2. Çocuk

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Kızlar benim 26 aylık bi kızım var 1 ay sonrada doğum yapacağım nasipse
Şimdi sizlere sorum ilk çocuğumda çok zorlanmıştım buda öyle olur diye çok korkuyorum
2 çocukla düzeninizi nasıl otutturdunuz
Tecrübeli anneler yorum yaparsanız çok sevinirim

4 gun once cok zor gecen 3 gunun sonunda ikinci.bebegini kucagina almis ve suan duzene alisamayip heran aglamakli gezen bende suracikta bekleyim yorumlari... tabiki saglicakla eve gelmek paha bicilemez ama duygu durumlari calkantili...

Sezeryan mı oldunuz

Yok normal dogum oldu cok sukur ama erkenden suyum geldi acilmam olmadi 3 gun boyunca 4 yasindaki oglumdan ayri kaldim aglamali zirlamali gecti baya bi o gunler dogumumda ilke gore zor gecti atalamadik hala hepimizde buna sukur tabiki

Buyuk oglum su an iki yasinda. Kolik bir bebekti. Hala huysuzdur. Eger ikinci de oyle olur diye dusunseydim asla cocuk sahibi olmazdim tekrar. 26 agustosta ikinci bebegimi kucagima aldim. Bir sekilde duzen oturttuk cok sukur. Uykusuzluk, yorgunluk gerginlik cok var tabi ki ama ikisini de uyutup yan yana izlemenin keyfi bambaska. Allaha sukur ikinci bebegim kolik degil. Normal duzeydeki gaz sancilari da gecince her sey cok daha guzel olacak diye umuyorum. Su son iki gundur buyuk oglum ateslendigi icin duzenimiz biraz bozuldu. Fazlaca uykusuz kaldik ama gececek diye dusununcr her sey daha kolay. Tecrubeli olunca isler daha da kolaylasiyor. Bir de en zoruyla baslayinca bunlar cok da zor gelmiyor bana su an 😊

Buyuk oglum su an iki yasinda. Kolik bir bebekti. Hala huysuzdur. Eger ikinci de oyle olur diye dusunseydim asla cocuk sahibi olmazdim tekrar. 26 agustosta ikinci bebegimi kucagima aldim. Bir sekilde duzen oturttuk cok sukur. Uykusuzluk, yorgunluk gerginlik cok var tabi ki ama ikisini de uyutup yan yana izlemenin keyfi bambaska. Allaha sukur ikinci bebegim kolik degil. Normal duzeydeki gaz sancilari da gecince her sey cok daha guzel olacak diye umuyorum. Su son iki gundur buyuk oglum ateslendigi icin duzenimiz biraz bozuldu. Fazlaca uykusuz kaldik ama gececek diye dusununcr her sey daha kolay. Tecrubeli olunca isler daha da kolaylasiyor. Bir de en zoruyla baslayinca bunlar cok da zor gelmiyor bana su an 😊
Valla benim de ilki çok zordu umarım bu kolay bi bebek olur

Bir anda ikizlerimle 2 defa anne oldum kızlarim henüz 2 yaşlarına varmadan tekrar hamile olduğumu öğrendim ve tabi sen gibi korktum o kadar da sorunum vardı zaten ama oldu alıştim şimdi 2 düzenim var kızlarının uyuma saatleri yeme saatleri ayrı oğlumun ayrı ayak uydurdum yıprandım yıpraniyorum ama yapacak bir şey yok bu daaa geçer diyorum sürekli 😓😊

Bir anda ikizlerimle 2 defa anne oldum kızlarim henüz 2 yaşlarına varmadan tekrar hamile olduğumu öğrendim ve tabi sen gibi korktum o kadar da sorunum vardı zaten ama oldu alıştim şimdi 2 düzenim var kızlarının uyuma saatleri yeme saatleri ayrı oğlumun ayrı ayak uydurdum yıprandım yıpraniyorum ama yapacak bir şey yok bu daaa geçer diyorum sürekli 😓😊
Allah bağışlasın canım

Ben en çok yemek derdini düşünüyorum, hamileyim, ama şimdiden aşırı bulantı yüzünden yemek yapamıyorum. Sadece eşim ve ben olsak başımızın çaresine bakarız da, 6yaşındaki oğlum açım dedikçe ne bayılacak gibi oluyorum. Doğumdan sonra da böyle olursa diye korkuyorum.

İkizlere bakmak çok mu zor?

Zor ama bana ilahi bir kuvvet sabır geldi sanirim,tek başima baktim😊Biri kolikti doğduğundan beri huzursuz bebek hala öyle ama diğerinden yana şanslıydim sessiz uykucu bebekti.
İnşaallah bana da gelir çünkü ben tek başıma bakabilmek istiyorum akşam da eşim yardımcı olur herhalde.

Ilk 2 cocugumun arası 26 ay.
Ilki ne kadar kök sokturduyse,
Ikincisi o kadar kolay oldu.
Sakin, ilk 6 ay var mı yok mu anlamadığım bir bebekti.
Ben de daha tecrubeliydim
2 doğumda sezaryen, 2 sinden sonra da tek başıma kaldım.
Haftada 2 gün ev temizliğine yardim alıyordum.
Yemeklere on hazırlık esim evdeyken haftasonu yapıyordum.
Doğranmış soğan, haşlanmış nohut, köfte, börek, yıkanmış doğranmış ıspanak/pirasa, artik ne yiyip iciyorsaniz buzluga attiktan sonra yemek yapmak cok kolaylasiyor.
Oğlumla oyun oynarken kardeşi de bizi izliyordu. Dışarıda hep birlikte vakit geçiriyorduk.
En büyük problem ilk 2 ay emzirirken oldu.
1 numara sürekli çocuğu memeden çekiyordu
Zamanla geçti.

Şimdi sizlere sorum ilk çocuğumda çok zorlanmıştım buda öyle olur diye çok korkuyorum
Açıkçası ben şuan hamileyim ama düzen denilen şeyin bir süre rafa kaldırılması gerektiğini düşünüyorum siz iki çocukla nasıl bi düzen düşünüyorsunuz

Bizimkilerin arası da 22 aydı ilk çocuğunlmda çok zorlandığım için çok korkuyordum sabahlara karda ağlamalar vb..
Ikinci bebeğim doğdu bekliyorum ne zaman ağlıcak bu çocuk diye karnı tok altı temiz olsun yeterki bi gün bile yormadı beni öyle akıllı bir bebekti umarım sizinde böyle olur

Bizimkilerin arası da 22 aydı ilk çocuğunlmda çok zorlandığım için çok korkuyordum sabahlara karda ağlamalar vb..
Ikinci bebeğim doğdu bekliyorum ne zaman ağlıcak bu çocuk diye karnı tok altı temiz olsun yeterki bi gün bile yormadı beni öyle akıllı bir bebekti umarım sizinde böyle olur
Ayyyy umarım cnm

Zamanla bi duzen oturuyo kendiliginden sen bile anlamiyosun yani benimde iki cocugum var ilki cok cok sakin bi bebekti ama.ikincisi fena suan 1 bucuk yasinda halen uyku problemimiz var ama ev isi yemek falan zamanla insan kendi kendine bi duzen kuruyo yani bi sekilde

Back
X