2. Çocuk Baskısı

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
38
Merhaba hanımlar
ben 25 , eşim 31 yaşında , 2,5 yaşında da bir kızımız var şubat 2013 de tam 5 yıllık evliliğimizi devirmiş olucaz inşallaaahhh...
Evliliğimizde hiç bir problemimiz yok çok şükür olmadı değil tabi artık hiç yok şükür ki :nazar:
benim sorunum eşimin 2. çocuk diye tutturması ben gençmişim ama onun yaşı geçmiş nesi geçse
çocukları büyüdüğünde dede gibi durmak istemiyormuş yanlarında
bende kızım az daha büyüsün istiyorum bide ev kredisi ödüyoruz azıcık rahata erelim istiyorum hala istediğim kiloya düşemedim tam anlamıyla zayıflamak istiyorum
eşimde 2. çocuktan sonra verirsin kiloları diyor çok istiyor ben sırf eşim istiyor diye 2. çocuk gibi ciddi bir karara evet diyemem ama çok üzülüyor eşimde ne yapıcam ya :43::43::43:

Merhaba hanımlar
ben 25 , eşim 31 yaşında , 2,5 yaşında da bir kızımız var şubat 2013 de tam 5 yıllık evliliğimizi devirmiş olucaz inşallaaahhh...
Evliliğimizde hiç bir problemimiz yok çok şükür olmadı değil tabi artık hiç yok şükür ki :nazar:
benim sorunum eşimin 2. çocuk diye tutturması ben gençmişim ama onun yaşı geçmiş nesi geçse
bende kızım az daha büyüsün istiyorum bide ev kredisi ödüyoruz azıcık rahata erelim istiyorum hala istediğim kiloya düşemedim tam anlamıyla zayıflamak istiyorum
eşimde 2. çocuktan sonra verirsin kiloları diyor çok istiyor ben sırf eşim istiyor diye 2. çocuk gibi ciddi bir karara evet diyemem ama çok üzülüyor eşimde ne yapıcam ya :43::43::43:

Öncelikle Allah bağışlasın bebeğinizi size ve dilerim çoookk uzun yıllar evliliğiniz sürüp gitsin inşallahhh...
Ben evli değilim ancak sanırım erkekler bu konuda hem sabırsız hem de çok bencil olabiliyorlar.İnsan hem ikinci bebeğiniz olsun diye istediğine seviniyor hemde kendinde o kuvveti göremiyor değilmi hem bebeğiniz aslında daha çok küçük 1-2 sene sonrası yeni bir melek için daha iyi olur hem krediniz varmış.Ayrıca dede gibi durulucak hiç bir durum yok bunda daha 31 yaşındaymış e sizde 25 bence çok güzelsiniz ancak kilo verme konusunda şöyle diyebilirim hani hamile olunca yine tekrar alınıcak o kilolar bence bebekten sonra düşünün:) sadece şunu diyebiliyorum eşinizi 1-2 sene için kandırabilirsiniz bebeğinizin daha ufak oldğunu söyleyin hem ve kendinizi hazır hissettiğiniz anda olmasını istediğini söyleyebilirsiniz mesela çünkü bu duyguyu bilmesemde kuzenimden biliyorum tamamen farklı duygular içine giriyormuş insan bambaşka biri oluyormuş çok büyük sorumluluk üzülmeyin bence tatlı dille çözersiniz eminim ki bu kadar zamana nasıl böyle güzel geldiyseniz eşiniz yine sizi kırmayacaktır mutluluklar dilerimmm

Durumlarımız benziyor...
Biz de 4.5 yıllık evliyiz ben 24'e giricem şubatta eşim 30'a yeni girdi...
Fakat biz daha ilk çocuğu yapmadık :)
Bence bi çocuğunuz zaten var ve ikinci için erken...
Hiç olmasaydı anlardım yaşım geçiyor demesini...
Öncelikle sizin hazır olmanız gerekiyor ki değilsiniz, uygun bir dille anlatın...

Merhaba hanımlar

ilk mesajı okudum sadece: valla ben ikinci çocuğun gerekliliğine kesinlikle inanmıyorum, hatta çocuk sahibi olmanın gerekliliğine bile pek inanmıyorum ama neyse, tek çocuk bencil olmurmuş paylaşmayı bilmezmiş bence faso fisa, çünkü oğlum tam tersi bi çocuk, kardeşi olanlardan çok daha paylaşımcı ve kesinlikle daha merhametli
ama sizin zaten gelecek planlarınızda 2. çocuk varsa, o zaman bence şimdi doğru zaman, araları ne kadar az olursa o kadar kardeş gibi büyürler, birbirleriyle ortak alanları çok olur, paylaşımları daha çok olur, ara ne kadar uzarsa ikiside tek çocuk gibi büyüyo, çünkü oyun alanları farklılaşıyo bence, anne baba içinde ara ne kadar azsa o kadar iyi oluyor kesinlikle
sen hiç istemiyosan bence bu konuyu konuşup hiç açılmamasını sağlayabilirdin ama dediğim gibi zaten istiyorsan erteleme bence

Son düzenleme:
çocuk yapmak baskıyla olacak bir şey değil..eşin de genç sen de..zaten bir bebeğiniz var ikinci için biraz erken..önce o biraz büyüsün sonra 2. de olur İnşallah..

benim ikizlerim var,ikisine birden yetebilmek çok zor.hatta bazen tam yetemediğim için,bazı şeyleri yarım kaldığı için,ilgim bölündüğü için çok üzülüyorum..

ayrıca hamile kalacak olan,doğuracak olan,iki bebeğe birden bakacak olan sensin eşin değil..o tabii 2 de ister 3 de :)

benzer durum bizdede var ama ben cok karasızım :17:gercı eşim yardımcı olur ama yinedde büyük sorumluluk:32: tek cocukla iki çocuk ciddi anlamda farklı olur:4: allah hayırlı zamanda nasıp eder inşallah:26:

bizde birebir aynıyız evlılık ,cocuk ,esler arasındakı yas ,ev kredısı :) bu kadar olur yaa:1: ben şöyle yapmaya karar verdim ev kredisi biraz azalıp kızımda ilkokul 2ye felan geçtiği zaman ikinciyi yapmak cünkü su anda çalısıyorum ama calısmayı dusunmuosan hemen yap cunku okulla yeni bebegın cakısması cok kotu oluyo canım görümcemden biliorum :5:

sizin eşiniz gibi düşünerek 2. çocuğa sahip olmuş tecrübeli bir anne olarak yazıyorum
ÇOK ZOR
ev kredimiz var
kardeşler arasında yaş farkı 3
acaip bi kardeş kıskançlığı var.
çok zorlanıyoruz
eşim bi daha çocuk mu tövbe diyor
onları çok sevsek de çok yıprandık bu süreçte

eşin kusura bakmasın ama zaten erkek için bu devirde eşinin yaşı hatta biraz daha sonrası evlenmek için ideal yaş ki o çocuk sahibi olmuş senin içinde çok erken birde daha 2.5 yaşında çocuğun var yeni bir çocuğun olsa hangisi ile doğru düzgün ilgilenebileceksin ilgilenebilsen bile çok yorucu olur hayat senin için çocukların içinde iyi olabileceğini düşünmüyorum ben bu durumun çocuğun 5 yaşına kadar ertelemeni öneririm ben sende zaten 28 falan olacaksın gayet güzel bir yaş zaten okul yaşıda artık değişti şimdiki çocuğun okula gidecek sen evde yeni doğanla rahat rahat ilgilenebileceksin ama şimdi yeni bir bebek olsa zaten daha şimdiki bebek maddi durumun nasıl bilmiyorum ama zor olur eşin belki iki numarayı oğlan istediğindenmi acaba böyle isteklere girişiyor

Kendini tamamen hazır hissetmeden yapma.
Eşinde genç daha. 30 la 32 yaş arasında çok fark yok.
Biraz rahata erersiniz.
Bebek özlersiniz, kafanız rahat olur.

cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler...
hala bunun tartışmasını yapıyoruz anlatıyorum kızımız zaten bol enerji dolu bir çocuk,
onun hızına yetişemezken 2. çocuk asla şu anda, ama anlatamıyorum.
bir de erkek istediği için istiyordur diye düşünenler olmuş sanırım ama çok şükür öyle takıntıları yoktur eşimin onun tek istediği kalabalık bir aile...
Eminim 2. çocuktan da 3-4 yıl sonra 3. .ocuk baskısı yapacak...

Back
X