2 çocuk kayıbından sonra çocuğuma kardeş yapmalımıyım?

ilkduyansenol

kaça bölünebilirim
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
5.285
4.041
173
kızlar konumu okuyanlar bilir.2 çocuğumu kaybettim erken doğum sebebiyle.1 çocuğum var çok şükür fakat kardeş yapma fikri benimde kafamı kurcalayan bir sebep çünkü şuan yaşayan çocuğumda erken doğdu.ayrıca ailem yanımda değil 1 yaşında çocuğumu kreşe vermek zorunda kaldım.işim çok iyi emekli olabileceğim bi işim var.7 yıl sonra inşallah emekli zamanım doluyor yani günüm doluyor.ama emekli olmadan 2. çocuk gözümde büyüyor.şuan çocuğum 4 yaşında.eşim çok yardımcıdır evde elim ayağım gibidir.birde yine erken olurda yaşamazsa yani 3. kez bünyem birdaha bu acıyı kaldıramaz. bu korku hep var zaten ne yapmalıyım

Son düzenleme:
bende bebek kaybettim,hemde iki kez ,
son kaybım beni yıktı psikolojik olarak çok yıprandım,
ama kaybımdan 4 ay sonra hamile kaldım 9 ay düşecek ölecek diye korku ile yaşadım
çok şükür şimdi dogdu şükürler olsun
sende hiç korku yada endişe yaşama ve çocugun için mutlaka kardeş düşün...

Allah ona ömür versin canım seninde başın sağolsun.

Önceki bebeklerini kaybetmen yine olursa kaybetmen anlamına gelmez ki. Onların bu dünyada nasibi yokmuş.Evladını kardeşsiz bırakma derim bu dünyada.Benim şimdi Rabbime hamdolsun bir kızım var kızım olana kadar bir sürü tedavi en son tüp bebek denedik.İkinci tüp denemesinde oldu kızım, şimdi kızım için Allah' ın izniyle kardeşi olsun diye yine tüp tedavisindeyim, çünkü normal yolla gebelik olmaz dedi bize doktor.
Tabi kayıplarının acısını sen daha iyi bilirsin ama denemeye değer.Benim de yanımda kimse yok tek başıma büyütüyorum kızımı çok zor oldu,Hem benim eşim bana ne ev işlerinde ne de çocuk bakımında çok da yardımcı oldu da diyemem ama büyüdükten sonra zorluklar yerini kolaylığa bırakınca değmiş diyor insan.Kızımın ikizi vardı o da olsaydı mahvolmuştum bakamazdım derdim hep küçüklüğünde,şimdiyse keşke o da yaşasaymış şimdi büyümüştü diyorum.

7 yıl sonra yapıp kendim bakıyım diyorum çok mu geç acaba yani ben 38 yaşında olucam

Ben şu an 39' a girdim.Tüp bebek topicinde bir bayan vardı rastladınız mı bilmiyorum,bir oğlu varmış 20 yaşında, şimdi 44 yaşında ikinciye tüple hamile kalmış.Ama her halukarda hamilelik ve doğum kadın için daha genç yaşlarda olmalı. Benim çocuğum elimde olmayan nedenlerle geç oldu, hem geç evlendim hem de bir kaç yıl olmadı. Hadi geç evlenmeyi geçtim hemen olsaydı şimdi 7 yaşlarında olurdu.İlerisini düşününce bazen tereddütlerim oluyor ama her şey Allah' ın takdiri.Bizim istediğimiz zamanda gelmiyor maalesef bebekler.

canım çocuğun zaten 4 yaşındaymış 7 yıl sonra aralarındaki yaş farkı çok fazla olacağı için kardeş gibi olamayacaklar hiç bir zaman ikiside tek çocuk gibi büyüyecek biraz zor bir karar ama bence dene yalnız olmak gerçekten güzel değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…