2. Cocuk baskısı..

Biz 5 kardeşiz beraber büyüdük aralarımız yakın.
Genel anlamdada hala iyiyiz zor zamanlarımızda sırt sırta verip aşıyoruz.
Eşim 4 kardeş ama 1 tanesi ile yıllardır görüşmüyor anlaşamıyor.
Diğerleri ile gayet iyiyiz.
Yani demem o ki kardeşlik şans işi.
Kimisi gayet iyi anlaşor kimisi hiç geçinmez.
Benim 2 kızım var.
Zor desteksiz ve çalışarak büyüttüm.
Zorlandım ama şimdi iyiki diyorum.
Arkadaşa ihtiyaç duymuyorlar denizde parkta okulda hep beraberler.
Dertleşirler sohbet ederek beraber yemek yer beraber uyurlar.
Anne baba olarak bizede bolca vakit kalıyor onlar beraber takıldıkları için.
Tabi arada didişirler:)
İlerde ne olur bilmem ama birbirlerine değer vermeleri için anne baba olarak o bilinçle yetiştiriyoruz.
Kimisi arkadaşlık diyor ama hiç bir arkadaşım 1 tane kardeşim etmez.
GEce gündüz dara düştüğümde gönül rahatlığıyla onların kapısı daima açık bunu bilerel yaşamak bişe huzur veriyor.
Ama dediğim gibi herkes iyi anlaşacak diye bişey yol..düşman olanda çok,bizde böyle olmaması için emek veriyoruz
Mutlu bir ailede büyüyorlar.
Allah sizinde gönlünüze göre versin

Bu arada ben evliliğime güvenmiyorum. İlerisinin ne olacağı belli değil.
Güvenmediğiniz bir evliliğe, bmyle kötü bir dünyaya, zor yaşam şartlarına bir çocuk kafi. Allah sağlık versin. Doğurup bakamadıktan sonra birincinin rızkından kesip ikinciye verdikten sonra anlamk yok diye düşünüyorum.
Size baskı yapan çok istiyorsa kendi doğursun

Merhaba.. 7 yıl cocuk anne olamamış ve 6 bucuk yıldır şükürler olsun kı anne olan bır kadınım.
Hem günümüz dünyasında 1 çocugun yeterli oldugunu düşünmem, hem esimle aramızdakı bazı sorunlar, hem kaygılı bir anne olmamdan dolayı tek çocugun yeterli oldugunu düşünüyorum. Ama hem ailem heöçm arladaslarım sürekli kardessiz olmaz diye baskı yapıyorlar. Evet buyuk hadsizlik. Fakat yapıyorlar. İşin kötüsü etkilenmeye basladım. Ya ilerde çok yalnız hissederse diye düşünür oldum. . Bu aralar fena takılıyor kafama. Bir taraftan buna hiç hazır değilim. Tek çocuk yapıp ikinciyi düşünmeyen annelerim siZ nasıl rahatlatıyorsunuz içinizi? Bencil miyim ben çocugumu düşünmeyen bir anne miyim?
Siz nasıl arzu ediyorsanız öyle olur. Tek çocuk sahibi olmanın da beş cocuk sahibi olmanın da avantajlari ve dezavantajları var. Tek çocuk kardeşsiz de büyür. Başkalarının lafı ile yatağa girilmez. Sonucta o çocuğun sorumluluğu size ait olacak. Kabile şeklinde çocuk büyütmüyorsanız bu şekilde söz sahibi olmaları saygısızlık.

Cevredekilerin gazına gelerek tam gaz demeyelim benimde hep içimde bir kardeşi olsa mı acaba soruları varken birde çevrenin etkisiyle 7 seneden sonra ikinciyi doğurdum pişman mıyım Allah ona sağlık versin ama şimdiki aklım olsaydı yapmazdım o kadar aradan sonra tam rahata ermisken tekrar başa dönmek çok zor geliyor yaş oldu 39 birde sağlık sorunları oldu bebeğimde Allah kimseyi evladiyla sinamasin tükenmiş hissediyorum kendimi ama diğer taraftan da iyi ki de olmuş diyorum bunu da evladı olan herkes der zaten kimse keşke olmasaydı demez.
inanın bende aynı siz gibiyim siz kaç yaşında ikinci çocuğu yaptınız bilmiyorum ama bende ilk çocuğumun kardeş isteğiyle bu yola girip 2 gül çocuğum olsun diye uğraştım aslında çocuktan çok korkan biriyim asla istemedim lafını açtırmadım kimseye ben 6 yıl. birden içime bir 2. çocuk hasreti girdi en son tüp bebekle 2. çocuğum oldu. şu an 39 yaşındayım ve bebeğim 2 aylık dediğiniz gibi iş hayatı olan biriyim tam rahata erecekken bebekle uğraşıyorum. daha hamileyken karamsarlaştım nasıl bu kadar gözüm kör oldu anlamıyorum.

size akıl veren çok olur ama tek çocuk aklı veren herkesinde de genellikle kardeşleri var. hepimiz başımıza bir şey gelse ilk ablamıza abimize kardeşimize güvenip anlatabiliyoruz destek alıyoruz. onlarda evlenince yeğenlerimiz yengelerimiz eniştelerimiz vs aile bu şekilde büyüyor. yaşınız müsaitse ve eşinize evliliğinize güveniyorsanız bi aileye 2 çocuk ideal zaten.benim eniştem tek çocuk bize imrenir hep ne amcası ne dayısı hiç kimsesi yok doğru dürüst kuzeni yok. dediğim gibi ben yaptım ama yaşım ilerledi ve yaş farkları oldu bana aşırı zor geliyor ama şimdi olsa hemen ardından yapardım

Bizde de aynı durum var, kızım daha 4 aylık eşim 2.çocuk istiyor yalniz kalmasinmis beraber buyurlermis, bu arada yasimiz 38 zaten gec anne baba olduk.Ben istemiyorum esime net tavrimi koymam gerek.

Merhaba.. 7 yıl cocuk anne olamamış ve 6 bucuk yıldır şükürler olsun kı anne olan bır kadınım.
Hem günümüz dünyasında 1 çocugun yeterli oldugunu düşünmem, hem esimle aramızdakı bazı sorunlar, hem kaygılı bir anne olmamdan dolayı tek çocugun yeterli oldugunu düşünüyorum. Ama hem ailem heöçm arladaslarım sürekli kardessiz olmaz diye baskı yapıyorlar. Evet buyuk hadsizlik. Fakat yapıyorlar. İşin kötüsü etkilenmeye basladım. Ya ilerde çok yalnız hissederse diye düşünür oldum. . Bu aralar fena takılıyor kafama. Bir taraftan buna hiç hazır değilim. Tek çocuk yapıp ikinciyi düşünmeyen annelerim siZ nasıl rahatlatıyorsunuz içinizi? Bencil miyim ben çocugumu düşünmeyen bir anne miyim?
Kimseyi ilgilendirmez. Çocuğuna dış kapıdakiler bakmayacak. İlla kardeşi olması gerekmiyor. Önemli olan düzgün bir insan yetiştirmek. Siz kendinizi tek çocuğa yeterli görüyorsanız tek çocuk olarak kalmasında sakınca yok.

Bencil değilsiniz. İnsanlar hadsiz...Ben çok çocuk sahibi olmak isteyenlere de tek çocuk da kalmak isteyenlere de saygı duyuyorum. Bakarım diyen çocuk yapsın. Bizim milletimizin her şeye burnunu sokma gibi bir huyu var. İnsanların kararlarına karışmayı çok seviyorlar.

inanın bende aynı siz gibiyim siz kaç yaşında ikinci çocuğu yaptınız bilmiyorum ama bende ilk çocuğumun kardeş isteğiyle bu yola girip 2 gül çocuğum olsun diye uğraştım aslında çocuktan çok korkan biriyim asla istemedim lafını açtırmadım kimseye ben 6 yıl. birden içime bir 2. çocuk hasreti girdi en son tüp bebekle 2. çocuğum oldu. şu an 39 yaşındayım ve bebeğim 2 aylık dediğiniz gibi iş hayatı olan biriyim tam rahata erecekken bebekle uğraşıyorum. daha hamileyken karamsarlaştım nasıl bu kadar gözüm kör oldu anlamıyorum.
bende çalışıyorum büyük şehirde yaşıyorum herşey iki kat daha zor ben 35 yaşında hamile kaldım küçük olan 3 yaşında

bende çalışıyorum büyük şehirde yaşıyorum herşey iki kat daha zor ben 35 yaşında hamile kaldım küçük olan 3 yaşında
ya bende herkes ikiye bölünmüştü.geneli çok sevindi hamile olmama. kimisi de ne yapacaksın bu saatten sonra çocuğu başa mı döneceksin dedi. hiç aklım basmadı. gözlerim resmen kör oldu. halbuki ne kadar rahatmışız. bir yandan Rabbim nasip etti iyi ki oldu diyorum bir yandan zor geliyor. siz yine büyütmüşsünüz zor dönemi geçmiş. benim gözümde nasıl büyüyor anlatamam

2 kardeşim daha var, keşke erkek olan hiç olmasaydı. Daha babam ölmeden ben sizin 2 katınız miras alacağım demeye başladı. Keşke tek çocuk olsaydım. Kardeşin düşman mı yoksa gerçekten kardeş mi olacağını nasıl bilebilirsiniz? Yaptığınız çocuğun diğer çocuğunuza mutlaka faydasının olacağını nasıl öngörüyorsunuz?

Son düzenleme:
sankı onlar bakacaklar boşver duyma bazı şeylerı şu zamanda 2 çoçuk bakmak çok zor

Tek çocuğum kardeş eksikliğini hiç hissetmedim. Ben büyürken ailemin maddi durumu pek iyi değilmiş o yüzden ikinciyi hiç düşünmemişler ama yinede benim istediğim ne varsa yaptılar canlarım benim çok şükür. Kardeş istediğim bi dönem olmuştu ama o ara bütün arkadaşlarımın ya kardeşi vardı yada anneleri hamileydi muhtemelen onlardan etkilendim benimde olması gerekiyomuş geliyodu zaten çok kısa sürüp geçti. Şuan 26 yaşındayım bi gün bile kardeşim olsaydı demedim ama benim ailem beni çok sosyal ve kalabalığın içinde büyüttü bunun etkisi olabilir. Ben sizin yerinizde olsaydım evliliğinizde sallantıdaymış ikinci çocuğu hiç düşünmezdim böyle durumlarda en çok zarar gören çocuklar oluyo maalesef maddi manevi bütün imkanınızı ilk çocuğunuza kullanın derim.

ya bende herkes ikiye bölünmüştü.geneli çok sevindi hamile olmama. kimisi de ne yapacaksın bu saatten sonra çocuğu başa mı döneceksin dedi. hiç aklım basmadı. gözlerim resmen kör oldu. halbuki ne kadar rahatmışız. bir yandan Rabbim nasip etti iyi ki oldu diyorum bir yandan zor geliyor. siz yine büyütmüşsünüz zor dönemi geçmiş. benim gözümde nasıl büyüyor anlatamam
Gözünüzde büyütmeyin Allah sağlık versin evlatlariniza bir senedir hastanelerden çıkmıyoruz küçük cocugumun hastalığından dolayı sağlıklı olsunlar büyürler sonra da büyüdüler diye kucukluklerini özleriz

Sizin aksinize evliliğine çok güvenen bir kadın olmama rağmen tek çocukluyum, asla başka çocuk düşünmedim zira maddi olarak birkaç çocuğa yetebilirdim ama boy boy çocuklarım olsun duygularıyla dolup taşan bir kadın değildim.

Evliliğiniz kötüyken sırf çocuğunuz ileride yalnız kalır endişesiyle 2. bir çocuk yaparsanız siz de üzülürsünüz çocuklarınız da, ayrıca tek çocuklar da sosyal bir çocuk olarak yetiştirirseniz yalnız kalmıyorlar.
Kardeşi olanların hepsi kardeşlik bağıyla birbirine düşkün olmuyor, bir kısmı can ciğerken bir kısmı kanlı bıçaklı.

Sanki kardeşi olan herkes can ciğer mi bu zamanda. Bunun kararı size kalmış he he diyip idare edin geçin. Nasip olacaksa isteseniz de istemeseniz de olacak

Benim üzerimde de aynı baskılar.ama tek fark bende deli gibi istiyorum ama olmuyor millette habire ikinciyi yap yasin gec diye baskı yapıyor.dort kişilik aile olmayı çok isterdim kız erkek fark etmez.rabbim herkesin evladına icindede benimkine hayırlı uzun bereketli uzun ömür versin

Ne güzel yorumlar yazmışsınız ya canım kadınlar iyi ki varsınız beee tek olmadığımı bilmek güzel hissettirdi ❤️

Merhaba. Bence hiç kimsenin baskısı altında kalıp istemediğiniz halde ikinci çocuğu yapmayın. Ben şu an hamileyim. Ama şimdiden ikinci çocuk düşüncesini kafamda eledim. İnsan kendisini bilir, evliliğinin gidişatını bilir, neyi yapamayacağını bilir. Elalem sadece konuşur. Benim bir abim var. Evlenince ikimiz de farklı şehirlere gittik. Arada sırada görüşüyoruz. Çocukluğumuza baktığımda da kavga, kıskançlıktan başka pek bir şey hatırlamıyorum. Allah yokluğunu göstermesin ama neticede her kardeş samimi bir bağ kuramıyor. Hele ki aile içinde başka çatışmalar da varsa.

Back
X