken tekrar hamile kalanlar var. KENDİNİZE GÜVENİN . Ayriyetten herkes yardımcıyla çoçuk büyütmüyor![]()
En korktuğum şey![]()
O zaman korkutucu görünüyoda işte bi 5 aylık olana kadar sıkıntı
Çok sık beslendiği zamanlarda illaki ters bi zamana denk geliyor
Öyle böyle büyüyorlar işte![]()
Bende böyle olacağım sanırımBebeğim dogdugunda iki aylıkken diğer büyük kızımı yüzme kursuna otele götürüp çalışmalarına kucağımda bebekle bakıp soyunma odasında ablasının giyinmesini bekleyip çıkıp evinize gidiyorduk düşünün
Benim büyük kızımla ikinci kızımın arasında 8 yaş var amaBende böyle olacağım sanırım![]()
Sağlıkla gelsin yavrunuz. Çok büyütmeyin kafanızda şimdiden. Büyük çocuğunuz neredeyse 5 yaşına gelecek kardeşi doğunca. Ya servise verirsiniz ya da size ve bebeğe yürümek için bahane olur. Benim de ağır engelli ve yürümesi problemli bir kızım var. 9 yaşındayken kardeşi oldu. Pandemi dönemi olunca eve kimseyi sokamadım covid bulaşırsa naparım diye. Eşim de evde olmasına rağmen çok yoğun çalıştı. Covid süreci biraz gevşeyene kadar biri özel gereksinimli diğeri yeni doğan iki çocuk, iki katlı bir evin temizliği, yeme içme çok zorlansam da küçük olan 2 yaşına geldi bile. Bir senedir bebek de yürümeye başladığı için beraber yürüyüşe çıkıyoruz. Ablası zaten hızlı yürüyemiyor. Bebek bazen yorulup kucak istese de idare ediyoruz. Bu arada soğuk ve yağmur olsa da sakin yerlerde gezdirmeye çalıştım ikisini de. Büyük olan çocuğum kapalı ortamda Öfke, takıntı gibi durumlar geliştirdi onlara izin çıkınca dışarı çıktık.Merhabalar
4 yaşında bir oğlum var bu yıl kreşe başladı. Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni çok büyük bir telaş ve vicdan azabı sardı. Oğluma nasıl yeticem hergün okula ben götürüp ben alıyorum ev hanımıyım eşimin çalışma saatleride okul saatine uymadığı için ben ilgilenmek zorundayım. Yardımcımda yok ihtiyacım olduğunda gelebilsin. Doğum yaptıktan sonra nasıl okula götürücem küçücük bebekle, herşeyiyle ayrı ayrı nasıl ilgilenicem? Varmı benim durumumda olup üstesinden gelen.
Biraz uzun oldu ama içimin rahatlamasına çok ihtiyacım var.
Yazdiklarinizi okuyunca gecen sene bugunlere gittim.Ah ahhh biz anneler bir kanatlarımız yok :) gerçekten ben vicdan azabından ölmesem bari bigünhamileliğimi öğrendiğimden beri kendimi oğluma karşı suçlu hissediyorum ya ilgilenemezsem ya bize küserse ya üzülürse diye ki ben çom ilgiliyimdir okadar inatlşmasına yememesine rağmen yinede üstüne gitmem herşeyi çözmeye çalışırım ama insanız işte insan düşünüyor ikisiyle baş edebilirmiyim ikisinede herşeyi eşit yapabilirmiyim diye. Gerçekten abartıyorum farkındayım ama elimde değil. Kafamda sürekli bu senaryolar dönüyor
Beni anlatmışsınız resmen çok rahatlattı söyledikleriniz bendede aynı kaygılar var çünkü oğlan herşeyi dediğiniz gibi bemimle yapmak istiyor benimle uykuya dalıyor benimle yemek yiyor sürekli zaten okul dışında benimle yani ona şuan davrandığım gibi yine aynı olmak istiyorum zamanım hep onada kalsın istiyorum sizinde aralarındaki yaş farkı bizimkiler gibiYazdiklarinizi okuyunca gecen sene bugunlere gittim.
Kızıma hamileyken aklimda hep oglum..
Hassas bir cocuk, kardesine alisacak mi, kendisini kotu hissedecek mi, uyumadan once kitap okuruz konusup oyle uyuruz muhakkak yaninda olmami ister, bensiz masaya oturmaz yemek yemez....
Uzulecek mi ya kendisini dislanmis hissederse ben yaptim eyvahhhh modunda butun bir hamileligi kendime zehir ettim..
Sonuç; anne karnin mi sisti senin yasasinnnnnnn yeni kardeş geliyoooooooo bir suru bebek olsun anne evimizde olur mu bir suru bebek birbirlerinin uzerine ciksinlar..
Kardesini cokkkk seviyor annee bundan bir tane daha yapar misin diyor
Ilk gordugunde soyledigi dusundugumden daha guzelmissss oldu.
Biz kafamizda buyutuyoruz inan ki yasayip goreceksin hepsini.
Ne yemekte ne uykuda hicbir sorun yasamadik cok sukur.
Aralari 4.5 yas.
Bizimkini okula babasi getirip goturuyor ama diyorum bazen biz kizimla gidip alalim bana da bebege de degisiklik oluyor.
Bence araba kullanmayi kesinlikle ogrenin cok rahat edersiniz.
Hastaneye yemege gezmeye okula her yere giderseniz ikisini de alip.
Olmadi birini tutarsiniz getirip goturur ya da servis olabilir..
Bir cozumi bulunur yeter ki onlar iyi olsun saglikli olsun.
Hayirli olsun bebeginiz saglicakla alin kucaginiza.