2 çocuk

Maria_2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
98
16
88
36
Merhaba hanimlar
Benim 25 aylık bir oğlum var.İkinciye 5 aylıkta hamileyim.insallah bir kizimolacak. 2cocuklu olup tecrübeli annelerden tüyolar istiyorum. Simdiden ikisine nasil yetecegim diye endiselerim var. fikirlerini bekliyorum.

Hayırlı sağlıklı Doğumlar diliyorum öncelikle :) Benimde 4.5yaşında bir kızım var ikinciyi 4/5 aydır düşünüyoruz ama yetebilecekmiyiz nasıl olur ikisinin arasındaki dengeyi kurabilirmiyiz diye cesarette edemiyoruz.Konuyu takipteyim bende.

Bir oğlum 2.5 yaşında, bebeğim 10. Aylık. İkisine yetişme konusunda şu kadarını söylemem lazım: bu tamamen beklentilerinize bağlı bir olay. Ilk çocukta gibi hemen kosamiyorsunuz mesela bir tanesi ağlasa, çünkü kolunuzda diğer ağlayan çocuk var. Ev her zaman piril piril olmuyor ve bazen uykusuzluktan zombie gibi geziyorsunuz. Ama ikiside birlikte oynamaya yavas yavas başlıyor ve iletişim kurmaya başlıyor ve o anlarda ne kadar iyi olduğunu göreceksiniz. Şimdiden strese girmenin anlamı yok. Anne olarak zaten elinizden geleni yapıyorsunuz. Size en büyük tavsiyem. Eşinizin dogumdan sonra bir süre evde olması imkanı varsa. Cünkü büyükle ilgilense o küçüğü o kadar kiskanmaz.

Merhaba hanimlar
Benim 25 aylık bir oğlum var.İkinciye 5 aylıkta hamileyim.insallah bir kizimolacak. 2cocuklu olup tecrübeli annelerden tüyolar istiyorum. Simdiden ikisine nasil yetecegim diye endiselerim var. fikirlerini bekliyorum.
Ilk zamanlar zor olacak biraz yipratici bir surec oglum dogdugunda kizim 22 aylikti
Cok kiskandi ama bu sureci kizima en guzel sekilde atlattirdigima inaniyorum suan iliskileri gayet iyi kardesi ile oyun arkadasi
esim sagolsun birlikte guzel idare ettik
Bence iki bebek anne icin zor gibi gozuksede uzun vadede daha iyi emin olun birbirleri ile daha iyi anlasabiliyor oyun arkadasi oluyorlar diger turlu tam rahata alistim hop yeni bebek bakimi vs. evdeki cocugun kiskancligi daha zor arada yas farki olunca ortak noktalari olmuyor

of of offf benim ilk prensesim dort yasina girecek uc ay sonra.ikinci prensesim de 17 aylik yaramaz bir cadi.ikinci kizim ablasi ikiyas dort aylikken dogdu ve ben bittim dedim.iki tane bezlenen bebek sonucta.ah ah ne cektik.Allahtan annem var yukarida.ust katta oturuyor ailem sansliyim o yuzden.cok cok zordu en baslarda.ikinci askim surpriz olmustu zaten.
simdi az biraz rahatiz.beraber oynuyorlsr gulup kahkaha attiklarinda cok hosuma gidiyor.tabi cok kiskandi ablasi hala kisksniyor ama inanilmaz seviyor da kardesini.zor ama bir sekilde alisiyorsun.uykusuzluk aclik hic oturmadan yatiyorsun uyuyabilirsen sanslisin.ben aksamlari kucuk kizimi doyururum.babasida buyuk kizimizi doyurur yemek saati birbucuk saat uzar.tabi bide naz niyaz yedirme cabalari.
hayat duruyor anne icin.kendime zaman kalmiyor bir kahve icmek buyuk luks.baba yardim etmezse isiniz zor.benimki eder sagolsun yoksa timarhane yolu gozukuyordu.anane dede de arada bakarlar bizde biraz nefes aliriz.ama yenidogan zamsni o gaz sancilari brni bitirmisti.sabsh beslere kadar ayaktaydik.sagliklari yerinde olsun da gerisi bos..anneler herseye yeter..usenmek ve dinlenmek kelimeleri benim icin tarihe karisti..bol bol uyuyun yatin..tavsiyem enerji biriktirin..saglikla dogsun insallah..

Back
X