- 11 Eylül 2020
- 2.288
- 541
- 73
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Evet 35 yaş üstü risk daha ne yapıcağımızı karar veremedikHayır bende olmadı ama çevremde belki 10 arkadaşım tüp bebek ile bebek sahibi oldu. Bunlardan 7 tanesi anne yaşı yüksekliği,genetik bir hastalığı taşımaması,sağlıklı bir gevelik süreci için bu yolu seçti ve maşallah hepsi çok güzel bebeklere sahip oldu.
35 yaş üstü bence riskli bölgeye geçiyor ki artık yediğimizden içtiğimizden önce ki yaşlar bile öyle bence . Sağlıklı çocuk doğurmak mucize oldu. Evet ilk aşamalar biraz zor oluyor tüp bebekte ama geri kalan ömür de sağlıklı bir evlat olacaksa değer
Evet çok şükür ancak tek tüpüm var sağ tüpüm yok ve ben çoğunlukla sağdan yumurtluyorum şansım az gibi geliyor bazenYasınız geç değil
Denemeye devam edin
Bir tane olmuş ya
Yine olur
Demek ki olabiliyor maşallah
Yok ameliyat olmadı bir sağlık sorunu yoktu sadece dış gebelikten sonra 3 ay beklediler daha sonra tekrar hamile kaldıAcaba o kişi ameliyat oldu mu dış gebelikte yoksa sadece iğne ile mi tedavi edildi bilginiz var mı
Benim sağ tüpüm alındı ameliyatla ve diğer kişilere göre şansım daha az oluyor böyle olunca
Soldan yumurtlama mı beklemek zorundayız kafam çok karışık
Benimde bir tüpüm alındı. Doğal yollarla biraz şansım azalıyormuş çünkü sağ tüpüm yok sol tarafımın yumurtlama sını beklemek zorundayım. Bende sürekli sağımdan yumurtluyorum. Aslında ben doğal yollarla denemek istiyorum ama korkuyorum
Çok saolunBen sizin yerinizde olsam beklerdim sanırım . 3 4 ay kadar doğal denerdim en azından . ( Korunma suresinden sonra ) benim üst üste tüp bebek denememin sebebi düşük öykumun olması . Tüp bebek süreci de korkutucu bir süreç değil aslında . Fiziksel olarak çok bir zorluğu olduğunu söyleyemem . Bir sürü yeni şey ogreniyorsunuz . Ben böyle değerlendiriyorum . Sadece son tedavimde maddi manevi yıprandık diyebilirim . Onun da sebebi genetikli tüp bebek tedavisi olduğu için . Sizi ilgilendiren bir durum değil yani ... Hakkınızda hayirlisi olsun .
Acaba benim yumurtalarım kalitesiz miDış gebelik, gebeliğin rahim de değil kanallarda olması. Bir hastalık değildir. Bozuk bir yumurta dollenir ama rahme tam ilerleyemez. Kanallarda kalır. Yani rahimde olsaydı bile düşerdi o bebek. Benim doktorum böyle anlatmıştı. Kısacası sonrasındaki her ovulasyon döneminde sağlıklı gebelik şansınız hep var. Bence yaş cok geç değil. Normal yolla deneyin. Baktınız olmuyor sonra tüp bebek denersiniz
Yumurta kalitesinde endişenizi doktorunuza açıkça söyleyin. O an kalitesiz yumurta sebebiyle dış gebelik olabilir. Bu sizin hep yumurta kaliteniz düşük anlamına gelmez. Bence yaşınız genç normal yolla deneyin. Vaktiniz var. 40 üzeri olsanız bende derdim tüp bebek yapın vakit kaybetmeyin diye. Ama bekleyecek biraz daha süreniz var. Sağlıkla olsun inşallah. Hakkınızda hayirlisiAcaba benim yumurtalarım kalitesiz mi
Doktor benden hiç tahlil istemedi, sadece alt kısımdan ultrason ile baktı. Yumurta takibi yapıcak. Ona uygun ilaç ve iğne tedavisi olabilir dedi
Bir aklım hiç uğraşmadan tüp bebek diyor, bir aklım biraz dene olmazsa tüp bebek diyor
Şimdi soldan yumurtlama beklicez ama ben hep sağdan yumurtluyorum
Bana ulaşırmisin lütfen şu an bende d3 qyni sorun var birebir aynısı bugün hayallerim suya düştü kendimi çok kötü hissediyorumAcaba benim yumurtalarım kalitesiz mi
Doktor benden hiç tahlil istemedi, sadece alt kısımdan ultrason ile baktı. Yumurta takibi yapıcak. Ona uygun ilaç ve iğne tedavisi olabilir dedi
Bir aklım hiç uğraşmadan tüp bebek diyor, bir aklım biraz dene olmazsa tüp bebek diyor
Şimdi soldan yumurtlama beklicez ama ben hep sağdan yumurtluyorum
Bu işlerle uğraşmayın hayatınıza bakın.ne gerek var.başka işiniz mi yok, hayatınız çok mu boş ? Saçma sapan işlerin peşine düşmüşsünüz.Merhaba, 36 yaşındayım ve 11 yaşında bir çocuğum var. 5 ay önce dış gebelik geçirdim ve iğne ve ameliyat yöntemi ile atlattım çok şükür. Psikolojik olarak zor zamanlar yaşadım. Şimdi tekrar ikinci çocuk düşünüyoruz ama tekrar dış gebelik olursa diye çok endişeleniyorum
Bir ayda iki kez adet olduğum için doktor kontrolüm var sanırım yumurtlama sorunum var doktor bu şekilde söyledi. Bu kanama durumum geçtiğinde ikinci gebelik nasıl olucak bunun için görüşücez doktorla
Bu dış gebeliğe ne benim nede sizin yapabileceğiniz birşey yok, doğal yollarla 2 ayda bir şansın var dedi, tüp bebeği hiç çocuğu olmayan kişilere yapıyoruz ama siz bilirsiniz dedi
Benim endişelerim var. Bu dış gebelik neden oluyor, bunun bir tedavisi var mı? Hormonlarıma baktırdım birşey yok ama yapabileceğim başka şeyler var mı hiç bilgim yok
Gen testi duydum mesela yada enfeksiyon sebebiyle mi dış gebelik oldu yapmam gereken ne var bu süreçte
Doktor benden hiç birşey istemedi, folik asit kullananlar duydum.
Yaşım geçtikçe endişeleniyorum. Tüp bebek mi doğal yolla deneme mi
Benim yaşadıklarımı yaşayan var mı?
Kaç tane doktor gezdim hepsi farklı şey söyledi kafam allak bullak
Eşim tüp bebek diyor ama kararsızım
Neden salma sapan olsun ki anlayamadım? İnsanın ikinci çocuk istemesi saçma mıBu işlerle uğraşmayın hayatınıza bakın.ne gerek var.başka işiniz mi yok, hayatınız çok mu boş ? Saçma sapan işlerin peşine düşmüşsünüz.
Dıs gebelik yasayan insanların tekrar dıs gebelik yasama riski hic yasamamıs kisikere göre daha fazls oldugu bilinen bi gercek.. acıkcası bu riske değer mi ztn cocugunuz varmıs? Biraz geciktiğinde dıs gebelik ölüme varan bi durum. Bilmiyorum bu riski almaya ne gerek var diye düşünüyorum. Ve 35 ten sonra saglıksız gebelik ihtimalleri de cok fazla artarken acıkcası neden böyle bir seyin icine girmek istiyorsunuz anlamıyorum? Canınız kıymetli değil mi? He bu arada saglıklı da olabilir takdiri ilahi. Bu kumarı oynamaya değer mi cidden?Merhaba, 36 yaşındayım ve 11 yaşında bir çocuğum var. 5 ay önce dış gebelik geçirdim ve iğne ve ameliyat yöntemi ile atlattım çok şükür. Psikolojik olarak zor zamanlar yaşadım. Şimdi tekrar ikinci çocuk düşünüyoruz ama tekrar dış gebelik olursa diye çok endişeleniyorum
Bir ayda iki kez adet olduğum için doktor kontrolüm var sanırım yumurtlama sorunum var doktor bu şekilde söyledi. Bu kanama durumum geçtiğinde ikinci gebelik nasıl olucak bunun için görüşücez doktorla
Bu dış gebeliğe ne benim nede sizin yapabileceğiniz birşey yok, doğal yollarla 2 ayda bir şansın var dedi, tüp bebeği hiç çocuğu olmayan kişilere yapıyoruz ama siz bilirsiniz dedi
Benim endişelerim var. Bu dış gebelik neden oluyor, bunun bir tedavisi var mı? Hormonlarıma baktırdım birşey yok ama yapabileceğim başka şeyler var mı hiç bilgim yok
Gen testi duydum mesela yada enfeksiyon sebebiyle mi dış gebelik oldu yapmam gereken ne var bu süreçte
Bence saçma.ne gerek var ?tamam doğal yollardan iste de onunla bununla uğraşmaya ne gerek var.hayat kısa.sonuçta bir görüştür.bence dedim zaten.Neden salma sapan olsun ki anlayamadım? İnsanın ikinci çocuk istemesi saçma mı
Sizi üzmek istenem ama 36 yas diyorsunuz. Inanın o çocuğa yetemeyéceksiniz. O 143 iken siz 50 yasayacaksinız. son kardeslerume anne babam yetemiyor biz ilgileniyoruz ama anne babanın yerini tutmuyor iyi degerlendirin derim.Merhaba, 36 yaşındayım ve 11 yaşında bir çocuğum var. 5 ay önce dış gebelik geçirdim ve iğne ve ameliyat yöntemi ile atlattım çok şükür. Psikolojik olarak zor zamanlar yaşadım. Şimdi tekrar ikinci çocuk düşünüyoruz ama tekrar dış gebelik olursa diye çok endişeleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?