2.çocuklarınızda ilk çocuğunuz gibi olabiliyor mu herşey?

elifsu0225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
236
162
49
Arkadaşlar biri 4.5 yaşında, biri de 1 yaşında olan iki oğlum var. Ancak ilk çocuğuma yaptıklarım 2.sine pek nasip olmadı. Mesela ilkinde hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren ara ara yazarak, ultrason resimlerini yapıştırarak defter tuttum. özel deterjanla kıyafetlerini 2 yıl boyunca ayrı yıkadım. Hep ütüledim. Ay ay fotoğrafları var.10.000 kadar..Ama 2. Hamileliğim başladığında çok yoğundum. Çok çok zor bir hamilelik süreci geçirdim ilkine nazaran.bulantı, kusma, tiksinti, koku..gece gündüz Yastıkları karnıma basıp ağlardım mide bulantısından. Gebelikte 4 aylıkken çalışmakla birlikte akademik kariyer sürecim başladı..her gün yarım saat bile dinlenemeden koşturdum. Doğumdan sonra büyük oğlum aşırı düşkünleşti bane,kıskandı kardeşini.etkilenmesin diye ona olan ilgiyi eksiltmemeye çalıştım. Doğum İznindeyim şuan. Ancak akademik kariyer sürecim de devam ediyor. Bu günler çok zor geçiyor aslında ve hep yardımcı tuttum zaten. Ama erteleye erteleye farkettim ki ilk çocuğuma gösterdiğim farklılığı 2. Çocuğuma yapamamışım. Mesela kıyafatlerinin yarısı abisinden kalan yıpranmamış, temiz ama 2. Ürün sonuçta. kullandığım deterjanla renklere göre yıkıyorum kıyafetleri..çok az ütü yapabildim.aslında düzenli ütü ikisi için de bitmiş sayılır. 2. Çocuğuma Defter tutamadım hiç. Şu ana kadar 2.000 foto ancak var.. ve bunun gibi farklı durumlar var iki çocuğuma olan yaklaşım açısından. İkisini de ayırmadan tabi ki çok seviyorum. İkincinin ayrıcalıklı olduğu durumlar da var tabi ki..akademik çalışmalarım var ama 2 yıl doğum iznine ayrıldım mesela dengelemek için.ve yardımcım da vardı hep..ama Acaba 2 ve/veya daha fazla çocuklu ailelerde durum benzer mi, Yoksa ben adaletsiz bir anne olma düşüncemde haklı mıyım?? Ya da daha fazla ne yapabilirim??

Ablamın birsürü bebeklik fotosu varken benim 3-5 tane var. Bunu daha çocukken farkedip üzülmustum.

ablama hayatta en sevdiği kişinin adını vermiş babam. Bana da o isme ses benzerliği olan bir isim koymuş. Hani Nerede benim ismimin hikayesi? Yok..

ablamın eskileri ile büyüdüm..

Çocukları olsun diye ablamı. . Onun kardeşi olsun hayatta yalnız kalmasın diye beni yapmışlar. .

2. Çocuk bambaşka bir ortama doğuyor. . İlk heyecan yok.. Anne yapmıyorsunuz annenizi.. o zaten yoğun yorgun bir anne..

Sevilmedigimi hiç hissetmedim. Önemli olan tek şey bu.. ablam da çok düşkün idi bana..

Takılirim ablama sen acemilik ben ustalık eseriyim diye:)

2 evladınızı da çok seven bunları düşünüp üzülen bir annenin çocukları mutsuz olmaz merak etmeyin.. sadece şartlar farklı. . Duygular aynı. . Önemli olan bu..

Benim de iki tane cocugum var.size hak veriyorum, ben de kizima gosterdigim ozeni ogluma gosterememistim.sizin bahsettiginiz durumlara paralel durumlar yuzunden.ama bence kilik kiyafet bunlar maddi ve pek de onemli olmayan seyler.aslolan sevgiyi verebiliyorsak gerisi bos...ilerde fotograflari eksik olabilir, yeter ki oz guveni eksik olmasin.

Benimde 2 yaşında bi kızım var ve 2. Kızıma hamileyim.. Şimdi okudumda yazdıklarınızı bende aynılarını yapıyorum.. Haksızlık ediyorum bence.. İlkinde günlük tuttum kızıma hatıra olsun diye.. Hastane ikramlıkları şekerleri vs özenerek seçtim kıyafetler,ayakkabılar çeşit çeşit.. Bunda aldığım tek bir tulum...başka hiç birşey yok.. Bende bu hamileliğimde çok kötüydüm sürekli bulantı serumlarla yaşadım... Şimdi kızlarım büyüyünce günlüğü birisine verip diğerine veremeyince nolcak.. Üzülmicekmi kızım??

Buda bir gerçek ki hiç bir şey ilk çocuktaki heyecanı vermez sanırım

tek çocuğum var ama gözlemlerimde biliyorum

En büyük sıkıntıları bu olsun napalım, açıklarsınız durumu izah edersiniz ileride, ya da en belirgin olan şeyi ufaklığada yapın en azından onun var benim yok demesin.

Aynilarini yasadim ve yasattim iki ogluma.
Ilkinin her seyi soylediginiz gibi.
Ikincinin de ilke gore hep eksik. Fotolar defter yenilikler yeni kiyafetler .... Ama ilkinde olmayip da ikincide olan bisey var. O da onu cok seven abisi. Kucugu de olup bitiyor abi diye. Gerisi teferruat . takilsan da gecmiste kaldi bazi seyler . boswer . ozenli olmaya calismaya devam.

Arkadaşlar biri 4.5 yaşında, biri de 1 yaşında olan iki oğlum var. Ancak ilk çocuğuma yaptıklarım 2.sine pek nasip olmadı. Mesela ilkinde hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren ara ara yazarak, ultrason resimlerini yapıştırarak defter tuttum. özel deterjanla kıyafetlerini 2 yıl boyunca ayrı yıkadım. Hep ütüledim. Ay ay fotoğrafları var.10.000 kadar..Ama 2. Hamileliğim başladığında çok yoğundum. Çok çok zor bir hamilelik süreci geçirdim ilkine nazaran.bulantı, kusma, tiksinti, koku..gece gündüz Yastıkları karnıma basıp ağlardım mide bulantısından. Gebelikte 4 aylıkken çalışmakla birlikte akademik kariyer sürecim başladı..her gün yarım saat bile dinlenemeden koşturdum. Doğumdan sonra büyük oğlum aşırı düşkünleşti bane,kıskandı kardeşini.etkilenmesin diye ona olan ilgiyi eksiltmemeye çalıştım. Doğum İznindeyim şuan. Ancak akademik kariyer sürecim de devam ediyor. Bu günler çok zor geçiyor aslında ve hep yardımcı tuttum zaten. Ama erteleye erteleye farkettim ki ilk çocuğuma gösterdiğim farklılığı 2. Çocuğuma yapamamışım. Mesela kıyafatlerinin yarısı abisinden kalan yıpranmamış, temiz ama 2. Ürün sonuçta. kullandığım deterjanla renklere göre yıkıyorum kıyafetleri..çok az ütü yapabildim.aslında düzenli ütü ikisi için de bitmiş sayılır. 2. Çocuğuma Defter tutamadım hiç. Şu ana kadar 2.000 foto ancak var.. ve bunun gibi farklı durumlar var iki çocuğuma olan yaklaşım açısından. İkisini de ayırmadan tabi ki çok seviyorum. İkincinin ayrıcalıklı olduğu durumlar da var tabi ki..akademik çalışmalarım var ama 2 yıl doğum iznine ayrıldım mesela dengelemek için.ve yardımcım da vardı hep..ama Acaba 2 ve/veya daha fazla çocuklu ailelerde durum benzer mi, Yoksa ben adaletsiz bir anne olma düşüncemde haklı mıyım?? Ya da daha fazla ne yapabilirim??
Benzer canım. 2. Çocuğum 6 aylık 3.ye hamile kaldım ve son güne kadar çalıştım. Ilk kızıma ki hassasiyetleri diğerlerine gösteremedi çünkü ilk çocukta çalışmiyordum. Ütüsü çamaşırı herseyi tamdi. Gün aşırı yıkardim. Ama bu ilgi işle beraber azaldı. 3. Çocuğumu nerdeyse hafta bir yikiyordum. Ama 2. Ve 3. Çocuklarım daha sağlıklı ve daha özgüvenli. 6 yaşındaki kızımı ben yediriyorum 3 yaşında ve 2 yaşındaki çocuklarım kendileri yiyorlar. Ilk çocuğum sürekli hasta oburleri maşallah. Kafaya takma. Daha iyi oluyor sonra kiler.

normal bence ya o kadar vakit yok 2 çocuk olunca o detaylarla ugraşmmışsınız sadece. aslında ilk çocuguuna yaptıklarınız da bir gereklilik değil ekstralar. bebek hangi deterjan kullanıldığını veya resim saysını bilmez ki. evdeki sevgi şefkat aynı ise gerisi teferruat:) eskiler sokaklarda 5-6 kardeş akşama kadar koşup oynayarak büyürmüş biz biraz hassasız sadece:)

Annem sende baban da ben de tectubeliydik der hep ve kisilik olarak 3. Cocuklar hep gozlemledigim daha guclu,zorluklara karsi daha direncli olanlar.Ilkler hep pamuklara sarmalanir,bebeklik sureci uzar ama 2m ler oyle degil.Bende 2. Cocugum ki abim premature dogup aylarca hastanede kalmis.O cok kirilgan,hassastir ben tam tersi.Anne babanin ilk cocuk uzerinde etkisi oldugunu dusunuyorum.

oturdun fotoğrafları mı saydın, ütüyü çamaşırı geç onları yardimci da yapar ikamesi olmayan tek şey seninilgin sevgin

10.000 fotoğraf
2.000 fotoğraf bunlar nedir?

biraz fazla değil mi :)
zaten 2. çocukların kaderi bu.
benim 3 fotoğraf albümüm var kardeşimin 1

Benin durum da tam tersi.ilk kizimdi ve o saskinlikla pek ozenip bisey yapamamistim.simdiki hamileligimde de heves edip gunluk tutayim,dogunca ayak izini alayim vs diyorum ama sonra ya kizim buruk olursa diye vazgeciyorum:)annelik iste...

İlk göz ağrısı diye birşey var
sevgi farklı olacagğını sanmıyorum ama yasadıkalrınızı yasarız dıye dusunuyorum

Ben bir anne değilim, ama düşünüyorum da 9 ay karnında taşıyorsun, doğuruyorsun, uykusuz onlarca gece geçiriyorsun, yemiyor yediriyorsun, her an onun için endişe ediyorsun, sağlıkla, sevgiyle büyütüyorsun.
Sonra 15 ine geldiğinde niye ablamın 10 bin fotosu benim 3850 fotom var desin de, o defteri kafasında paralayım.

Ben de 3.cocugum benden 8yas buyuk abimin pipisinin bile fotografi varken benim bir tane fotografim yok.Kendime ait kiyafetim nadirdir.Hep ablaminkileri giydim.Harcligi en az alan alan bendim.Zorluklarla okutulanda ben oldum.Ama ilk cocuk abim masallah pasa gibi erkek oldugundan degil ilk oldugundan.Annem ilk goz agrim der surekli onun bebekligi konusulur.Oysa bana ait hicbir olay yok :KK43:( Cok kiskaniyorum onlari bazen annem dogru durust ilgilenmemis bile benle:KK42:

Bende oğluma çoğu şeyi yapamadım maddi sorunlardan oyuncağı fazla yok hala sutum yoktu emziremedim iki aylıkken okula başladım eşim dondurmama izin vermedi yokluğumu okul dışı her anı ona vererek doldurmaya çalıştım onsuz hiç bir yere gitmedim hep birlikte gezdik sosyal bi çocuk maşallah ikinci olursa emzirirsem haksızlık olacak diye üzülüyorum doğum iznim olursa haksızlık olur diyorum ikinci el kıyafet bence sorun değil fotoda öyle ikiside anneyle buyıduyse ikiside emdiyse sorun yok

2.cocugum ablamla aramda 16 ay var.ne dogum gunu fotografim ne agucuk gugucuk fotografim var.hep ablamin kiyafetlerini giydirmisler ve bu uzun yillar surdu.mutsuzmuyum hayir annemin beni ve ablami cok sevdigini asla birimizi kayirmadigini bilirim.hatta hastaneden annem eve gelince ablam daha 1.5 yasinda anne kuzusu kucaginda beni gorunce kenara cekilip hisli hisli aglamis ablamin annesini elinden almisim.bu hikaye beni derinden yaralar ablam adina cok uzulurum.bu yuzden 2.cocugu dusunmuyorum.

Benim de biri 3.5 yasinda biri 10 aylık. Büyük kreste elbette yeni kıyafetleri olacak ama küçük evde, yenisini almak bence doğaya zarar vermekten başka bir şey degil. Onun da kres hayatı olur da giyilemeyecek kadar eski olursa elbet yeniler alınır. Ama yeniyse, sırf yeni olsun diye yenisini almak çok saçma. 5 sene giydiğim kıyafetlerim var , çocuklar kıyafetleri en fazla 6 ay giyiyorlar zaten. Fotoğraf konusuna falan gelince onun abisi ya da ablasıyla çekilmiş fotoğrafları yok. O her şeye bedel. İkincide ilki kadar özenli olabilmek çok zor. Ama dediğim gibi abi ya da ablası olduğu için ikinciler çok daha şanslı. Bakıcı / kres konusunda bile en iyiyi bulmak için denemeler ilkinde yapılmış oluyor ve ikinciler direkt mükemmel düzene bırakılıyor. Kasmayın kendinizi, olur o kadar eksik, tabii yine de elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın

Bense tam aksi durumdayım. Allah'ım ilk çocuğumda yaşadıklarımı 2. de yaşatmasın diliyorum.
Ki daha önce yapamadıklarımı şimdi yapabileyim.

X