2 Cocukla Boşanmis kadinlar

SEMIDO

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2013
253
227
303
Merhaba...
Iki cocukla ozelliklede cocuklari kucuk ve bakicak kimsesi olmayan olan anneler.Lutfen paylasirmisiniz.Bu donemde tavsiye ve orneklere ihtiyacim var.
1-Ne zorluklariniz oldu?
2-Cocuklariniz nasil etkilendi?
3-Maddi olarak nasil karsiladiniz?
4-Pismanliginiz oldumu?
 
Ablam yaptı idare edıyor ama zor tabi
 
eger eşin çok pişmansa sende seviyorsan boşanma yada acele etme biraz zaman tanı düşünmeye, benimde bir yakınım aldatıldı onlar evlilik danışmanına giderek kurtarılacak bir evlilik olduguna kanaat getirdikleri için eşi şans verdi ve mutlu görünüyorlar(içlerini bilemem).. Eger net degilsen en azından biraz daha düşün çok zor bir süreç oldugunu düşünüyorum, Allah yardımcın olsun canım.
 
bu yazdığın maddeler her ayrılık kararı alan kadın için geçerli,,

bu yola çıkan hepimizdeki kaygılar, sende ekstre olarak 2 küçük çocuk var..
bana göre bunlardan en önemlisi maddi durum ,umarım sıkıntın yoktur bu konuda,,

ne bileyim ,,
kelimelerim tutuldu

zordur bu dönem,
 
Bizzat yasamakta oldugum durum..henuz jurulu duzenimi bozmaya cesaret edemedim ama niyetlendim
 
Bosanmak isteyen ben degilim zaten esim.Ama bu baslik altinda nedenleri paylasmiycam.Sadece ornek yasam tavsiye ve yasanmisliklari okumak.Tecrubelerinizden yararlanmak ne ile karsilasacagimi bilmek istiyorum acikcasi.
 
Okadar yorgunumki aylardir dusunmekten cabalamaktan hicbirseye gucum kalmadi
 
Ben boşandım .Gerçi şimdi 2.evliliğimi yaptım ama aradaki dönemi anlatayım.
Evet zordu .Boşanmayla bütün arkadaş çevremi kaybettim .Dost dediklerim bile yapayalnız bıraktılar.Maddi sıkıntılar yaşadım nafaka vermedi .İcra davasıyla aldım ama alana dek 2 yıl sürdü.İşsizdim ama yabancı dilim olduğu için tercüme ve rehberlik yaptım.Ailem ara ara destek oldu geçindim ama zordu.Öncelikle çocuklarımın ihtiyaçlarını karşıladım.

Çocuklar sıkıntı çekmediler çünkü babaları evliyken de ilgisizdi ama görüştüler engel olmadım.Biri ilkokul diğeri anaokulundaydı.Psikolojik bir sorunları olmadı çok şükür ama ben iki kat ilgilenmek zorunda kaldım.

Hiç ama hiç pişman olmadım.Aldatılmıştım.Sürdüremezdim.Dayanamazdım.

Şimdiyse hepsi geride kaldı.Yeni bir çevre kurdum.Artık eskisi gibi dostlara güvenmiyorum.Herkese dost demiyorum.yeniden evlendim ve çok şükür mutluyum.
 
Merhaba...
Iki cocukla ozelliklede cocuklari kucuk ve bakicak kimsesi olmayan olan anneler.Lutfen paylasirmisiniz.Bu donemde tavsiye ve orneklere ihtiyacim var.
1-Ne zorluklariniz oldu?
2-Cocuklariniz nasil etkilendi?
3-Maddi olarak nasil karsiladiniz?
4-Pismanliginiz oldumu?
Oncelikle Allah yardimcin olsun kardesim... ama bir kere yapan bidaha yapar... aklinda hep bi suphe olacak barissan bile acaba yine yaparmi diye. Sonra ona her baktiginda sana her dokundugunda baska bi kadina dokundugunu bileceksin. Bununla yasamakta zordur bence. Bunun kararini sen vermelsn. Eger basarabilirim yeniden olabiliriz dersen bidaha sans vermelisin. Ama kendinden emin degilsen kesinlikle bi daha sans verme. Hangi is kolaylikla kendiliginden olurki... elbetteki zor olacak. Ama onemli olan senin mutlulugun. Belki boyle 3.5 sene zorluk cekeceksn sonra mutlu olacaksn diger turlu hep bi suphe. Hep bi hazimsizlik.. zor bir durum gercekten. Rabbim yardimcin olsun
 
Boşandıktan sonraki evre cok zor. Arkadaş çevren yok oluyor. Kşmse sana destek cıkmıyor kimse elinden tutmuyor. Canım dediklerin canın cıksın der gbi davranıyor. Uzun süre iş bulamadım. Altınlarım vardı tazminatım vardı onlarla geçindim. Cocugum cok etkilendi babasını özledi sürekli şehirler uzaktı. Nafaka ödememeye başladı. Bende icra yoluyla 1 sene sonra aldım hala alıyorum icra yoluyla. Kendime olan güvenim sıfırdı. Sürekli aglak bi suratla geziyorsum. Çok şükür o günler geride kaldı. Şimdi ise cok daha iyi durumdayım çalışıyorum. Özgüven tavan yaptı. Allahıma şükür Rabbim hep yanımda. Beni tuttu ayaga kaldırdı dipten cıktım resmen. Zor bir evre ama sonucunda alışıyosun ve kadınlar cok güçlü sakın pes etme. O cocukları sen babanın evinden getirmedin oda bakıcak sana bu konıda destek olucak. Bunları konusun.
 
Oncelikle Allah yardimcin olsun kardesim... ama bir kere yapan bidaha yapar... aklinda hep bi suphe olacak barissan bile acaba yine yaparmi diye. Sonra ona her baktiginda sana her dokundugunda baska bi kadina dokundugunu bileceksin. Bununla yasamakta zordur bence. Bunun kararini sen vermelsn. Eger basarabilirim yeniden olabiliriz dersen bidaha sans vermelisin. Ama kendinden emin degilsen kesinlikle bi daha sans verme. Hangi is kolaylikla kendiliginden olurki... elbetteki zor olacak. Ama onemli olan senin mutlulugun. Belki boyle 3.5 sene zorluk cekeceksn sonra mutlu olacaksn diger turlu hep bi suphe. Hep bi hazimsizlik.. zor bir durum gercekten. Rabbim yardimcin olsun
Beni aldatmadi en azindan benim bilip gordugum bisey yok.Sevgim bitti dedi noktayi koydu
 
5 ay önce biri 1 biri 4 yaşında iki kızımla boşandım. Pişman mıyım boşandığıma asla. Aldatılma nedeniyle boşandım. Geriye dönüp bakmıyorum bile. Sadece Rabbim hakettiklerini versin onu istiyorum.

Zorluklarım var tabi ki. Benim annem babam bizimle yaşıyor şu anda. Onların çok büyük faydası var çok şükür. Maddi olarak sıkıntım yok şükürler olsun. İşim var.

Ara sıra zorluklar yaşıyorum tabiki. Artık çocuklarımın tüm sorumluluğu bende. Bazen kendimi çok çaresiz hissettiğim oluyor. Boğazıma birşeyler düğümleniyor, dua ediyorum. Allahım sen büyüksün diyorum.

Ailemin memlekete gitmek zorunda olduğu zamanlar oluyor kısa süreli. O zamanlar daha fazla zorlanıyorum. Ama Allah kimseye çekebileceğinden fazla dert vermezmiş, sabrediyorum. Hep dua ediyorum nasibimde varsa karşıma düzgün biri çıksın yoksa da çocuklarımla Mutlu bir ömür geçireyim.

Şimdi daha mutluyuz biz aslında. Bazen yanlışa tutunmak daha fazla zarar verir. Elleriniz yani yüreğiniz yara bere içindedir zorla tutunmaktan. Bırakıp rahat etmek gerek. Yaralar bir şekilde iyileşir Zaman herşeyin ilacı.

Allah her zaman mazlumun yanındadır. Hiçbir günah cezasız kalmaz. Bu dünyada da cehennemi verir bile bile kötülük yapana. Benim vicdanım bu anlamda çok rahat.

İnşallah Rabbim hepimizi huzura kavuştursun, işlerimizi kolaylaştırsın, kötülerle karşılaştırmasın. gerçek mutluluğu bulduğumuzu birgün gelir burdan yazarız inşallah.
 
betty-berry amin diyorum iyi niyetlerimize.Allah yardimciniz olsun.Sizin en buyuk avantajiniz maddi sikinti olmamasi ve aileniz.Benim 1 saatligine bile bakacak kimsem yok.Annem babam bakima muhtac yasli.Kardeslerimden hic hayir yok.Bu durumda calismamda mumkun olmaz tabiki cunku ozel sektordeyim is cikisim 7 - 8 oluyor cogu zaman.Kres en gec 6 da al diyor ki kres bisaninca donecegim memleketimde iki cocuga minimum 1500 istiyor.Devlet kresi 5 e kadar oda 3 yas ustu aliyor vs.Yani mumkun girunmuyor.Ya yari ac yari tok yasayip ki cocuklarima kiyamam ben acda olsa yasarim yada suan calisiyorum esimde ilgili bir baba beni sevmemesine ve ozgurlugune katlanip cocuklarimi buyutucem en azindan okul cagina kadar.Her sey onlar icin.Buda enaz 5 sene demek
 
Zaten birdaha evlenmeyi asla dusunmem ki iki cocuklada kimse istemez zaten.Cocuklarim yabanci bir adamla buyusun istemem.Ama tabi hayat.
 
Sanki o cocuklar bir tek sizinmi?neden hep anneler butun yuku yuklenir her derdi onlar ceker?anlamiyorum cidden bu cocuklari beraber yaptiniz arkadasim...oyle benim sevgim bitti buraya kadar deyipte cikip gidemez!!sorumluluklari var cocuklarina karsi mecbur karsilayacak herturlu ihtiyaclarini en azindan siz bi ise basliyana kadar,alin karsiniza konusun sakin bi sekilde tamam ayrilalim ama vaziyet ortada cocuklar cok kucuk ve ben isin icinden tek basima cikamam diyeceksiniz..ayrilsin evden madem her ayda bi miktar para biraksin size taki siz biraz toparlanip bir calisma ortami bulana kadar ve tabi cocuklar icinde bir cozum?aksi taktirde ayni evin icinde sizi sevmeyen bir kocanin varligini cekmek zorunda kalirsiniz ve bu sizi yipratir gercekten...allah yar ve yardimciniz olsun..
 
Ayrildigimizda para yollayacak tabiki.Ama dun hesap ettik tek tek yermiyor yetmeyecek.Fazlasini verecek maasida yok.Ayri sehirlerdede zaten herseye ben kosturucam.Bilemiyorum ne yapayim.Dursam bana yazik gitsem cocuklara.Iyi ilgili baba olunca ikilem daha zor.Ben terapiye gitmeye karar verdim uyuyamiyorum yiyemiyorum karar veremiyorum uzman destegi almam lazim yoksa kafayi yicem
 
Back
X