2. Çocuk için geçmi

Allahım gönlünüze göre versin inşallah arkadaşım.
size yazamadan edemedim konulardaki yorumlarınız hep ne güzel iyi dileklerde bulunma adına hep öylesiniz naif ve çok iyi niyetli yazıyorsun eleştirme yargılama yok,böyle insanların varlığını bilmek güzel konudan bağımsız olarak bu ara fazla kötü kişiye maruz kaldım sanırım iyi birini görünce dayanamadım

Eğer maddi imkanınız varsa yüzde bin tüp bebek diyorum .

doktor yumurtalıklarda filan bir sıkıntı görmediyse
ilk bebeğinize hamile kalmak için çok uğraşmadıysanız
bence biraz daha normal yolla gebelik için bekleyin, 36 yaş ileri bir yaş değil öyle acele edecek kadar

tüp bebekte de dış gebelik olmayacak diye bir garanti yok
+
siz biraz stres yapacak birine benziyorsunuz tüp bebekte olmazsa, tutunmazsa dünyayı kendinize dar edebilirsiniz
tüp bebek yapacaksanız bile biraz daha sakinleştikten sonra başlayın o sürece.

tabi bu arada sakinleşmeye çalışın

Çok teşekkür ederim arkadaşım.

Maalesef ben de kötü olaylarla/kişilerle karşılaşıyorum.

Hepimizin iyi dileklere ihtiyacımız olduğunu düşündüğüm için o şekilde yazıyorum.

İnanıyorum ki küçücük bir dua,bir tatlı sözcük çok şeyi değiştirir.

Benim oda arkadaşımın eşi 38 yaşında 3. bebeğini doğurdu planlı bir gebelikti aslında ve ilk hamile kaldığında dış gebelik yaşadı doktor 3 ay denemeyin dedi 3 ayın sonunda tekrar hamile kaldı ve şu an neredeyse yaşına girecek bebeği sağlık sorununuz yoksa normal yollarla olur bebeğiniz neden olmasın

Çevremde dış gebelik sonrası doğal yolla hamile kalan çok insan var.
Allah gönlünüze göre versin inşallah.

Merhabalar , bende dış gebelik geçirmistim . İlaç verdiler . Üzerine neredeyse bir yıl da korunduk ilacın etkisi geçsin diye . Bir tüpüm de alındı dış gebelik zarar vermisti. Dış gebeliğin önlenmesi diye bir şey yok maalesef çünkü tamamen tesadüfen oluşan bir durum . Bir kez dış gebelik yaşadınız diye yine yaşayacaksınız diye de bir şey yok . Biz beklemek istemediğimiz için tüp bebek yaptirdik. Ama düşükle sonuçlandı . Sonrasında da negatif . Simdilerde üçüncü için hazırlık yapıyoruz. Tüp bebek yönteminde de düşük bir ihtimal olsa da dış gebelik gerçekleşebiliyor. Tamamen şans bana kalırsa ... Tercih sizin doğal yoldan da biraz deneyebilirsiniz .

Bence hsg cektirin tüplerinize bakilmis olur dış gebeliginiz tüp tikanikligindanmi oldu anlasilir ayrica hsg ile acilabiliyormus tüpte bir tikaniklik varsa.36 yaş geç bir yaş degil normal yolla hamile kalabiliyorsunuz.Tüp ebegin dış gebelik açisindan bir avantajı yok cunku tüp bebektede dış gebelik olabiliyor.Benim ilk gebeligimde dış gebelikti 2.normal oldu.

İlk gebeliğim kolay oldu ama aradan 11 sene geçti. Yumurtalıklarımda sorun var mı bilmiyorum birdahaki adetim de doktor çağırdı, ona göre iğne hap tedavisi olucak ama doktorda kesin konuşmadı tüp bebeğin garantisi yok dedi doğal yollada 2 ayda bir şansın var dedi
Yani tamamen nasip işi, herşeyin hayırlısı ama ben sadece elimden geleni yapıp gerisini Allaha bırakmak istiyorum
Tüp bebekle mi doğal yolla mı ona karar veremiyoruz
Kafama herşeyi takan bir insanım bu doğru

Ne güzel bir düşünce, yazınızda huzur buldum

Acaba o kişi ameliyat oldu mu dış gebelikte yoksa sadece iğne ile mi tedavi edildi bilginiz var mı
Benim sağ tüpüm alındı ameliyatla ve diğer kişilere göre şansım daha az oluyor böyle olunca
Soldan yumurtlama mı beklemek zorundayız kafam çok karışık

Benimde bir tüpüm alındı. Doğal yollarla biraz şansım azalıyormuş çünkü sağ tüpüm yok sol tarafımın yumurtlama sını beklemek zorundayım. Bende sürekli sağımdan yumurtluyorum. Aslında ben doğal yollarla denemek istiyorum ama korkuyorum

2-3 dış gebelikten sonra normal hamile kalan var kaldı ki tüp bebekte bile bu ihtimal var sağlıklı bir çocuğunuz var tüp bebek denemeyin derim

Sizinde mi dış gebeliğin iz oldu
Hayır bende olmadı ama çevremde belki 10 arkadaşım tüp bebek ile bebek sahibi oldu. Bunlardan 7 tanesi anne yaşı yüksekliği,genetik bir hastalığı taşımaması,sağlıklı bir gevelik süreci için bu yolu seçti ve maşallah hepsi çok güzel bebeklere sahip oldu.
35 yaş üstü bence riskli bölgeye geçiyor ki artık yediğimizden içtiğimizden önce ki yaşlar bile öyle bence . Sağlıklı çocuk doğurmak mucize oldu. Evet ilk aşamalar biraz zor oluyor tüp bebekte ama geri kalan ömür de sağlıklı bir evlat olacaksa değer

Yasınız geç değil
Denemeye devam edin
Bir tane olmuş ya
Yine olur
Demek ki olabiliyor maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…