2.çocuk

Ben tartıştığım anda hemen konu açan bir insanım.. 2 günlük küslüğe o konuyu açtım.. Fevri çıkışlarım var maalesef.. 2 aylık küslük eseri değil o konu.. 2 günün sonunda eşim geldi ve barıştık.. Evet onları aştım ki söylüyorum ve mesele o da değil hayat bu insanın başına ne geleceği belli olmaz ben tek başıma dahi yetebilirim 2 taneye diye düşünüyorum.. Yani bu ihtimal olsa dahi oğlumun Bi kardeşi olmalı mı acaba diye geçiriyorum..
Bence yapın kardeş sevgisi evlat sevgisi çok güzel bir duygu. Ben yaptım çok mutluyum iyiki yapmışım. Ilerde üçüncüyü bile düşünüyorum birkaç sene sonra

offf yapmayın ya. kalbine saplanan bıçak felan.. çok ama çok ajite bunlar. tamam siz öyle düşünüyor olabilirsiniz size saygı duyuyorum, çocuk isteyenlere de saygı duyuyorum ama herkes çok anne olacak, her çocuk kardeşsiz olmaz kriterleri bana uymuyor. ben mevcuta yetemiyorum. evladıma kanalize olsam kendim eksik kalıyorum, kendime odaklansam evladım eksik kalıyor gibi vicdan yapıyorum. ve bunu bir daha yaşamayı hiç mi hiç düşünmüyorum.
isteyen bencil diyebilir açıkçası bu da çok umrumda değil.
fakat ben nasıl herkese saygı gösteriyorsam çocuk olmazcılar da benim gibi düşünenlere böyle ajite cümleler kurmasınlar lütfen.. etkilendiğimden değil de çok sıkıcı oluyor.

aynı cümleleri bende söylüyordum dogurmak istemdiğim dönemlerde ,
olmayın o duygu başka boyutlara geçiyor

umarım aşaladıgınız bu duygularımı yaşamazsınız , çünkü ben sizi butun kalbımle cevap verdim ,

aynı cümleleri bende söylüyordum dogurmak istemdiğim dönemlerde ,
olmayın o duygu başka boyutlara geçiyor

umarım aşaladıgınız bu duygularımı yaşamazsınız , çünkü ben sizi butun kalbımle cevap verdim ,

tam tersine aşağılamadığım gibi içinde bulunduğum ruh halini size özetledim. bunun da ajite cümlelerle ifade edilmesinden hoşlanmadığımı beyan ettim.
kaldı ki ilerde pişman da olabilirim bu konuda büyük konuşmuyorum fakat kişiliğim gereği yine bunu ajite cümlelerle ifade etmem. anlatmaya çalıştığım bu.

Ben tam olarak soruyu anlamadım .
Tedavi ile olunca erkek spermlerin daha hızlı mı olduğunu düşünüyorsunuz?
Bide benim bildiğim çatlamış yumurta spermi beklemiyor çünkü yumurta sadece 24 saat , sperm ise 72 saate kadar yaşıyor. Yani yumurta çatlamadan spermin orada olması gerek.

Ve bence tüm bunların cinsiyet ile hiç alakası yok;)

Normalde erkek cinsiyetli spermler daha hızlı, bende duymuştum bunu. 😁 Ama tabiki tedavi ile bi alakası yok, şans işi 🤷🏻‍♀️

Günaydın kızlar....pcos hastayım normal yolla gebelik olmadı, tabi Allah ın takdiri belki zamanla olurdu bilemiyorum ama ben tedavi uyguladım yumurta gelişimi ve takibi sonrasında çatlatma şeklinde ve çok şükür dünya yakışıklısı Bi oğlum var, Allah tüm isteyenlere nasip etsin...Çalıştığım ve bakıcı konusunda zorlandığım için 2.yi uzun bir süre ertelemiştim.. Evime 1 saat uzakta iş yerim ve çalıştığım kuruma kreş yapılacakmış, şimdi ben böyle Bi imkan varken sizce 2.yi yapmalı mıyım.. Oğlum da şu an kreşe gidiyor zaten.. Getir götür 1 saat yol sizce fazla mı... Bu arada tedavi ile olunan durumlarda ilişki günü verildiği, yumurta çatlama günü belli olduğu için, erkek cinsiyetini belirleyen spermler daha hızlı hareket edip hali hazırda tedavi ile büyüyüp onu zaten çatlatılmış Bir şekilde bekleyen yumurtaya kavuşacağı için yumurta geliştirici iğne ve çatlatma iğnesi kullandığım her durumda eğer gebelik oluşursa erkek mi olacak.. Yumurta geliştirici tedavi veya aşılama sonrası kız bebek dünyaya getiren var mı.. Allahım öncelikle sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin.. Ama Bi oğlum olduğu için ve kız çocuklarını da sevdiğim için ne yalan söyleyeyim Bi de kızım olsun isterim,bu konuda tecrübelerinizi aktarabilirseniz mutlu olurum..
Evet böyle bi mantık var ama her zaman işlemez. İlk oğlumda hamile kaldığım günü dahi biliyorum erkek oldum ikincide nasıl oldugunu dahi anlamadik erkek oldu. Bende çok kız istiyodum hala istiyorum. Ama ikinci bebeğim doğunca anladim ki erkek kız gerçekten farketmio beş kızım da olsa beş oğlumda olsa hepsini deli gibi sevicem. Takma yani kafana cinsiyet i. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin .

Hayır tedavi ile olsun olmasın erkek spremleri daha hızlı, kız olanlar geriden geliyor diye biliyorum.. Giden erkek spremleri gittiği an orada gelişmiş Bi yumurta olacak ama normal olduğunda belki ertesi gün olgunlaşacak o yumurta ve kız cinsiyetini belirleyen sperm hücrelerine kalacak..
O konuyu bende duymustum ama nasil olur bilmiylrum

Bahsettiğiniz durum hurafeden ibaret. A veya B spermi daha hızlı diye bir şey yok.

Ben ikinci çocuğu isterim şahsen ama maddi olarak asla yetemem. Yetebileceğimi bilsem yaparım. Ama bu kararı annem bakar, a kreşi açılır, b okuluna gönderirim gibi kriterler eşiğinde düşünmem artık. Benim doğum zamanı bütün hayatım tepetaklak oldu ve her şey ters gitti. Düşündüğüm neredeyse hiç bir şey olmadı, bundan yola çıkarak her şeyin tam tersi olabileceğini düşünerek karar veririm.

Hanımefendi erkek spermi diye birley yok spremin içerisindeki kromozom x yada y oluyor. Ve tıpta böyle bişey olsaydı erkek çocuk isteyen aileler aşılama ile çocuk yaparlardı. Yanlış düşünüyorsunuz kız olanda var erkek olanda hiç olmayanda.
İkincisi erkek olsa ne değişecek siparişle mi yapıyoruz çocuğu hayret birşey.
Bence siz bu kafa ile ikinciyi yapmayın.

Spermin kız ya da erkek olduğunu ilk kez sizden duyuyorum. Yumurtada XX, spermde XY kromozomu vardır. Spermin X ya da Y kromozomu yumurtanın X’i ile birleşir. XX şeklinde bir birleşme olursa kız, XY şeklinde olursa erkek meydana gelir.
Yani o hızlı bu yavaş durumu yoktur. Kız da olur erkek de.

Spermin kız ya da erkek olduğunu ilk kez sizden duyuyorum. Yumurtada XX, spermde XY kromozomu vardır. Spermin X ya da Y kromozomu yumurtanın X’i ile birleşir. XX şeklinde bir birleşme olursa kız, XY şeklinde olursa erkek meydana gelir.
Yani o hızlı bu yavaş durumu yoktur. Kız da olur erkek de.
Sizden çok daha fazla bilgiye sahip olduğum en bilinmeyen teorilerden haberim olduğundan belli.. Elbette demek istediğim cinsiyet durumunu belirleyen kromozomlar.. Erkeği belirleyen y ve kızı belirleyen x burada her kesimden insan var sadece tıp terimi kullanmadım.. Yazan arkadaşlar, duyan arkadaşlarda varmış bence siz biraz daha okuyup kendinizi geliştirmeyi deneyin ki Bi şeyleri ilk defa duymayın..

Sizden çok daha fazla bilgiye sahip olduğum en bilinmeyen teorilerden haberim olduğundan belli.. Elbette demek istediğim cinsiyet durumunu belirleyen kromozomlar.. Erkeği belirleyen y ve kızı belirleyen x burada her kesimden insan var sadece tıp terimi kullanmadım.. Yazan arkadaşlar, duyan arkadaşlarda varmış bence siz biraz daha okuyup kendinizi geliştirmeyi deneyin ki Bi şeyleri ilk defa duymayın..
Teori sürekli olarak kanıtlanmış olguya denir hanımefendi. Sizinle aynı tedaviyi gören herkes erkek bebek doğurmadığına göre sanmıyorum ‘en bilinmeyen teorinizin’ tıp dünyasında bir karşılığı olsun.
Ayrıca iğneleyici üslubunuz çok çirkin.

Son yapılan araştırmalar yumurtaya ulaşan/başaran ilk spermin yumurtayı döllediği savını çürüttü. Yeni edinilen bilgiler yumurtanın kendini dölleyecek spermi kendi seçtiği yönünde. Yani cinsiyet belirleyebilmenin tek yolu; Türkiye'de yasal olmayan, cinsiyet seçimiyle tüp bebek yaptırmak.

Bu arada biz de çatlatma iğnesiyle bebek sahibi olduk ve kızımız var.

Back
X