2. Cocuk baskısı..

Merhaba.. 7 yıl cocuk anne olamamış ve 6 bucuk yıldır şükürler olsun kı anne olan bır kadınım.
Hem günümüz dünyasında 1 çocugun yeterli oldugunu düşünmem, hem esimle aramızdakı bazı sorunlar, hem kaygılı bir anne olmamdan dolayı tek çocugun yeterli oldugunu düşünüyorum. Ama hem ailem heöçm arladaslarım sürekli kardessiz olmaz diye baskı yapıyorlar. Evet buyuk hadsizlik. Fakat yapıyorlar. İşin kötüsü etkilenmeye basladım. Ya ilerde çok yalnız hissederse diye düşünür oldum. . Bu aralar fena takılıyor kafama. Bir taraftan buna hiç hazır değilim. Tek çocuk yapıp ikinciyi düşünmeyen annelerim siZ nasıl rahatlatıyorsunuz içinizi? Bencil miyim ben çocugumu düşünmeyen bir anne miyim?
Tek kalmasın diye çocuk yapma asla
İnsanların dediğine bakma bunu diyenlere siz yapın diyin yoksa hep böyle konuşurlar
6 kardeş olup 5 de birbirini öldürdu mal için
Tek kalma falan hikaye millet boş konuşuyor böyle konulari asla diğer insalar ile konuşmayın çocuğu bakan , masrafları karşılayan , büyüten kişiler size 2 çocuğu yap diyen kişiler değil sizsiniz

Merhaba.. 7 yıl cocuk anne olamamış ve 6 bucuk yıldır şükürler olsun kı anne olan bır kadınım.
Hem günümüz dünyasında 1 çocugun yeterli oldugunu düşünmem, hem esimle aramızdakı bazı sorunlar, hem kaygılı bir anne olmamdan dolayı tek çocugun yeterli oldugunu düşünüyorum. Ama hem ailem heöçm arladaslarım sürekli kardessiz olmaz diye baskı yapıyorlar. Evet buyuk hadsizlik. Fakat yapıyorlar. İşin kötüsü etkilenmeye basladım. Ya ilerde çok yalnız hissederse diye düşünür oldum. . Bu aralar fena takılıyor kafama. Bir taraftan buna hiç hazır değilim. Tek çocuk yapıp ikinciyi düşünmeyen annelerim siZ nasıl rahatlatıyorsunuz içinizi? Bencil miyim ben çocugumu düşünmeyen bir anne m
Bence eşinle problemlerin varken 2. Çocuğu yapmak seni kötü anne yapar.

Gözünüzde büyütmeyin Allah sağlık versin evlatlariniza bir senedir hastanelerden çıkmıyoruz küçük cocugumun hastalığından dolayı sağlıklı olsunlar büyürler sonra da büyüdüler diye kucukluklerini özleriz
evet aynen öyle oldu sanırım. keskin çizgilerle herkese ikinci çocuk neymiş yada 35 den sonra çocukmu doğulur diye yargı dağıtan ben çocuk için deli divane oldum. bir de bir kızım olsun çok istiyordum oğlum oldu kısmet. Dediğiniz gibi aslında Rabbim sağlık versin ama ileriyi düşündükçe insan fenalaşıyor ister istemez. çocuk bakmakta bir şey yok daha ona da enerjimiz var ama bir süre sonra o enerjimiz olacak mı. Allah yavrunuza şifa versin inşallah

evet aynen öyle oldu sanırım. keskin çizgilerle herkese ikinci çocuk neymiş yada 35 den sonra çocukmu doğulur diye yargı dağıtan ben çocuk için deli divane oldum. bir de bir kızım olsun çok istiyordum oğlum oldu kısmet. Dediğiniz gibi aslında Rabbim sağlık versin ama ileriyi düşündükçe insan fenalaşıyor ister istemez. çocuk bakmakta bir şey yok daha ona da enerjimiz var ama bir süre sonra o enerjimiz olacak mı. Allah yavrunuza şifa versin inşallah
Sağlık olsun enerjide olur annem 60 yaşında bypass ameliyatlı çok zor huysuz çocuğuma bakıyor bazen diyorum bu enerjiyi nerden buluyor ama veriyor Allah o gücü.

Mutlu ve çocuklarına eşit davranabilen ailelerde kardeş kavgaları kardeş düşmanlıklaro olmuyor
eşim 5 kardeş birbirlerine kenetliler kalabalık bol kahkahalı sofralarımız var ben 2 kardeşim bende aynı kardeşime çok düşkünüm
Mutlu aileler bol bol çocuk yapmalı bence para da varsa tabi 🤩
Benim 2 evladım var maddi olarak bu kadarına yetebiliyoruz evde yatılı bakıcı tutacak durumum olsa bir çocuk daha isterdim 🤣

Sağlık olsun enerjide olur annem 60 yaşında bypass ameliyatlı çok zor huysuz çocuğuma bakıyor bazen diyorum bu enerjiyi nerden buluyor ama veriyor Allah o gücü.
öyle gerçekten ben bugün ne gerek vardı ikinciye filan dedim annem 60 yaşında benimde. bana çok kızdı mesela bir şekilde bakılıp büyür artık gözünde büyütüp durma diye beni teselli etti. bazen onada üzülüyorum ilk çocuğuma zaten baktı 8 yaşına geldi kadına yine iş çıktı benim yüzümden

öyle gerçekten ben bugün ne gerek vardı ikinciye filan dedim annem 60 yaşında benimde. bana çok kızdı mesela bir şekilde bakılıp büyür artık gözünde büyütüp durma diye beni teselli etti. bazen onada üzülüyorum ilk çocuğuma zaten baktı 8 yaşına geldi kadına yine iş çıktı benim yüzümden
Bende aynı şeyi düşünüyorum ama inanın onlar halinden memnun anneme çok iyi geldi kendini dinliyordu sürekli panik atak tedavisi görmüştü ikinciden sonra kendini düşünecek vakti kalmadı 😄

Bende aynı şeyi düşünüyorum ama inanın onlar halinden memnun anneme çok iyi geldi kendini dinliyordu sürekli panik atak tedavisi görmüştü ikinciden sonra kendini düşünecek vakti kalmadı 😄
bilmiyorum ben asla maddi olarak düşünmedim ama manevi yönden ikinci çocuğa asla gözüyle bakarken hergün dua ederken buldum kendimi 37 yaşıma geldiğim zaman. sırf ilerde keşke demeyelim diye her yolu denedimden son 39 da hamile kaldım. bebek bakmak yada ekonomik açıdan yetişirmiyim sıkıntısı değil bendeki ilerde çocuklara yetememek. neden beni bu kadar geç doğurdunuz dememesi birde yaşıtlamız artık hayatını yaşarken bizim hala çocuk bakıyor olmamız:(( işte o zamanlar asla bunu anlayamadım malesef tek isteğim tekrar anne olmaktı

bilmiyorum ben asla maddi olarak düşünmedim ama manevi yönden ikinci çocuğa asla gözüyle bakarken hergün dua ederken buldum kendimi 37 yaşıma geldiğim zaman. sırf ilerde keşke demeyelim diye her yolu denedimden son 39 da hamile kaldım. bebek bakmak yada ekonomik açıdan yetişirmiyim sıkıntısı değil bendeki ilerde çocuklara yetememek. neden beni bu kadar geç doğurdunuz dememesi birde yaşıtlamız artık hayatını yaşarken bizim hala çocuk bakıyor olmamız:(( işte o zamanlar asla bunu anlayamadım malesef tek isteğim tekrar anne olmaktı
Tamam işte tekrar anne olduk bunun tadını çıkarmak lazım bebeklikleri bir daha geri gelmeyecek güzel yanlarına odaklanmak lazım. Yasitlarimiz gezip tozuyor diyoruz da benim iki 3 arkadaşım var hem bekar hem işleri yok ne gezip tozabiliyorlar ne de bir yuvaları çocukları var. Benim kv dem de eşimi geç doğurmuş yaş farkı var ama inanın genç kız gibi kadın dinç her yere her şeye yetişiyor annem beni 19 yaşında doğurmuş ama yıllardır annemin sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz yani bunun yaşla ilgilisi de yok sağlıklı yaş almak önemli

Hem günümüz dünyasında 1 çocugun yeterli oldugunu düşünmem, hem esimle aramızdakı bazı sorunlar, hem kaygılı bir anne olmamdan dolayı tek çocugun yeterli oldugunu düşünüyorum. Ama hem ailem heöçm arladaslarım sürekli kardessiz olmaz diye baskı yapıyorlar. Evet buyuk hadsizlik. Fakat yapıyorlar. İşin kötüsü etkilenmeye basladım. Ya ilerde çok yalnız hissederse diye düşünür oldum. . Bu aralar fena takılıyor kafama. Bir taraftan buna hiç hazır değilim. Tek çocuk yapıp ikinciyi düşünmeyen annelerim siZ nasıl rahatlatıyorsunuz içinizi? Bencil miyim ben çocugumu düşünmeyen bir anne miyim?
Benim oğlum 1 buçuk yaşında bunu hep düşünüyorum ama sonra şunu da düşünüyorum ilk çocuğum sezeryan oldu 2. Si olursa oda öyle olacak bana da yazık değil mi bötke bir çağa bir çocuk bile fazla nasıl bakıcaz nasıl koruycaz bilmiyorum. 1 buöuk senede neler yaşadım Allah bilir herkes zor büyütüyor çocuğunu eminim. Gerçekten zor. Annelik kolay diyen annelik yapmıyordur çocuğuna. Yemek yemez dert edersin uyumaz sinirlenirsin. Dışarı çıkaramazsın vicdan azabı çekersin. Bir sürü şey sayarım daha. Artık mutlu olup mutlu bir çocuk yetiştirmek istiyorum. Onun mutlu olması yalnız kalmasından daha önemli. Zaten mutlu olursa birisine ihtiyacı olacağını düşünmüyorum inşallah kendine güzdm öevre edinen bir çocuk olır ileride bu açıpı kapatır. Bötke konuşuyorum belki de ileride fikrim değişecek ama şuan böyle.

Benim oğlum 1 buçuk yaşında bunu hep düşünüyorum ama sonra şunu da düşünüyorum ilk çocuğum sezeryan oldu 2. Si olursa oda öyle olacak bana da yazık değil mi bötke bir çağa bir çocuk bile fazla nasıl bakıcaz nasıl koruycaz bilmiyorum. 1 buöuk senede neler yaşadım Allah bilir herkes zor büyütüyor çocuğunu eminim. Gerçekten zor. Annelik kolay diyen annelik yapmıyordur çocuğuna. Yemek yemez dert edersin uyumaz sinirlenirsin. Dışarı çıkaramazsın vicdan azabı çekersin. Bir sürü şey sayarım daha. Artık mutlu olup mutlu bir çocuk yetiştirmek istiyorum. Onun mutlu olması yalnız kalmasından daha önemli. Zaten mutlu olursa birisine ihtiyacı olacağını düşünmüyorum inşallah kendine güzdm öevre edinen bir çocuk olır ileride bu açıpı kapatır. Bötke konuşuyorum belki de ileride fikrim değişecek ama şuan böyle.
sizde kendimin eski halini gördüm:)) bende herkese böyle derdim asla asla asla. ikinci üçüncü çocuk yapanlara ne kadar aptallar derdim hatta o derece ama ilerde o ben ben değilim sanki ve zamanın geçtiğiyle kaldım 2 yıl çocuk arayışına girmekle imtihan oldum. söylediklerimize çok çok dikkat etmeyiliyiz ve sonuç geç anne oldum ikinciye. bence eşinizinde fikri önemli ki ben keşke onu dinleseydim zamanında şimdi ikisi de birlikte büyümüşlerdi. insanın fikirleri malesef değişebilşyor çok var etrafımda iş yerimde tek çocuğu olup ergenliğe girdiklerinde keşke bir tane daha olsaydı diyen yaşamadan bilemiyor insan

Son düzenleme:
sizde kendimin eski halini gördüm:)) bende herkese böyle derdim asla asla asla. ikinci üçüncü çocuk yapanlara ne kadar aptallar derdim hatta o derece ama ilerde o ben ben değilim sanki ve zamanın geçtiğiyle kaldım 2 yıl çocuk arayışına girmekle imtihan oldum. söylediklerimize çok çok dikkat etmeyiliyiz ve sonuç geç anne oldum ikinciye. bence eşinizinde fikri önemli mi ben keşke onu dinleseydim zamanında şimdi ikisi de birlikte büyümüşlerdi. insanın fikirleri malesef değişebilşyor çok var etrafımda iş yerimde tek çocuğu olup ergenliğe girdiklerinde keşke bir tane daha olsaydı diyen yaşamadan bilemiyor insan
Aksine 2 çocuğum olsun çok isterim ama o süreci düşününce vazgeçiyorum gerçekten. Ameliyat sonrası ağrılarım geliyor aklıma lohusalıpım çok uzun sürdü hala bazen kafam gidiyor saçma sapan hareketler yapıyorum. Ne bileyim ya annelik hwr anlamıyla zor ileride de zor yeni anne oluncada zor. Yanlışlıkla falan çocuğum olsa çok mutlu olurum mesela yaşayacağım o zorlukları bilsem bile. Ama planlı çocuk yapmak istemiyorum o yüzden asla demek istemiyorum Allah aratır derman bulamayız bazen çok doğru.

Aksine 2 çocuğum olsun çok isterim ama o süreci düşününce vazgeçiyorum gerçekten. Ameliyat sonrası ağrılarım geliyor aklıma lohusalıpım çok uzun sürdü hala bazen kafam gidiyor saçma sapan hareketler yapıyorum. Ne bileyim ya annelik hwr anlamıyla zor ileride de zor yeni anne oluncada zor. Yanlışlıkla falan çocuğum olsa çok mutlu olurum mesela yaşayacağım o zorlukları bilsem bile. Ama planlı çocuk yapmak istemiyorum o yüzden asla demek istemiyorum Allah aratır derman bulamayız bazen çok doğru.
aynen öyle bebeğin daha çok küçük ben o dönemden 6 yaşına kadar hep karşıydım. dediğim gibi aklıma hep eski günlerim geliyordu. bak mücadele ile 2. oldu ama yine kaygılarım başladı. Allah unutturuyor herhalde ya vallahi bende içinden çıkamadım. ben çok sıkı sıkı korundum o süreçte spiral+eşim korundu süpriz bir hamilelik mümkün değildi en azından sen onu yapma bari sana naçizane tavsiyem bu olur

aynen öyle bebeğin daha çok küçük ben o dönemden 6 yaşına kadar hep karşıydım. dediğim gibi aklıma hep eski günlerim geliyordu. bak mücadele ile 2. oldu ama yine kaygılarım başladı. Allah unutturuyor herhalde ya vallahi bende içinden çıkamadım. ben çok sıkı sıkı korundum o süreçte spiral+eşim korundu süpriz bir hamilelik mümkün değildi en azından sen onu yapma bari sana naçizane tavsiyem bu olur
Evet bir süre sonra rahim tembelliği oluşuyor. Annemde olmuştu annemde istememişti 2.öocuğu sonra baskılardan sonra dememişler olmamış rahim tembelliği olmuş. Kardeşimle aramızda 8 yaş var. 2 3 sene beklemişler olması için. Her şey nasip

Evet bir süre sonra rahim tembelliği oluşuyor. Annemde olmuştu annemde istememişti 2.öocuğu sonra baskılardan sonra dememişler olmamış rahim tembelliği olmuş. Kardeşimle aramızda 8 yaş var. 2 3 sene beklemişler olması için. Her şey nasip
evet öyle oldu muhtemelen. annenizin yaşı müsaittir benim yaşım ilerleyince ben tüp bebekle yaptım ikinciyi. bana büyük ders oldu büyük konuşmak malesef

evet öyle oldu muhtemelen. annenizin yaşı müsaittir benim yaşım ilerleyince ben tüp bebekle yaptım ikinciyi. bana büyük ders oldu büyük konuşmak malesef
Evet çok erken evlenmiş yaşı küçüktü yinede. Olsun yinede Allah size nasip etmiş. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bizlere

Tek cocugum var, gayet icim rahat. Kendimi rahatlatmak icin bir sey yapmiyorum cunku bu kararimin dogrulugundan suphem yok. Supheleriniz varsa etkilenmeniz normal.

Yorumlarınızı tek tek okudum. Arkadaslar zaten çocuk yapacak kafada değilim. Demek istediğim sey baskılar bencil bir anneymişim de kendi rahatım için çocuk yapmıyormusum gibi hissettirmeye basladı. Öyle hissetsem de kaygılarım, ailevi sıkıntılarım sebebiyle zaten olmaz oğlumu sağlıkla büyütüp bir yerlere getireyim mutlu oldugunu göreyim kafii..
Eşimler 7 kardesler ve çok kopuklar çıkarları olunca arayıp sorarlar birbirlerini. Biz de 4 kardeşiz ve birbirimize çok baglıyız ama böyle olmak da yoruyor bazen iyi ki varlar rabbim acılarını göstermesin ama bir sıkıntıları oldu mu uykularım kacıyor en küçük kardeşim bekar ve yanlışları oldu suan mesela aklım hep onda ayrı sehırde calısıyor yalnız falan. Sonra mesela çok yokluk gördük babamlara hadi eskiden tek cocuk pek yaygın degıldi de bari 2de bıraksalarmıs diyorum ne ceyizimiz alınabildi ne eğitimimizi tamamlayabildik ne psikolojımız saglam ne de mutlu evliliklerimiz var.. Böyle düşününce de diyorum ki tek çocuk olsun neyim varsa onun olsun sadece kendisini eşini ve cocuklarını düşünsün kardeşim ne durumda acaba diye dertleri olmasın bosver dıyorum.

Back
X