2. Çocuğuma hamileyim ve yardımcım yok

Benim 22 aylık ve 2,5 aylık kızlarım var. Ne aile ne arkadaş tamamen sıfır destekle ikisine bakıyorum, bence siz çok daha rahat halledersiniz. Benimki de plansız gebelikti ve 9 ay boyunca düşündüm nasıl yapıcam uyutma, banyo yedirme vs şimdi çok şükür idare ediyoruz bir şekilde düzen oturuyor.
Dimi doğduktan sonra bebek bile evin düzenine uyum sağlıyor gerçekten çok güzel çok rahatlatıcı şeyler okuyorum çok teşekkür ederim hepinize

Olur olur, hepsini yaparsınız.
Silbaştan bir düzen kuracaksınız, çok daha tempolu ve yorucu olacak ama olacak.
O sırada çocuğunuz neredeyse 5 yaş olacak.
Ona bu sürede bağımsızlık aşılayıp, tamamen kendi giyinmesi, eşyalarını hazırlaması, birçok konuda özbecerilerini yerine getirmesini öğreteceksiniz, daha da kolaylaşacak işiniz.
Ola ki servis vs durumu olmazsa eve çok yakın bir okula alırsınız kaydını, sabahları bebek arabasıyla beraber çıkarsınız, size ve bebeğe de iyi gelir bu durum.

Bende mecburen artık kullanıcam hiç cesaretim yok 10 yıldır ehliyetim var buarada söylerken utanıyorum yani😄 evet güçlüyüz ve bence rabbim annelere ekstra kat kat güçte veriyor. İnşallah sizinde sağlıklı bir evladınız daha olur
benim de öyle 12 yıllık ehliyetim ama 1 yıldır aktif kullanıyorum :D amin amin inşallah hepimizin sağlıklı ve hayırlı evlatları olsun inşallah

Eşimin işi çok sıkı çalışma saatleri sabit. Yani düzenleme rica etsen dedim bunu sadece bana yapamazlar dedi. Araba aktif kullanamıyorum ama sanırım tek çarem araba kullanmayı öğrenmek. Çok içim sıkıldı. Nasıl başedicem nasıl yapıcam diye düşünmekten inanın hamileliğime sevinemedim.
Kuzenimin 5 yaşında kızı ve yenidoğan bebeği oldu 2021 sonu 5 yaşındaki kız anaokuluna gidiyor .baba memur anneye bakıyor yani sizin gibi kuzenim 2.doğunca şu bezden string mi deniyor ondan aldı bebeği onunla taşıdı kızını da elinden tuttu hala bu şekildeler (foto da koyayım aldığı ürünün)bu tarz bisi işini görüyor sırtına da sırt çantası alıyor anne bebek çantası gibi bisey.

Eklentiler

• Screenshot_20220222-134243_Chrome.webp
    Screenshot_20220222-134243_Chrome.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 24
Merhabalar
4 yaşında bir oğlum var bu yıl kreşe başladı. Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni çok büyük bir telaş ve vicdan azabı sardı. Oğluma nasıl yeticem hergün okula ben götürüp ben alıyorum ev hanımıyım eşimin çalışma saatleride okul saatine uymadığı için ben ilgilenmek zorundayım. Yardımcımda yok ihtiyacım olduğunda gelebilsin. Doğum yaptıktan sonra nasıl okula götürücem küçücük bebekle, herşeyiyle ayrı ayrı nasıl ilgilenicem? Varmı benim durumumda olup üstesinden gelen.
Biraz uzun oldu ama içimin rahatlamasına çok ihtiyacım var
Bu endişeleri ben de yaşadım kızım 7 yaşında 1. Sınıfa basladi bir de bebegim var 2.5 aylık kızımı okula da götürüp getiriyorum bebekle ödevlerini de yaptırıyorum ev işleri de yapıyorum ayrıca calisiyorum bu ay doğum iznim bitecek. Aileden uzağım esimde surekli gorevde ya gündüz ya gece ya da il dışı Diyeceğim o ki hersey bir şekilde olup gidiyor. Mükemmel olmak zorunda değilim kimseyle de yarışmıyorum eğri ya da düz bir şekilde gidiyoruz :) inan herkes aynı durumda.

Merhabalar
4 yaşında bir oğlum var bu yıl kreşe başladı. Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni çok büyük bir telaş ve vicdan azabı sardı. Oğluma nasıl yeticem hergün okula ben götürüp ben alıyorum ev hanımıyım eşimin çalışma saatleride okul saatine uymadığı için ben ilgilenmek zorundayım. Yardımcımda yok ihtiyacım olduğunda gelebilsin. Doğum yaptıktan sonra nasıl okula götürücem küçücük bebekle, herşeyiyle ayrı ayrı nasıl ilgilenicem? Varmı benim durumumda olup üstesinden gelen.
Biraz uzun oldu ama içimin rahatlamasına çok ihtiyacım var.
İki oğlumun arası dört yaş. Tek bakıyorum. Korkma. Bı şekilde halledersin. Yorucu olur mu tabiki yorucu. Benim en çok korktuğum ikisi aynı anda hasta olursa naparim diyeydi. Birnin elinden tutup öbürü bebek arabasında cokk hastaneye gidip geldim. Alıştım artk. Bebek arabası kanguru kullanırsın. Sağlıkla gelsin inşallah

Merhabalar
4 yaş kreşe de gidiyor iyi bir zamanlama bence.Bebek doğunca kreşe ara verirsiniz olmadı.Benim bebeğim 1.5 yaşında 3 ay sonra doğum yapacağım beterin beteri var :(

Çocuklarım arasinda 5 yaş var, abi 6 yaşına girecek. Yanımda kimsem yok eşim sürekli çalışıyor. Bebeği arabaya koyuyorum abiyi de elinden tutup okula götürüyorum. Kolay değil tabii ki ama yapılıyor.
Allah kolaylık versin 🤲🏻seneye ben 😞

Merhabalar
Servise verme durumunuz yok mu?

Olur olur, hepsini yaparsınız.
Silbaştan bir düzen kuracaksınız, çok daha tempolu ve yorucu olacak ama olacak.
O sırada çocuğunuz neredeyse 5 yaş olacak.
Ona bu sürede bağımsızlık aşılayıp, tamamen kendi giyinmesi, eşyalarını hazırlaması, birçok konuda özbecerilerini yerine getirmesini öğreteceksiniz, daha da kolaylaşacak işiniz.
Ola ki servis vs durumu olmazsa eve çok yakın bir okula alırsınız kaydını, sabahları bebek arabasıyla beraber çıkarsınız, size ve bebeğe de iyi gelir bu durum.
Kreşle beraber özbakımını yapmayı öğrendi ama gel gelelim bunu evde yapmıyor sürekli benim yapmamı benim yedirmemi benim giydirmemi istiyor tuvalete bile yalnz başına gitmez mesela. İnşallah rabbim ikincisine sağlıkla gelmeyi nasip etsin oğlumda belki rabbimin yardımıyla kolaylaşır zamanla

4 yaş kreşe de gidiyor iyi bir zamanlama bence.Bebek doğunca kreşe ara verirsiniz olmadı.Benim bebeğim 1.5 yaşında 3 ay sonra doğum yapacağım beterin beteri var :KK43:
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Başaracağız bir şekilde Allahında yardımıyla.

İki oğlumun arası dört yaş. Tek bakıyorum. Korkma. Bı şekilde halledersin. Yorucu olur mu tabiki yorucu. Benim en çok korktuğum ikisi aynı anda hasta olursa naparim diyeydi. Birnin elinden tutup öbürü bebek arabasında cokk hastaneye gidip geldim. Alıştım artk. Bebek arabası kanguru kullanırsın. Sağlıkla gelsin inşallah
Amin çok teşekkür ederim. Halledeceğim artık birşekilde oğlumu tek başıma büyüttüm annem veya kayınvalidem yardıma geldiler ama biryere kadar sonra herkes evine dönünce ben sabaha kadar kolik bir bebekle uyumadım. Hiç şikayet etmedim ama tek korkum oğlumu eksiltmek istemedende olsa onun birşeylerini eksil yapmak ona kendini kötü hissettirmek hiç istemem annelik vicdanı işte siz anladınız beni 😄

Diğer insanlar nasıl yetiyorsa sizde yeteceksiniz :)
Zamanla tempoya alışırsınız. Zor ama mümkün.

Merhabalar
Öncelikle hayırlı olsun.Sizinle benzer durumları atlattım.Ne güzel sizin oglunuz kresede gidiyormuş.ben kızımi ona bile ikna edememiştim,üzerine birde tuvalet eğitimi verdim.
Eşimde iş gereği şehir dışındaydı.
düşünün doğum yaptım,büyük kızım 3.5 yaşındaydi.Asiri inatçı olduğu bı donemdi.
baya zorlandım.E birde küçük bebek.Kiskançlik krizleri,benim sakin kalma çabam.baya zorlandım.
Ama zaman içinde düzenimizi kurduk.
Eşimle kavuştuk.Buyuk kızımı anaokuluna verdik.Cok güzel uyum sağladı.
Benimde iznim bitti.Bakici buldum bebeğim için.
küçük bebeğim şimdi 1 yaşında.
sabah 7 de uyanıyorum.
Bebeği emzieip uyutuyorum.Beslenmelerini hazırlıyorum ikisininde.
Sonra büyük kızımı anaokuluna bırakıp ordan okuluma yetisiyorum 8.30 da başlıyor dersim.

Yani illaki bı düzen kurarsınız merak etmeyin.yakin mesafe ise bebek arabası,arabanız varsa pusetle okula götürür getirirsiniz.
Herşeyin bi çözümü var

Bu endişeleri ben de yaşadım kızım 7 yaşında 1. Sınıfa basladi bir de bebegim var 2.5 aylık kızımı okula da götürüp getiriyorum bebekle ödevlerini de yaptırıyorum ev işleri de yapıyorum ayrıca calisiyorum bu ay doğum iznim bitecek. Aileden uzağım esimde surekli gorevde ya gündüz ya gece ya da il dışı Diyeceğim o ki hersey bir şekilde olup gidiyor. Mükemmel olmak zorunda değilim kimseyle de yarışmıyorum eğri ya da düz bir şekilde gidiyoruz :) inan herkes aynı durumda.
Evet burdan okuduğum kadarıyla herkes benim gibi ama birşekildede başarmış biz buna kadının ve annenin gücü diyoruz 😄 bende ailelerden uzağım gelip gitseler bile yanımda kalmadıkları sürece değişen birşey olmuyor. Eşimde işi yoğun erken gidiyor çoğunlukla geç eve dönüyor çok şükür yardımcıda olur elinden geldiğince Allah bize güç kuvvet versin eşlerimizide başımızdan eksik etmesin ne diyelim :)

Kuzenimin 5 yaşında kızı ve yenidoğan bebeği oldu 2021 sonu 5 yaşındaki kız anaokuluna gidiyor .baba memur anneye bakıyor yani sizin gibi kuzenim 2.doğunca şu bezden string mi deniyor ondan aldı bebeği onunla taşıdı kızını da elinden tuttu hala bu şekildeler (foto da koyayım aldığı ürünün)bu tarz bisi işini görüyor sırtına da sırt çantası alıyor anne bebek çantası gibi bisey.
Aaa bu süper birşeymiş alacağım bundan evde bişe durmazsa takılıp ev işi yapılabilir bununla 😄

Öncelikle hayırlı olsun.Sizinle benzer durumları atlattım.Ne güzel sizin oglunuz kresede gidiyormuş.ben kızımi ona bile ikna edememiştim,üzerine birde tuvalet eğitimi verdim.
Eşimde iş gereği şehir dışındaydı.
düşünün doğum yaptım,büyük kızım 3.5 yaşındaydi.Asiri inatçı olduğu bı donemdi.
baya zorlandım.E birde küçük bebek.Kiskançlik krizleri,benim sakin kalma çabam.baya zorlandım.
Ama zaman içinde düzenimizi kurduk.
Eşimle kavuştuk.Buyuk kızımı anaokuluna verdik.Cok güzel uyum sağladı.
Benimde iznim bitti.Bakici buldum bebeğim için.
küçük bebeğim şimdi 1 yaşında.
sabah 7 de uyanıyorum.
Bebeği emzieip uyutuyorum.Beslenmelerini hazırlıyorum ikisininde.
Sonra büyük kızımı anaokuluna bırakıp ordan okuluma yetisiyorum 8.30 da başlıyor dersim.

Yani illaki bı düzen kurarsınız merak etmeyin.yakin mesafe ise bebek arabası,arabanız varsa pusetle okula götürür getirirsiniz.
Herşeyin bi çözümü var
Aynen öyle yeterki sağlıklı olsunlar. Zamanla her düzeni oturturum diye düşünüyorum.

ayy ne bileyim ben evde yokken deprem olur çocuğum içerde ben dışarıda kalırım diye paranoyalar yapıyorum.
Ona bakılırsa dışarda bana da araba çarpabilir. Bu kadar olumsuz düşünmeyin. Siz elinizden gelenin en iyisini yapın sonra RABBİM e emanet edin. Ne kadar karamsar düşünürseniz o kadar çok yıpranırsınız.

Back
X