• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuk şart mıdır ?

Birde arada ki yasta önemli benim kardeşimle aramda 6 yas var..

Çocukken kardeş bbüyüyünce ebeveyni gibi oluyorsunuz bu yas farkinda.

Sunu asla inkar edemem belki karakterimden üstümde ki ona karsi sorumluluk hissinden
çoğu zaman eziliyorum. Onun için endiselerim mutsuzluğuna tahammulsuzlugum üstümde bir yyük bazen uyku uyuyamiyorum onu dert edinmekten .. Simdi üniye gidecek belki o da büyürse durumlar değişir:)

tek çocuk olmanın tek kötü tarafını sana söyliyim, sosyal olarak biraz geri kalmak neden dersen, kardeşler bebeklikten itibaren birbirinin ayağını kaydırmak odaklı rekabetle büyüyor, hatta kimi kardeşler buna yetişkinlikte de devam eder o ayrı konu. Tek çocuk bunu yaşamadığından biraz saf ve iyi niyetli olabiliyor, bence bu da okulda rekabet yaratarak bi nevi giderilebilir.
şimdi biz oğlumla arkadaş gibiyiz yaşı küçük olmasına rağmen, yemeğe gideriz sinamaya yürüyüşe, kardeşi olsaydı vaktimin çoğunu alacağından onunla bunları yaşayamayacaktık mesela, bebek bakımı çok zor zahmetli, zaten bir tane yapıp annelik duygularını tatmış tatmin etmişsin, ikinci o yüzden bence bizim gibiler için gereksiz ve yıpratıcı bi macera olur
iki üç yapanlara tabii ki bişey demiyorum bu olay tamamen kişisel tercih meselesi, kimi kadın çok anaçtır, o bayılır iki üç çocuk bakmaya, ama her kadın anaç ruhlu değil, ve zorla bu kimliğe girmeye çalışmak delirmesine sebeb olabilir yani, herkes kendi kimliğini yaşasın, neden başkalarının bize biçtiği kimliği yaşamak zorundayız ki

Tek cocuk olarak buyudum hic de kardes arsyisim yok. Hatta iyiki kardesim yok. Etrafimda birbirine dusman bir suru kardes var. Kardesi olmayan cocuk yalniz kalmiyor. Yalniz degilim dunya kadar arkadasim cok sevdigim dostlarim yegenlerim kuzenlerim beni seven bir esim ve nasip olursa iki bucuk ay sonra dogacak bir kizim var.. İkinci cocuk sart degil diyenlerdenim..

Teşekkür ederim degerli yorumun için

benim çevremde de bolca sorumsuz baba örnekleri doluydu..

Eşim onların aksine çok ilgili bir baba

Zannediyorum ben rahatıma düşkün bir kadınım ve gözüm kesmiyor
Ben ikinci çocuk sırf ilkine arkadaş olsun diye yapılmasına karşıyım. Yaşadığınız zorlukları anlayabilyrm, zor bir doğum ve sonrasında zorlu bir döndmden geçmiş bir anne olarak. 2.çocuğunuzu da ilkini istediğiniz sebeplerle karar verip öyle yapmanın daha doğru olduğuna inanıyrm. Sırf biri yalnız kalmasın diye dünyaya getirmek... Bana yanlış geliyor.

Benim esim tek cocuk. Her zaman annesine kiziyor neden benim de bir kardesim yok? Kayinvalidem her zaman sunu soyler ``hayattaki en buyuk pismanlim 1-2 tane daha dogurmadigim`` kayinpederim vefat etti. Esim annemi de kaybedersem senden başka kimsem kalmayacak der üzülür. Bizimde cocugumuz olmuyor, bakalim ne olacak :KK64:

tek çocukta kalacak arkadaşlara diyorum ki bir çocuk kardeş empozesiyle büyümezse kardeş aramaz, insan bilmediği bişeyi nasıl arar ki, çocuğunuzu bu tip saldırılardan koruyun bence, eve gelen giden eş dost akrabaya, senin neden kardeşin yok, kardeş istermisin kardeşin olsa ne güzel olurdu vs.. konuşmaları yapmalarına izin vermeyin derim, benim oğlum kardeş aramıyor, çünkü ben en başından tek çocukta kalmak niyetinde olduğumdan bu tarz baskılardan oğlumu korudum

Her kardeş birbirine destek olacak diye bir şey yok...babamlar 5 kardeş, en büyük kötülüğü 4 kardeşten gördü birbirleriyle konuşmuyorlar. Annemler de 5 kardeş ama çok bağlılar...
Biz de 3 kardeşiz, evden gidince erkek kardeşimi özledim en çok... hala da annemi, babamı ya da ufaklığı değil onu özlüyorum. Yani herkesin hayatındaki kardeş kavramı çok farklı.
Ben daha ilk çocuğa ile cesaret edemeyenlerdenim o yüzden kardeş konusundaki yorumlarım bu kadardan ibaret:)

Açılın tek çocuk geldi :KK70: Canım endişelerinde çok haklısın sana Allah rızkını verir de demeyeceğim çünkü realist olmaktan yanayım. Ama ikinci çocuğa çok da soğuk bakma derim. Sizin aileyi bilmiyorum tabii ama benim ailem kalabalık değil ve yaş ortalaması da yüksek. Anne babam Allah gecinden versin ölüp gittiğinde ben ne olacağım diye az ağlamadım. Şimdi evlendim o korkum azaldı biraz ama tek çocuk olmak güzel değil. Evet daha güvenli daha rahat maddi manevi çocuk şanslı ama kazın ayağı pek öyle değil...

Keşke bir kardeşim olsaydı keşke ailemiz kalabalık olsaydı :cry:

Biz 3 kardeşiz, Allah yokluklarını göstermesin ama 3. kardeşim sırf babamın erkek cocuk merakı yüzünden oldu.

Ama simdi düşünüyorum da kız kardeşim olmasa ne yapardım, derdimi sıkıntımı mutluluğumu ablalığımı kiminle paylaşırdım. O da sıkıntısını çözemeyeceğimi bilse bile hemen bana koşar.

Allah izin verirse kızımı kucağıma aldığımda yaşım 30 olacak, 34-35 gibi de ona bir kardeş yaparım diye düşünüyorum.

Bu fani dünyadan göcüp gittiğimde kapısıını calacağı bir kardeşi olmalı.

Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden o ,

yoksa sanır

Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden Bende yıllarca buna kafa yordum eşimde baskı yapmadı son karar olarak rahatıma düşkünüm ve ruhen mutsuz olacağım diye 2. çocuğu yapmama kararı aldım ama hamile kalsam eşim kesin o çocuğu isterdi çok şükür çocuk aldırmadım , birde genetik haritam iyi değil ondan aslında en büyük neden o ,

yoksa sanır

30 yasındayım ben
yaşınız uygunmuş. ayrıca kardeş peşpeşe olmadıktan sonra yas farkının bir önemi yok. yani ya iki üç yaş olacak ki birlikte büyüsünler ya da 6 olmuş 9 olmuş farkı yok. bu durumda sartlarınızı ayarlayıp rahat rahat anne olmanız daha mantıklı görünüyor.

eger iyi anlasirsan kardes super birsey. tabi tam tersi de olabilir. 2. cocuk karari verirken kriteriniz bu olmasin. istemedigi bir bebegi dogurmamali hic bir kadin, gerekcesi ne olursa olsun. cunku dogurmakla bitmiyor, cocuklar istenmedigini anliyorlar ne kadar esit davranmaya calisirsaniz calisin. ve bu onlarin ruhunda cok derin yaralar aciyor. ileride iliskileri, kisilikleri problemli bireyler oluyorlar.

Merhaba çok sevgili hanımlar..

Ben artık iyice psikopata bagladım..

Dün eşim istiyorum kız okula başlıyor bu sene artık bu fikre alış kontes ölüp gittigimizde onun akrabaları dışında kimsesi olmayacak akraba ile kardeş farklıdır dedi ve ben sessiz kaldım sonra odaya bir hışımla girerek olmaz dedim doguracak olan benim istemiyorum diye atarlandım adam öyle kumanda elinde suratıma saf saf baktı ve delirdin mi dedi ?

Yatak odasına girdim agladım,agladım,agladım...Buna mı agladın be kızım ? diyeceksiniz belki..Hayır tabiki sadece buna değil içimde biriktirdigim tortularımı gözümden yaş yolu ile boşaltma gayreti belkide neyse bunu geçelim..

Asıl mesele

Niye böyleyim ? Niye bu kadar tepkiliyim ?

4 kardeş olup kedi köpek gibi birbirimizi ufaklık zamanlarımızda yedigimiz için mi ?

Hamilelik sırasında yaşanması muhtemel olan bebek anomalileri mi ?

Maddi olarak yetememe korkusu mu ?

Diyorum daha bir evim bile yok..Burası İstanbul 2.bir çocuk ciddi anlamda masraf demek benim için..Lütfen anneligi maddiyatla ölçüyor bu ne biçim kadın demeyin aklıma takılıyor işte elimde değil..

Ben mali muşavir olarak sınavlara hazırlanmak istiyorum daha..Bir sürü planım var kendime göre..

Ehliyet kursuna gidecegim,kanun ya da gitar ögrenmek için kurslara gidecegim

İşten çıkıyorum bu sene kızımın okul meselesi yüzünden bir sürü kitap alıp okumak gezmek tozmak kızımla faaliyetler eşliginde eglenmek istiyorum..

İlk gebeligimde çok kilo aldım ben 49 ile hamile kalıp 80'e yakın bir kilo ile doguma gittim ve sezeryanla kucagıma aldım göbegim türkiye'nin fiziki haritası gibi artık takmamayı ögrendim desem de tabi aynalarla pek barışık olamıyorum maalesef..Göbekten yukarısı ile hemhal olunca koy g... gitsin sen annesin artık olacak o kadar diyerek zügürt tesellisi veriyorum kendime..

4 ay boyunca lohusa depresyonundan çıkamadım dezavantajım ailem uzakta idi..Tek basına büyüttüm ben kızımı tabi bu benim için hiç kolay olmadı ama başardım hamdolsun..

Artık sürekli bana annem babam hariç ailemin bütün efradı 2.çocuk için ikna yöntemine girişti..Telefonlaşıp halini hatrını sordugum ve çok deger verdigim halalarım teyzelerim bana sürekli kızımın bir kardeş ihtiyacının oldugu telkinleri ile beni sürekli gazlıyor..

Sonrası ?

Muamma ! Yok işte ben gerçekten neyi isteyip neyi istemedigimi bilmiyorum artık..

Tamam kardeşsiz kalmasın kızım ama ya benim korkularım ?

Nasıl yapmalıyım hanımlar..

Nasıl gider benden bu korkular ?

Düşününce neden olmasın olabilir dedigim şey için ertesi gün asla olmaz dememeyi nasıl başabilirim.

Deneyimlerinize,düşüncelerine ihtiyacım var..
Ayy valla ben evliyim 2. Çocuğu düşünmüyorum açıkçası Allah isteyene versin.ben abimle görüşmüyorum bile.ne arar ne sorar ya düğüne gidiceklerdi karısıyla kendi akrabamızın annem kardeşinide götür dedi yok efendim arabaya sığamayız 2 çocuk var demiş al sana abi.sen ölünceyimi düşünüyorsun şimdi.hangi kardeş hangi kardeşe yardım ediyor borç bile vermiyor,şuan hazır değilsin istemiyorsanda yapma ilk önce ev alın.çok zor 2 çocuk büyütmek.ille yapıcaksın diye bişey yok yani

ya arkadaşlar bütün kardeşler birbirne düşman oluyorda ben mi bilmiyorum o ailenin yetiştiriş tarzına bağlı bir olay küçüklüğünden itibaren ikisininde ders durumlarından oyun oynamasına yemek yemesine hep ikisini birbiryle karşılaştırıp rekabete koyarsan kız çocuk erkek çocuk ilk çocuk son çocuk ayrımı yaparsan çocuklarını birbirini kardeş olarak değil rakip olarak görür paylaşmayıda öğrenmediklerinden büyüyünce böyle problemlerde olur

bende çoğu tek çocuğu görüyorum eve kimin çocuğu gelse olay çıkartır oyuncağıyla kesinlikle oynatmaz önce oynamaya çalışır sonra kavga eder
12 yaşında koca çocuğun annesi bebek sevdi diye olay çıkarıp kendini yerden yere atan annesine tekme atan çocuğuda ben gördüm o zaman demekki tüm tek çocuklar böyle diye
kardeş konusunda kötü örnekler olabilir ama bu herkesin böyle olduğu anlamına gelmez
konu sahibine gelince ben çocuk isteme sahip olma konularında anneye yüzde 60 hatta daha fazla anne kararıdır diğer yüzde kırk babaya aittir konu komşunun dede nenenin bu konuda hiç söz hakkı bile yoktur çünkü dünyaya getirecek olan tü psikolojisiyle fiziğiyle hazırlanacak olan annedir ona en çok zaman ayıracak olan uykusuz kalacak olan işinden hobilerinden feragat edecek olan annedir babalarda fedakarlık yapar ama anne gibi değildir
kendini hazır hissetmiyorsa değil ikinciyi hiç bile çocuk yapmayabilir
yanikonu sahibi kendi kararlarına isteklerine bakmalı

Ben olsam bir dikili ağacım daha olsun isterdim.şahsen..
Şimdi 2.evliliğimi yapacağım ama çocuk yapma şansım sıfır gişbi bişey sağlık sorunlarım varç
kesinlikle yap derim o kadar gözünde neden büyütüyorsun Allah aşkına
rabbim verdiği cocuğun rızkınıda veriyor sen ne düşünüyorsun bu kadar.
Biz sekiz kardeşiz.2 ağabeyim 1 ablam öldü.
ablamı asla unutamıyorum o ceylan gözleri gözlerimden gitmiyor.
şu an yanımda bir abim var hepsi gubette keşke 50 kardeş olsaydık
ha çokmu faydaları var hayır bana bişey yapmıyorlar herkes kendi geçiminde.
ama sen gel benı dinle kuzum yap bir cocuk daha....

Merhaba çok sevgili hanımlar..

Ben artık iyice psikopata bagladım..

Dün eşim istiyorum kız okula başlıyor bu sene artık bu fikre alış kontes ölüp gittigimizde onun akrabaları dışında kimsesi olmayacak akraba ile kardeş farklıdır dedi ve ben sessiz kaldım sonra odaya bir hışımla girerek olmaz dedim doguracak olan benim istemiyorum diye atarlandım adam öyle kumanda elinde suratıma saf saf baktı ve delirdin mi dedi ?

Yatak odasına girdim agladım,agladım,agladım...Buna mı agladın be kızım ? diyeceksiniz belki..Hayır tabiki sadece buna değil içimde biriktirdigim tortularımı gözümden yaş yolu ile boşaltma gayreti belkide neyse bunu geçelim..

Asıl mesele

Niye böyleyim ? Niye bu kadar tepkiliyim ?

4 kardeş olup kedi köpek gibi birbirimizi ufaklık zamanlarımızda yedigimiz için mi ?

Hamilelik sırasında yaşanması muhtemel olan bebek anomalileri mi ?

Maddi olarak yetememe korkusu mu ?

Diyorum daha bir evim bile yok..Burası İstanbul 2.bir çocuk ciddi anlamda masraf demek benim için..Lütfen anneligi maddiyatla ölçüyor bu ne biçim kadın demeyin aklıma takılıyor işte elimde değil..

Ben mali muşavir olarak sınavlara hazırlanmak istiyorum daha..Bir sürü planım var kendime göre..

Ehliyet kursuna gidecegim,kanun ya da gitar ögrenmek için kurslara gidecegim

İşten çıkıyorum bu sene kızımın okul meselesi yüzünden bir sürü kitap alıp okumak gezmek tozmak kızımla faaliyetler eşliginde eglenmek istiyorum..

İlk gebeligimde çok kilo aldım ben 49 ile hamile kalıp 80'e yakın bir kilo ile doguma gittim ve sezeryanla kucagıma aldım göbegim türkiye'nin fiziki haritası gibi artık takmamayı ögrendim desem de tabi aynalarla pek barışık olamıyorum maalesef..Göbekten yukarısı ile hemhal olunca koy g... gitsin sen annesin artık olacak o kadar diyerek zügürt tesellisi veriyorum kendime..

4 ay boyunca lohusa depresyonundan çıkamadım dezavantajım ailem uzakta idi..Tek basına büyüttüm ben kızımı tabi bu benim için hiç kolay olmadı ama başardım hamdolsun..

Artık sürekli bana annem babam hariç ailemin bütün efradı 2.çocuk için ikna yöntemine girişti..Telefonlaşıp halini hatrını sordugum ve çok deger verdigim halalarım teyzelerim bana sürekli kızımın bir kardeş ihtiyacının oldugu telkinleri ile beni sürekli gazlıyor..

Sonrası ?

Muamma ! Yok işte ben gerçekten neyi isteyip neyi istemedigimi bilmiyorum artık..

Tamam kardeşsiz kalmasın kızım ama ya benim korkularım ?

Nasıl yapmalıyım hanımlar..

Nasıl gider benden bu korkular ?

Düşününce neden olmasın olabilir dedigim şey için ertesi gün asla olmaz dememeyi nasıl başabilirim.

Deneyimlerinize,düşüncelerine ihtiyacım var..
benzer durumdayız
bende uzun zamandır bu tepkilere maruz kalıyorum
kızım 7 yaşında bend ebir daha anne olmak istemiyorum
açıkcası gözüm almıyor
bende 49 la hamile kalıp 75 le doğum yaptım
haritalarım yok ama
bana bayağa bir kilo kaldı ve veremedim de
şimdi 2. çocuk meselesi herşeyi gözümde büyütüyor
evet haklı olduklarını biliyorum
kardeş önemli
ama iş ciddiye bindiğinde afakanlar basıyor işte
ayrıca benim bel fıtığı sorunum var ameliyatlıyım
3 kilo yük bile taşırken risk içeriyorum
potansiyel 3 fıtıkım daha var
ve ilk fıtıkta sağ ayak parmaklarımda his kaybı yaşadım hala devam ediyor
yani bahanem diyebiliriz ama sağlık nedenlerim de müsait değil
bu nedenle herkesi susturuyorum
istemiyorsan yapma

Bir ekleme daha tabiki bu senın hayatın ve senın kararın canım.
sana zorla kimse bişey yaptıramaz.
Sen bedenen ruhen maddi olarak buna hazır değilsen elbette olacak bişey değil.
ama ne bileyim o içinde oynması o kokusu o ilk diş çıkarması anneeee demesi tarifi çok zor
muhteşem duygular şahsen bir kez daha anne olmak isterdim.
hemde çok....

Back
X