- 7 Mart 2015
- 236
- 162
- 49
- Konu Sahibi elifsu0225
Arkadaşlar biri 4.5 yaşında, biri de 1 yaşında olan iki oğlum var. Ancak ilk çocuğuma yaptıklarım 2.sine pek nasip olmadı. Mesela ilkinde hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren ara ara yazarak, ultrason resimlerini yapıştırarak defter tuttum. özel deterjanla kıyafetlerini 2 yıl boyunca ayrı yıkadım. Hep ütüledim. Ay ay fotoğrafları var.10.000 kadar..Ama 2. Hamileliğim başladığında çok yoğundum. Çok çok zor bir hamilelik süreci geçirdim ilkine nazaran.bulantı, kusma, tiksinti, koku..gece gündüz Yastıkları karnıma basıp ağlardım mide bulantısından. Gebelikte 4 aylıkken çalışmakla birlikte akademik kariyer sürecim başladı..her gün yarım saat bile dinlenemeden koşturdum. Doğumdan sonra büyük oğlum aşırı düşkünleşti bane,kıskandı kardeşini.etkilenmesin diye ona olan ilgiyi eksiltmemeye çalıştım. Doğum İznindeyim şuan. Ancak akademik kariyer sürecim de devam ediyor. Bu günler çok zor geçiyor aslında ve hep yardımcı tuttum zaten. Ama erteleye erteleye farkettim ki ilk çocuğuma gösterdiğim farklılığı 2. Çocuğuma yapamamışım. Mesela kıyafatlerinin yarısı abisinden kalan yıpranmamış, temiz ama 2. Ürün sonuçta. kullandığım deterjanla renklere göre yıkıyorum kıyafetleri..çok az ütü yapabildim.aslında düzenli ütü ikisi için de bitmiş sayılır. 2. Çocuğuma Defter tutamadım hiç. Şu ana kadar 2.000 foto ancak var.. ve bunun gibi farklı durumlar var iki çocuğuma olan yaklaşım açısından. İkisini de ayırmadan tabi ki çok seviyorum. İkincinin ayrıcalıklı olduğu durumlar da var tabi ki..akademik çalışmalarım var ama 2 yıl doğum iznine ayrıldım mesela dengelemek için.ve yardımcım da vardı hep..ama Acaba 2 ve/veya daha fazla çocuklu ailelerde durum benzer mi, Yoksa ben adaletsiz bir anne olma düşüncemde haklı mıyım?? Ya da daha fazla ne yapabilirim??