• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kalp hastası

Çok geçmiş olsun Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah

Bizimde yararsız faydasız çoğu makarna patates bazen pilav zorlarsam çorba 😞
Bizimki de sayılı şeyler yiyor o kadar az ki , mama da yazmadı doktor doğum kilosuna baktılar çok küçük değilmiş gerek yok deyip yolladılar. O kadar zayıf ve güçsüz ki ,yiyen başka bir çocuk görünce hayranlıkla bakıyorum ister istemez.

Bizimki de sayılı şeyler yiyor o kadar az ki , mama da yazmadı doktor doğum kilosuna baktılar çok küçük değilmiş gerek yok deyip yolladılar. O kadar zayıf ve güçsüz ki ,yiyen başka bir çocuk görünce hayranlıkla bakıyorum ister istemez.
Bende öyle kollu bacaklı çocuklar gördükçe şok oluyorum gerçi kızım çok şükür yaşıtlarından önde gidiyor maşallah her anlamda ama oğlum çok üzüyor beni uflesien Uçar ve hep hasta 🥹

Bende öyle kollu bacaklı çocuklar gördükçe şok oluyorum gerçi kızım çok şükür yaşıtlarından önde gidiyor maşallah her anlamda ama oğlum çok üzüyor beni uflesien Uçar ve hep hasta 🥹
Yemek yeseler bu devamlı hastalık da geçer diye düşünüyorum. Rabb'im sizin de benim de oğluma iştah ve şifa versin 🤲

Çok geçmiş olsun Allah size bağışlasın evladınızı sağlığına kavuştuğu günlerin sevincini yaşatsın inşallah 🙏

Merhaba aslında bu konuyu açmak için geç kaldım ama derdimi paylaşmaya henüz hazır hissedebildim kendimi. Benim ilk çocuğum gayet sağlıklı doğdu. Ama ikinci çocuğumda çocuk istediğimizden emin değildik. Bi istedik yapalım dedik bi istemedik falan. Sonra benim kolumda deri altı implant vardı çok kanama yaptı onu çıkarttırdım hapa geçtim ve ben hapla korunurken hamile kaldım. Neyse dedik Allah nasip etti. Nipt testi temiz çıktı, 21. Haftada Türkiyede detaylı ultrason yapıldı temiz çıktı. Almanya’da yaşıyorum ben Almanya’daki detaylı ultrasona gittim işte orda hikaye başladı. Velamentöz kordon insersiyon diye bir şeyden bahsedildi ve ben erkenden doğum yapacağım hastaneye yönlendirdim. Orda da ARSA diye bir problem çıktı bu çocuğun kalbinde problemle doğma ihtimali var. Normal doğum yapamazsın çocuk kanamadan ölür dediler. Tamam dedim. Kalp hastası olmaz dedim. Araştırdım ihtimal bu sadece dedim. Napacaktım yani 20 küsür haftalık çocuğu aldıracak halim yok ya. Öyle böyle 38 hafta 1 günlük olunca sezaryen olacaksın dediler tamam dedim. 38 haftada nişan ve su geldi sezaryene alındım Apar topar. Bebeğim 2580 gram doğdu. Emmesi çok tuhaftı. Sürekli boğulur gibi oluyordu. 1 aylıkken kalp bölümüne gönderildik kalbinde üfürüm var diye. Çocuk Kalp bölümünde doktorumuz sayısız delik var dedi. Swiss cheese vsd, orta boyutta ASD, ayrıca vsd. Yani o kadar çok delik vardı ki. Bunlara dayanamadım yaşamaz dediler çünkü. Lohusa psikozu geçirdim. 5 gün hiç uyumamışım hastaneye kaldırıldım. Akut psikiyatri kliniğinde yattım 3 gün. İlaca başladı doktorlar. Tabii anne sütü veremez oldum tüm hayallerim yalan oldu bu dönemde. Anne sütünü ağlaya ağlaya klozete döktüm ilaç içtiğim için. Bebeğim de 2 tane ilaca başladı kalp için. Bu dönem kardeşinden hastalık kapıp 2 kere hastaneye yattı ölümle burun buruna geldi. 2. Hastane yatışı sonu 5.5 aylıkken açık kalp ameliyatı kararı alındı. 9 saatlik ameliyat sonrası kalp kapakçığı problemi de ortaya çıktı. Ama büyük delikler kapandı. Şimdi kalp kapakçığı ve 2 küçük delik problemimiz kaldı ve bunlar için kızıma 2 ilaç kullanmaya devam ediyoruz. Şu anki durumumuz bu. Ben hala ilaç kullanıyorum ve bebeğimle bağ kurmaya çalışıyorum. Öyle işte anlatmak istedim.
Rabbim Şafi ismiyle şifa versin.
Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Umarım bundan sonrası kolaylıkla,güzellikle geçsin.

Gerçekten başta 2 ilaçla başladık sonra 4 oldu sonra 6 oldu. Sonra yavaş yavaş düştü teker teker ilaçlar. Şimdi gene 2 kaldı. Allahım bize de inşallah gelmeyin gerek kalmadı derler. O kadar küçük bir bebek ki. 9 aylık ama gören 6 aylık mı diye soruyor. 7300 kg.
Tam olarak tanısı nedir bebeğiniz benim oğlum da kalp hastası 1 asd 1 vsd ve sağ kalp kapağı olan triküspit kapağı gelişmemiş olarak dogdu

Zaten hala bebek daha büyüdükçe toparlanacaktır, kalp gelişen ve güçlenen bi organımız, delik ve kapakçık sorunu kalmış sadece başka bi kalp anomalisi olsa neyse onda sıkıntılar çok zor çözülüyor yada hayatını böyle idame ettirilecek deniyor mesela
Tam olarak bana denilen ve hayatımın dönüm noktası olan sözlerdi 😔

Tam olarak tanısı nedir bebeğiniz benim oğlum da kalp hastası 1 asd 1 vsd ve sağ kalp kapağı olan triküspit kapağı gelişmemiş olarak dogdu
Geçmiş olsun ameliyat oldu mu ? Kaç yaşında yavrunuz bizim de kapak biküspit

3 ay sonra 2 yaşında olacak 3 aylıkken oldu ameliyat iki ameliyatı daha var biri yakın zamanda diğeri 5 yaşında Allah nasip ederse çok zor bi süreç çok yıprandım ama aldır demelerine rağmen bebeğimi asla aldırmadım şimdi maşallah yürüyor koşuyor evet yoruluyor ama hep yanındayım yoruldumu sırtımda bile taşırım yavrumu

Sizin durumda galiba kapakda yapısal bozukluk var ameliyatla düzeltiliyor hiç korkmayın tıp çok ilerledi açık kalp ameliyatları ülkede ileri düzeyde ölüm riski neredeyse yüzde 1 oranında ile gayet başarılı yapılıyor bizde daha iyi durumdasınız bizim durum bi tık daha riskli

3 ay sonra 2 yaşında olacak 3 aylıkken oldu ameliyat iki ameliyatı daha var biri yakın zamanda diğeri 5 yaşında Allah nasip ederse çok zor bi süreç çok yıprandım ama aldır demelerine rağmen bebeğimi asla aldırmadım şimdi maşallah yürüyor koşuyor evet yoruluyor ama hep yanındayım yoruldumu sırtımda bile taşırım yavrumu
Allahım şifasını versin kuzucuğun her ne olursa olsun çok güçlü bir yavrunuz varmış ama şanslı da eminim el bebek gül bebek bakıyorsunuzdur ona hiç yorulmadan koşsun oynasınlar Allahın izniyle evlatlarımız

Sizin durumda galiba kapakda yapısal bozukluk var ameliyatla düzeltiliyor hiç korkmayın tıp çok ilerledi açık kalp ameliyatları ülkede ileri düzeyde ölüm riski neredeyse yüzde 1 oranında ile gayet başarılı yapılıyor bizde daha iyi durumdasınız bizim durum bi tık daha riskli
Kapakçıkta evet damar genişlemesi takip ediliyor

Back
X