• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk mu, çalışmak mı?

Şu an için değil sevgili arkadaşım. Bu planını ertele. Aöf.si bitsin, sözleşmelide olsa okulda görev alabilirsen çok daha isabetli olur. Formasyonda aynı zamanda alacaksınız değil mi eğitim fak. sinden? Şuan 2 lira için ağlayan bir evladınızın yanında aynı kaderi yaşayacak ikinci bir evlat daha düşünmek pek mantıklı değil. Bende bugün üye oldum. Aranıza yeni katıldım...

aöf bitirmeyi istiyorum ama öğretmenlikten pek umudum yok ama diplomayı istiyorum.

Arkadaşım bence de ikinci çocuk yapmak yerine çalışmalısın.eğer istiyorsan tabi. hem daha 28 yaşındasın hayatını düzene koyarsın hem çocuğunu 2 milyon için üzmemiş olursun.bak 40 yaşında bile doğum yapan var :)

zaman artık eskisi gibi değil. çocuklar eskisi gibi kolay büyümüyo. biz ailemiz ne isterse onu giyer ne isterse onu yerdik.mesle bi avm var burda markete gidicem kapıdan ilk girişte burger king var bizim ufaklık şimdiden anlıyo orada ne yiyicek var. çekiştiriyo elimden. şöyleki kimi zaman param olmuyo ama kimi zamanda oluyo içimden ne gereği var bu pis şeyi yedircem evde yaparım diyorum. ikiside aynısı çocuk yiyemiyo onu ama ben parasızlıktan alamadığım zaman üzülüyorum diğerindeyse kendimle gurur duyuyorum :) şimdi reklamlar var çocuğun canı çekiyo istiyo. yolda çocukların elinde türlü türlü yiyecekler çocuk görüyo aklı kalıyo bzim zamanımızda ayıptı annem sokakta asla yemek yedirmezdi. ee bide büyüyecek ozaman gel gör sen zorluğu 15 yaşlarında falan şimdi 2 lira ozaman daha fazla eksiğin çıkacak. ilk okul okul gezisi şu bu arkadaşları gider o gidemez. hee tabi böyle yaşayan çocuklarda var ama hep birilerine imrenerek yaşamak zorunda kalıyolar malesef. benimde 1 çocuğum var ikincisinin zamanı geldi. ama bende bakıyorum yeri geliyo sıkışıyoruz. ee diyorum bu çocuk az daha büyüyünce her gördüğünü istiyecek tamam her istediğini almam doğru değil. ama ben parasız olduğum için alamadığımı bilirsem kahrolurum. param varda almazsam yokluğa alıştırmak için arada verdiğim ders olur. bu yüzden diyorumki mutsuz iki çocuktansa mutlu tek çocuk. he yaşın geçtiyse ikinciyi yap diyenler olmuş. şunu söyliyim ben tek çocuğum çevremde birçok çocuktan daha çok olanağım vardı o yüzden ama çoğu benden daha şımarık daha paylaşımı bilmeyen çocuklar oldu. üstelik kendmi bu yönden hiç eksikte hissetmedim.kardeş sevgisi mutlaka güzeldir ama şartlar uymuyosa napıcaksın. çünkü benim annemde çalışan bi bayandı.

çalışma durumun varsa çalış asgari ücrette olsa şimdikinden rahat yaşar çocuğunu yaşatırsın.
nacizane fikrim bu. allah yardımcın olsun.

Sinir oldum görevliye 2 liran olsa zaten çocuğunu ağlatmazsın ne vardı para almasaydı.Bence cocuk fikrini ertele çalış çalışma ama bu şartlarda 2. çocuk masraf şu an olmasa bile kızın biraz büyüyünce işe girersin

Anladığım kadarıyla çalışmaya pek sıcak bakmıyorsun canım.
Daha doğrusu geleceğini ev hanımı olarak planlamışsın.
Gönüllü olsaydın engel tanımazdın.
Bu durumda çalışıyor olman da sıkıntı yaratabilir.
Şahsi fikrim ise, meçhul geleceğimiz için kadınların kesinlikle çalışmasıdır.

sıkıntı derken?

bence çalış duyduğum kadarıyla devlet kreşleri fiyatı çok uygun oluyomuş bi süre çalış eşine destek ol azar azar para biriktirmeye çalış daha sonra 2. çocuğu düşünürsünüz

zaman artık eskisi gibi değil. çocuklar eskisi gibi kolay büyümüyo. biz ailemiz ne isterse onu giyer ne isterse onu yerdik.mesle bi avm var burda markete gidicem kapıdan ilk girişte burger king var bizim ufaklık şimdiden anlıyo orada ne yiyicek var. çekiştiriyo elimden. şöyleki kimi zaman param olmuyo ama kimi zamanda oluyo içimden ne gereği var bu pis şeyi yedircem evde yaparım diyorum. ikiside aynısı çocuk yiyemiyo onu ama ben parasızlıktan alamadığım zaman üzülüyorum diğerindeyse kendimle gurur duyuyorum :) şimdi reklamlar var çocuğun canı çekiyo istiyo. yolda çocukların elinde türlü türlü yiyecekler çocuk görüyo aklı kalıyo bzim zamanımızda ayıptı annem sokakta asla yemek yedirmezdi. ee bide büyüyecek ozaman gel gör sen zorluğu 15 yaşlarında falan şimdi 2 lira ozaman daha fazla eksiğin çıkacak. ilk okul okul gezisi şu bu arkadaşları gider o gidemez. hee tabi böyle yaşayan çocuklarda var ama hep birilerine imrenerek yaşamak zorunda kalıyolar malesef. benimde 1 çocuğum var ikincisinin zamanı geldi. ama bende bakıyorum yeri geliyo sıkışıyoruz. ee diyorum bu çocuk az daha büyüyünce her gördüğünü istiyecek tamam her istediğini almam doğru değil. ama ben parasız olduğum için alamadığımı bilirsem kahrolurum. param varda almazsam yokluğa alıştırmak için arada verdiğim ders olur. bu yüzden diyorumki mutsuz iki çocuktansa mutlu tek çocuk. he yaşın geçtiyse ikinciyi yap diyenler olmuş. şunu söyliyim ben tek çocuğum çevremde birçok çocuktan daha çok olanağım vardı o yüzden ama çoğu benden daha şımarık daha paylaşımı bilmeyen çocuklar oldu. üstelik kendmi bu yönden hiç eksikte hissetmedim.kardeş sevgisi mutlaka güzeldir ama şartlar uymuyosa napıcaksın. çünkü benim annemde çalışan bi bayandı.

çalışma durumun varsa çalış asgari ücrette olsa şimdikinden rahat yaşar çocuğunu yaşatırsın.
nacizane fikrim bu. allah yardımcın olsun.

sağol canım.kızım 6 ay sonra 3 olacak kreşe versem maaşın yarısı bana kalıyor.o parayı biriktiririm.

sıkıntı derken?

Severek isteyerek çalışmak farklı olsa gerek.
Tüm düzeniniz, planlarınız değişecek.
Ev işleri konusunda eşinden beklentilerin olacak. v.s.
Bu konuda eşinin fikri nedir shinoxcum?
Yeni düzeni birlikte göğüsleyeceksiniz sonuçta.

bence çalış duyduğum kadarıyla devlet kreşleri fiyatı çok uygun oluyomuş bi süre çalış eşine destek ol azar azar para biriktirmeye çalış daha sonra 2. çocuğu düşünürsünüz

devlet kreşlerinde iyi bakarlar mı acaba? Ücret 500 altında mı?

devlet kreşlerinde iyi bakarlar mı acaba? Ücret 500 altında mı?

canım şöyle bi durumda var devletin ücretsiz kreşleri çalışan bayanlar için. heryerde varmı bilmiyorum. bunu bi araştır derim. bence iyi bakarlar eskisi gibi değil artık denetimler sıklaştı. ben eltim için araştırmıştım. onun durumu daha farklıydı tek bakıyodu. çocuk esirgemeye vermeyi düşündü hafta sonları almak üzere telde görüştüğüm kiş bana yurt yerine çalışan anneler için ücretsiz kreşlerimizde var dedi.

Son düzenleme:
Severek isteyerek çalışmak farklı olsa gerek.
Tüm düzeniniz, planlarınız değişecek.
Ev işleri konusunda eşinden beklentilerin olacak. v.s.
Bu konuda eşinin fikri nedir shinoxcum?
Yeni düzeni birlikte göğüsleyeceksiniz sonuçta.

bundan 6 ay önce kadar, 2 ay çağrı merkezinde çalıştım son derece iyi bir çalışandım öyle bir istekle başladım ki işe.ben zaten evhanımı olmayı çok sıkıcı buluyorum kendime güvenirim her konuda.işten kızım çok hasta olduğu için ayrılmak zorunda kaldım.

bundan 6 ay önce kadar, 2 ay çağrı merkezinde çalıştım son derece iyi bir çalışandım öyle bir istekle başladım ki işe.ben zaten evhanımı olmayı çok sıkıcı buluyorum kendime güvenirim her konuda.işten kızım çok hasta olduğu için ayrılmak zorunda kaldım.

Evladınla ilgili yaşadığın olumsuzluk nedeniyle kararsızlık yaşıyormuşsun demek ki!
Geçmiş, gitmiştir İnşallah. Rabbim sağlık afiyet versin.
Hakkınızda hayırlısı, herşey gönlünüzce olsun.:16:

Cebinizden 2 lira bile cikmiyor ama 2. cocuk dusunuyorsunuz, cok garip. O cocugun masrafi 2 liradan cok daha fazla olacaktir, siz daha iyi bilirsiniz. Bu durumda iki cocuk sizin icin 2 cocugu da sefil etmek olacaktir. Yarininiz belli degil, neyinize guveniyorsunuz? Evet 2 cocuk cok guzeldir, kardes olurlar, butun bunlara eyvallah da. Bakamayacaginiz cocuklari kendi hevesleriniz icin dunyaya getirmek bu duruma dahil degil malesef. Hakkiyla bakabilecekseniz, onun ihtiyaclarini karsilayabilecek, cocuklugunu yasatabilecekseniz girin bu ise derim.
Yorumum sert gelir belki ama durum bu. Biraz mantikli dusunmek lazim. Okudugum anladigim kadariyla durumunuz hic ic acici degil, sizin simdiye kadar calismayi dusunmemeniz hata bence. Tabii ki calisin.

Eşinin geliri iyi olsaydı gül gibi geçinip gitseydiniz 2. çocuğu yap, ileride şartlar uygun olursa çalışırsın derdim.

Ama sizin şu anda 2. çocuğu düşünme lüksünüz bile yok. Herkesin 2 çocuğu olacak, illa her çocuğunun bir kardeşi olacak diye de birşey yok.

Çevrenizde kaç kardeş hayatlarının ilerleyen dönemlerinde, özellikle ele karıştıktan birbirlerine tam destek mutlu mesut yaşıyorlar.

Allah size nurtopu gibi bir evlat vermiş, sizin tek düşüncesiniz onu nasıl mutlu yetiştiririm olmalı.

merhaba
esasen ben daıma cok cocuk olmasından yanayım fakat sızın durumunuz farklı bu arada yasınızı da bılmıyorum sanırım gencsınız eger 35 altı ısenız bekleyın derım cunku suan 2 yasında olan kızınız ne versenız yer ne olsa gıyer ama ınanın bıraz buyuduklerınde oyle olmuyor secmeye dayatmaya baslıyorlar yanı resmen 5 yasından ıtıbaren falan bır cocuk modası var marka soz konusu ılle pahalı dıye degıl cesıt olmalı kalıte vs derken bırde okul gelıp catınca sok oluyorsunuz masraflarına ıste bu sebebten tavsıyem calısın en azından 3 yıl falan calısın ve bırıkım yapın ama mutlaka cocuk da yapın kızınız kardessız kalmasın hersey gonlunuzce olsun

Cebinizden 2 lira bile cikmiyor ama 2. cocuk dusunuyorsunuz, cok garip. O cocugun masrafi 2 liradan cok daha fazla olacaktir, siz daha iyi bilirsiniz. Bu durumda iki cocuk sizin icin 2 cocugu da sefil etmek olacaktir. Yarininiz belli degil, neyinize guveniyorsunuz? Evet 2 cocuk cok guzeldir, kardes olurlar, butun bunlara eyvallah da. Bakamayacaginiz cocuklari kendi hevesleriniz icin dunyaya getirmek bu duruma dahil degil malesef. Hakkiyla bakabilecekseniz, onun ihtiyaclarini karsilayabilecek, cocuklugunu yasatabilecekseniz girin bu ise derim.
Yorumum sert gelir belki ama durum bu. Biraz mantikli dusunmek lazim. Okudugum anladigim kadariyla durumunuz hic ic acici degil, sizin simdiye kadar calismayi dusunmemeniz hata bence. Tabii ki calisin.

aynı düşüncedeyim uzun uzun yazmayım dedim :40:

durumunuz bu kadar sıkıntılıyken 2. çocuk hayatınızı daha zorlaştırabilir.bence 2. çocuğu biraz erteleyip çalışmalısınız:34:

hayat şartları eskisi gibi değil, kiradaysanız iki kişi çalışsa bile yetmeyebilir ki çocuklu bir ailenin masrafı muhakkak daha fazladır, çünkü alt bezinden tutun şampuanına kadar ona özel alışverişi oluyor bebişlerin, kardeş kesinlikle şart bence fakat yaşınız henüz 28 olduğundan bence 4,5 sene erteleyebilirsiniz hem kızınız okula başladığında siz yeni bebeğiniz ve kızınız arasında kalmazsınız iki çocuk birden büyütmek gerçekten zor oluyor hem yaşı büyüdükçe kardeşine abla gibi davranır ve ona bakabilir, benim bir kardeşimle aramda 1 yaş var ve çocukken hep kıskanırdık birbirimizi ama benden 7 yaş küçük kardeşime annelik yaptım, çocuğu bir süre ertelerseniz hem bakımı daha kolay olur (kızınız büyüyeceğinden) hemde istediğiniz maddi duruma kavuşmuş olursunuz, tabi akıl vermesi kolay ama çocuklu bir kadının çalışması zor, çocuğum olunca daha net anlarım sanırım, inşallah uygun bir iş bulursunuz, kariyer net sayfasına bakabilirsiniz ben bu sene bitiriyorum üniyi orda her alanda ilanlar var, bu arada iş bulamasanız bile çocuğu ertelemeniz de fayda var diyorum, anne olarak bu olaydan çok etkilenmişsiniz belli ki, yeni bir bebek demek çocuğunuzun ihtiyaçlarını daha da kısmak demektir, biraz zaman tanıyın kendinize eşinize, gün doğmadan neler doğar derler, hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Benim kafam çok karışık kızlar.bu konuda aylardır karar veremediğim için size danışmak istiyorum kızlar.lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi esigemeyin benden. Konuyu anlatıyorum izninizle.ben evli ve 2 yaşlarında bir kız annesiyim,aöf edebiyat okuyorum bu arada.sorun şu ki;eşimin düzenli bir işi yok.karıntokluğuna yaşıyoruz.tabi buna şükrediyorum yanlış anlaşılmasın ama bugün yaşadığım küçük olay ki evlendiğimden beri kuruş yoktur kenarda.kızımla markete gittim zaten 5 liramız vardı dönüşte kermes kurulmuş,bi bakayım dedim.içine de oyun parkı kurulmuş.ben ücretsiz sandım ,kızımı oynaması için bırak ama görevli geldi 2 lira dedi.ben de yok tabi.kızım da çok mutlu eğleniyor,onu zorla çıkarttım çok ağladı,ben çok üzgünüm.bugün hep düşündüm çalışmalı mıyım? Diye.bu aralar ikinci çocuğu düşünüyordum ama bu olay beni sarstı.o yüzden 2. Çocuğumu yapsam karın tokluğuna yaşayarak? yoksa kızımı kreşe verip, eşim evi çevirirken ,ben para mı biriktirsem?.gerçi asgari ücretle zor ama.ne yapmalıyım?2.çocuk mu? Çalışmak mı?...

sanırım düzenli bir işi olmaması kendi elinde olmayan sebeplerden dolayı e ozamn 2.çocuğa bence ara verip en azından 1kaç yıl eşine destek olabilirsin yakınların kayınvaliden yada annenede çocuğu verip en azından 1 müddet toparlanana kadar kreş parasıda vermezsin 2.çocuk olur önemli olan gelceğini yapabileceğin daha doğrusu ihtiyaçlarını karşılayabileceğin çocuklar yapmak allah yardımcın olsun arkadaşım

okurken içim tuhaf oldu buruldumm.. kimse istemez evladını o halde görmek ve kimse istemez boynunu büküp geri dönmek..

fakat ; kenarda 5 kuruşunuz yoksa ve cebinizde 2 lira dahi kalmıyorsa 2.evlat düşünülmemeli. bu zor şartlarda. bir işe girin ve her ay kenarıya para atın biriksin.
eşiniz harcar ise habersiz biriktirin kenarda olsun paranız.:31: