2 çocuğunu bırakıp Tokyo'ya gelin gitmeye can atan Anne (!)....

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Arkadaşlar, çok etkilendiğim bir olayı sizlerle paylaşmak ve biraz olsun rahatlamak istedim.

Akşam 18:00 gibi evde oluyorum, mutfakta kızımla birlikte akşam yemeği hazırlığına girişiyoruz hemen.
Tam o saatlerde, özel bir tv kanalının izdivaç programının son yarım saatine falan denk geliyoruz ve göz atıyoruz. Kızım anlamıyor tabi de, ben göz atıyorum diyelim..

Dün akşam programda Japon bir damat adayı vardı, 44 yaşında. Bir Türk bayanı Japonya'ya gelin götürmek istiyor. :6:

6 tane Türk bayan talip olmuş kendisine, daha ilk gününde.. "Ben Japon müziklerine bayılırım" diyenini mi ararsınız, "Hep bir Japonla evlenmenin hayalini kurdum" diyenini mi.. Türlü çeşit abzürtlük..:27:

Neyse, benim bahsetmek istediğim o adaylardan biri olan 2 çocuklu bir bayan. Sanırım 35-36 gibi yaşı. Çocukları 10 ve 13 yaşında. Eşinden birkaç sene önce ayrılmış. Çocukların velayeti babadaymış, ama baba çok sorumsuz olduğu için çocuklar anne ile kalıyorlarmış.Baba hiç arayıp sormazmış çocukları.:26:

Hanımın niyeti, bu Japon beyle evlenmek ve diyor ki "Size Japonya'da bir bebek de doğurmak isterim".. E peki çocuklar ne olacak, diyor sunucu hanım.. "Ara ara Türkiye'ye gelir, görürüm ben onları." diyor kadın..

"Japonya bu, çok gelsen senede 1, hadi bilemedin 2 defa gelirsin çocukların yanına" diyor tabi sunucu..
"Olur, yeter" demez mi kadın.. Zaten babaya sorumsuz diyorsun be kadın.. Anneanneye çocukları bırakacak anasız-babasız.. Senede 1 defa belki gelip görecek.. Ne işe yarayacaksa o da..

Sonra bu yavrular büyüyüp birey olacak, belki yuva kuracak.. Kuracak da ne kadar sağlıklı olacak.. Kendileri ne kadar sağlıklı olabilecek ruhen..

Off. İçim sıkıldı da, paylaşmak istedim. Japon beyefendi itiraz etti zaten, kabul etmedi. "Bu yaşta çocuk anneye yakın olmalı, sık sık görmeli" dedi. Allahtan adam vicdanlı ve makul çıktı..:19:

Son düzenleme:
Dün o programa bende denk geldim .. ama bu bölümlere bakmamıştım cok sacma geldigi icin program.
zaten oraya cıkanlarda sacma sapan insanlar genelde..
kadının yaptıgına gelince ,Allah kadına dogurganlık bahşetmiş ama böyleleri de dogruganlıklarını sonuna kdr kullanıp dogurup dogurup kenara bırakıyor..
Madem kocanla boşancaktın emın degildin neden cocuk yaptın ,ee madem dogrdun cocuklar sana kaldı ne diye yavrularını elalemin adamı icin bırakıyorsun..
Böyle böyle insanlara olan sevgimi kaybettim bende ..
pes diyorum ..

bende izledim.hatta bi ara kendimi ifade edemedim yanlış anlaşıldım ben çocuklarımı bırakmayacağımki falan dedi.hatta oğlum sizi beğendi o gönderdi onlar istedi deyince yuhhh dedim.baba sorumsuz demedim dedi kıvırdı bi ara.ben olmayınca sorumluluk alabilir dedi.kıvırdı da kıvırdı.ama adam sanırım pek sıcak bakmadı çocuklar türkçe biliyor orda zor olur falan dedi.kadın iş oraya gelsin öğrenirler demeye bile getirdi.pess dedim valla.ama kadın pek normal değildi sanki.:27:

bende izledim.hatta bi ara kendimi ifade edemedim yanlış anlaşıldım ben çocuklarımı bırakmayacağımki falan dedi.hatta oğlum sizi beğendi o gönderdi onlar istedi deyince yuhhh dedim.baba sorumsuz demedim dedi kıvırdı bi ara.ben olmayınca sorumluluk alabilir dedi.kıvırdı da kıvırdı.ama adam sanırım pek sıcak bakmadı çocuklar türkçe biliyor orda zor olur falan dedi.kadın iş oraya gelsin öğrenirler demeye bile getirdi.pess dedim valla.ama kadın pek normal değildi sanki.:27:

Herkes üzerine gidince, kadın birden bozuldu ve savunmaya geçti, bu arada da epeyce saçmaladı sizin de söylediğiniz gibi..

Oğlu göndermiş ya olaya bak.. Anne git şu japon amcayla evlen, uçakla 17 saatlik yola git, biz senede 1 görelim seni.. Böyle mi dedi acaba.

Kadının annesi, kızının yeni bir düzen kurmasını istiyor ve torunları da çok önemsemiyor gördüğüm kadarıyla. Yeterki kızım yuva kursun yeniden, torunlara arada derede bakılır mantığında..

Gencecik yaşta dul kalıp, 2 veya daha çok çocukla yaşam mücadelesi veren kadınlarımız örnek almalı bu ablayı:37:

Herkes üzerine gidince, kadın birden bozuldu ve savunmaya geçti, bu arada da epeyce saçmaladı sizin de söylediğiniz gibi..

Oğlu göndermiş ya olaya bak.. Anne git şu japon amcayla evlen, uçakla 17 saatlik yola git, biz senede 1 görelim seni.. Böyle mi dedi acaba.

Kadının annesi, kızının yeni bir düzen kurmasını istiyor ve torunları da çok önemsemiyor gördüğüm kadarıyla. Yeterki kızım yuva kursun yeniden, torunlara arada derede bakılır mantığında..

Gencecik yaşta dul kalıp, 2 veya daha çok çocukla yaşam mücadelesi veren kadınlarımız örnek almalı bu ablayı:37:

hangisiydi bu? kıvırcık saclı tombul simsiyah giyinen kadın mı??

Bunlara anne demek gelmiyo içimden. Baba zate sorumsuzmuş zaten en sinir olduğum başkasına kızıp aynı şeyi kendileri de yapan insanlar gele çocukları söz konuysa. Benim annemde boşandı bizimde babamız ilgilenmedi ama annem ne evlendi ne bizi bıraktı değil yurtdışına gitmeyi arkadaşına gitse on kere arar napıyorsunuz diye. Evlendim başka şehire gelin geldim ola ki arasa ve ben açmasam yada iki günden fazla aramasam deli olur. Meraktan çıldırır. Bu kadınlar böyle programlarda evlenme merakını alnamıyorum elbette evlenebilir ama evlencek diye çocuları nasıl hiçe sayar bunlar. Bu prıgramlar kalksın yayından zaten çok seviyesiz..

Vallahi ne yazsam bilemedim.
Bu kadın '' anne '' simdi degil mi? Annelik, cocuklarını seneden seneye arkadas olarak ziyaret etmekmidir? Böylelerine sinir oluyorum bir bebegin sorumlulugunu alamayacaksan neden doguruyorsun? Hadi bir cocugu yaptın neyse ikinci cocugu dogurmak hangi akla mantıga hizmet ? Esinin sorumsuz oldugunu da biliyorsun bu insanlar nereleriyle düsünüyorlar acaba?

Bakmıs büyütmüs olsa neyse diyecegim.
Daha ufacık cocuklar icin seneden seneye gelirim yeter demesi ne kadar talihsizce.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,

çok hoş bir konu değil bu ama paylaşmak istedim..
Dün akşam eşim, kızım ve ben ailece balıkçıya gittik.. Tam yemeğe başlarken kızımın ellerini yıkamadığımızı fark ettim. Lavabo da görüş alanımda..
İçeriye bir bayan girdi, 26-27 yaşlarında, saçı başı yapılmış, bakımlı, güzel giyimli biri..
Hatta "oo ne hoş hatun" falan dedim içimden..

Bekliyorum ki, kadın çıksın, ben de götürüp kızımın elini yıkayayım.. Kadın içeride epeyce kaldı, 10 dakika kadar..

Neyse o çıktı, biz kalktık yerimizden kızımla.. İçeri girmemle öğürtülerimin başlaması ve çooook afedersiniz kusmam bir oldu..

O bakımlı, hoş kadın.. Sifonu çekmemiş.. Var mı böyle birşey.. Ve ben o yüzden kustum, zaten midem kötü bu aralar..

İçimden bir ses dedi ki.. Kalk git kadının masasına.. Birlikte oturduğu adamın kolundan tut, tuvalete sürükle.. "Al gör bak, karşında oturan süslü hanımın marifeti bu, sifonu bile çekmemiş".. de..:47:

Sen onca boya badana yap, süs bebeği gibi dolan ortada.. Ama arkanda bu rezaleti bırak..:20:

Son düzenleme:
Bu tür şeyler eskiden beri var. Kocası ölünce yada terkedince çocuklarını bırakıp kocaya kaçanları hiç duymadınız mı? ben çok duydum eskilerden...

Evliliğinden boşanınca çocuktan da boşananlar işte, çocuğu külfet gibi görenler...
Yıllar sonra ortaya çıkıp ararlar ya da evlatları onları arar....
İnsan evladından nasıl vazgeçer? hele ki yeni bir evlilik yapmak için. 50 koca adayı gelse tek tırnağı değişir mi evladının?

valla ben bu tur insanlara anne diyemiyorum...
madem sevmeyeceksin cocuklarini niye doguruyorsun?
cocuklarini birakip gidebilecek kadar duygusuz kadinlara anne diyemiyotum...

Böyle doğuracaklar hiç doğurmasın.Ne yetiştirdiği çocuk adam gibi yetişiyor ne kendi anne gibi annelik ediyor.Eğer istemiyorsan çocuğu korunacaksın kardeşim bu ne sorumsuzluk?Evladından kopmak sana dünyanın sonu gibi gelmiyorsa düşününce,sen doğurma.Bırak bencilliğinden sıyrılmışlar anne olsun,Allah senin gibiden alıp olmayana versin.

Back
X